Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Menga i prehrana

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Menga i prehrana

Dakle zanima me sto jesti, sto NE jesti za vrijeme moje jako bolne menstruacije. Postalo je neizdrzivo, vise nije samo malo bolno sad je prava bolest s simptomima. Zna neko za kakav clanak vezano za to?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam ništa službeno. Ali sam skužila jak poriv za čokoladom ili bilo čim slatkim i općenito, želju za jedenjem neposedno pred 1. dan. Ukoliko to izignoriram, na konju sam! I općenito mi paše hrana koja se lako probavlja tih prvih dana, dakle ne tona čokolade i puno ugljikohidrata...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto...

Makrobiotička prehrana, unatoč porivima za slatkim.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemam ti niti jednu pametnu jer na sreću nemam nikakvih problema. Samo ti žekim da riješiš problem jer ne mogu zamisliti kak ti je. Jesi bila kod dokotra? Ako je to tako jako izraženo pa valjda ima nešto što može pomoći. Ili možda neki homeopatski lijek, tabletice, nešto...Drži se!

I ja prijavljujem poriv za saltkim (čokoladnim) koje inače uopće ne jedem.
    I jedna, bar meni, zanimljivost...Prva menga nakon poroda je bila 15. pa druga opet 15. i treća opet 15. To nije točno na dan, nego na datum...To mi se u ovih 20 godina prvi put desilo...Sorry na OT.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kao mlada cura imala sam užasno bolne menge, znala sam se satima previjati u krevetu od bolova. Onda sam u jednom zdravstvenom časopisu pročitala da su bolne menstruacije u dosta slučajeva stvar psihe. Koliko ste puta samo čule da menga boli, da se žene osjećaju prljavo, ajme kad će proći, itd. I onda stvorimo u glavi jednu ružnu sliku menge kao nečeg bolnog, neugodnog i samo to preslikamo na svoje tijelo. Odlučila sam pokušati ne razmišljati na taj način. Pila sam mlaku kamilicu tjedan dana prije menge i tijekom menge. Nisam uzimala lijekove protiv bolova jer sam "odlučila" da moje tijelo to može izdržati. Ta "terapija" se doista pokazala uspješnom, nisam već dobrih 15-ak godina uzela lijek protiv bolova. Naravno, prije svega bih ti preporučila da odeš ginekologu i provjeriš ima li neki organski uzrok bolnoj mengi.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Od neke 18 godine me boli svaka menga al otkad sam rodila.... uf! A bas cu pitat i ginekologa trebalo bi na papa test, pa onako usput. Cokolada? Di je cokolada? Daj cokolade!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam bolne menstruacije cijeli život jer mi je maternica okrenuta prema kičmi (kao i kod četvrtine žena). Ponekad se nakon poroda to poremeti pa treba dosta vremena da sjedne na svojemjesto.

Nemam pojma kako mi je bilo nakon prvog poroda jer sam brzo ostala trudna drugi put, ali nakon drugog mi je trebala dobra godina dana ili čak dulje da me prestane grčiti. Pomogle su mi Kegelove vježbe za jačanje muskulature na kritičnom dijelu tijela: http://hr.wikipedia.org/wiki/Kegelove_vje%C5%BEbe

Pitaj ginekologa, ne može škoditi.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja imam uuuuuuužasno bolne menstruacije. i ovulacije.točno znam kad je. doktor je reka da kad rodim da me nece više boliti.
    ali bome boli.ovulacija me kidala.i danas dobila mengu i cilo jutro užas boli.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rehab, u pravu si, jako puno toga oko menstruacije je u glavi.
    ako još nisi, pogledaj "Moon inside you" (iliti "Mjesec u tebi").

inače, u jako puno slučajeva menstrualna bol može se smanjiti ili potpuno ukloniti masturbacijom ili seksom. probajte

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

inače, u jako puno slučajeva menstrualna bol može se smanjiti ili potpuno ukloniti masturbacijom ili seksom. probajte [/QUOTE]

uf,... ovo neznam jel bi probala jer moje menstruacije su od uvijek jako bolne, ko djevojka sam uvijek završila na hinoj na inekcijama, jer sam se rušila i kočila od boli to je neobjašnjivo i nebi rekla da je to u glavi il da bi izliječila čajem od kamilice!
    počela sam piti antibebi pilule i bolovi su se smanjli, no kako sam rodila pa dobila miom prestala sam sa antibebi jer mi je od pilula strašno bujao, moje menge su opet jaaaako bolne, no ne ko prije!
    al čula sam da postoje neke čudesne tabletice koje ublažuju simptome pms-a, razdraživost, napuhnulost, bolove, dobila ih moja kolegica iz amerike i veli da su otkriče ta da se preporodila od kad ih koristi, jel ima nečeg sličnog i kod nas?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja cijeli život patim od bolnih menstruacija a zašto je tome tako saznala sam tek nakon nekoliko godina borbe sa neplodnosti kada mi je dijagnosticirana ENDOMETRIOZA, u puno slučajeva ona izaziva to stanje boli i nikakva prehrana tu ne pomaže bar ne meni samo tablete...i eventualno anti bebi pilule.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •