Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Što kuhate na moru?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Što kuhate na moru?

Dakle već danima razmišljam kako na moru potrošiti što manje vremena na kuhanje, a opet s druge strane kako skuhati nešto fino i zdravo. S tim da ručak zadodovolji sve tri strane - sinčića koji više voli povrće i tjestenine a manje meso, muža koji pak ne voli povrće al voli meso (ribu ni primirisat) i sebe koja jedem sve

dakle mame, ako imate kakve brzinske i zdrave receptiće pucajte! što vi kuhate na moru?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da, i što bi se sve moglo pripremiti doma, zamrznuti, strpat na moru opet u škrinju i zatim onda pripremit? mislila sam si tako pripremit filane paprike,dakle napuniti ih,zamrznuti a onda na moru skuhat. što još?
    Posljednje uređivanje od iva1602 : 11.07.2011. at 12:21

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možeš slobodno skuhati neku juhicu i umak za tjesteninu, pa na moru samo odmrznuti, bez kuhanja. Isto vrijedi i za razne čorbice (samo bez krumpira). Na moru možeš raditi razne salate, pečeno povrće (za sebe i malenoga), filete i ražnjiće koji poprženi na tavi budu začas gotovi, itd.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo jedan brzi recept za sve .Na malo češnjaka i kapule ispeci pileća prsa moze i na kockice i dodaj ako volite šampinjone.Kad je gotovo zalij jednim kiselim vrhnjem ali meni je bolji mileram i skuhaj tjesteninu.i to je to.
    Sljedeći recept ..Ja skuham razne vrste povrća kako tko voli ili popržim.Sve to smješam u jednu tepsiju i zalijem komb. jaja i vrhnja i na vrh pospem sira.zapečem na 10 min u pećnici uz to neko meso na naglo.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja baš danas napravila jelovnik i nabavila meso za naše more. skuhat ću ćufte, ali da imamo za dva puta isto kao i bolonjez, izdinstat ću prsa na luku da imam za rižoto. to nam je već za pet dana. ostale dane ćemo jesti salatu od tune i tijesta. salatu od piletine i riže, špinat koji je gotov za čas i nezdravi ručak, pomfri i hrenovke, al ne bumo umrli.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nemoj zaboraviti na rižota...to ti je isto brzo gotovo,a fino..

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Suzizana, može vaš jelovnik meni na pp?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

JOJ CURE SUPER STE....skoro pa imam već za 7 dana jelovnik, još mi fale 3 hehe... ali i da odemo na pizzu jedan dan, preživjet ćemo

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da i ja sam dobila ideju, ravioli punjeni kako tko voli.... napravite doma,zamrznete a na moru samo skuhate i dodate neki umak...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja si svake godine velim da ću napraviti tone bolonjeza, ćufti, saftova, pa sve to smrznuto nositi na more (dolje smo 3 tjedna), dođe GO, a u mom frizeru šipak. :/ Valjda ću ove godine pametnije.

MariolaST avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja bih nakuhala punjene paprike, šalšu od pomidora, sataraš, varijaciju sataraša s tikvicama, panirala brdo telećih i purećih šnicela, pečenih paprika i sve to zamrzla kuhano i gotovo. Dakle samo dovršiti: panirano pofrigati i eventualno dokuhati tjesteninu, rižu ili pire. Uz sve ide i svježe pripremljena salata, a uvijek još preostaje dobri stari biftek na naglo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sa samo divim kak ste organizirane.
    mi na moru jedemo kruh i paštetu, ono, samo da preživimo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni su odlični jogurt njokići sa sirom, nutelom, marmeladom, kome što paše. Njih iskoristim kao i prilog uz saft. Za dijete ću kao i svake godine kuhati juhu sa piletinom i puno povrća. Povrće iskoristim za polpete. Ili napravim sos od paradajza uz kuhano meso, bilo kakvu salatu i gotov kompletan ručak. Odlučila sam da ću kupiti i one dinosauriće (nije baš zdravo, znam, ali šta ću), njih par minuta propržim, skuham pire i eto. Jedan dan skuham puno mahuna, pa spremim u hladnjak. Od toga napravim salatu jedan dan, a drugi dan skuham varivo. Onda, propržim poriluk, zalijem jajima. Tako, svašta nešto radim. Navečer nabrzaka umijesim krašotice, ispečem u dvije ture i to ponesem na plažu. Obvezno nosim miksi od tapervera, nabrzinu umutim par palačinki. Ponesem i pekač za vafle, smjesu isto radim mikserom i bude brzo gotovo. Knedle sa šljivama ponesem smrznute. Ujutro rano kupujemo svježu ribu, njoj ne treba puno da se ispeče na tavi. Večer prije napravim krumpir salatu. I tako bakćem se.... da nakon godišnjeg poželim još jedan godišnji .

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    I tako tjedan-dva-tri?!! Svaka čast na dobrom želucu (pod time ne mislim na paštetu nego na suhu hranu), ja to ne bih mogla ni u ludilu. Niti bih htjela.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

E, da, a ja sam sve samo ne organizirana.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    I tako tjedan-dva-tri?!! Svaka čast na dobrom želucu (pod time ne mislim na paštetu nego na suhu hranu), ja to ne bih mogla ni u ludilu. Niti bih htjela.
    da , ako dodaš voće i dovoljne količine jogurta sve je u redu.
    ne palim se nešto na hranu... meni je svejedno kaj jedem.
    najduže more mi traje 10 dana.

ostalih 355 dana kuham svaki dan, čak i kruh pečem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene bi se moji odrekli prek lokalnih novina da tak bude... Mislim, jedemo i to (baš na moru, kroz godinu ne baš) ali za doručak i ponekad za večeru.

Ostale dane pripremam/kuham ono što je brzo gotovo:
    - pileće bijelo meso na razne načine: na naglo, s kineskim začinima, u bijelom umaku kako je netko već opisao
    - pržim ribe koje nađem tamo gdje ljetujemo
    - radim salate (grah salata, salata od zelenih mahuna, salata od leće - sve ovo ide samo ili u kombinaciji sa slatkim kukuruzom, a sve je dostupno već kuhano u konzervama, pa je spremno za serviranje u 3 min ili manje), salate svježe (krastavci su zakon sami ili s jogurtom, miješana salata, zelje, paradajz, ribana mrkva...). Krumpir salatu mi se obično ne da kuhati, ali ako je kakav kišni dan, napravim i to...
    - juhe - hladna juha od krastavaca (baš me nedavno sin upozorio nek ponesem štapni mikser ako ne želim nositi multipraktik i poslušat ću ga, jer štapni dobro dođe i za frape od raznog voća), juha od tikvica, ribane mrkvice, komorča, krumpira i sl. - sve je to brzo gotovo i služi svrsi da vrati sol u organizam... Jedemo mi i juhe od kocke i iz vrećice, upravo na godišnjem. U običnu proljetnu juhu narežem tikvicu i tak ju napravim manje nezdravom
    - od variva kuham grašak+noklice (od smrznutog graška, to je začas gotovo), grah, leću ili mahune isto iz konzerve, kak se dogovorimo, a to je isto brzo gotovo
    - ako je dobra tava pri ruci, pržim patlidžane, tikvice, paprike i luk (sve zajedno ili svako posebno, kak me volja)

Sobom nosim malu bočicu bučinog (2,5 dl) ulja jer to je na obali teško nabaviti a sve ostalo obično kupim na licu mjesta. Nosim kopar u vrećici, peršin u vrećici i vlasac u vrećici - to mi je dosta za oplemeniti svaku salatu i varivo, a sol, papar i crvenu papriku obično zateknem u apartmanu. Ako i nema, nije teško nabaviti.

Ponekad skuham mljeveno meso na različite načine (na saft, šnicli ili složenac) i u biti jelovnik na moru ne razlikuje nam se od jelovnika na kopnu. Evo danas je za ručak slatko zelje + palenta + teletina na naglo. To je isto pogodno za more.

Jaja na 100 načina - savršenstvo za more.

Na moru još jedemo junk koji rijetko jedemo doma (hrenovke, paštete, salatu od hrenovki ili pileće posebne salame s lukom i bučinim uljem).

Eto to kuhamo. Još pojedemo tonu voća i na to mi ode jako puno para jer ostali dio hrane nije tak skup.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi za nabrzinu najcesce radimo njoke sa sirom, pastu alla genovese, rostilj ako je ikako moguce cim vise (riba, mes,o piletina) sa prilogom od povrca.
    Instant palentu sa nekim mesom ili samo sa jogurtom, voce, jogurti. Uglavnom, jedan obrok na dan je obavezno kuhan, a vecera je nesto suho. Dorucak je svakom svoje zadovoljstvo - zitarice ili krafna ili nesto slicno. Pojedemo i junk ali pojedemo i voca i povrca, ko i inace. Nemam obicaj nositi smrznuto vec kupim na licu mjesta u tgovackim centrima za par dana.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nosim zamrznute pohance (obične i zagrebački), zamrznuto za bolonjez/lazanje, a ostalo kupim na placu tipa mahune pa dinstam, jaja sa paradajzom/paprikom/lukom, roštilj...
    btw kad doma dinstam meso za bolonjez uvijek kupim svježe mljeveno meso, zdinstam pa zaledim. Da li mogu zaleđeno mljeveno meso odmrznut pa dinstat pa onda ponovno zaledit bolonjez? Imam doma paket zaleđenog u škrinji pa da ne propadne...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto pripremate unaprijed? Jeste li cijeli dan na plazi? Mi nismo, kupamo se ujutro i popodne, a ove sate kad je vani nepodnosljivo smo doma. Evo, sad se izlezavamo a na stednjaku se krcka kasni ručak: varivo od tikvica.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uglavnom da...unaprijed samo dinstanje jer to volim da dugo krčka a to mi se u kampu ne da...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto pripremate unaprijed? Jeste li cijeli dan na plazi? Mi nismo, kupamo se ujutro i popodne, a ove sate kad je vani nepodnosljivo smo doma. Evo, sad se izlezavamo a na stednjaku se krcka kasni ručak: varivo od tikvica.
    zato što dolazimo s plaže cca 13, ručamo i odmaramo do 16. moji bi krepali od gladi za kasni ručak. a još veći razlog je taj da mi je ljepše u apartmanu kad mi ne smrdi po dinstanom luku i kuhanju. sve šta sam skuhala sam skuhala u jednom danu na sva 4 ringa i mirna sam!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Suzizana, može vaš jelovnik meni na pp?
    može ak ti nije kasno! mi sad došli s mora.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    ovako i mi.
    ili skuham ujutro dok djeca još spavaju i taman se ohladi dok se vratimo sa plaže.

ja bih umrla da na moru pojedem punjenu papriku, bolonjez ili ćufte: ušla bih u more i nikada izronila ne bih.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Svaka vam čast kad toliko razmišljate o kuhanju na ljetovanju. Mi koji živimo na moru a nismo na odmoru uglavnom jedemo salate i eventualno nešto lešo pod ulje svaki dan. Brijem da idem na more tjedan dana kuhanje bi mi bilo zadnje na pameti, sprigaj jaje, zaičini salatu i jedi hrpu voća - meni idealan meni.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

RozaGroza - tebi da, a djetetu? Ili nekome tko ima više male djece?

I meni i MM - u prije dok smo išli na more, pa i doma, nije kuhanje bilo najvažnija stvar na svijetu. Ok, što je bio, pojeo si.
    Bome kad je dijete malo i jede određenu vrstu hrane ili na određen način pripremljenu, onda mi je bitno da nismo 7 dana na pašteti.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Bome kad je dijete malo i jede određenu vrstu hrane ili na određen način pripremljenu, onda mi je bitno da nismo 7 dana na pašteti.
    Ma znaš šta?
    I da nema djece, ne bih mogla biti 7 dana na suhome; osjećala bih se bolesno i prljavo.
    Vjerujem da je to stvar navike jer se ne sjećam dana u svojemu životu koji je bio isključivo na suhoj hrani.

Istina je da je to kuhanje vrlo često vrlo opterećujuće, ali sam procijenila da bih se puno gore osjećala da ne kuham.
    Pa makar se radilo i o samo tjedan dana.

Naš jelovnik na moru je baziran na svemu što može na lešo.
    I uz to salata.
    I juha, ako to na lešo nije na žlicu.

Zapravo, gotovo da se i ne razlikuje od kućnog jelovnika

(a nije da sto puta nisam pomislila kako bi bilo dobro imati štogod smznuto, pa samo podgrijati)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, da... žlica je zakon, naročito ljeti. Ja si isto teško mogu zamisliti da ne kuham, bar nešto sitno. To je stvar stava. I nije teško...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih umrla da na moru pojedem punjenu papriku, bolonjez ili ćufte: ušla bih u more i nikada izronila ne bih.
    hahahahahahaha, pa zato mi odmaramo poslije toga 3-4 sata .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa i moje nekuhanje je stvar stava. Ja ne želim kuhati tih 10 dana u godini.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuham na moru, otprilike isto što i doma (ništa što uključuje moj angažman duži od pola sata - u to ne računam vrijeme potrebno da se nešto skuha jer uz to paralelno radim nešto drugo, npr. čitam, gledam tv i sl.).
    Moji favoriti: riža s povrćem (nešto kao sataraš), uz to može meso po želji, ali i ne mora; juha francaise, neki saft i tjestenina (najčešće bolonjez ili s piletinom, a može i s vrhnjem i povrćem i mesom), roštilj i kuhano povrće, špinat i pire/njoki. Neki puta napravim juhu (neku brzinsku, povrtnu), osim kad je varivo. Uz sva jela (osim variva) bude i salata.

Kad smo bili mlađi, manje smo se bavili kuhanjem i jeli nešto nabrzaka, ali sad nam više organizam ne podnosi takav način prehrane tako da su takvi ''izleti'' rijetki.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

RozaGroza - tebi da, a djetetu? Ili nekome tko ima više male djece?
    Moj Š sa 17 mjeseci jede isto što i mi, ruča npr. šnicel na grill i salatu od pomadora i kukumara itd. Valjda je do navike, ima djece koja to ne vole pa je teže, al ja imam sreče moj tamani sve, a sirovo povrče mu je najdraže.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je ručak najvažniji i središnji događaj dana na moru

Evo od jutra se dogovaramo što ćemo danas kuhati, a počeli smo još sinoć.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I to je ok Roza, ali to nije isprigaj jaje i tamani, to je opet ručak.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Evo od jutra se dogovaramo što ćemo danas kuhati, a počeli smo još sinoć.
    tek sinoć?!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I to je ok Roza, ali to nije isprigaj jaje i tamani, to je opet ručak.
    Pa nekad imamo prigana jaja i salatu, nema ničeg lošeg ako se tu i tamo pojede jaje.
    Mislim, kuham ja, da ne ispadne da mali stalno jede šnicele i jaja al mislim se da idem na ljetovanje, ma garant bi doma več složila meni koji ne zahtjeva nikakvu veliku kuhanciju. Jedan dan bi valjda naprigala popečaka od tikvica za 2-3 dana, uz to jedan dan jaja, drugi dan šnicel, treči dan ribu, hrpu salate i imaš fin zdravi objed. Za doručak musle i voće, za večeru bi izašli van na nešto (ne)zdravo - preživili bi 10 dana ljetovanja sa klopom na brzinu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi kuhamo svaki dan na moru, i to mi uopće nije tlaka, to mi je dapače jedina prilika u godini da potpuno opušteno i bez stresa i bez gladi koja me ganja kad dovršavam ručak radnim danom nakon posla, kuham...pustimo waitsa ili chavelu vargas, uzmemo po čašu vina, dijete sudjeluje sjeckajuć češnjak ili već nešto i s užitkom pripremamo hranu... uostalom ja ne volim biti cijeli dan na plaži...joj, jedva čekam godišnji. eh da, da odgovorim na pitanje iz nslova topica; quicheve razne, guste juhe, rižota, pašte, variva i ribu, naravo. sve isto kao u zagrebu, ali polako, s guštom.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moram priznati da i ja ne kužim to silno nakuhavanje tom teškom hranom. Šta fali sirovom voću i povrću, salate prelivene jogurtom, baciš nešto na lešo pa na grill, tijesto, riža i palenta se skuhaju za čas, a i variva su brzo gotova. A i paštete i naresci nisu katastrofa ako uz to pojedeš zdjelu salate.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Godišnji odmor i kuhanje?! Zar nema restorana tamo gdje idete?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima
    ali ručak za 4 osobe košta najmanje 250 kuna.
    ja napravim za 25
    (iako, tamo gdje smo mi proveli prvi dio odmora, nema ništa; jedva i seoski dućančić, a kamoli restoran)

baš sam i htjela napisati kako sam ja novovjekovna morska kuharica: dok je bilo para, jelo se vani.
    zadnje tri godine, kuham.

puno mi pomognu konzerve (pasterizirani slanutak, leća, grah, grašak, kukuruz, pelati) i smrznuto povrće (mahune, grašak, bob).
    onda to što je već skoro gotovo kombiniram sa sezonskim povrćem tako da je ručak gotov za manje od 30 minuta.

ove godine sam čak ponijela i mesoreznicu i sjeckalicu tako da nisam pri svakome sjeckanju psovala i urlala. sad sam se već toliko uštimala da ću sljedeće godine sve napraviti... možda i bez psovanja!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ove godine sam čak ponijela i mesoreznicu i sjeckalicu tako da nisam pri svakome sjeckanju psovala i urlala. sad sam se već toliko uštimala da ću sljedeće godine sve napraviti... možda i bez psovanja!
    ja obavezno nosim dobar nož, džezvu i mužar. i mali multipraktik.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ima
    ali ručak za 4 osobe košta najmanje 250 kuna.
    ja napravim za 25
    (iako, tamo gdje smo mi proveli prvi dio odmora, nema ništa; jedva i seoski dućančić, a kamoli restoran)

baš sam i htjela napisati kako sam ja novovjekovna morska kuharica: dok je bilo para, jelo se vani.
    zadnje tri godine, kuham.

puno mi pomognu konzerve (pasterizirani slanutak, leća, grah, grašak, kukuruz, pelati) i smrznuto povrće (mahune, grašak, bob).
    onda to što je već skoro gotovo kombiniram sa sezonskim povrćem tako da je ručak gotov za manje od 30 minuta.

Više manje sve isto, osim redovitog jedenja vani. Čak i kad ima para, mi smo preškrti za to. Bolje 3 dana dulje na moru uz kuhanje doma ovak... Odemo van jednom, obično pred odlazak doma, na nešto ne pretjerano skupo. Vani se jede sladoled i to je to. Čak ni piće... Uostalom, ima još jedan razlog za kuhanje - teško nama razmaženim gu*icama može ugoditi netko vani... Moj stariji sin i muž obožavaju nabavke po lokalnim dućanima i placevima, a mlađi i ja smo dežurni u kuhinji i to nam je zabava. Lijepo, polako i u miru. Nosim sobom omiljeni nož za povrće, lani sam od gazdarice užicala wok, a za ostalo se snađemo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.07.2011. at 20:50

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja nosim obavezno nož za povrće.
    Meni je inače sistem - 2 ručka skuham doma i smrznem (npr. bolonjez i junetina sa suhim šljivama na saft), uz jedno ide prilog pire (uzmem krumpira za 1xpire od doma) i paket tijesta za ovo drugo.
    Imamo vrt, pa si naberem povrće za jednu juhu i nosim paradajz sos za paradajz juhu.
    To su mi u teoriji 4 ručka.

E da, uzmem i paradajz, papriku, luk, ali zato što imam doma svoje, da nemam, ne bih uzimala, kupila bih na moru.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 24.07.2011. at 20:56

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tek sinoć?!
    ako išta, onda mrzim kad me majka zas doručak pita što ćemo za ručak.
    a i dijete mi počinje sa sličnim pitanjima

na moru - lešo, salate, juhe. paprike/bolonjez za 2 dana - sve ostalo završi u smeću

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi sa pripremama za sutrašnji ručak počinjemo najkasnije za večerom, a na jutarnjem kupanju definiramo zadnje detalje.

Inače, hit namirnica ovog ljeta definitivno su nam tikvice; jedemo ih u svim oblicima - manestra od tikvica, popečci od tikvica, pohane tikvice, rižoto od tikvica, tikvice sa gorgonzolom i tjesteninom. Osim toga u selu gdje ljetujemo ima izvrsnog paradajza pa je hit namirnica broj dva paradajz - juha, šalša, bolonjez sa puno paradajza. Treći hit su mahune jer ima za kupiti domaćih tankih žutih mahuna pa od njih radimo salatu, a radili smo u čušpajz. Osim nabrojanog jedemo još ribu i ćevape.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    I nama.

Svi se budimo vrlo rano. U 7 (klinci kojih pola sata kasnije).
    Za doručak djeca jedu muslije ili kruha putra i pekmeza, uz kakao ili čaj.
    MM i ja popijemo kavu, ja ponekad pahuljice.

Ja na plažu idem samo poslijepodne pa imam dovoljno vremena za kuhanje.
    I vrlo rano ručamo, 12-pola 1, imamo vrtićki ritam jer je Honzo već nakon pola 1 spreman za popodnevno spavanje.

Danas kuham rižoto s povrćem (tikvice, patlidžani, grašak, paprika, pomidori).

Imam jelovnik za sve dane provedene na moru, samo zbog odlaska u kupovinu ili na plac (moram u drugo mjesto u šoping).

Od mesnih jela: teletina, junetina ili piletina na saft, uz to prilog tjestenina, pire ili riža, punjena paprika, ćufte, kosani odrezak (faširanac), pohana piletina ili puretina, pileći bataci pečeni u pećnici s povrćem ili krumpirom, grenadir marš s povrćem.
    Jednom ili dva puta tjedno obavezno, ali obavezno, tjestenina sa šalšom od pomidora i gravče na tavče.

Lazanje s mesom ili s povrćem, musaka, rižoto, pohanci od blitve i krumpira, špinat, riba.

Juhu jednom tjedno, pileća ili skuham komad junetine pa meso jedemo uz paradajz sos i pire.
    Kelj čušpajz, grašak mrkvica, i ostala povrtna variva.

Ne opterećujem se dugim nakuhavanjima, grah istresem iz konzerve, smrznuto Ledo povrće.

I ono što je obavezno je salata. Jedemo velike zdjele salate: paradajz, paprika, krastavac, feta sir ili grabancijaš, s maslinovim uljem i malo jabučnog octa.
    To svi možemo jesti svaki dan.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najvažnije sam zaboravila, omiljeno jelo MM, pohane tikvice i patlidžani. Toga napravim brdo i uz salatu ne trebamo više ništa.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali nije isto kad si u svome i mjesec dana, i kad si u tuđem tjedan dana

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ali nije isto kad si u svome i mjesec dana, i kad si u tuđem tjedan dana
    Debeli potpis.
    Meni ne bi nikakva frka bila biti u svojem mjesec dana. Jednostavno kuhanje bi bilo na istoj poziciji kao i doma, jer bih (pretpostavljam) imala sve otprilike prilagođeno i podređeno svojim potrebama (kao i doma).

Npr. u apartmanu u kojem smo bili zadnje dvije godine, kuhinja je koma za kuhanje, nije prikladno, kako meni paše, a idemo tamo jer nam odgovaraju svi drugi aspekti.

Ima samo 2 mjesta za kuhanje (na struju), jedan je veličina najmanje na svijetu, a drugi veličine normalnog lonca, role nema.
    Dobiješ 2 lonca i jednu tavu. Ta ploha za kuhanje je toliko mala da ne možeš smjestiti ta dva lonca istovremeno na nju.
    I onda imaš "problem", jednostavno treba planirati što točno kuhati i kad.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ili, recimo, mi ove godine u Medulinu nismo imali zamrzivač.
    nije da nešto zamrzavam, ali mi treba da držim onu ploču za ručni frižider.

ili da sam, kojim čudom, ponijela nešto smrznuto i računala na zamrzivač... jela bih sve u jednome danu, da se ne pokvari.

ili, npr, u jednom drugom apartmanu je jako mali hladnjak i doslovce svaki dan moraš ići u nabavku. a nije da ti se da...
    mah, da mi je imati svojih 30 kvadrata... i ćufte bih napravila! (a nikad u životu nisam)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •