Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 512

Tema: MACINA TRAVA - MARULJA

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

današnja nadopuna simptoma - 11 dc a sluz doslovno ispada iz mene (trakice još niš ne pokazuju, al nadam se da budu u slijedećih par dana). ovo je sto posto od čaja, jer mi nikad nije bilo ovoliko puno sluzi

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kog? Vrkute ili marulje? Meni po zadnjem cisklusu 2 dana nakon eggew sluzi bude O.

Inače ja sam jučer (4.dc) utočala svoju lh trakicu (simptomi ovisnosti :D) i već mi se pokazala svijetla crtica, nevjerojatno!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jeste vi iz roda krajnje razvijenih primata (ljudi) ili ste puževi golaći!? Ja se mogu pohvaliti sa toliko sluzi samo zato što moram stavljati "šlag na tortu"-klimicin kremu..pa onda ujutro imam šta vidjeti..bljakić..još samo 4 dana jeeee! Ali onda prelazim na geonistin
    Ma sve će to vrkuta pozlatiti! A cure moje drage, je me zasvrbilo tamo..apstinencija već toliko traje da ću morati baciti suzavac u gaće da iščeram te beštije i ugostim MM!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    A cure moje drage, je me zasvrbilo tamo..apstinencija već toliko traje da ću morati baciti suzavac u gaće da iščeram te beštije i ugostim MM!
    mummy_s, luda si... Skoro sam se upiškila!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa
    Kog? Vrkute ili marulje? Meni po zadnjem cisklusu 2 dana nakon eggew sluzi bude O.

Inače ja sam jučer (4.dc) utočala svoju lh trakicu (simptomi ovisnosti :D) i već mi se pokazala svijetla crtica, nevjerojatno!
    mješavine - više vrkute, malo marulje. i ja sam trakice počela močat 5dc, pa je bila svjetla trakica, a poslije toga niš još (al večeras me nešto pika desni jajnik pa baš čekam da mi se pripiški)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hi cure...
    Moram priznati da ste me totalno zbunile na ovom postu s te dvije vrste marulje..više ne znam koja je prava-nepetia ili ina 2.?
    Pujica je rekla da nepetia nije za ove probleme,a neke druge cure je piju...Za šta je onda dobra ta nepetia :? ?

Molim vas da mi neka odgovori ako joj se da,ja bi danas išla kupiti vrkutu(za nju nemam dilema1 ) i neku marulju negdje(nisam sigurna gdje),pa da i ja počnem oČAJavati.. :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja nisam mogla čekati,pa sam u Biofarmu kupila vrkutu i marulju(marubii herba)...to je ona grozno gorka koliko sam shvatila,...pa probat ću

Samo da urodi plodom! :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

e to ti je ta, dobru si kupila

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pujice ja sam shvatila da je bolje Nepetia, evo quotam od Rene 2 napis sa druge stranice:

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Kolegica je bila u Sl. brodu kod travara i kupila mi macinu travu, marulju. Međutim, ima dvije vrste. Jedna koja je očajno gorka i služi za regulaciju ciklusa u menopauzi i općenito i vraćanje 'stvari' na svoje mjesto nakon poroda; i druga koja uopće nije gorka (to je ta što sam ju ja dobila i počela piti od 1DC ovog ciklusa) i ta bi (kaže travar) trebala biti za žene koje žele zanijeti.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A ta koja nije gorka je Nepetia C. E, sad... :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Indi,to je i moja dvojba...odlučila sam da ću dok se ne usaglasimo ja početi piti kombinaciju ovog šta sam kupila,pa ako ispadne da to nije ta marulja,tražit ću dalje :/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prema onome što sam ja pronašla nakon što sam isto kao i vi upala u dvojbu jest to da ne postoje dvije različite mace. Macina trava je jedna i to je Nepeta cataria koja svojim miomirisima privlači mace (macice ne znaju razliku između brčića njihovih mačora i listića nepete catarie..hm hm nastrane macice). Ona druga je marubii herba i njezino solo ime je marulja, gorka je ko vrag i ima dobar (isprobala) učinak na naš reproduktivan sustav ali prvenstveno je ekspektorans (za iskašljavanje) i potiče izlučivanje sluzi (ja zaslinila kao da mi niču zubi)! ukratko ja sam ostala pri marulji tek rekreativno dok ne potrošim zalihu.
    Evo još jedan recept:

2 žlice čempresa (cupressus sempervirens)
    2 žlice zimzelena (vinca minor)
    2 žlice imele (viscum album)
    3dcl 70% alkohola

Neka odstoji 15-20 dana uz protresanje. Procijediti i uzimati 2-3 puta na dan po 1 žlicu sa malo vode. regulira menstruacije, obnavlja sluznicu maternice i regulira funkciju jajnika.[/img]

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U redu, znači da ponovimo za buduće čitateljice NEPETA CATARIA je biljčica koja se pije!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mummy_s prvotno napisa
    Evo još jedan recept:

2 žlice čempresa (cupressus sempervirens)
    2 žlice zimzelena (vinca minor)
    2 žlice imele (viscum album)
    3dcl 70% alkohola

Neka odstoji 15-20 dana uz protresanje. Procijediti i uzimati 2-3 puta na dan po 1 žlicu sa malo vode. regulira menstruacije, obnavlja sluznicu maternice i regulira funkciju jajnika.[/img]
    ovo baš ne kužim jer je koliko ja znam imela otrovna, di si to našla?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Uh,znači,ipak nepeta cataria...inače,ja sad pijem mješavinu vrkute i te gorke marulje i mogu samo reći da hvala Bogu šta postoji vrkuta,jer je okus ove marulje stvarno jedna od gorih stvari koju sam probala u životu
    Ovako,vrkuta ubije taj okus malo...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cure,sad sam surfala malo,pa me google odveo na link za staru temu na potpomognutoj gdje se pisalo o marulji:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...6a099870f07ef9

Pa,tu je dosta dobro objašnjeno koja je koja...ja ću izvuči samo dio:
    Citiram:Curice pozdrav i što prije ostale trudne
    Kako sam dugo na ovom forumu ( iako u posljednjih pola godine nemam vremena ni pročitati koji post, a kamoli odgovoriti ) imam dosta "iskustva" s dilemom koja je macina trava prava

Dugo se ovdje raspravljalo o macinoj travi i onda smo zajednički otkrile
    Pazite s macinom travom jer dvije se piju
    Valerijana nij eza naše probleme. Ona je više za smirenje Ma, i to nam ponekad treba

Lucija je bila upravu
    MARUBI HERBA- nepojmljivo gorka
    -NEPETA CATARIA - blažeg okusa

Marubii herba - narodski zovu obična marulja, zaista je gadno gorka, ali za bebice ništa nije problem. Pomaže kod regulacije ciklusa u smislu da regolira ovulaciju. Dosta je cura osjetilo da su im se ciklusi malo skratili i da su dani zaista bili plodni, uz puno onog iscjedka koji potvrđue plodne dane. Nekima su malo narasle i grudi

Nepeta cataria - je ona koja se preporuča ženama koje imaju problema s hormonima, navodno regulira ciklus i hormonalnu sliku, a time i urednu ovulaciju.

Stručnjak za ove trave bila je dahpne, ne znam dođe li ona koji put na forum. Pokušajte ju pronaći i poslati poruku

Dakle, morate odabrati pravu za vas, a ako ne znate - malo jednu, malo drugu
    Problem je kod ove nepete catarie što ju nikako ne mogu nabaviti kod nas, a u Bosni je ima.

Ako itko može doći do nepete catarie, molim da se i meni javi
    Nemam ovdje tel. broj od jedne ljekarne u Zg-u u kojoj možete naći marulju (marubi herba) ali pokušati ću vam nabaviti do sutra.
    Kad kupujete u ljekarni obavezno naglasite koju trebate

Šaljem vam bezbroj pusica i želim da što prije postanete mame

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Eto,možda nam pomogne u dilemama

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo,našala sam još i ovo u herbateci:

OCAJNICA
    Biljke
    Drugi nazivi: macina trava, jetrena trava, jetrenjaca, gorcika, marulja, smrduša.
    Latinski naziv: marrubium vulgare .
    Eng : Horehound

Opis biljke: ocajnica, macina trava ili tetrljan trajna je biljka uspravne i dlakave stabljike visine 30 do 40 cm, što raste iz vretenastog korena. Listovi su srebrno-beli, pokriveni gustim belim dlakama. Cvetovi su beli i zbijeni u rnale gomilice bez peteljki. Ima oblik klasa..Uobicajena biljka srednje i severne Evrope. Bere se biljka u cvatu, bez korena. Spada u najstarije lekovite biljke, koje su u upotrebi jos od vremena Egipta. Usprkos tome nije mnogo istrazivana, odnosno nema mnogo
    naucnih dokaza o njenoj delotvornosti. Ocajnica je dugovecna, do 60 cm visoka, vrlo dlakava zeljasta
    biljka.
    Lekoviti deo biljke: za lek sabire se cela biljka za vreme cvatnje. Suši se u hladu.

Lekovito delovanje: ocajnica ili tetrljan jedna je od prvorazrednih lekovitih biljaka za lecenje plucnih bolesti, stanja nakon gripe, pocetnog stadijuma tuberkuloze i groznicavih stanja. Uspešno se koristi u lecenju bolesti živaca, katara disajnih organa, kašlja, katara želuca, žutice i ženskih bolesti. Takodje od davnina koristi za neplodnost kod zena ...kako samo ime kaze Ocajnica ..za zene koje zele da postanu majke , ova biljka moze da pomogne. Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , lekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj, koji kako "narodni recept" savetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni.

Evo,nadam se da vas nisam ugnjavila s ovim dugim postovima...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

halo koke!

i ja ću odmah u vaš klub....
    Dakle, doma čeka u ormaru Marubia herba - gorka ko sam vrag....

Počela sam je piti prije par mjeseci, ali nakon par dana, odustala....

Pa, sad opet u akciju svim sredstvima! :D

E, ak sad ja dobro kužim, na kraju su obje trave dobre?! :? I gorka i napeta? heheh , pa škodit ne može, zar ne?

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam od mace odustala, kupila ju i spremila u spajzu, ne znam koja je koja i tome nikad kraja, za sada mi je vrkuta za 5 pa sam njoj vjerna

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Lucija je bila upravu
    MARUBI HERBA- nepojmljivo gorka
    -NEPETA CATARIA - blažeg okusa

Marubii herba - narodski zovu obična marulja, zaista je gadno gorka, ali za bebice ništa nije problem. Pomaže kod regulacije ciklusa u smislu da regolira ovulaciju. Dosta je cura osjetilo da su im se ciklusi malo skratili i da su dani zaista bili plodni, uz puno onog iscjedka koji potvrđue plodne dane. Nekima su malo narasle i grudi

Nepeta cataria - je ona koja se preporuča ženama koje imaju problema s hormonima, navodno regulira ciklus i hormonalnu sliku, a time i urednu ovulaciju.

Stručnjak za ove trave bila je dahpne, ne znam dođe li ona koji put na forum. Pokušajte ju pronaći i poslati poruku

Pepina odlično, jasam te sad malo opet quotla da istaknemo ono najbitnije za buduća čitanja. Inače ja sam prostudirala Nepetu i čak je našla u svome vrtu (do tog sam je čupala kao korov), ali je još mala, a sad je i zima, kasnije sam je našla na placi kod jedne bake i ona je zove Planinska menta ili metvica, i kupila jedan paketić, ali nisam pokušala piti jer vrkuta ima isto, čak proširenije djelovanje, pa mi se to čini dovoljnim.

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E hajde sad vi meni fino recite zasto neke cure piju macinu , a neke se odlucuju za vrkutu? U cemu je razlika ? Meni se cini da je vrkuta vise za sluz , a macina da regulise cikluse ? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma najbolje ti ih je pomiješati a toj mješavini dodati i neven.
    Koliko vidim po curama čini mi se da i vrkuta regulira ciklus-vidi stelerinu!
    Nadam se da sam ti od pomoći,draga!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Betty prvotno napisa
    E hajde sad vi meni fino recite zasto neke cure piju macinu , a neke se odlucuju za vrkutu? U cemu je razlika ? Meni se cini da je vrkuta vise za sluz , a macina da regulise cikluse ? :?
    obrnuto - vrkuta regulira ciklus, a macina je za sluz, zato bolje pij vrkutu

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

meni je vrkuta dovela cikluse skoro da mi dolaze do u sat, stvarno je odlična.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Indi, nakon koliko dugog redovitog pijenja?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, ovako, počela sam je piti negdje oko 10.dc, i već taj ciklus mi je došla točno 27. dan, i iza ciklus 27. dan (inače mi je je normalno, ako prolaktin nije skočio, da šara u 2-3 dana) ...sad ovaj ciklus sam malo stala jer sam se mislila kao evo regulirao mi se do u dan i malo ću stati (to se zapravo zove ljenost ) i već ovaj ciklus kad ga ne pijem O mi se pomakla za dan ipo unazad (znam po LH trakicama), tako da ga krećem piti opet od sljedećeg ciklus, tj. od Nove godine.

Inače pila sam i Vitex koji mi je smanjio prolaktin i smanjio šetanje M (šetala od 23(24)-30(31-32) ) na 25-27 (otprilike bubam), ali nikad ovako kao vrkuta do u dan. Zato je vrkuta ZAKON!!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Indi ako nije problem možeš li mi malo nešto više napisati o Vitexu i prolaktinu. Meni je prolaktin jako visok ali još niam bila kod dr. Prema nalazu hormona i simptomima sumnjam na PCOS. Pijem marulju već 2 mjeseca i bolje mi je po pitanju PMS-a i bolova kad dode M ali ne znam šta ću s ovim prolaktinom. Hormone sam radila malo više od mjesec dana nakon ispijanja čaja i nadala sam se da će biti savršeni kad ono....

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni je prolaktina nije bio pretjerano povišen, mislim da je granica bila 24, a meni oko 30, unazad par godina mi je uvijek bio takav, i uglavnom mi skoči od stresa, vjerujem...Pila sam Vitex kapsule koje sam nabavila iz Amerike, tj. 100% -tni Vitex je bio u njima, usitnjen. I od njega mi se jednostavno spustio.Meni bolove ništa nije maklo, sumnjam da će ikad išta mi i maknuti od Ketonala 150mg retarde Nekako si mislim ako vrkuta sređuje hormone, onda sređuje i prolaktin, pa pokušaj i s njim.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala draga!

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MM mi je nasao macinu travu u prodavnici za zivotinje . On kaze da sam luda ako to popijem , ali ja mislim da je to to , posto smo svi zakljucili da macke obozavaju tu travu . U Svedskoj je samo jedna macina trava -macina trava , a to je Nepeta Cantaria ili na Svedskom Kattmynta . Caj se sastoji u glavnom od drvenastih i zelenih sastojaka i prijatno mirise. Jel to to ?? Hocu li piti ili necu ?

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj karla prvotno napisa
    Prava macina se lat zove nepeta cataria i ne bi trebala biti gorka, pije se bez šečera ili ako ne možeš onda s medom, al najbolje bez ičega.
    Betty, ja ne znam nista iz prve ruke o marulji, al pretpostavljam da je to to. Pogledaj npr. 5.str. ovog topica

u prodavaonici za zivotinje

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

visibaba znam i meni je totalno smjesno .MM samo odmahuje glavom

Na mojoj kutiji je macka i slika biljke kao sa ovog Indinog linka , samo sto u mojoj kesici uopste nema cvjetova , samo lisce i oni drvenasti djelovi ?? MM kaze da ce me udaviti ako mi bude nesto od te droge za macke

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nema ni kod nas cvjetova, samo ti pij, ali ti tvoji svedjani su totalno ludi, bacaju lijekovito bilje samo na macke (a sjeti se i onog sa koncentracijom vitexa u kapsulama)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ah kaj Švedi znaju o narodnoj medicini....
    Ja pijem Marubii herbu ali mi uopće nije gorka???

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj caj izgleda ovako http://www.leafofgod.com/product_cat...productmain=58 kao na ovoj slici . Jeli tako izgleda i vas . Smiruje tigrove

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo ja pijem ovu moju travu za macke i cekam da vidim hocu li biti "high" . Okus je veoma prijatan , stavila sam malo meda , ali i nema potrebe jer uopste nije gorka tako da cu je od sada piti nezasladjenu . Mene okus podsjeca na zeleni caj . Malo sam googlala i evo mog zakljucka o misteriji Macina trava

Koliko sam ja shvatila greska je u nazivu "macina trava " Jedina prava macina trava je Nepeta Cataria
    . To je biljka koju macke obozavaju . Ona utice na smirenje i redukciju stresa , pa samim tim pomaze i hipofizi da pravilno luci svoje hormone . Kao rezultat dobijemo balans hormona u organizmu i povecane sanse za trudnocu .

Marrubium vulgare , ocajnica , gorcika, marulja, smrduša nema veza sa mackama i nije macina trava . Osnovna namjena joj je da povecava izbacivanje sluzi iz organizma i vrlo je djelotvorna kod oboljenja disajnih puteva . Rezultat kod neplodnosti : vise kolicine plodne sluzi , prihvatljivija okolina za spermije daje povecane sanse za trudnocu
    Melissa officinalis maticnjak , poznata isto u narodu kao macina trava izvanredno sredstvo protiv svih srcanih oboljenja. Cisti krv , utice na smirenje , odlican je lijek protiv histerije . Smiruje sve vrste grceva , kako zeludacnih tako i menstrualnih . Pomaze pri nesanici osvjezava umorni duh i umorno tijelo , tako da se preporucuje slabunjavim i mrsavim osobama .

Eto cure . Koliko ja vidim sve su biljke dosta slicnog izgleda i sve su odlicne za plodnost . Zavisi samo sta je smanjuje vasu plodnost : losa hormonska slika , nedostatak sluzi ili opste lose stanje organizma i vaseg duha uopste .

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Betty mislim da si u pravu s ovom misterijom macina trava - marulja, to su definitivno razlicite biljke.
    Ja razmisljam da se zaletim po te kapi Nepeta Cataria, ak hoces uzmem i tebi pa ti posaljem, za svaki slucaj da ne pijes ovaj macji caj.
    Btw, cijelo popodne mislim na taj tvoj caj... nadam se da si dobro provjerila da je cista nepeta cataria i da nema nikakvih "macjih" dodataka u caju.
    Jesi ziva?

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa
    Jesi ziva?
    I belive I cam flyyyyyyyyyyyyy , I belive I can touch the sky . Jesam jesam ziva sam .
    Imaju ovdje i kapi isto u prodavnici za kucne ljubimce . Poslala sam link kako izgleda moj caj pa neka neko pogleda dok se nisam skroz izdrogirala i pocela da skacem po zbunju , predem i haluciniram

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Indi koliko ti vrkute piješ dnevno..ja kupila prije par tjedana 200g (bilo je toga podosta) i već sam sve slistila. Uvijek si mislim da je bolje više nego manje ali može biti da je to ipak pretjerano. A moram se pohvaliti da mi se ciklus lijevog jajnika skratio..jeeeee!
    Jesi ti imala osjećaj da ti jajnici nekako rade prekovremeno kad si je počela piti? Mene nešto više probada prije ovulacije nego prije..naravno da sam odmah počela paranoirati osobito sad kad se bliži moj IVF!
    E sad idem procijediti čaj pa zdušno srkati i dizati MM tlak!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ojla mummy_s, uglavnom se trudim popiti najmanje 3x2dcl. Naravno, katkad se znalo dogoditi da je pijem i više od toga, pogotovo sam to radila sad u 11.mjesecu dok se čekala muža da dođe doma s puta kao da sve bude savršeno s moje strane Onda sam se umorila i u 12.napravila pauzu, a sad sam zadnja tri dana sam opet na vrkuti. Ja kupujem od 100g i traje oko mjesec dana, a tebi?

Ono što sam ja primjetila je da mi je M od kad sam je počela piti počela dolaziti točno 27.dan (O 13.dan utvrđena LH-trakicama), meni kojoj uvijek šaraju u par dana, a ciklus kad sam je prestala piti mi se skratio na 24.dan, tj. to je bio ovaj zadnji u 12.mjesecu i od tad me stalno pika lijevi jajnik, ali ja sam to pod utjecajem knjige Žensko tijelo, ženska mudrost shvatila kao da mi moje jaje nešto poručuje, a protumačih si da mi zapravo poručuje da mu više ne radim pritisak i da mu se skinem s vrata jer će ono mene u protivnom pikati i stvarno od kad sam to zaključila me prestalo pikati, zvuči ludo, ali...haha..

I mene probada nešto više prije O, ali nekako mislim da se to dole sve pokrenulo i da je to dobro.

Vibram za tvoj IVF i da sve prođe u redu i da dobiješ ogromnu beturinu ~~~~~~~

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Doza je 2šalice, ali mogu se piti i veće količine bez problema, tako da nema straha, samo ti pij.

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

100g mjesec dana :shock: Onda sam ja stvarno pretjerala jer sam već na novoj dozi a 200g sam kupila prije manje od mjesec dana...očito previše stavim..meni 1 žličica znači zagrabi čim više (tako da bude veliko brdo na žličici) i onda dodaj još pola žlč za slučaj da su moje žlč manje od onih uobičajenih

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

i ja sam tako u početku, sad nekako to brdašce smanjujem, ali još uvijek dodam kao nek se nađe. Na kesici mi piše da idu po 2 žličice na dec, a na netu sam našla da ide jedna, ali ja još uvijek stavljam dvije. Nego ja sam u Merkatora našla ono jaje za čaj, tako da ne moram stalno cijediti na cjedaljku.
    Koliko već dugo piješ ?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Manje od mjesec dana ali svakako ovo skraćivanje ciklusa pripisujem vrkuti iako sam 2 mjeseca prije pila marulju a nastavila sam je piti paralelno s vrkutom jer mi je bilo žao baciti ono što sam imala. Sad sam potrošila marulju i pijem samo vrkutu a ponekad ubacim i zdravac (kupila ga za MM). kad dođem u biljnu ljekarnu najradije bih uzela sve čajeve koje se nude jer svaki je dobar za nešto pa zašto ne unaprijediti zdravlje generalno? Još malo pa ću početi pasti ispred kuće..moram si samo nabaviti jedno zvonce za oko vrata da me MM zna pronaći ako se zanesem pa odlutam...

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene ubija sto caj mora odstajat 15min!!! svaki put se ko tuka osjecam kad nakon sat, dva skuzim da me ceka moja vrkuta!!! I stalno tako, skuham i cim se okrenem zaboravim; pa odem, odspavam ili oribam kupaonu ili pogledam film, a vrkuta ceka i ceka... Valjda nije bad ak odstoji sat, dva? :?

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A ja se isto nadam da nije bad jer i moja zna odstajati po pola sata. U biti me spašava samo to što mi je finija topla pa se onda sjetim procijediti. Kinezi bi nam vjerojatno održali lekciju sad o tome kako se priprema čaj al hebi ga i tako nam je sve komplicirano....

Betty avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Upravo pijem marulju . Kako je fino mirisalaaaa , mislila sam ok bice prijatna za piti . Ali ovo je odvratno . Jel bolja kad se pije hladna ?? Fuj ...fuj ..fuj.. Sad kontam zasto se zove ocajnica . Stvarno je potrebno biti ocajan da bi ovo mogao piti dobrovoljno . Zasto sve sto je zdravo ima grozan okus ? :/

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kad sam prvi put srknula marulju zacrnilo mi se pred očima..kakav je to užas bio. Prvih par dana mi se užasno povraćalo ali onda mi je pomalo postajala sve finija i sad mi je skroz OK. Čak mislim da ću je nastaviti piti nakon pauze jer sam odvalila 3 mjeseca.
    Samo ti ustraj i naviknut ćeš se na marulju. Ja sam ju pila i po litru ipo bez gađenja kasnije.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja pijem mješavinu vrkute i merulje.Rečeno mi je da to mogu tako piti,da se neće umanjiti učinak :? !
    Uglavnom,kad se pije tako,onda je okus ok..Sama marulje je gadna

Stranica 7 od 11 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •