Čokolada, ja sam bila dovela u vrtić defektologicu koja im je točno pokazala kako treba raditi s mojom M. jer ju je ova znala. Defektologica s Meja im je napismeno također objasnila kako bi s njm trebalo raditi. U vrtiću postoji psihologica i logoped. Psihologica je više na bolovanju nego na poslu jer da ima "osobnih problema" a logopedicakaže da treba raditi s predškolskom djecom. Sada na jesen doći će u M. skupinu teta iz vrtića Dva prijateljakoja je defektologica-logopedica ali se više bavi logopedijom pa će ona jednom ili dva putamjesečno dolaziti u vrtić, promatrati M. i onda na temelju njenog viđenja objasniti tetama kako treba raditi s njom. Osobnog asistenta sam tražila preko ERF-a i oni su me uputili na gđa Tončicu Kalilić iz Splita a ona na gđu Ines Čukelja iz Splita, koja radi u D.V. Dva prijatelja.
Što se tiče premještanja djeteta kod nekih drugih teta više ni sama neznam. Mislila sam to ali se bojim da bi joj to možda bilo šokovito jer se ipak na tu djecu i tete naučila. Vodila sam je tri puta tjedno u Montesori vrtić popodne u skupinu s djecomkoja su imala poteškoće. To nije bilo loše jer je samo bilo petero djece i tete su s njom provodile individualni rad ali na žalost ta se skupina ukinula jer je Grad odlučio da ih više ne sufinancira. Ja se slažem s vama Čokolada, jer uistinu djeca s ADHD-om ispadaju neshvaćena, razmažena, moram reći na žalost ispadaju kao da su bolesni. Konkretno u mom slučaju ovi s Meja kažu da su tete iz vrtića stvorile problem tamo gdje ga nema.
Ja bih pitala Branu da li zna koliko joj je prijateljica plaćala osobnog asistenta. Da li vi Brane raditgi kao osobni asistent?
Pozdrav