Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: koji sir na suhomesnati pladanj

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno koji sir na suhomesnati pladanj

zanima me koji sir stvaljate kad slažete suhomesnate pladnjeve?Mi obično jedemo ementaler i goudu i to uglavnom slažem nama interno kad slažem pladanj, no sad mi treba za jednu spec prigodu i pladanj mora biti fin, ukusan, oku ugodan, pa je svaki savjet dobrodošao. Dakle koji sir se da onako lijepo rolati u smotuljke a da se ne raspada?jel mi bolje uzeti sir u komadu pa ga nožem rezati ili da mi na fete narežu u trgovini 8do sad to nisam preferirala s goudom jer se fete zalijepe jedna za drugu, pa podivljam dok ih odvajam..)

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ementaler,dimsi,tilzit..

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dok sam nekad slagala uzimala sam fetu sir pa na srednje kockice (imaš manje i veće pakiranje u kantici),
    Neki dimljeni dimsi: samo režeš na šnitice,
    Fini je onaj okrugli (vakumirano, ima ih više vrsta)) mislim da piše domaći dimljeni...,
    Prgice, kao stožac: pažljivo prerezati na 4 kriške, nisam probala na deblje šnite na mesoreznici, ali ovaj je jaako osjetljiv za rezanje
    Ne mogu se sjetiti više
    Posljednje uređivanje od oka : 12.07.2011. at 11:25

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni uz suhomesnate proizvode fino paše mozarella ili feta sir na kockice, ima ga kupiti u ulju i nekakvim travama..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ementaler nam je omiljeni, a nakon njega gouda.

Sir koji želiš smotati mora biti dovoljno mastan i mrvicu "žilav" da ne puca. Tilzit nije dobar upravo zbog toga - nije jako mastan i često puca. Edamer je isto dobar. Od domaćih podravec (kad je dobro zreo - mora biti lijepo žut) i dimsi. Varaždinec isto hoće pucati ali je jako fini, pa njega stavljamo, ali ne frčemo.

Ja više volim kupiti već narezani paket sira jer i mesoreznice znaju biti loše (zapravo, rezanje sira ih jako zatupi pa treba čistiti nož) a ni sa svojom doma nisam baš zadovoljna. Sir dok režeš treba biti hladan, a onda ga se ostavi dosta dugo na sobnoj temperaturi da otpusti, pa neće pucati pri slaganju u rolice. Meni se s tim ne da zafrkavati, pa u rolice frčem pršut, a sir ostavim da leži ravno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja za posebne prigode kupim i posebne sirove - paški, livanjski - stavima i malo Vindijine gaude, i ostalih mekih sireva.

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja najcesce za pladanj kupim Dalmatinca ili Sv.grgura ili neki malo tvrdji. Narezem ga na trokute i kombiniram sa mozzarellom u kuglicama...
    Kad je kucna varijanta onda nam je najdrazi Baranjac

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paški , Ribanac i sl.
    Ovi topljeni sirevi tipa Gauda mi ne idu s pršutom i finim narescima.
    To mi je više kao , onako , za tople sendviče.
    u Pivca ima super sir po imenu Parmiletta , za neku sitnu cijenu oko 60 kn/kg.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na savjetima, na jednu platu idu u sredinu kockice fete ,na drugu platu ću dimsi i podravec rolati , a na treću ementaler i gouda(slagani, bez rolanja) + uz sve te sireve fine suhomesnate delicije.
    Posljednje uređivanje od pužić : 12.07.2011. at 13:37

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a kad da dođemo?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    a kad da dođemo?
    drago mi je sto i drugi misle kao i ja

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znate da ste pozvane uvijek, ako vas put ikad nanese na ovu stranu složit ćemo tri (bar tri) dodatne specijalne plate

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U đe me nađe, obožavam slagat sireve, mogla bi ko ameikanci napraviti tematski party
    dakle sireve s velikim rupama volim motati i slagati da dobime kao čipkaste volane i kombinirati s grožđem
    dimljeni dragec uvijek zaslužuje poseban tanjur, serviram ga cijelog zarezanog na tanke kriške (kao tortu) uz malo začinskih trava za dekoraciju
    sireve tipa podravec i dimsi režem na šnite debljine modleka i režem na zvjezdice, medeke i sve što imamo u arsenalu i serviram sa cherry paradajizićima
    paški i tvrde sireve na trokute uz dobre masline i dobar pršut
    fetu volim zarolati u trake pečene paprike ili grilane tikvice
    ponekad složim kockice različitih vrsta sireva u vatrostalnu, stavim masline, začine, poprskam maslinovim uljem promiješam i ostavim da malo odstoji prije serviranja
    ju što volim sir

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dimljeni dragec
    E to je taj dobar o kojem sam govorila!
    On mi je najbliži ovim našim finim domaćima.

Pikula vidi de da si majstor, dala si mi dobre ideje sa ovim modlicama, pa paprikom i fetom, njami!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dragec kod mene ide onaj s cesnjakom

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    E to je taj dobar o kojem sam govorila!
    On mi je najbliži ovim našim finim domaćima.

Pikula vidi de da si majstor, dala si mi dobre ideje sa ovim modlicama, pa paprikom i fetom, njami!
    hvala, hvala baš mi je drago da se još neko voli igrati sa sirom
    eh samo pazi da ostaviš malo papriku i fetu da se ocijede prije motanja i paprici skini dobro ostatke kožice i koštica

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ot, Pikula kako to radis nije mi posve jasno, daj slikicu ako imas pliz

"dakle sireve s velikim rupama volim motati i slagati da dobime kao čipkaste volane i kombinirati s grožđem"

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Uponekad složim kockice različitih vrsta sireva u vatrostalnu, stavim masline, začine, poprskam maslinovim uljem promiješam i ostavim da malo odstoji prije serviranja
    ju što volim sir
    Tu stavljaš samo ove kao gauda, varaždinac, dimsi, a ove ko dragec isto stavljaš ili?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a ovo sa mini rajčicama spojiš sir i rajčicu sa čačkalicom?

Uzimam ti ideje jer mi se jako sviđaju

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

paški tvrdi, mozzarella, brie - niti jedan se ne rola, ali su meni jedini fini

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

BP , sori što kasnim, ove s velikim rupama smotam onak da je jedan kraj uži drugi širi tuljac (stožac) samo plosnatije, pa slažem u recimo dva sloja - prvoj jedan red u krug pa onda na spoj dva tuljca treći odozgora, ajme ako je nekome sad neš jasno , nemam fotku, kad bude pladanj obavezno uslikam. Uglavnom dobiješ onak rupasto volanasti rub u sredinu staviš groz grožđa,malo boba okolo i tak.
    Oka, e da super si skužila tu stavljam srodne sireve tak kak si nabrojala koji nemaju sami preizraziti okus tak oda začini i maslinovo dođu do izražaja, drageca ne bi, recimo.
    Ne sapajam s čačkalicama, paradajziće i medeke , ali zašto ne. Meni je to nekak uvijek pladanj za klince pa ne stavljam čačkalice čisto da ne moram misliti o tome i pazim na veličinu paradajzića, ako su nezgodni onda ih radije prepolovim i stavim na tanjur pored da ne puštaju vodu po siru. Samo onak pun tanjur medeka, zvjezdica, trokuta, krugova itd. i cherry paradajazića.ja volim kreativu u serviranju, ali nisam tip od onih aranžiranih konstrukcija više onak ležerno posloženo.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nije bilo malih rajčica za kupiti morat ći smisliti nešto drugo. (imam već puno toga pa moram paziti da ne zakompliciram)
    Pada mi na pamet da nešto hladno, a kremasto žličicom stavim na taj sirek iz modlica,
    ne znam...vidjet ću do sutra.

Hvala pikula na svjetima!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma nema na čemu, mašti na volju ostatke od modleka malo si možeš usitniti i koristiti kao ribani sir na pizzu,lisnato ili tako nešto...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    paški tvrdi
    Potpis! Ili pecorino sardo (ovcji sir sa Sardinije, slicnog okusa) - narezan na kockice.
    Ili dimljena scamorza - ona je obicno "zguzvana" u pletenice, pa vrlo efektno izgleda, a preukusna je.
    Feta, isto tako na kockice.
    Mozzarelle u kuglicama - s njima ne moras nista, a jako su efektne u salati od cherry paradajza i zelenih i crnih maslina.
    Jedino sto "motam" su ementaler ili gauda, no njih rijetko posluzujem na takvim pladnjevima.
    I naravno, ovisi i tome sto se jos stavi na pladanj od suhomesnatog... Ako je pladanj iskljucivo sirni, onda je efektan ukus i jestiva kombinacija zeleno grozdje, ili kruske narezane na trokute...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •