Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Što kuhate na moru?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja stalno kukam za svojih 30 kvadrata na moru, ali u nadi je spas, bude i to jednom (valjda).
    Isto tako volim uzeti od doma malo brašna, malo soli, malo šećera,... ili što več koristim od začina i dodataka, jer mi je bezveze kad dođem dolje na tjedan ili manje dana ići u trgovinu i kupiti kilu brašna, kilu palente, kilu soli,...., a nema šanse da potrošim za tjedan dana.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bude... ja sam odustala.
    tko je kupio - kupio je!

ako uđemo u EU, ima tko će sve pokupovati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Normalno da nije isto, ali tema je kuhanje na moru pa sam i ja poželjela dati svoj obol.

Kad idemo (bolje rečeno: kad smo išli) u apartman ja bih točno isplanirala što će se jesti koji dan i ponijela bih namirnice; a uglavnom se radilo o polugotovoj hrani tipa tortelina, tjestenine, gotovih umaka za tjesteninu i slično. Kuhala sam npr miso juhu i to bih ponijela brokule već natrgane na cvjetiće, mrkve i miso pastu. E sad, to su bila vremena kad smo MM i ja bili sami, bez djeteta; sa Leom smo u iznajmljenom apartmanu bili samo po zimi i to kratko.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pitanjce....
    idemo na more 10 dana, jelovnik je manje više isplaniran
    sad... ja bi napravila lazanje doma (puno mi je to vremena za upropasti na g.o.)...dal ih zamrznem pečene il sirove?

i imam rolanu šunku (ono kaj se kuha za uskrs) isto zamrznutu
    koliko ona može stajati kad se odmrzne i skuha?
    to nam je dobro za put za sendviče a i dobro dođe da ubacim u čušpajze ili zapečenu tjesteninu... ili francuski krumpir....

i kako preživjeti bez mikrovalne? kak vi podgrijavate jelo? (kod nas se ostanjki od ručka ne bacaju)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lazanje smrzavam sirove, kao i pizzu, bućnicu, strepu, štrudlu,... Sve na isti način: stavim u posudu u kojoj će se peći i direktno iz škrinje ubacim u rolu. Prije namažem vrhnjem.
    Bez mikrovalne bi trebalo biti lako. Mi je doma imamo, a ne koristimo gotovo za ništa. Svako jelo možeš podgrijati na štednjaku.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Lazanje smrzavam sirove, kao i pizzu, bućnicu, strepu, štrudlu,...
    vidiš,ni ovo za štrudlu nisam znala da se može tako....

hvala puno....

ma,kad se fine guze naviknu na mikrovalnu,teško je bez nje

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vratili smo se s mora i naš jelovnik tamo (za 4 odrasle osobe i troje djece) je bio slijedeći:
    - riža s umakom od piletine, povrća (luk, paprika, tikvice, kukuruz) i vrhnja; zelena salata
    - grah s kuhanom šunkom, uz to luk i rajčice
    - ostaci od prethodna dva ručka, po želji
    - juha od rajčice, riba s roštilja, blitva s krumpirom, krumpir-salata, miješana salata
    - juha, bolonjez (skuhala duplu porciju), špagete, salata
    - roštilj, krumpir pire, miješana salata
    - juha, bolonjez (drugi dio), makaroni, salata
    - rižoto s kozicama, salata
    - varivo od mahuna, pohana piletina
    - juha od rajčica, riba s roštilja, krumpir i blitva, miješana salata, grah salata
    - juha, teletina i svinjetina pod pekom s krumpirima, tikvicama, paprikama, paradajzom i lukom, zelena salata, grah salata

Juhu s rajčicama sam pripremala od svježih rajčica, a također i bolonjez i mahune. Ostale juhe bismo kuhali obično ujutro prije plaže. Roštilj i peku su radili MM, frend i gazda pa bi otišli malo ranije s plaže, a mi bismo skuhale prilog i napravile salatu po povratku s klincima oko 12-13 h. Ručak bi bio najkasnije u 14 h.
    Za doručak i večeru obično bi bilo - poli i mliječni namaz, putar i pekmez, kosana mast na kruhu i rajčice (to su klinci često klopali), čokolino/gris/zobene pahuljice s čokoladom i kupinama (bilo je puno divljih po cijelom otoku pa smo brali). Dvaput smo pekli palačinke za večeru. Međuobroci su bili voće i sladoled.
    Ne mogu reći da smo se nešto posebno nakuhali jer su sve to prilično jednostavna i brzo gotova jela (osim peke koja iziskuje malo više vremena, ali su muški to odradili s guštom), a opet nismo bili na suhoj hrani.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi ovako: pašta sa pečenim cherry rajčicama, pinjolima i pancetom
    quiche lorraine
    rižoto sa piletinom
    juha od bundeve i pogačice od krumpira
    srdele na gradele i blitva
    srdele pečene u pećnici uz domaći kruh
    pašta sa šalšom
    pečeno pile i krumpir
    salata od sveg povrća i mozzarele i pinjola
    gof na gradele i blitva
    uz to salata od paradajza svaki dan. za doručak zobene pahuljice s mlijekom ili jogurtom, kruh i abc sir, kruh i maslac i med, kuhana jaja. za desert sladoled. jednom smo pekli palačinke. mi odrasli ne večeramo, v. voće. ili opet pahuljice.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •