Treba mi klor, algicid i ono nesto za odrzavanje PH vrijednosti a nemam uopce pojam gdje to kupiti. Zna netko?
Treba mi klor, algicid i ono nesto za odrzavanje PH vrijednosti a nemam uopce pojam gdje to kupiti. Zna netko?
uradi sam, merkur, bauhaus
Koksy, ne želim pametovati, ali mi stavljamo samo Izosan G i već cca četiri tjedna voda je kristalno čista ...
Cvijetak, kakav bazen imate? Jesi li primijetila kakve promjene u strukturi bazena? Izosan djeluje korozivno na materijale.
Koristiš ga prema uputama ujutro i navečer ili drugačije?
Baš me zanima to sredstvo, ima ga za kupiti u gotovo svakoj ljekarni, da ne moramo stalno 'jahati' do Bauhausa...
Prosli danas Buhaus, Uradi sam i Mercator i vratili se praznih ruku. Jedino gdje smo nasli neke multifunkcionalne tablete je Bauhaus.
Ali...postoji i neki paket koji je bas za djecje bazene na bazi kisika, dosta je skup, 230 kn. I nismo pametni...koliko je klor stetan za djecju kozu?
Bazen nas je kostao 100 kn, imamo onu pumpu s filterom, jel bas nuzno uz to koristiti i sve ove kemikalije? U bazen stane 660 l vode, puno mi je mjenjat vodu svaka 3 dana. Realno, odrzavanje bazena kosta 3 puta vise od samog bazena i to mi je katastrofa ali svjesna sam da moram, al opet nebi htjela da se mali kupa u svoj toj kemiji. Koliko je taj Izosan G stetan? Sta je to tocno? I kolika mu je cijena?
Nemam pojma o bazenima, ali, koksy, ti još ideš i po dućanima!? Pa kad će taj Dorian? No, super je da si tako dobro.
mi to kupujemo u baumaxu jer imaju največi izbor svega što nam treba!
nisi rekla koliko ti je veliki bazen, no treba ti sve gore navedeno, ovisno o PH, najvjerovatnije PH-
A preporučila bi ti da več ako imaš veliki bazen u kojem češ održavat kvalitetnu vodu da si kupiš i onaj tester s tabletama, načešče je klor i PH da možeš po pravilu dodavat kaj ti treba! kvaliteta zajamčena!![]()
pevec, mini set, dakle sve sto ti treba (pH minus, algicid, flokulans, test tablete za pH i klor, te klor) 129 kn. sve su mala pakiranja, otopine od 0.5L a granulati 200g. sbzirom na velicinu bazena, ovo ti je za dvije godine.
i da ta kemija ti je neophodna, ako ne zelis mjenjati vodu svakih par dana. savijet plus, je da klinca natjeras da pirje nego udje u bazen ipak opere nogice, npr. stavis neki plitki lavor i sl, pa ces imati i manje problema s mutnom vodom.
Posljednje uređivanje od spajalica : 17.07.2011. at 17:33
slažem se sa spajalicom, ispred bazena si stavi mali lavorčič il nešto gdje češ imati vodu u koju češ stavit malo klora ili izosana da se noge dezinficiraju prije ulaska u bazen , jer se na nogama nosi najviše bakterija koje uništavaju vodu
Hvala ti spajalica! Znaci mogu stavit klor. Mucilo me sto je ta zena u Bauhausu rekla da je bolje uzet ovaj set na baz kisika jer nema klora, da je to bolje za klince, E sad, jel mi samo htjela prodat malo skuplje ili ne...ne znam...
U pravilu nam voda i nije jako mutna, svaki dan palimo pumpu da pokupimo smece, nije ni klizavo, dakle nema algi, bar ne jos, sad je 4 dana voda u bazenu. Jedino se na povrsini napravi neki bijeli sloj neceg.
I jos nesto, jel bolje imat otkriven il pokriven bazen? Citala sam da ako je stalno pokriven tj. ako se preko pokrova zagrijava samo povrsina, sto se kod nas i dogada, da se tako jos vise razvijaju razne bakterije.
Bazen nije velik, dimenzije su 180x56. Otprilike. Za malca sasvim dovoljno. A ovo za lavor ste me dobro sjetile jer u pravilu MM i ja samo noge i mocimo.
Jos sam se nesto sjetila, negdje sam isto procitala da ljudi prije punjenja premazu algicidom u tankom sloju pa kad se osusi toce vodu. Jel to ko od vas prakticira?
I navodno algicid i klor ne smiju u isto vrijeme u vodu, klor se treba staviti minimalno 12 sati kasnije.
@n@, sorry, tek sam sad vidjela pitanje. Izosan stavljamo u pravilu svaka dva dana 2 - 4 žlice. Ipak, ako je bila veća gužva i ako se provukao netko da nije proprao nogice prije ulaska onda stavimo jednom dnevno. Nisam primijetila nikakve promjene na samom bazenu. Koristili smo ga i prošle godine u starom bazenu i mislim da ga nije uništio.
Koksy, kutija Izosana koja će nama dostajati za cijelu sezonu (bazen je oko 14 kubika), a u ljekarni smo ga platili 130kn. Koliko je štetan, ne znam (piše da nije škodljiv za ljude), ali znam da ga u bolnicama redovito koriste za dezinfekciju. Važno ga je pravilno dozirati i ne bi smjelo biti problema.
Razvlače me pa pišem pomalo nesuvislo. Bolje je imati pokriven bazen jer tako vjetar u njega ne nanosi prljavštinu koju onda ti moraš izvaditi. Mi smo na vjetrovitom području pa nam vjetar redovito odnosi pokrivač tako da sad smišljamo patent da to onemogućimo.