Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Prisiljeno zelje-help

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prisiljeno zelje-help

Ja bih to radila sa sejtanom umjesto mesom, ali mi ipak trebaju upute ili recept. Pomagajte!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja prisiljeno zelje nikad niti ne radim sa mesom :?
    Misliš li možda na sekeli gulaš? (sa kiselim zeljem)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Frendica mi je rekla da se to zove prisiljeno zelje. :? Uglavnom, radi se o kombinaciji dinstanog zelja i mesa. Sad mene zanima sto jos ide (tipa mrkve), koji zacini (ma otprilike bih ja to naciljala, ali ovo mi se cinilo jednostavnije da pitam nekog tko vec zna). I ja sam zamislila da bi uz to isao krumpir pire. Jesam dobro zamislila ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad mi je palo napamet da bih mogla sejtan spohati, a napraviti prisiljeno zelje. Mima, moze i tvoja verzija

Početno

Na malo ulja preprzis sjemenke kimla (pazis da ti ne zagore), dodas luk i kad se zazuti stavis zelje (narezano na rezance). Dinstas dok ne omeksa. Pred kraj dodas paradajz iz tetrapaka ili pelate ili passatu i jos malo dinstas dok se ne zgusne. Imas i varijantu sa zaprskom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja prisiljeno zelje zovem zdinstano slatko zelje sa paradajzom - a radim ga tako da na malo ulja dodam žličicu šećera, promiješam i zagrijem, pa dodam zelje i dinstam dok nije mekano (dodajem malo vruće vode po potrebi i posolim) , onda dodam kuhani paradajz i malo kima i sve još prokuham.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Dille jel kiml kim?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dille, ti govoris o slatkom zelju? Pa kak se zove ovo sto ja hocu skuhati (ak ima neko ime)?

Početno

Ne, kiml je muskatni orascic.

Naravno da je kim. Kiml je zagorsko-zagrebacki izraz.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, hvala na receptu, ali ja sam htjela napraviti nesto s kiselim. Izgleda da to nema veze s prisiljenim (za sve je kriva frendica )

Početno

Citiraj violet prvotno napisa
    Dille, ti govoris o slatkom zelju? Pa kak se zove ovo sto ja hocu skuhati (ak ima neko ime)?
    Da. Pa to ti je to. Dinstano slatko zelje (ja ne stavim secer, nego Vegetu ) u saftu od paradajza. Prilog stavis kuhaniili restaniili pire krumpir... ili palentu. A sve ostalo (pohano, peceno itd) sa strane.

Početno

Ovo s dinstanim kiselim zeljem je sekeli.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

violet, isto tako (i-den-ti-čno), možeš napraviti i sa kiselim zeljem.
    mislim da je izraz "prisiljeno" i došao otud što se u njega (slatki kupus) stavljalo malo octa ili kiselog paradajza... da fingira kiselo.
    uz to... što te volja: od soje do sejtana. ali ne u istom loncu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

violet, i mislila sam da misliš na sekeli gulaš jer je prisiljeno zelje bez mesa a sekeli sa mesom, pa čak i nekim suhim špekom ili buncekom ??

napisat ću kasnije makrobiotički recept za sekeli gulaš sa seitanom - seitan se umače u tempura smjesu i poha i takav ubacuje u zelje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad kad sam skuzila da je ovo sto sam htjela sekeli gulas, nasla sam recepte za verziju s mesom (za prisiljeno se google bas i nije odazivao), pa cu samo meso zamijeniti sejtanom. Hvala cure.

Mima, nece mi dakle trebati ovaj recept s tempurom, snaci cu se i ovako, thnx

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mima, trebat ce ovaj recept s tempurom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •