Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Vožnja novorođenčeta na dužoj relaciji

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Vožnja novorođenčeta na dužoj relaciji

Nisam našla odgovarajuću temu, pa ću ovako postaviti pitanje.

Trenutno živim na moru, a planiram roditi u Zagrebu (11.mjesec).
    Duži boravak u Zagrebu nije problem, i neću se morati baš odmah vraćati doma. Ali opet, računala sam da bi se najkasnije nekih mjesec dana nakon poroda vratila doma s bebom.

Znači, riječ je o putu od oko 3,5 sata, a jučer sam se raspitivala za autosjedalice, pa mi je rečeno da je preporučeno da novorođenčad bude u AS max 2 sata.
    E sad, može li se to izvesti sa kraćim stajanjima? Je li dovoljno napraviti recimo 2 pauze od po pola sata ili razmak između sjedenja u AS-u treba biti i duži?

Naime, vidim da žene odlaze rađati iz Zagreba u Rijeku, iz Splita u Varaždin itd., a nikada ne nalazim informaciju kako su organizirala povratak kući. A pretpostavljam da su putovale sa bebama koje su i mlađe od mjesec dana.

Hvala unaprijed na pomoći!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dovoljno ti je jedno stajanje od pol sata na polovici puta
    za to vrijeme nahraniš bebu, premotaš ju i idete dalje
    važno je da AS bude primjerena (kategorija 0) i dobro vezana

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam išla s Lukom iz Zagreba u Zadar kad je imao 2 mjeseca - bez stajanja, 2 i pol sata... bila sam sama u autu s njim i spavao je pa nisam htjela da se probudi... svakako je bolje napraviti pauzu ako možeš - pol sata za hranjenje i presvlačenje je čisto dovoljno

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo oduvijek na relaciji zg-bg (4 sata). k. je prvi put putovala sa 9 dana. sjedalica i bok, nismo ni stajali ako se ne bi budila i urlala (ne moras buditi bebu koja spava u as samo zato da ju protegnes nakon 2 sata. vozi sok spava i stani kad se probudi--ako se probudi). nije to neki dug put.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moji su isto s nekih mjesec dana putovali na relaciji od 2 i pol do 3 sata.iako su spavali stajali smo na pola puta jer ni meni nije udobno sjediti 3 sata a kako će biti tek bebi

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

hvala vam svima na odgovorima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •