Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: teško i zeleno kaka

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno teško i zeleno kaka

ne znam spada li ovo ovdje ali da probam. . . jako me zanima jer već lagano ludim. dakle, bebica mi kaka zeleno , ma ni ne znam više koliko dugo, preko tri mjeseca (a ima 5) i kakica mu užasno smrdi ali straaasno. to nije najveći problem, već to što se on jadan toliko muči dok se pokaka da to nije normalno i obavezno ga moram držat i stiskat mu nogice uz trbuh (to mi osobito teško pada kada se po noći dižem svakih sat vremena da bi on prdnuo ili kakao). uglavno sad se već brinem je li to normalno? inače je mali buco, puno i super papa,kaka 3-4 puta na dan, veseo je i predivan. pitala sam pedijatricu pa žena kaže da je to "zaostali mekonij". meni to zvuči kao totalni nonsens. nisam pametna. šta vi mislite?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jel ga dojiš? Možda se naguta puno zraka pa mu pozeleni stolica, pa zato i prducka.
    Inače, ja sam neki dan zvala pedijatriju jer mi je N. počeo kakati tekuće, a dosad su bile kašaste, pa mi je rekla da nije nikakav problem jer doji i nisu učestale, a ako budu jako smrdljive ili sa sluzi da ga onda dovedem. Tako da ako ga dojiš valjda ne bi smjele biti smrdljive, a ako je na adaptiranom onda mogu.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mi smo dugo imali problem sa stolicom, isto zeleno, sa puno naprezanja i prduckanja, cak je jedno vreme imalo jako neugodan miris.
    Tada smo i dali kakicu na analizu i sve je, na srecu, bilo ok.
    Takve probleme smo imali mozda 2-3m od otprilike 2 i po do 4 ili 5, nekada vece a nekad manje.
    Ja sam na kraju sve pripisala ranom izbijanju zubica (prvi izbio sa 4m), a ako nije to, onda ne znam sta je bilo. mislila sad da, tako mali, nije znao da pljucka sline od izbijanja zuba pa je sve gutao i to mu je, po mom misljenju, promenilo sredinu u zeludcu i crevima, pa je dolazilo do dodatne oksidacije ili tako nesto.. u svakom slucaju bakterija i gljivica NIJE BILO.
    Tako da ti preporucujem da ipak odradis tu analizu stolice i da poregledas da li su neki zubi u najavi, a u svakom slucaju da se ne brines buno, jer kao sto vidis, moze da ne bude nista, bar ne nista opasno.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

dojim ga. ne bih rekla da se naguta zraka, kad je bio mlađi da jer je sisao jako halapljivo ali sada više ne(a onda mu je stolica bila žuta)
    to me i brine, jer svuda nalazim da stolica ne smije smrdit i imat sluzi pa me zanima što to može bit?
    e da se brinem, brinem se. istina jako puno slini ali zuba nikako. u srijedu sam se naručila kod ped pa bumo vidjeli. samo da mi opet ne kaže neku glupost.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma, svakako ti je najbolje da ga pedijatrica pregleda i da se učini analiza stolice, nadam se da nije ništa ozbiljno!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sireno, da li bebacha iskljucivo dojis, ili kombiniras s dohranom?

pitala sam pedijatricu pa žena kaže da je to "zaostali mekonij".
    u 5. mj. zivota? taj je onda stvarno jaaako zaostao :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ima li probava veze sa izbijanjem zubića?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I to još kaka 3-4 puta na dan.. bio bi ga iskako i da ga je bilo 10kg!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma isključivo ga dojim. nije mi jasno.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lali prvotno napisa
    Ima li probava veze sa izbijanjem zubića?
    Misliš loša probava zbog izbijanja zubića??
    Proljev ili slične probavne tegobe ne mogu nastati zbog izbijanja zubića, kao ni visoka temperatura, curenje nosa...
    Ako su desni jako crvene i upaljene može se javiti nervoza zbog boli i lagano povišena temperatura.
    Sve ostalo je poslijedica trpanja ručica (koje nisu čiste) u usta i unošenja raznih klica u organizam.

Ivana123

Početno

I moj kaka zeleno i to tamno zeleno, ali mi smo na (kršitelj koda)u,bez cike, stolica mu isto ima jako neugodan miris i jako se muci kad kaka. Pedijatar je rekao da je normalno sto je zelena jer je (kršitelj koda) pun zeljeza a i stolica u dodiru sa zrakom pozeleni,tako da se moze dogoditi ako ga nisi presvukla isti tren kad se pokakio da stajenjem na zraku pozeleni...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

teško. presvučem ga čim se pokaka. vjeruj mi čujem i osjetim kad je to a ima ritam kakanja : 6 ujutro, 8 ujutro, 13 i 17 , s tim da jedino ova u 13 varira, ako smo vani ne kaka. možeš sat namještat po njemu.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bili kod pedice. nije bila naša ped. već teta na zamjeni. važno mi je to za naglasit jer moja ped. kaže da moja prehrana nema veze sa njegovim kakanjem i da mogu jest sve pa i grah (probala sam s brokulom:ajme ajoj!). ova teta kaže da mu je kakica takva zbog kravljeg mlijeka koje pijem i da bi trebala samo juhice jest i sve lešo. eto! pa ti budi pametan! i da ima nekakvu ranicu na malom čmariću pa zato tako teško kaka. kaže da to par dana mažem sa ribljom masti pa da vidimo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da pitaš pedijatricu da li da mu daš neki probiotik, onako sadržaj kapsule u prahu (linex i sl.)? Taj smrad možda potječe od loše crijevne flore, jeste li bili na antibiotiku? Ili si ti možda pila antibiotik?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ma nismo. ni on ni ja. ne znam zašto bi inače imao lošu floru? još ja sve pazim što jedem i pijem.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da li dobiva kakve kapi željeza?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ne.ni ja ga ne pijem. je li moguće da je od kravljeg mlijeka (što ga ja pijem )pa da ga prestanem pit? ili od toga što toliko slini?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

samo da vas obavijestim, za slučaj da netko ima sličan problem. prestala sam pit mlijeko i mlječne proizvode i bebica kaka ŽUTO!! ne samo to nego nema više grčeva, sam se pokaka i ne smrdi, lijep misris jogurta. što je najvažnije spava, po noći 8 sati u komadu i po danu 2x sati pol. ma ne prepoznajem ga!!! toliko. problem riješen.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D Odlične vijesti!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ne mogu vjerovati, da je mlijeko uzrok svega super da ste otkrili, zato ja sad pijem sojino 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •