Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 512

Tema: MACINA TRAVA - MARULJA

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo,samo da još i ja sad iz iskustva kažem da sam ja pila mjesec i pol mješavinu gorke marulje i vrkute i ostala sam T.Doduše,bila je biokemijska T i ništa od nje,ali prije toga smo pokušavali godinu i nekoliko mjeseci i nikad se nije dogodilo ništa-tako da još jednom moram ovdje spomenuti-živjela vrkuta i gorka marulja!! :D
    Ovaj ciklus,čim mi M počnepa i odcuri,opet ću ih piti,pa....tko zna

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A mora li se piti svježa?Ili se može npr.napraviti 3 šolje čaja i piti tokom dana?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne mora, mozes piti i hladno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure, ajde da netko tko zna iz vlastitog iskustva da napiše gdje kupiti vrkutu i u kojem omjeru smješati sa maruljom (subanovom)...više mi ništa nije jasno...već sam pozelenila od svih živih čajeva, posebno marulje..pila sam sve to pustih mjeseci i ništa :/

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u bilo kojoj (biljnoj) apoteci - vrkutu imas isto pakiranu od subana
    ja stavim 2 paketica vrkute na 1 marulje i tako pomijesano pijem 8dcl dnevno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ne preostaje mi drugo, sutra u apoteku i ja počinjem s mixom, hvala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kupila sam danas novi paket subanove marulje i sva mi nekakva čudna - uvijek dosad je bila onak drvenasta, a sad je sva paperjasta, baš sam se iznenadila (valjda došla nova pakiranja svježe, jer su forumašice popile sve zalihe )

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne brigaj, dobro je i lišće i stabljika. Možda će na tebe lišće bolje djelovati, vibram za to ~~~~~~~~~~~~

Ja sam moju macinu (iz vrta) kuhala i svježu i sušenu, brala bih mlade vrhove sa cvijetom, ali i stabljiku, pa sve to nožem isjeckala (kao peršin) i onda kuhala.

Samo MM mi počupao jesenas (mamicu mu!), ali već sam ja posijala drugu, samo što ne nikne, pa kad ja ostanem trudna, onda ću dilati po forumu.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

upravo pijem svoju prvu salicu čaja macine trave i sve sto mogu reci je .

o d u r n o i g o r k o - ili jednom rjecju fuj

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

[/b]stelerina,a možda da je počneš piti pomiješanu s vrkutom?Onda je skroz ok

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

imam samo jedno pitanje...

dali je uvijek ovako gorka ili samo prvi puta kad se pije
    vrkuta je mila majka naspram ovog. odurno

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

stelač, ne se predavati. Do O pokušaj piti u kombinaciji s vrkutom. Nakon O, samo vrkutu! Hajde, hajde, možeš ti to! Evo, ja već vibram za jednu lijepu O s puuuuuuuuno sluzi...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Pepina prvotno napisa
    nestalo mi danas vrkute, pa sam posegnula za maruljom, al danas idem u nabavku pa cu ih smjesat, ovo je nemoguce za piti..

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    dali je uvijek ovako gorka ili samo prvi puta kad se pije
    Uvijek je gorka, ali se navikneš... Meni nakon tjedan dana uopće nije bilo bed za piti. Ozbiljno, nije da to govorim samo da te utješim.

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    stelač, ne se predavati. Do O pokušaj piti u kombinaciji s vrkutom. Nakon O, samo vrkutu! Hajde, hajde, možeš ti to! Evo, ja već vibram za jednu lijepu O s puuuuuuuuno sluzi...
    a kaj ako ne znam kad mi je O??? jel smijem piti marulju do kraja ili da je radje pijem otprilike do 15-16 dc pa prestanem :?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

evo cim se malo ohladila podnosljivija je, usokirao me onaj prvi srk :shock:

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stelerina prvotno napisa
    Citiraj Sandrij2 prvotno napisa
    a kaj ako ne znam kad mi je O??? jel smijem piti marulju do kraja ili da je radje pijem otprilike do 15-16 dc pa prestanem :?
    Ma ne moraš ti sad točno piti do tog dana. Bitno je da ako posumnjaš na T- prestaneš s macinom.
    Vidiš, vidiš, ipak sada lakše ide kad usput misliš na sluz!

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jasno mi je zasto se zove i očajnica 8)

al sta se mora nije tesko

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stelerina, da je gadna, jest. Ali naviknut ćeš se nakon nekog vremena, mlaka je podnošljivija, a nakon par srkova više nije ni tako gorka...valjda se osjetilne stanice onesvijeste

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Pepina prvotno napisa
    Vidim i ovdje se još jednom dokazujem kao kraljica bolda
    Pa,da treba obraditi sve teme...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa
    .... .valjda se osjetilne stanice onesvijeste
    prije da odumru 8)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure ja sam vam nova, pocela sam sa ovom ocajnicom prosli tjedan, skoro litru dnevno popijem, na pocetku sam mislila da necu moci, ali za cudo, navikla sam se i vise mi nije tako ni strasno za piti. svasta....
    moze li mi neka odgovoriti ako je imala uspjeha sa njom jer jako zelim, kao i vi, biti mama, pusa cure, dale ste mi novu snagu

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imalo je cura uspjeha s njom.... javit će ti se.... ja ću stura u nabavku.
    Čitala sam nekoj knjizi ljekovito bilje da je drugi naziv za vrkutu Goveđa trava... ovo macina, ovo goveđa.... hm... šta mi pijemo.
    Uglavnom, ima još neka biljka za lječene neplodnosti, ali javim sutra šta je točno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nije goveđa, nego gospina

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo cure moje samo da vam kazem moje iskustvo s vrkutom.
    Na svakoj folikulometriji do sada ginekolog bi se uhvatio za glavu kad bi vidio endometrij, cak i u vrijeme ovulacije 5-6mm, ali evo drugi mjesec da pijem vrkutu+folic plus+vitamin e i zamislite jucer na folikulometriji na 13dc moj endic 11mm i to lijepo trolinijski nikad mi nije bio takvi i ginekolog je odusevljen.
    Nadam se da sam vam pomogla da vidite da vrkuta nije samo obicna trava nego da stvarno pomaze.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure koliko se ja razumijem u nazive tih biljaka, vrkuti je naziv i gospin plašt sto je razlicito od gospine trave, da se neka ne zabuni. ja imam isti problem sa endometrijem, oko 5 mm mi je, ovulacije su prisutne i to relativno ok progesteron pa bih bas mogla probati ovu kombinaciju sa rkutom, pusa zlatne ste

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sutra ću ponijeti knjigu pa ćemo vidjeti točno, ali mislim da je pisalo goveđa i da sam se smijala ovo macina, ovo goveđa.... ali kod prijateljice u njenoj knjizi piše pastirska iglica i da je dobro da oboje piju čaj od toga.

ja sam maloprije išla kod jednog travara na pijacu, ali sam skužila da čovjek ne čuje, ima onaj aparat u uhu i on mene pita šta trebam i ja mu kažem vrkutu i marulju, kaže ima vrkutu,a marulju ne (s tim da u ljekarnama imaju subanovu vrkutu za 11kn, dok marulju nemaju, a kod nejga je 30kn).
    Ja reko dobro onda neću ništa, hvala,
    a on mi reče pa za šta vam treba, ima zamjenskih,
    ja reko ma za ženske probleme,
    a on pa jel ju nemate ili vam je obilna ili šta... a
    uzmimo u obzir i da sam se ja morala derati po pijaci jel ne čuje, sve ponavljati 2x... grozno

Na kraju sam nazvlala frendicu da mi pogleda u osijeku... valjda će imati više sreće. :/

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vrkuta obična, drugi naziv: goveđa trava, rosanica, rosnik.
    Piše da kod unutarnje upotrebe smanjuje preobilno krvarenje, a kod vanjske za celulitis (ne celulit),strije, upale desni... za liječenje vaginalnog iscjetka.
    Izdavač knjige je Mozaik knjiga

Za jačanje plodnosti piše biljka KONOPLJIKA..... :?
    A kod te frendice taa pastirska iglica :?
    tako to ovdje piše, ja evo prepisivala iz knjige

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mozda konoplja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jao sto sam glupa, sva sam pod stresom danas, otvorila novu temu umjesto dodala ovoj....saznala danas da mi je slabasan, tanak endometrij.... ima li neka iskustva, navodno pomaze vrkuta, andol...pisite ...
    a konopljika ne konoplja, naziv je jos vitex agnus castus i kako mnoge kazu, pomaze....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bak imas posebnu temu o vitexu pa citaj tamo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma znam draga pujice, ali cure su se gore raspravljale o travama pa sam im samo objasnila da nije konoplja nego konopljika ili vitex...
    vidim da imas iskustva sa ovim travuljinama, ja pijem gotovo mjesec dana macinu travu-ocajnicu, ali sto pomaze kod tankog endometrija?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

macina ne, ona je za sluz, probaj vrkutu i andol 100, a mozes ukljuciti i beyond ginko biloba ( on ima i e vitamin, b vitamine i folnu)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala ti pujice, probati cu, idem za tjedan dana mjeriti endometrij, valjda ce biti bolje, tada mi treba biti ovulacija, kakve ti probleme imas?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bak koliki ti je endometrij :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dakle endometrij 4mm tjedan dana prije ovulacije, valjda ce porasti. kada sam pila klomifene tada su mi ga oni siromasili, pa je za vrijeme ovulacije bio isto oskudan 5-6 mm, valjda ce sada biti bolje....kaze dr da je premali, to je valjda njihova vrsta ohrabrivanja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dakle endometrij 4mm tjedan dana prije ovulacije, valjda ce porasti. kada sam pila klomifene tada su mi ga oni siromasili, pa je za vrijeme ovulacije bio isto oskudan 5-6 mm, valjda ce sada biti bolje....kaze dr da je premali, to je valjda njihova vrsta ohrabrivanja

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovako to izgleda kada te i komp zafrkava

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bar nemres profulati

mi je neki dan bio 6,3 nitko mi nis nije rekao ali sam nekak krajickom upamtila

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    u bilo kojoj (biljnoj) apoteci - vrkutu imas isto pakiranu od subana
    ja stavim 2 paketica vrkute na 1 marulje i tako pomijesano pijem 8dcl dnevno
    bome u bilo kojoj biljnoj vjerojatno ima, ali u običnim nisu nikad čuli, makar kod nas...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno macina trava i soda bikarbona

Bok cure!
    prvi put se javljam, pa nemojte zamjeriti ako nesto krivo napravim
    Zanima me da li je neka od vas koje ste pile ili pijete macinu travu, dobila u vrecici sa cajem uputu da se svaki dan poslije rucka u pol deca caja ili vode razmuti na vrh noza sode bikarbone i da se to popije.
    Cemu to sluzi i da li se netko vec susreo s tim?
    pozdrav!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

dobro došla, smartic!
    Prvi put čujem za tu sodu bikarbonu! :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na dobrodoslici :D
    meni je frendica kupila na placi macinu travu (ni ona ne moze docekati) i unutra je bio taj papiric s uputama za pripremu caja, i jos i to za sodu bikarbonu. malo sam proguglala i otkrila ovaj forum
    vise ni sama ne znam od kuda da krenem, sto prije da procitam... ma, odusevila sam se, i sigurna sam ako ce netko znati za tu sodu, to ce biti ovdje na Rodi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cao smartic, dobro dosla! i ja sam ti jedna od novijih , toliko toga sam procitala ali nigdje nisam nasla nista o cudotvornoj sodi bikarboni! pijem macinu skoro pola mjeseca krecem u nabavku vrkute, vitexa....kazu cak i andol pomaze u mom slucaju slabog endometrija....pa vidjet cemo....

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

smartic puno nas ovdje pije macinu, ali nikad nismo cule za ovo sa sodom bikarbonom, a i ne pise nigdje u knjigama :?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

odustala sam od macine, preeegorko mi je. stalno me tjera na povraćanje i to još satima nakon što popijem. ne znam samo je li posljedica toga bezbolnija menstruacija, ali ja s tim više ne mogu. moram naći malo blažu opciju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja pijem macinu već dva tjedna ali ne primjećujem neko poboljšanje sluzi. Ja EW sluz nikad vidjela nisam...

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam jučer krenila s vrkutom. Malo mi smrdi po ribi, (zamišljam sebe da držim ribu za rep i umačem ju u vodu, ne mogu se otarasiti te slike), ali nije loša. Nije gorka, ustvari ja krknila meda unutra. Sad ćemo vidjeti reakcije...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •