Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Osip od trodnevne viroze, mora ili sunca?

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Osip od trodnevne viroze, mora ili sunca?

Mom se 17-mjesečnom bebolincu jučer pojavio osip po leđima, ramenima i malo po prsima i iznad pelene. Na moru smo od nedjelje. U ponedjeljak predvečer smo skužili da ima temperaturu (38,5). Imao ju je još i u utorak i nije prelazila 39, dala sam mu samo dva čepića kad je već bio jako nervozan. Jučer više nije bilo temperature, ali se pojavio taj osip. Ovo nam je prvo ljetovanje i on odbija kupanje, močimo mu samo nogice, jučer je malo sjedio u plićaku, ali kasno popodne. Poslije smo ga isprali vodom, tako da sumnjam da je od mora, možda od sunca. Danas je taj osip puno jači nego jučer, jučer su to bile male točkice a danas se onako osjeti pod rukom kao prištići. Može li to uopće biti trodnevna viroza? On je sad dobre volje, mislim da ga to ne svrbi. Da pričekamo do sutra ili odmah jurimo do najbližeg pedijatra?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bi cekala, osip od trodnevne prvo i krene na trupu pa ide na ekstremitete. Doduse moze trajati i do 2-3 dana. Prati kako se osip ponasa, dal se seli po tijelu, ako da onda je od trodnevne. Da je od sunca mislim da bi svrbilo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moje cure u toj sitnoj dobi su obavezno dobivale osip čim primirišemo plažu i more, ili od pjeska (šljunka) ili od sunca. Evo mlađa je ova godine već osuta, a nismo na moru, ove vrućine su joj teške.
    Trajalo je dulje od par dana .... pa dobrih desetak recimo, isto sitne točkice po leđima i trbuhu, evo mlađa i uz rub kose pa po vratu.
    Dvaput sam išla kod doktora, i oba puta su mi rekli - od sunca .... više ne idem, ničim ne mažem posebno, samo standardno kremom protiv sunca i prskam vodom svako malo.

I da, ne svrbi ih.
    Nemam iskustva sa trodnevnom.
    Posljednje uređivanje od sne : 14.07.2011. at 09:25

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kod trodnevne je u pravilu visa temperatura i osip je onako mrljast, tako da mislim da je vjerojatnije da je osip reakcija na sunce/more/pijesak. Ja bi odluku o odlasku doktoru donosila na temelju toga kako se dijete osjeca i ponasa. ako je uobicajeno, mislim da ne bi nikud isla.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ma i meni se čini da je ipak od sunca, možda od znoja jer i nije imao tako visoku temperaturu. Malo je cendraviji ovih dana, ali inače je dobre volje, super spava, malo manje jede ali puno pije. Osip se za sad ne širi, najjači je na leđima ispod vrata i malo na ramenima, na prsima jako malo, pokoja točkica i na bokovima ispod pelene (to sam tek maloprije skužila) pa zato i mislim da je od znoja. Ne svrbi ga. Očito je turbo osjetljiv jer smo stvarno malo bili na suncu i u moru, na plaži nema pijeska, čak sam mu i dosta oblačila majicu dok je sunce bilo jače.

Sad čekamo da vidimo što će biti dalje.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

krpam se...

L. je na moru mjesec i pol, crna je, uvijek je bila na moru ko sirena.
    u nedjelju joj se pojavio osip po prsima i nesto po ledjima.
    u ponedjeljak se probudila s temperaturom. temp je isla do 38,3. skidala sam je tusiranjem. zastopan glas i promuklost, kasalj...
    jucer je imala do 37, danas nema vise temp.
    danas je cetvrti dan.
    osip je malo crven, malo nije. vidljiv je iz profila, puno ga ima.
    ponekad ju svrbi (npr. sada je crven i svebi je). nema ga po licu.

zna li netko kaj bi to moglo biti? jel povezano?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za trodnevnu bi trebalo bit prvo temperatura, pa osip, bar je to kod mojih bilo, i mi imaqli prek vikenda trodnevnu ( 6.5 godina)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Je, tak i gugl kaze...kaj onda je kad je prvo osip pa temp?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može bit neka alergija, ali tad temp ne bi smjela bit velika ni dugo trajati,
    a koze?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak je tak brzo prošlo možda je stvarno alergija,

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i moja malena je u pon navecer zakurila, temp i u utorak prije podne. srijeda bez temp, ali dosta cendrava i danas osip po trbuhu, ledjima, po guzi, malo i po obrazima i dr kaze osip od enteroviroze koje sada vladaju.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

samo da jos napomenem kako smo i
    mi na moru vec 2,5 mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

povuklo se sve...sta god da je bilo

Pravila pisanja postova