Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: porez na dobit

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno porez na dobit

ne kuzim se apsoluto u ovo što ću pitati ali netko sigurna zna!

poduzece svaki mjesec isplacuje dio dobiti kroz gotovinu.Koliki se porez na to placa odnosno koliki su troškovi na isplacen iznos?npr na iznos od 10 000 kn?Radim neke analize pa bi mi podatak super dobro dosao!

hvala na odgovoru!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

porez na dobit je 20%
    ta gotovina koju si isplaćuju vjerojatno se provodi kao predujam dobiti za tekuću godinu, ili isplaćuju dobit iz prošle.
    Posljednje uređivanje od rossa : 11.07.2011. at 21:22

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Obračun poreza na dobit radi se jednom godišnje pri izradi financijskih izvještaja i iznosi 20%. Nakon toga na isplate dobiti bilo u jednom komadu ili u više navrata se ne plaća ništa. Znači digneš tih 10.000 kn i ne platiš ništa jer je porez na dobit već plaćen. moguće je dići i predujam dobiti i isto nećeš platiti ništa prilikom podizanja gotovine nego konačnim obračunom. Mjesečno se plaćaju i predujmovi poreza na dobit, ali ne znam koliko te detaljno sve to zanima

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

shvatila sam.

ali da dobijem podatak koji bi mi trebao najboje mi je od 10 000 kn oduzeti 20%i to je sav trošak?nema još nekih postotaka?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U trenutku kad se isplaćuje tih 10000 ne mora se platiti porez na dobit na taj iznos (jer se plaćaju mjesečni predujmovi i razlika jednom godišnje po konačnom obračunu). Ali skraćeno, na 10000 se plati 2000 i to je to.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala puno cure.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •