Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: dopunsko osiguranje- trebam pomoć

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno dopunsko osiguranje- trebam pomoć

dakle ovako:
    treba mi, ako neko ima, ugovor dopunskog osiguranja da je sklopljen u 2. mjesec 2010. da mi pošalje na pm.
    naime ja svoj ne mogu nać, sklopila sam ga on-line, isprintala, jedan primjerak potpisala i njima poslala, a svoj nigdje ne mogu nać. 1000% sam sigurna da na njemu nije pisalo da mi se osiguranje automatski obnavlja nakon godinu dana, jer ga inače ne bi ni sklapala... a sad to u novijim ugovorima i piše.poslali su mi opomenu da sam im dužna lovu a ja!!
    tako, ako ima koja dobra duša, spasili bi me

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da si morala prije isteka osiguranja otići u hzzo i produžiti osiguranje i donijeti neke potvrde
    nema više automatskog produžavanja i to mnogi ljudi neznaju pa isto tak nadrapaju
    u biti ti si od 2 mj 2011 bez dopunskog jer im se nisi javila i produžila policu

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pogledaj si iskaznicu dopunskog osiguranja

ako na njoj piše samo

vrijedi od xx/02/10

onda ti ona vrijedi dok ne raskineš osiguranje

moja je od
    15/01/10 (znači 1. mjesec 2010. i vrijedi dok je ne prekinem)
    police sklapane 2009. godine su vrijedile godinu dana i onda su se produžavale u 2010. što je izazvalo velike gužve pa su uveli neograničenu policu koja vrijedi do raskida

meni osobno je ta varijanta puno bolja jer ne moram razmišljati kada trebam obnoviti policu (skoro mi se dogodio prekid početkom 2010. jer sam smetnula s uma da moram obnoviti policu)

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam produžila u 2. 2010 i tad mi je rečeno da vrijedi dok ne otkažem

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    pogledaj si iskaznicu dopunskog osiguranja

ako na njoj piše samo

vrijedi od xx/02/10

onda ti ona vrijedi dok ne raskineš osiguranje

moja je od
    15/01/10 (znači 1. mjesec 2010. i vrijedi dok je ne prekinem)
    znači i tebi bi se moglo dogoditi isto jer ako se nisi javila kod njih u međuvremenu, istekla ti je 14/01/2011
    imaju tu neku foru ako se korisnik ne javi par dana prije isteka godine dana (bez obzira šta piše na iskaznicu /ugovoru- svi imaju samo taj početni datum) oni smatraju da ti osiguranje više ne treba i prekidaju ga....

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam produžila u 2. 2010 i tad mi je rečeno da vrijedi dok ne otkažem
    vrijedi kartica...plastika....ne osiguranje....

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja sam danas bila na hzzo jer mi današnjim danom ističe jednogodišnje osiguranje, no rekli su da više nema produženja več ti dopunsko vrijedi do kad plačaš!
    pogledaj na kartici jel ti piše vrijedi od- do ili samo vrijedi od!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ima na njihovim stranicama obavijest da se automatski produžuje ako ti na kartici ne piše do kad vrijedi.tako je na mojoj kartici. al ja imam ugovor iz ponude koju su mi poslali početkom 2009. gdje piše drukčije. i prilično sam uvjerena da je tako pisalo i u mom ugovoru. jer inače ne bih plaćala to uopće. zato sam mislila ako ko ima taj ugovor prijašnji da mi ga pošalje na pp da vidim jesam li luda

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ne lucas, ako ti na kartici piše do kad, onda ti ne produžuju automatski
    http://www.hzzo-net.hr/dload/novosti...ost_polica.pdf
    e sad mene zanima od kada je ova obavijest. jer ako u mom ugovoru piše drukčije, ne bi se ovo trebalo na mene odnosit (u nekom savršenom svijetu). jer šta bi ja trebala svaki dan ić na njihovu stranicu pa provjeravat obavijesti?

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

neće da otvori
    http://www.hzzo-net.hr/index.php
    evo ovako

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

u stvari ja sam ugovor potpisala u 1. 2010. a počelo mi je teć osiguranje u 2

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Onima koji sami plaćaju osiguranje, automatski se produžuje dok ga ne otkažeš. Oni koji imaju pravo na policu po nekoj osnovi (npr. financijski cenzus, invaliditet) moraju je produžavati svaku godinu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    znači i tebi bi se moglo dogoditi isto jer ako se nisi javila kod njih u međuvremenu, istekla ti je 14/01/2011
    imaju tu neku foru ako se korisnik ne javi par dana prije isteka godine dana (bez obzira šta piše na iskaznicu /ugovoru- svi imaju samo taj početni datum) oni smatraju da ti osiguranje više ne treba i prekidaju ga....
    vrijedi kartica...plastika....ne osiguranje....
    Lucas jako samouvjereno daješ krive informacije

nahla, u 1. mjesecu 2010. godine su krenule obnovljive police i najvjerojatnije imaš ovu iskaznicu na kojoj je samo datum početka osiguranja

u tom slučaju je hzzo u pravu

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

našla sam i svoju policu
    uvjeti su kao na ovoj stranici (opći uvjeti) -- koji se primjenjuju na police sklopljene nakon rujna 2009. godine

http://www.hzzo-net.hr/dload/dopunsk...d_01102009.pdf

na prvoj strani ugovora piše samo datum početka osiguranja, dok je na polici iz siječnja 2009. godine i na ugovoru i na iskaznici bio i datum početka i datum isteka osiguranja

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mirjana hvala. znači ipak sam poludila.
    a ništa onda ću je nastavit plaćat, možda je to neki znak hehehehe

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema na čemu, samo nazovi hzzo da budeš sigurna da nisu zbog neplaćanja oni tebi poništili policu (pogledaj ove rokove iz općih uvjeta):

Ako ugovaratelj ne plati dospjelu premiju do ugovorenog roka, niti to učini koja druga zainteresirana osoba, Zavod raskida ugovor nakon isteka tridesetog dana od dana kada je ugovaratelju uručeno preporučeno pismo Zavoda kojim ga se opominje da plati dospjelu premiju. Taj rok ne može isteći prije nego što protekne 60 dana od dospijeća premije. U svakom slučaju, ugovor se raskida, ako premija nije plaćena u roku od 90 dana nakon njezina dospijeća.
    U slučaju raskida ugovora iz stavka 1. ove točke ugovaratelj se Zavodu obvezuje platiti ugovornu kaznu u visini iznosa premije pripadajuće nerealiziranom dijelu osiguravateljnog razdoblja.
    Ugovor je ništavan, ako je u trenutku njegovog sklapanja već nastao osigurani slučaj ili je bilo izvjesno da će nastupiti, osim ako Odlukom o polici nije drugačije utvrđeno. U tom slučaju uplaćena premija vraća se ugovaratelju umanjena za troškove osiguravatelja.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nisu provjerila sam "onlajn", polica mi je važeća do 2. 2012.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj nahla prvotno napisa Vidi poruku
    dakle ovako:
    treba mi, ako neko ima, ugovor dopunskog osiguranja da je sklopljen u 2. mjesec 2010. da mi pošalje na pm.
    naime ja svoj ne mogu nać, sklopila sam ga on-line, isprintala, jedan primjerak potpisala i njima poslala, a svoj nigdje ne mogu nać. 1000% sam sigurna da na njemu nije pisalo da mi se osiguranje automatski obnavlja nakon godinu dana, jer ga inače ne bi ni sklapala... a sad to u novijim ugovorima i piše.poslali su mi opomenu da sam im dužna lovu a ja!!
    tako, ako ima koja dobra duša, spasili bi me
    evo našla ugovor, 21.1. 2010. 14. točka- nakon isteka razd. od 1g. ako se pismeno ne otkaže najmanje 60 dana prije vrjedi još god. dana.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    Lucas jako samouvjereno daješ krive informacije

nahla, u 1. mjesecu 2010. godine su krenule obnovljive police i najvjerojatnije imaš ovu iskaznicu na kojoj je samo datum početka osiguranja

u tom slučaju je hzzo u pravu

tim riječima je meni žena u hzzo-u objasnila kad smo zvali za jednu pacijenticu jer joj je došao račun na naplatu
    e ako sam ja lagala vas, onda je i ta žena na hzzo-u mene,,,,

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

hvala ti spunky.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    tim riječima je meni žena u hzzo-u objasnila kad smo zvali za jednu pacijenticu jer joj je došao račun na naplatu
    e ako sam ja lagala vas, onda je i ta žena na hzzo-u mene,,,,
    ne znam kad si zvala i kakav je bio taj konkretni slučaj - ali ono što mogu pretpostaviti je da je ta pacijentica imala neobnovljivu iskaznicu
    jesi ti apsolutno sigurna kakva je bila iskaznica te pacijentice?

na ovom linku koji sam stavila je sve objašnjeno (ako ne ispisuje stranicu odmah, treba je samo refresh-ati) i vidi se primjer obnovljive i neobnovljive iskaznice

moja iskaznica je obnovljiva i automatski mi je produžena do 14.1.2012 (može se provjeriti na njihovim stranicama)

i do tada mi vrijedi osiguranje, a ne plastika - kako ti tvrdiš

ako ne otkažem policu u roku i nastavim plaćati, automatski će mi vrijediti do 14.1.2013.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ma je , je. ima link tamo na njihovim stranicama " obavijest korisnicima dzo". znači ako na iskaznici piše samo OD kad vrijede, onda se automatski obnavlja, a ako piše OD i DO onda nije.
    mirjana je u pravu.
    ajme nastala cila rasprava zbog moje smotanosti....sorry

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Tako je i meni bilo, na kartici ne pise do kada vrijedi osiguranje i ja nakon godinu dana nastavila dalje placati. Kad ono dodje opomena na 1300 kn. Ja skoro roknula u nesvjest, nazovem ja broj na opomeni i kaze meni neka ljubazna teta na koji nacin placam dop. ja kazem preko inter. bank. ona kaze tako je i meni bilo. Promjenio se poziv na broj a ja nastavila uplacivati na stari, koliko sam dobila opomene toliko je bilo pretplate na staroj polici. Ona to prebacila i sve bilo ok.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mini kartica vridi od 08.08 2010, e sad bi ja htjela prekinuti osiguranje, da li je to moguće. hvala

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

miožeš ali moraš predat zahtjev. otiđi nanjihovu web stranicu , piše ti tamo kako

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da ne otvaram novu temu, ubacit ću se ovdje...
    dakle, zanima me da li je istina da kada nemaš DZO i završiš u bolnici da ti ne mogu naplatiti više od 3000 kn bez obzira na to kakvu dijagnostiku su koristili za obradu tijekom liječenja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •