Uh, ti tipfeleri-marulja-eto napokon!
Uh, ti tipfeleri-marulja-eto napokon!
mummy_s prvotno napisa
Zakon si!!! I ja isti problem imam kad dođem, najradije bi sve pokupovala. A od ovog ljeta u našem vrtu sam već detektirala Nepetu Catariu, tako možeš kod mene doći da skupa pasemo :D
Imam ja pitanjce i ako moze fin odgovor , mislim da mi pase![]()
Ja stvarno ne mogu da uklopim da pocnem piti caj (marulja ) prije 17h . Al od 17h ga konstantno pijem i popijem najmanje 6 dl .Mogu li ja tako ? Jel djeluje i tako ? Jel vazniji tajming ili kolicina ? HA?![]()
ja isto ne mogu tijekom dana nego pijem avečer, a tad si skuham i količinu za ujutro pa ujutro popijem hladno, da probaš tak?
A ne smeta da stoji ? Pa dobro onda mogu i tako , pa bar ujutru da drmnem jednu solju s nogu , a ostatak poslije .. Navece skuham i ostavim u mikrovalnoj da stoji ( necu paliti mikrovalnu , samo neka stoji unutrapujica prvotno napisa
)
ajd me nemoj palit, naravno da može
Ovako i ja, samo otkako ste me vas dvije (Betty i pujica) našpotale za mikrovalnu, skoro da sam je izbacila iz stana.Betty prvotno napisa
Betty, mislim da je bitno da ti čaj ipak piješ, sad bilo bi bolje da je to po malo kroz cijeli dan (ali tko to može tako?), no dobro je i ovako.
Pogledajte prvi post ovog topica i kikicinu sličicu u avataru
Uh kako mi to puni baterije
Znam i sto je najbolje ima ih dosta takvih na ovoj temiSuncem.m. prvotno napisa
Ja stvarno ne znam sto ti ne probas :/
Iskreno - neznam :?
Možda hoću od sljedećeg ciklusa.
Bila sam se zapalila za vitex pa me dosta stvari odbilo.
Sad proučavam opet marulju, zbrajam, oduzimam...i tako to :/
Evo počela i ja da oČAJavam od jučer
kupila u Bosni marulju za 9 kn 50g (reko' daj 2 odmah)
je gorak u p.m!
I ja sam od večeras u marulji do guše-ja iz Bosne kupujem marulju i vrkutu u ZG![]()
Ja sam već pisala da se ona navodno treba piti oko 2l dnevno, nezaslađena umjesto vode i ostalih tečnosti.To je meni strašno, ja toliko ne mogu. Uspijem popiti 6dcl jedva, a već preko toga povraćam dušu
![]()
Zato vas molim, pomozite!!! Da li baš moramo piti umjesto svake tekućine? I ja pijem ovako - skuvam i vrkutu i marulju, pa popijem prvo marulju jer je gorka, a onda uživam u vrkuti. Znači, popijem oko 1,2l dnevno. Jel' to dovoljno? :?
I više nego dovoljno!
Ja pijem 7 dcl.
ma kod nas na uputama piše 6-8dc, a tako sam i čitala na netu, sigurno ne trebaš piti 2l na dan umjesto svega drugog
A koliko kasika i kojih marulje stavljate na 2dcl vode ?? Meni pise 2 supene kasike na 2 dcl vode .Meni to puno , ostacu brzo bez caja :/
2 čajne žlice (žličice) na 2dc vode, ne jušne žlice
pujica hvala duso moja . Ti mene uvijek spasis sa dozama![]()
I meni piše dvije žličice, ali negdje sam našla 1 i ja stavljam po 1 i to mi je bilo dovoljno da mi izregulira ciklus.
Evo ja sam upravo napravila 6 dcl caja sa 6 kasika ( onih cajnih , ne jusnih )
Do sada sam stavljala one jusne , pa mi sad ovaj moj caj izgleda preblag kad ga pijem , jos kad stavim meda milina . Ali strah me da mi nece djelovati .Vidim Indi spominje cak jednu kasiku ( koju ??? ) na 2 dcl .I to bi mi odgovaralo jer imam 3 kutije caja pa bi da rasporedim svaku kutiju na po jedan ciklus .
Ja stavljam 1 malu žličicu jer sam tako negdje pročitala-u nekoj knjizi o travama, tako da ovo što piše na kutiji nisam uzela u obzir.
Ja stavljam dvije čajne kašike na 2 dcl, a što se tiče zaliha-ja kupila 4 kutije marulje i 2 vrkuteMislim da sam najgora
![]()
Ma znate šta ja vam marulju uopće nisam kuhala nego sam je žvaka cijeli dan..onako kao kauboj-nagurala je u jedan obraz pa pustila da se kvasa pa onda lagano to sišete cijeli dan a možete po volji i pljuckati..znate onako kao duvan!![]()
![]()
Ma cure drage pa ne morate se predozirati maruljom. Važno je da ju pijete. Ja sam ju pila po litru tijekom večeri 2 mjeseca dok nisam otkrila vrkutu. Poslije sam ju pila po 1-2 šalice još mjesec dana. Sad pauziram jer kažu da treba pauzirati mjesec dana nakon 3 mjeseca ispijanja.
2 žlice su definitivno previše na 2 dcl-pa ne radite tinkturu! 2 žličice su već prihvatljivije ali mi se čini da je i 1 posve dovoljna. Na mojoj kutiji (Jan Spider-Pitomača) piše 1 žličica na 2-3 dcl vode.
Ovo je već preraslo u znanstvenu disciplinu. Mi smo RODA fitofarmaceuti!
Pijem marulju već 6 dana i ne vidim nikakve razlike.
Ni pojačan iscjedak, a možda zato što koristim vaginalete za candidu, samo nisam jako suha kao inače.
Vidjet ću hoće što smanjiti menstrualne bolove.
Ja popila macinu...ništa posebno nisam osjetila.Sad mislim piti Vrkutu,ali ne znam gdje i koju da kupim??Help..
kupiš u bilo kojoj biljnoj apoteci i nema više vrsta nego samo jedna, ne možeš fulat
jolly - 6 dana je puno prekratko da bi se vidjeli neki rezultati. čajevi djeluju, ali polako...
lola - ja sam kupila od subana u svojoj kvartovskoj apoteci (nije biljna), mislim da je 20kn/kutija
A kakav je okus??
Dali je dovoljno popiti 3 dcl dnevno (navečer)??
Jer kroz jutro počela sam piti Top slim pola litre (kile dolje)pa nemogu sve to "zgurati" u sebe.
Lola, meni je okus vrkute super, obozavam ju :D Biljni, osvjezavajuci caj!
Mislim da je preporuka 3x2dcl dnevno... pa nastoj ipak popiti malo vise.
Ja pijem isto samo popodne/navecer, najcesce kuham 4+3dcl pa pijem u dvije ture kroz cijelu vecer.
Od biljnih cajeva pijem samo vrkutu 2*3 dcl (ujutro i navece).
Ovo mi je prvi ciklus da je pijem i vec ima nekih poboljsanja.
Za vrkutu mogu reci samoBT mi vise tak ne skace a ima i puno vise sluzi.
Jos samo da malo skrati ciklus i smanji PMS i kud ces bolje.
mislim da sam ja zivuci primjer djelovanja vrkute i vitex-a sto na O sto na cikluse, a bilo je tu i nesto sluzi![]()
Vrkuta je najbolji čaj, meni je već nakon 10 dana bilo promjena i stvarno je ZAKON!!!
Sad sam je stala piti jer se nadam da će mi ciklus ostati kratak kako bih ranije imala O tamo u 3.mjesecu za randes vou sa spermićima MM![]()
curke, vidim da ovdje postoji silna ekspertiza na temu čajeva, pa pliz dajte sugestije - svašta sam pročitala, ali i dalje ne znam što činiti
dakle, moji su ciklusi uredni, traju 24-25 dana
ovulacija redovna (folikulometrija, LH test), plodna sluz obilna i u pravo vrijeme
ovulacija je cca 11-12. dan, pa izgleda da drugi dio ciklusa nije prekratak
pretpostavljam i da je endometrij ok, jer sam prošla više postupaka, pa bih valjda saznala da nije
jajovodi prohodni
znači, sve ok, osim što sam jednom i jedinom provjerom hormona prošlog ljeta utvrdila nešto niži estradiol i mrvicu viši androstenion - moja dr. kaže da to nije prepreka trudnoći (no trudnoće nema)
moje pitanje je: mislite li da bih trebala piti neke čajeve (za što?) i koje?
strah me nešto početi piti jer čitam da su si neke cure razmrdale cikluse, a meni je gotovo sve ok
što mislite?
Mislim da vrkutu možeš piti bez problema, tj. onda će ti početi M dolaziti u dan, a ne u ta dva kao što si napisala jer vrkuta upravo sređuje sve odlično, tako da ti ona ne može ništa zbucati, a može pomoći jer ujedno i djeluje povoljno na cjelokupan reproduktivni sustav, a i više na dojke, liniju, protiv anemija, itd.
Nego, jeste li provjerili TM, možda je do njega?
ma mi smo ti dugo u toj priči - da, problem je (bio) u njemu - sad smo spermiogram popravili pa je gotovo uredan :D
izgleda da se sad furamo pod idiopatsku
Molim vas iskusne:dali je bitno kad se počinje piti čaj od vrkute??
Meni je u nedjelju završila "prijateljica",a čaj sam jučer kupila od Subana 10 kn u encijanu.
boooooook![]()
Izgleda da ces ti onda brzo postat trudnjaca :DMetvica prvotno napisa
nije bitno, mozes je poceti piti kad god zelis i pijes je cijeli ciklus bez pauza, mislim da je netko spominjao da se nakon 3 mj treba napraviti pauza ali ne znam zasto :?lola24 prvotno napisa
Metvice,ja pijem vrkutu,pomiješanu s smaruljom već 2. ciklus,a ciklusi su mi bili i prije toga uredni kao i tebi...ono šta je bitno u toj priči je da sad dolaze točno u dan;dakle,nisu se razmrdali.Povećala mi se količina sluzi,pa mi je još lakše odrediti kad će biti O.Jedino šta je malo negativno je da osjećam malo jače bolove u pms-u,ali nije tako strašno.Sve u svemu,mislim da je vrkuta dobar čaj..![]()
Metvice drago mi je da vam je sad sve uredno, ja vjerujem da su naše bebe malo tvrdoglave i doći će one kad naštimaju pravo vrijeme za sebe, samo što treba se strpit do tad, a ti pij vrkuti i pogledaj tu recept kojije mojoj mami pomogao da oba puta ostane trudna:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
PepinaI meni su se pojačali malo bolovi, mada ona kao miče bolove, ali možda se sve to dovodi u red, pa je možda normalno da se prvo pojačaju, a kasnije smanje.
lola24 možeš početi kad god hoćeš. Ja sam krenula oko 9.dc
Hvala ti draga!![]()
Evo i ja juce pocela sa maruljom i sa jos po necim, ali to cu napisati na temu TEHNIKE I TAKTIKE!
Evo, nazdravljam vam sa šalicom vrkute. Iako sam već pisala o tome, moram ponovo, jer vidim da ne čitate stare postove.
Ja sam dobila macinu travu Nepeta Cataria, koja uopće nije gorka, čak je ukusna. To trebate piti, a ne onu Marubium vulgare.
Prerpndajtec malo po pretražniku, pa ćete vidjeti.
Inače ja sam prije 3 mjeseca prestala sve piti, a evo danas počinjem. Prvo, vrkuta je dobra protiv celulita, drugo, otkako ne pijem vitex, bole me sise već 2 dana nakon ovulacije, a i ovulacija mi je kasnija.
Vidim ja, nema meni bez biljne medicine.
tipfeler.Rene2 prvotno napisa
prndajte se u krevetu, a ovdje je trebalo pisati prerondajte po pretražniku
Pitanjce: da li se marulja, vrkuta, pms free smiju biti bez prethodne konzultacije s doktorom?
Ja sam pila hormone: cilest, neko vrijeme diane, zbog regulacije hormona i izostanka menstr., nakon regulacije, pila sam ih radi zastite.
Radila sam pauze pa M ne bi dolazila ili bi kasnila, nekad vise nekad manje...
Dijagnoza: amenoreja....
Sada ih ne pijem vec 2 godine, u pocetku je bilo sve ok s M, oko ljeta se poremetila, sada m nema vec 3 mjeseca, vrijeme mi je da odem ginek., a razmisljam mozda piti nesto od gore spomenutih pripravaka, ne znam.
Pila sam davno caj od nevena, ali nije bilo promjena.
Inace kod odnosa, decko i ja pazimo da se "ne dogodi" jer sam u takvoj situaciji da ce trudnoca jos pricekati (barem dok se ne udam)
a u tvom slucaju bi ipak bilo najbolje da odes doktoru, napravis kompletnu hormonalnu sliku i tek se onda odlucis pit cajeve i slicno - kad uopce dobijes ciklus
Nadam se da se ovo nije odnosilo na mene, ali ako jeste, ja sam nasla smo MACINU TRAVU, bez latinskog naziva, u biljnoj apoteci, jeste malo gorca, pa je verovatno ta koja ne treba da se pije, ali sve jedno je dobra za probavu. Valjda nace skoditi.![]()
Mislila sam na Renein post!suzy prvotno napisa
mašnice već sam negdje bila napisala kako sam čitala na jednom forumu iskustvo cure koja 6 mjeseci nije imala M, i nakon što je pila vitex kapi, nakon 24 dana dobila. E, sad. Ja bih se posavjetovala s ginekologom, ali ako je pitanje hormona, počela bih i s čajevima, tj. s vrkutom jer taj čaj je zakon za reguliranje hormona i ciklusa i doista vjerujem u prirodu. U svakom slučaju ne može ti škoditi i ja bih ga počela pit čim prije. Nadam se da sve bude u redu. Javi što je bilo i što si odlučila!
jel se kojoj od vas dogodilo da od marulje nemaju apetit?
Već tjedan dana jedem toliko da preživim, već sam 2-3 kg izgubila, a i ovako ih nemam previše i na svu hranu mi se diže želudac, a zanimljivo je da mi se marulja ne gadi i bez problema mrknem od jednom 3dcl