Results 1 to 17 of 17

Thread: Naknade grada Zagreba ipak po starom za rođene do 1.7.2011

migoh's Avatar

Default Naknade grada Zagreba ipak po starom za rođene do 1.7.2011

Ne mogu naći temu vezanu za to,pa evo ovdje ću staviti link.Hvala Bogu da su skužili da im to ne bi prošlo baš tako lako
    http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...naknada_312242

jele blond's Avatar

Ok. To znači da mogu biti mirna i da će mi isplatiti po prvom riješenju, bez obzira na to što su poslali novo?

Anais's Avatar

pa tako bilo u uređenim pravnim državama. Mi smo ipak u Hrvatskoj. I imamo šerifa Bandića. Dok meni novac ne sjedne na račun ja u čuda ne vjerujem

Quote Originally Posted by anais View Post
    dok meni novac ne sjedne na račun ja u čuda ne vjerujem
    potpis!!

superx's Avatar

Koma, pa to je suludo da se sada ukine.. nadam se da neće to nam je taman za njezin krevet.

jele blond's Avatar

Jel netko dobio ovih dana isplatu za ovu godinu i jel bila po novom ili po starom riješenju?

MarijaP's Avatar

Po starom. Dobili nakon 01.07.

Tattoo's Avatar

Tek sad vidim ovaj post. Mi smo nedavno dobili obavijest da nećemo dobiti treću ratu (trebali bi je dobiti druge godine) jer je na snazi novi zakon i po njemu smo već dobili previše (radi se o prvom djetetu). Tko tu onda koga???

MarijaP's Avatar

Mi smo isto dobili obavijest da smanjuju/ukidaju pa nakon toga punu isplatu.

Cula sam da su ponovo poceli slati obavijesti o smanjenju/ukidanju. Mozda su opte promijenili misljenje

Tattoo's Avatar

Ma mene ljuti to njihovo nabacivanje i izigravanje boga. Ako smo dobili rješenje takvo kakvo smo dobili, kak onda to oni mogu samo tako poništiti?

kovrčava's Avatar

Isto ne kužim više ništa, mi smo dobili za drugo dijete dvije rate po 2500,00kn, i prije mj. dana smo dobili obavijest da nećemo dobiti treću ratu, zbog preplaćenog iznosa. Kaj sada znači da ćemo ipak dobiti isplatu treće rate u iznosu 2500,00

MarijaP's Avatar

Rate za drugo su 2400 kn.

Po onome sto su bili objavili, da trebali bismo dobiti.

Ne zelim se spajati na njihove stranice i provjeravati jer stalno mijenjaju odluke pa mi se ne da zamarati. Kad sjedne, znat cu.

jele blond's Avatar

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Ma mene ljuti to njihovo nabacivanje i izigravanje boga. Ako smo dobili rješenje takvo kakvo smo dobili, kak onda to oni mogu samo tako poništiti?
    I mene ovo jaaakooo ljuti!!! Ako imam nekakvo riješenje koje je pravovaljano, kako se to može retroaktivno mijenjati?????

Ponukana ponovnim podizanjem teme ja sam zvala gradski ured za zdravstvo i branitelje da vidim po kojoj verziji ide nasa naknada. Naime moje djete je rodjeno 5.6., predali smo papire do 01.07., medjutim oni su nam izdali rjesenje 04.07. po kojem mi za drugo djete dobivamo naknadu od 3600 kn (zato jer je rjesenje od 04.07.). To mi je saopstio njihov djelatnik preko telefona marljivo zvacuci svoj gablec. (Da je rjesenje izdano iza 01.07. i da mi imamo pravo na manji iznos.)
    Trazila sam da me spoje s njihovom pravnom savjetnicom da mi dodatno objasni njihovu odluku i da li se ja imam pravo zaliti na nju s obzirom na najnoviju odluku Skustine. Cim uspijem s njom popricati postati cu sto mi je saopstila.

Evo nastavak. Dobila sam gospođu iz pravne sluzbe (koja je za razliku od drugih bila ljubazna). Objasnjenje je da nigdje ne stoji da odluka vrijedi za djecu rodjenu do 01.07. nego za one koji su dobili rjesenje do 01.07. te da smo mi dobili rjesenje u razdoblju od 01.07. do 13.07. kada je vrijedila odluka koju je ponistila skupstina. I da posaljem prigovor gradonačelniku. Oni ga salju u njegovu pravnu službu. Da je se zalilo oko 30-tak ljudi s istim problemom, ali da nisu jos dobili niti jedan odgovor.

stanam's Avatar

niš ne kužim. koliko bi mi trebali dobit ako je dijete rođeno u 5 mj. ove godine? jel ima veze kad je izdano rješenje?

Da, ima veze kad je izdano rjesenje. Ako je u razdoblju od 1. Do 13.7. Do odluke skupstine ide po novome bez obzira na datum rodjenja djeteta.