Moja curica ima sada točno pet godina i tri mjeseca. Molžda je to kod vas u Zagrebu bolje organizirano ali u Splitu je to sve jadno i kukavno. Baš danas sam razgovarala vezano za tog osobnog asistenta i na žalost to zakonski nije regulirano. Moje tete u vrtiću nisu baš zainteresirane za neki rad s mojoj curicom, jer kažu da one nisuj defektologice nego odgajateljice i da one imaju i drugu djecu koje traže pažnju. Eto toliko o tetama.
Uspjela sam doći do glavne organizatorice tih osobnih asistenata pa mi je rekla da ona sada da to tako kažem podučava svoje kolegice i dogovorile smo se u suradnji s vrtićem da će jedna njena kolegica od jeseni dolaziti ali samo jednom mjesečno u vrtić, da će promatrati moju curicu i ona govoriti tetama kako trebaju s njoj raditi.
Imam osjećam da se u nas napravi i problem oko stvari di ne bi trebalo biti problema. Logopedica i defektologica koje rade s mojom M. kažu da se ona super i da bi uz dobru suradnju s tetama to sve trebalo biti u redu, da joj ćak onda ne bi bio potreban asistent ili indivudualni rad.
Ja vam mogu samo reći sada iz svog osobnog iskustva da je vama u Zagrebu sve puno lakše, veći ste grad i sve je bolje organizirano.
Pozdrav iz pretoplog Vranjica.