-
Vožnja novorođenčeta na dužoj relaciji
Nisam našla odgovarajuću temu, pa ću ovako postaviti pitanje.
Trenutno živim na moru, a planiram roditi u Zagrebu (11.mjesec).
Duži boravak u Zagrebu nije problem, i neću se morati baš odmah vraćati doma. Ali opet, računala sam da bi se najkasnije nekih mjesec dana nakon poroda vratila doma s bebom.
Znači, riječ je o putu od oko 3,5 sata, a jučer sam se raspitivala za autosjedalice, pa mi je rečeno da je preporučeno da novorođenčad bude u AS max 2 sata.
E sad, može li se to izvesti sa kraćim stajanjima? Je li dovoljno napraviti recimo 2 pauze od po pola sata ili razmak između sjedenja u AS-u treba biti i duži?
Naime, vidim da žene odlaze rađati iz Zagreba u Rijeku, iz Splita u Varaždin itd., a nikada ne nalazim informaciju kako su organizirala povratak kući. A pretpostavljam da su putovale sa bebama koje su i mlađe od mjesec dana.
Hvala unaprijed na pomoći!
-
Osoblje foruma
dovoljno ti je jedno stajanje od pol sata na polovici puta
za to vrijeme nahraniš bebu, premotaš ju i idete dalje
važno je da AS bude primjerena (kategorija 0) i dobro vezana
-
ja sam išla s Lukom iz Zagreba u Zadar kad je imao 2 mjeseca - bez stajanja, 2 i pol sata... bila sam sama u autu s njim i spavao je pa nisam htjela da se probudi... svakako je bolje napraviti pauzu ako možeš - pol sata za hranjenje i presvlačenje je čisto dovoljno
-
Osoblje foruma
mi smo oduvijek na relaciji zg-bg (4 sata). k. je prvi put putovala sa 9 dana. sjedalica i bok, nismo ni stajali ako se ne bi budila i urlala (ne moras buditi bebu koja spava u as samo zato da ju protegnes nakon 2 sata. vozi sok spava i stani kad se probudi--ako se probudi). nije to neki dug put.
-
Moji su isto s nekih mjesec dana putovali na relaciji od 2 i pol do 3 sata.iako su spavali stajali smo na pola puta jer ni meni nije udobno sjediti 3 sata a kako će biti tek bebi
-
Administrator foruma
Posljednje uređivanje od daddycool : 24.07.2011. at 21:09
-
hvala vam svima na odgovorima!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma