Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Irska

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Irska

Evo spremamo se za nekih mjesec i pol u Irsku. Letimo iz Beča za Dublin pa ćemo rentati auto i 8 dana zujati Irskom (planiramo obići sve osim Sjeverne Irske) i još bi nakon toga 2 dana ostali u Dublinu.

Jel bi itko, imate li neke prijedloge, savjete? Mislim, mi imamo manje-više definiranu turu i što bi kada trebali vidjeti, ali me zanima ako je netko bio neke tips&tricks, na što posebno paziti itd...

Idemo s malcem od tada skoro 2 godine...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znači nitko nije bio u Irskoj :D Nema veze, budemo mi vama dijelili savjete ako ćete ih trebat

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo, dala bih obje ruke da je Mika bila u Irskoj, ali nigdje ne mogu naći njenu temu :/ Probaj je kontaktirati na PP za link na temu

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eto, odoše obje ruke Bila je u Škotskoj...ali možda ti nešta pomogne pa evo link na temu:
    http://forum.roda.hr/threads/46892-n...ska?highlight=

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Prekrasna zemlja! Obavezno obići Dublin, Galway (must see!), Malahide... Što se tiče vremena, u Dublinu je jako vjetrovito, a famozno kišno vrijeme i nije toliko kišno. Tj, svakodnevno padne mala rosna kišica, jako rijetko prava kiša, nitko niti ne nosi kišobran. Temple bar je stari dio u centru grada gdje možete obići zanimljive pubove (navečer je odlična živa glazba!), a must see je Christ church cathedral.
    Cijene restorana, ali i dućana su astronomske, ja sam najviše voljela jesti u Lemon Jellyu i kebab u Zaytoonu. Relativno jeftini restoran sa talijanskom hranom je Bella Roma. Njihova tradicionalna hrana - grah, gljive, kobasice - meni nije po guštu. Isto tako, možeš naći vrlo jeftine hostele u samom centru.
    Uglavnom, uživaj u toj prekrasnoj zemlji!! Ako te još šta konkretno zanima, pitaj!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

obavezno spustit se na jug u Cork i obići atlantsku obalu
    dublin je nula prema jugu irske

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nama je ovo ruta:

• Dublin-Nat.Stud & Jap. Gardens. Kilkenny Castle, Rock of Cashel, Cork, Garinish Island, Bantry House & Garden, Beara Halbinsel, Ring of Kerry
    • Killarney, Dingle, Blennerville Windmill, Cliffs of Moher
    • Clonmacnoise, Boyne Valley, Malahide Castle

I onda još 2 dodatne noći u Dublinu smo uzeli...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mamica, hvala ti, zapisat ću si ove restorane za Dublin Jesu li ljudi ljubazni, jel se s djetetom može bez problema svugdje? Kakav je javni prijevoz u Dublinu? Trebat će nam zadnja 2 dana, do tada imamo rentani auto...cijene taxija ako možda netko zna?

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Joj draga, čitam i slinim. Uzmeš me sa sobom? Čuvam ti miša da uživaš sa dragim što više!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga, može! Dobila sam veliki kofer, ti ovako sitna sigurno staneš u njega )

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

[QUOTE=annie84;1927134]Nama je ovo ruta:

• Dublin-Nat.Stud & Jap. Gardens. Kilkenny Castle, Rock of Cashel, Cork, Garinish Island, Bantry House & Garden, Beara Halbinsel, Ring of Kerry
    • Killarney, Dingle, Blennerville Windmill, Cliffs of Moher
    • Clonmacnoise, Boyne Valley, Malahide Castle

I onda još 2 dodatne noći u Dublinu smo uzeli...

Nemam baš puno vremena pisati, ukratko, ruta vam je mrak....tak smo i mi bili prije 2 godine.
    Predivno nešto, ma san snova...kaj da ti kažem, ljudi su tak ljubazni da kad se s nekim malo okrzneš na cesti odmah ispričavanje, onak uz osmjeh!!!!
    Ma uživat ćete......a zelena boja trave je kao iz snova, takve nema kod nas....mi bili kraj 7mj 13 dana....onak, nije vruće, treba vam dugih rukava, pogotovo za klifove.....

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    mamica, hvala ti, zapisat ću si ove restorane za Dublin Jesu li ljudi ljubazni, jel se s djetetom može bez problema svugdje? Kakav je javni prijevoz u Dublinu? Trebat će nam zadnja 2 dana, do tada imamo rentani auto...cijene taxija ako možda netko zna?
    Ljudi su preljubazni, ma kao da te znaju svaki dan i nemoj se iznenaditi ako ti netko priđe kao iz vedra neba, zamoli upaljač i krene u razgovor s tobom usred ceste. S djetetom možeš bilo gdje. Javni prijevoz nije baš bajan, nemaju tramvaja (tj. imaju jedan koji vozi kroz par ulica, dakle potpuno bezvrijedan), koriste se autobusi. Nemoj zaboraviti dignuti ruku kada dolazi autobus koji tebi treba, jer bi mogao proći kraj tebe kao pored zraka Taxi je prilično skup, koristi ga ako ćeš imati jako kratku rutu.

I ja sam mislila predložiti Cork, ali je udaljeniji od Dublina, iako preprekrasan... Negdje cca 4 sata vožnje je udaljen od Dublina, pa ako ste raspoloženi za tako dugu vožnju sa djecom, obavezno otiđite!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, da, Cork na je u turi...nekih 1500 km piše da ćemo obići u 8 dana u turi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A taxi će nam trebat samo zadnji dan za doć do aerodroma ili jel znate ima li kakav bus do tamo? Naime, auto smo uzeli za 8 dana ture, a za zadnja 2 dana Dublina nam ne treba. Jedino što nam avionom polijeće u 7h, tako da moramo već oko 5 biti tamo...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ima bus, vozi svako malo, ali ja bih si onda radije uzela taxi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma i računam već s taxijem jer je to ipak jako rano...ma jedva čekam... Jel ima neki specijalitet koji moramo probat, osim piva naravno? :D Znači hrana im nije nešto?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa gle, njihovo tradicionalno jelo koje ćeš svugdje dobiti je "irish breakfast" - grah, kobasice, jaje... Imaju fenomenalne restorane, ali jako skupe. U Howtu, ribarskom mjestu u predgrađu Dublina, imaš odlične riblje restorane gdje možeš jesti super losos, jastoga... A nešto od njihove kuhinje ne znam, meni ništa ne paše.

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Samo sam došla zasliniti... I ja bih!

Nego, čisto informativno, koliko je taj užitak i jeste li se preko neke agencije organizirali ili sami?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Irski doručak nam je uključen u cijenu, tj. imamo noćenje s doručkom...mislim da ćemo mi više jesti po nekim manjim, jeftinijim restoranima

Organizirali smo se preko agencije, ali idemo samostalno, ne idemo kao grupa. Letimo iz Beča za Dublin i tamo nas čeka auto. Nama je agencija riješila letove, rentala auto, organizirala rutu, noćenje, hotele...za Irsku se nisam usudila samostalno, inače uvijek sve sami bukiramo spontano, no ovaj put se nisam usudila. A i preko agencije, uz storno osiguranje, dobijemo nazad i lovu za let u slučaju otkaza putovanja, ako avion bukiraš sam-nema povrata novaca.

Koliko nas je sve skupa koštalo ti mogu reć tek kad se vratimo, jer u našem slučaju još dolazi trošak putovanja do i od Beča do Graza, tankanje auta u Irskoj i jelo, ulaznice...
    Posljednje uređivanje od annie84 : 24.07.2011. at 12:34

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hajde javi kako ste se proveli!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

annie, sjećaš li se kako je bilo?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oooo daaaa, predivno je bilo. Preporucam svima. Zujali smo s autom po cijeloj Irskoj (Sjevernu Irsku nismo vidjeli, ostatak jesmo). Presli smo preko 1500 km u 9 dana. Sve u svemu divno, ti klifovi, dvorci, ljudi...jedino je hrana nama bila bezveze. Jedino je irish stew bio vrijedan spomena

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko nas je sve skupa koštalo ti mogu reć tek kad se vratimo, jer u našem slučaju još dolazi trošak putovanja do i od Beča do Graza, tankanje auta u Irskoj i jelo, ulaznice...
    Sjećaš li se koliko ste potrošili?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tamo smo potrosili oko 700 eur za 10 dana (imali smo samo dorucak)-znaci za jelo, ulaznice, benzin, ali mislim da smo tu i racunali put do Beca i parking itd...a na u agenciji smo ostavili za aranzman malo vise od 2000 eur. Dakle oko 2700 eur nas je ispalo sve za nas troje, ali tada je Jan imao ispod 2 godine pa nije skoro nista morao placat osim neki pausal za avion.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •