Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 512

Tema: MACINA TRAVA - MARULJA

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam kupila Subanovu Marulju, što znači da sam ipak ispravno pila. I još jedna opaska, nakon 6 mjeseci sam ostala trudna (pila sam čajek kad sam žedna, ali nisam vodila računa o tome da pijem npr. tri puta dnevno )
    Onda sam to protumačila da je do trudnoće došlo zahvaljujući marulji i piskavici (koju je tu i tamo, valjda sve skupa tri puta, popio MM, ali u razdoblju pojačane aktivnosti )

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

curke, malo ozivljavam topic, nekaj me zanima.

ja sam trazila po obicnim apotekama koje se furaju da su i biljne caj od macine trave i , naravno, nisu ga imali, ali su imali macu u vidu tableta :? ima li neka od vas iskustva s time?? 60 tableta, 92 kn u jednoj apoteci.

kad bi tocno trebalo poceti piti taj caj?? odmah nakon zadnje M ili kad predvidjas da ce ti biti O?? jer nekad je tesko bas pogodit kad ce ti biti O..

vidim da je dosta cura zatrudnilo koje su jos u sijecnju pisale o toj travi, pa reko da i ja malo omastim brk kupnjom iste

fresia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Franny,

mislim da to nije maca što su ti ponudili u tabletama, nego maka - peruanska biljka za potenciju (piše se maca), pa dobro provjeri. Ja još nisam čula da macina trava postoji u obliku tableta...
    pogledaj ovaj encianov link... nije ni to loše, ja sam kupila MD (dobar je za pokretljivost spermatozoida), a dobar je i za žene (uravnotežuje hormone)

http://www.encian.hr/index.php?izbor...28f3cfd03feccf

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

fresia, hvala ti 8)

sad i ja mislm da je to maka, hahaha jer sam vidjela da je na racunalu upisala MACA kad je isla trazit koliko te tablete kostaju. vidis, a ipak nije znala da to "maca" nije skraceno od macine trave...a tak mi se podsmjehnula kad je rekla da je macina trava za plodnost, a ne za menstrualne tegobe (kako sam ju ja trazila jer mi je bilo bad reci da nam treba za to za kaj nam vec treba)

hvala tiiiiiii!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Franny, pošto vidim da si ti iz ZG, mogu ti reći ime biljne apoteke gdje sam ja naručila Marulju (Macinu travu) . Zove se BIOTA i br.tel je 3462-434. Ja sam ti bez srama rekla ful ljubaznoj ženi koja se javila na tel. ovako: "ja bi htjela zatrudniti i čula sam da je ovaj čaj super za to!" Ona mi je potvrdila i poslala poštom dozu koja će trajat jedno mjesec dana. Uglavnom počela sam piti tek jučer (nakon negativnog testa) pa šta bude. Okus je grozno gorak, ali valjda se čovjek navikne... Uglavnom štetiti ne može pa šta bude... nada posljednja umire... Nije skup, ja sam platila oko 18,00 kn! good luck!

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ispravljam gornji post. točan broj je 3450-270. Zbunila me naljepnica na čaju Biota a ustvari je Bio Market (ali valjda surađuju...nije bitno)

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala ti puno, ludyzza!!

no, procitala sam ovdje da ge ne treba piti ako se sumnja na trudnocu! zakaj si se ti pozurila i pocela ga piti, a jos uvijek ima mozda sanse da si trudna?? da pricekas malo???

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

ma da imaš pravo, možda sam malo požurila... a izgubljena sam nakon testa pa se nadam da će mi taj čaj pomoći u reguliranju neznam čega, možda mozga haha...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer sam kupila Marulju i počet ću je piti od 1DC jer sam sada u drugom, onom neizvjesnom i bespomoćnom dijelu ciklusa pa ćemo vidjeti - možda pomogne.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

isa, a gdje si ju kupila? u apoteci ili kod bakica na placu?
    (ludyzza, nisam jos zvala onu apoteku ali budem )

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Franny ( i sve cure iz Zgb-a ),

Ja sam macinu travu ( u apoteci ju znaju kao marulju) našla u biljnoj apoteci preko puta Učiteljske akademije. Koštala je čini mi se 17 kn.
    Gorka je katastrofa a dali će pomoči neznam, vidjet čemo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa
    isa, a gdje si ju kupila? u apoteci ili kod bakica na placu?
    (ludyzza, nisam jos zvala onu apoteku ali budem )
    Kupila sam ju u apoteci, tražila sam Marulju i magistra je odmah znala o čemu pričam.
    Platila sam oko 15,00 kn, ne znam točno jer sam kupila još i testić (koji će mi nadam se trebati, a ne Marulja).
    Ja nisam iz Zagreba, ali ako ima u mom gradu, sigurno ima i u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

MARULJA - DIVLJI BOSILJAK

MARULJA ( Calamintha officinalis ) /Moench/
    Narodni nazivi: Marulja, obična gorska metvica, bosiljak divlji,

Ljekarnički naziv : Herba, Flores Calaminthae

OPIS I NALAZIŠTE:
    Raste na napuštenim zemljištima, tratini, međama i šumama.
    To je niska, razgranata, uspravna biljka, visoka oko 60 cm, listovi su tupo jajasti, na obodu malo nazupčani. Cvate jarko crvenim, katkada ljubičastocrvenim cvjetovima u grozdu. Listovi su na stabljici poredani od mjesta na koje se grana poput vilice pa prema kraju grančica, gdje stvaraju klasove. Korijen je trajan i puzav, pušta izdanke.
    Cijela je biljka ugodna mirisa koji podsjeća na miris matičnjaka. Cvate od 7 do 9 mjeseca.
    UPOTREBA:
    sabire se lišće i vrhovi grančica dok je biljka u cvatu. Mora se brzo osušiti da sastojci sačuvaju prirodnu boju i miris.

PRIPREMA :
    Kao i pitomi bosiljak liječi živce i jača. Pomaže protiv podrigivanja, nadutosti od vjetrova, neraspoloženja, depresije i nesanice. Umiruje živce.

Pije se čaj od vršnih grančica s cvjetovima, prelivenih s 200 g kipuće vode, koja se poklopi i odstoji 10 minuta. Pije se 3-4 puta dnevno .
    Taj čaj oživljuje, vraća dobro raspoloženje i samopouzdanje.

Ja sam je kupila na trznici Spansko i uskoro se spremam piti je. 8) :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovaj čaj je najodvratniji čaj koji sam ikad pila , a pila sam ih stvarno svakakvih.
    Kadulja je ništa prema ovome, a uvin čaj je kao kamilica, ali kada znam da možda može pomoći, nije mi teško piti.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Najodvratniji okus koji sam ja pila jest hladna kadulja. Fuuuj!! Macina trava mi je super prema kadulji. Ali čovjek svašta popije kad zna razlog.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Uh, i meni je kadulja puno gora od macine, čak mi je lakše piti macinu travu nego grgljati s kaduljom! A najgore što sam probala je kadulja na mlijeku sa šećerom, spremila nam od prijateljice baka, kao zdravo je. A ja povratila.

A jel netko probao staviti meda u čaj od marulje i jel se to smije?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A imam jos jednu sitnicu za podjeliti
    Mjesec dana prije ovog plusica sam pila macinu travu! Sad neznam je li od nje ili sta je, ali recimo prije toga smo pokusavali neka 4mj i sad sam je pila mj. dana i evo...Neznam je li od nje ali ono, moze svasta biti 8) Preko dana sam je pila 3 šalice, a navecer prije spavanja 1/2 L čaja od gospinog plašta (vrkuta). Ima neka tajna veza

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Astralis, a gdje si sve to kupila i kako se to "sluzbeno" zove??? na placu ili u ljekarni?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa
    Astralis, a gdje si sve to kupila i kako se to "sluzbeno" zove??? na placu ili u ljekarni?
    Uzela sam ti u ovdje u St u ducanu koji se zove Kalumela, a to ti je ducan recimo prvenstveno namjenjen za vegetarijance ali ono ima raznih zdravih proizvoda. Mislim da bi to u Zg moglo biti u onom velikom ducanu zdrave prehrane sto se otvorio prije nekih pola godine mozda...(biovega,bio-bio... tako nesto)
    Ono uglavnom pogledaj po tim bio-vegetarijanskim shopovima, platila sam kesice po 9kn svaku. Macina trava (marulja ili marubi vulgaris nesto tako) i Gospin plašt (vrkuta- pazi nije gospina trava nego bas plašt) I za utjehu Gospin plašt je puno ugodniji za piti i cak sam primjetila da je san bolji s njom iako nisam nikad imala problema sa spavanjem.
    Eto

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala ti, draga

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vidim da svi imate različita iskustva s tom macinom travom. Ja sam od frendice dobila svježu macinu travu, i na herbateci smo gledale jel to baš ta i slika je ista ko uživo, međutim zbunjuje me ovo "gorka". Meni to uopće nije gorko. Okus je u najmanju ruku neobičan, pijem ju 2 dana pa još ništa ne mogu reći o sluzi i to... Nadam se samo :/

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rene2 Ja sam je pocel piti prije cca 10 dana. Na pocetku mi je bila gorka, ali sad sam se navikla na tu gorcinu i pijem je kao vodu. Ja inace pijem cajeve bez secera pa mi nisu toliko gorki kao sto to dozivljavaju ljudi koji inace piju caj sa secerom, pa mozda ti zbog toga nije gorak.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Valjda okusne bradavice kod mene drugačije reagiraju :/
    Ja sam počela pa prestala jer sam bila u drugoj polovici ciklusa (još sam se nadala ), al jutros sam procurila ko kanta i danas startam iz početka.
    Lokat ću ju dok mi na znojne pore ne bude izbijala .
    Nemam baš puno vremena, MM za mjesec dana odlazi na privremeni rad, a ja bih prije toga rado ostala trudna.
    Hvala na informacijama.

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo ti nju pij... ne moze skoditi (valjda)
    Zelim ti srecu!!!

sandra*

Početno

Vitex agnus-castus (konopljika, fratrov papar) je između ostalog i emenogog - izaziva i regulira mjesečnicu. Nisu mi poznati preparati tipa tableta, kapsula koji sadrže ovu biljku. Može se piti čaj od listova. Također jedan od narodnih lijekova za regulaciju mjesečnice je i marulja (Marrubium vulgare, tetrljan). Od ove se biljke se pije čaj - 3x dnevno po jedna vinska čaša dok radite na trudnoći.U ljekarnama i biljnim ljekarnama možete nabaviti ove čajeve. odlučite se za jedan od njih, nemojte istodobno piti oba.
    Ovo je tekst preporuke jedne biljne ljekarne možda pomogne.
    Pozdrav svima

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kolegica je bila u Sl. brodu kod travara i kupila mi macinu travu, marulju. Međutim, ima dvije vrste. Jedna koja je očajno gorka i služi za regulaciju ciklusa u menopauzi i općenito i vraćanje 'stvari' na svoje mjesto nakon poroda; i druga koja uopće nije gorka (to je ta što sam ju ja dobila i počela piti od 1DC ovog ciklusa) i ta bi (kaže travar) trebala biti za žene koje žele zanijeti. Na ovoj koju ja pijem latinski naziv je marubii herba, vidjela sam na netu i marrubium vulgare.
    Pošto ja pijem tek prvi mjesec, a imam i PCOS, izvjestit ću vas o rezultatima uskoro. Za sada ostajem na ne_gorkoj. marulji.

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja pijem tu Marubii herba. Procitala sam tu na forumu da je to od proizvodjaca Suban i bas sam takvu kupila. Pa nije valjda da pijem krivu? :?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ova gorka marulja se pije kod loših papa nalaza (cin1,2,3), endometrioze i sl. , a u ove "naše" svrhe pije se ova druga. Vidi na ovom linku
    http://www.pregled.com/zdravlje.php?...O%C4%8CAJNICA]

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja je pijem mjesec dan. Pomaže kod endometrioze? Nisam znala ali to je super, Rene jesi li sigurna ?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja samo pričam onako kako čujem.
    U svakom slučaju ne može naškoditi. Jest da okus nije bogznašta, ali za bebača bi i pelin čisti pila, zar ne?

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nasla sam link: http://www.ljekarna-bjelovar.hr/pitanja.php?ID=4926
    Pise da je to ista stvar.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja imam kod kuće i gorku i slatkastu, ali ostajem pri slatkastoj, jer nisam nikad imala cin* ni išta slično, a jedino ju pijem da zatrudnim.
    Još ću sad probati vitex i gospin plašt.
    Samo ne znam smijem li to sve kombinirati???
    Negdje sam pročitala da je u Kanadi žena umrla od previše kamilice :shock: , jako razrjeđuje krv, a ona je (srčani bolesnik) usput pila i lijekove za razrjeđivanje krvi. To su ekstremi, ali opet (hm) s tim travama se nije za igrati :/

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rene2, gdje si kupila gospin plast? Jel ga ima u biljnim apotekama?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ga kupila u najobičnijoj ljekarni u Našicama, proizvodi ga Suban, pod imenom Vrkuta(narodski naziv) latinski je Alchemillae herba.(12kn)

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thx

Početno

HECURE, JA SAM NOVA OVDJE, CULA SAM TAKOĐER SASVIM SLUCAJNO DA JE MACINA TRAVA DOBRA ZA OVE STVARI...PA VRIJEDI POKUSATI 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Curke,ja sam ovaj ciklus poceka piti macinu travu-nepeta cataria.citala sam prije na forumu da je ova vrsta naj i da ju je tesko naci,a ja pukom srecom naletila na nju.pise da se pije 250ml dnevno,a i nije tako grka

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da li je normalno da me bockaju jajnici dok to pijem?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pozdrav svima, konačno sam i ja našla post o toj travi, odlučila sam je i ja kupiti (konačno nešto jeftino u cijeloj ovoj priči) i pokušati, ali me zanima da li se smije piti ako sam na stimuliranoj oplodnji, mislim da ne bi bio negativni efekt na sve ove hormone koje uzimam, tj. da li je netko od cura popričao s svojim doktorom o tome....da se ne zeznemo...pusa svima budućim mamama...i da se skoro upoznamo u rodilištu, pusa :D

Početno

Drage curke, ja prvi puta ovdje i ispričavam se ak će biti nekih pogrešaka. Ovako ja pokušavam već 8 mjeseci trudnoću, u međuvremenu sam bila na konizaciji, jako loš papa test sve to riješila eto me opet u zamahu da konačno dođe do moje prve trudnoće međutim ništa. Zaintrigirala me vaša diskusija i evo skupila hrabrosti da se i ja uključim. Naime, puno čitajući o neplodnosti, začeću itd, došla sam do hrpu podataka i sada sam više nego zbunjena. Evo nešto kao marulja da je izvrsna, kao i vrkuta, međutim pčelinji propolis da je lijek 21 stoljeća što se tiće neplodnosti. Eto ja sada počela prvi mjesec piti čaj od marulje 3 puta po 2 dcl uz to pijem vrkutu isto tako 3x2 dcl i sada sam razmišljala u to ubaciti kapi od pčelinjeg propolisa. Molim pomoć šta vi mislite o toj kombinaciji i sorry na tako opširnom tekstu.

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draženka, prvo da ti poželim dobrodošlicu!
    Ja se nebih igrala sa svom tom kombinatorikom oko ljekovitih trava, čajeva i pripravaka, jer može imati više štete nego koristi. Trebalo bi se posavjetovati s nekim dobrim travarom o kombinaciji ovih čajeva, jer oni kao i lijekovi mogu imati različita djelovanja, a pogotovo stoga što si i u postupku, pa dobivaš dodatne hormone.
    Želim ti što prije da dobiješ bebicu

Suzzy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja pijem Marulju i Vrkutu. Pola dana jedno pola drugo. I bas sam na ovom forumu procitala da je jedna buduca mama tako pila.

Vjerojatno razmisljamo na nacin da cemo prije zatrudnjet ako pijemo sve istodobno :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoje i ajurvedske trave u slične svrhe. Šatavari (u prijevodu: sto muževa) jačaju žensku, a ašvagandha (prijevod nije zgodan) mušku spolnu moć. Jučer sam ih skužio u Bio-Rama dućanu u Zagrebu

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm... zao mi je sto cu mozda unijeti zabunu, ali macina trava za ove nase stvari je NEPETA CATARIA, blagog okusa. I ta druga, gorka (sad sam zaboravila latinski) je dobra za ove probleme, ali ovdje u BiH kada vas neka stara zena pita: Pijes li, sine, macinu travu? - to podrazumijeva NEPETU.
    Gdje god na pijaci ili u apoteci trazite macinu travu za zenske probleme, dat ce vam NEPETU. Ovdje nama tih dilema.

Malo sam zaboravila, nekad prije 2 godine, na PO smo razgalbale o istom, ne znam da li su ti topici sacuvani. Znala sam tacno za sta je koja, ali eto zaboravila sam.
    Ja sam, takoder popila cijelu livadu, samo bi mi uredila ovulaciju i ciklus, ali ne i dala +. Pila sam i tu gorku (jel marubii) kratko doduse. I ja sam se okanila tog biznisa.
    Naravno da znam da je mnogima pomogla, no kod mene ne pali.

Sretno svim mačkama!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja jučer na placi ugledam vrećicu na kojoj piše macina trava. Gledam, gledam...jer je prozirna pa se vidi kako izgleda i čudim se. Ima neke plavo-ljubičaste cvjetove i čupkava je. Bakica govori: Je, je, to je za žene koje imaju problema...., a ja je ništa i ne pitam. Pa šta mi na čelu piše? :?
    No, ja sam se čudila jer ona koju sam pila prije nije niti nalik na ovo. Ona od MB travara je kao neko izmrvljeno drvo.
    Kupih ja sad ovu. A da mi je 100 upitnika iznad glave, jeste!!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Magda ima pravo. Za ove naše probleme je NEPETA CATARIA. O tom se jednom raspravljalo ali ja sam tad još bila u fazi promatrača na forumu.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja macina uopće nije gorka, dobila sam je od kolegice koja je ima posađenu u vrtu, pravi žbun. Ja od nje uzela za posaditi i posijati sjeme i niklo i primilo se, jučer sam obavila prvu berbu, u cvatu je, a kaže ona da je treba brat dok cvate, tako da u kupovnoj isto mora biti cvijeta i stabljike i lišća, obrati pažnju (na posljednju stvar ), u ovoj sa tržnice sam također skužila da ima i cvijet i list i stabljiku. Ja je trošim svježu, a višak sušim za zimu iako se potajno nadam da ju do zime neću trebati.
    Ah da, meni cura nije dala sjeme, nego mi je dala vrećicu osušene macine i rekla kako sjemenke obično padnu na dno, neka ih skupim i dobro polijevam, i eto sad u vrtu imam macinu travu, pokušajte u posudi na balkonu, dekorativna je i fino miriše.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

BTW uz marulju pijem i vitex i vrkutu, ne baš redovito (osim vitexa), ova dva čaja kombiniram, a vitex ujutro natašte. Od tada imam prva dva ciklusa u životu za redom 28 dana, prije toga mi se dogodilo jednom u 2 godine da mi ciklus traje školskih 28, obično je 3-7 dana dulji. U rujnu idem kod svoje gin, pa ću prekontrolirati stanje PCOS, pišemo se do tada naravno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto kupila od Subana a piše da je namjena-za poboljšanje teka !!!!Pa ja moram smršaviti barem 30 kg a ne treba mi poboljšan tek??!!!
    Valjda sam kupila dobar,jedan jedini od Subana.Nisam još skuhala...budem!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure moje pa ja vam šaljem krive informacije, tek sam sad to primijetila sorry :/
    Za ove naše probleme je NEPETA CATARIA
    Pa ja cijelo vrijeme imam tu nepetu catariu, sad sam googlala da vidim kako to izgleda i to meni raste u vrtu i pijem već 2 mjeseca, a ona marubium vulgare jaaaako slično izgleda.
    Evo linka, kažu da to raste u prirodi, pa ako je negdje ugledate slobodno naberite spada u grupu metvica.
    http://www.holoweb.com/cannon/catnip.htm
    Imam ja i ovu gorku marubium-marulju, ali ne volim je piti.

Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •