Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: sredstva za održavanje bazena - gdje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno sredstva za održavanje bazena - gdje?

Treba mi klor, algicid i ono nesto za odrzavanje PH vrijednosti a nemam uopce pojam gdje to kupiti. Zna netko?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uradi sam, merkur, bauhaus

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Koksy, ne želim pametovati, ali mi stavljamo samo Izosan G i već cca četiri tjedna voda je kristalno čista ...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cvijetak, kakav bazen imate? Jesi li primijetila kakve promjene u strukturi bazena? Izosan djeluje korozivno na materijale.
    Koristiš ga prema uputama ujutro i navečer ili drugačije?
    Baš me zanima to sredstvo, ima ga za kupiti u gotovo svakoj ljekarni, da ne moramo stalno 'jahati' do Bauhausa...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prosli danas Buhaus, Uradi sam i Mercator i vratili se praznih ruku. Jedino gdje smo nasli neke multifunkcionalne tablete je Bauhaus.
    Ali...postoji i neki paket koji je bas za djecje bazene na bazi kisika, dosta je skup, 230 kn. I nismo pametni...koliko je klor stetan za djecju kozu?
    Bazen nas je kostao 100 kn, imamo onu pumpu s filterom, jel bas nuzno uz to koristiti i sve ove kemikalije? U bazen stane 660 l vode, puno mi je mjenjat vodu svaka 3 dana. Realno, odrzavanje bazena kosta 3 puta vise od samog bazena i to mi je katastrofa ali svjesna sam da moram, al opet nebi htjela da se mali kupa u svoj toj kemiji. Koliko je taj Izosan G stetan? Sta je to tocno? I kolika mu je cijena?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nemam pojma o bazenima, ali, koksy, ti još ideš i po dućanima!? Pa kad će taj Dorian? No, super je da si tako dobro.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Treba mi klor, algicid i ono nesto za odrzavanje PH vrijednosti a nemam uopce pojam gdje to kupiti. Zna netko?
    mi to kupujemo u baumaxu jer imaju največi izbor svega što nam treba!
    nisi rekla koliko ti je veliki bazen, no treba ti sve gore navedeno, ovisno o PH, najvjerovatnije PH-
    A preporučila bi ti da več ako imaš veliki bazen u kojem češ održavat kvalitetnu vodu da si kupiš i onaj tester s tabletama, načešče je klor i PH da možeš po pravilu dodavat kaj ti treba! kvaliteta zajamčena!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pevec, mini set, dakle sve sto ti treba (pH minus, algicid, flokulans, test tablete za pH i klor, te klor) 129 kn. sve su mala pakiranja, otopine od 0.5L a granulati 200g. sbzirom na velicinu bazena, ovo ti je za dvije godine.

i da ta kemija ti je neophodna, ako ne zelis mjenjati vodu svakih par dana. savijet plus, je da klinca natjeras da pirje nego udje u bazen ipak opere nogice, npr. stavis neki plitki lavor i sl, pa ces imati i manje problema s mutnom vodom.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.07.2011. at 17:33

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

slažem se sa spajalicom, ispred bazena si stavi mali lavorčič il nešto gdje češ imati vodu u koju češ stavit malo klora ili izosana da se noge dezinficiraju prije ulaska u bazen , jer se na nogama nosi najviše bakterija koje uništavaju vodu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala ti spajalica! Znaci mogu stavit klor. Mucilo me sto je ta zena u Bauhausu rekla da je bolje uzet ovaj set na baz kisika jer nema klora, da je to bolje za klince, E sad, jel mi samo htjela prodat malo skuplje ili ne...ne znam...
    U pravilu nam voda i nije jako mutna, svaki dan palimo pumpu da pokupimo smece, nije ni klizavo, dakle nema algi, bar ne jos, sad je 4 dana voda u bazenu. Jedino se na povrsini napravi neki bijeli sloj neceg.
    I jos nesto, jel bolje imat otkriven il pokriven bazen? Citala sam da ako je stalno pokriven tj. ako se preko pokrova zagrijava samo povrsina, sto se kod nas i dogada, da se tako jos vise razvijaju razne bakterije.
    Bazen nije velik, dimenzije su 180x56. Otprilike. Za malca sasvim dovoljno. A ovo za lavor ste me dobro sjetile jer u pravilu MM i ja samo noge i mocimo.
    Jos sam se nesto sjetila, negdje sam isto procitala da ljudi prije punjenja premazu algicidom u tankom sloju pa kad se osusi toce vodu. Jel to ko od vas prakticira?
    I navodno algicid i klor ne smiju u isto vrijeme u vodu, klor se treba staviti minimalno 12 sati kasnije.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

@n@, sorry, tek sam sad vidjela pitanje. Izosan stavljamo u pravilu svaka dva dana 2 - 4 žlice. Ipak, ako je bila veća gužva i ako se provukao netko da nije proprao nogice prije ulaska onda stavimo jednom dnevno. Nisam primijetila nikakve promjene na samom bazenu. Koristili smo ga i prošle godine u starom bazenu i mislim da ga nije uništio.
    Koksy, kutija Izosana koja će nama dostajati za cijelu sezonu (bazen je oko 14 kubika), a u ljekarni smo ga platili 130kn. Koliko je štetan, ne znam (piše da nije škodljiv za ljude), ali znam da ga u bolnicama redovito koriste za dezinfekciju. Važno ga je pravilno dozirati i ne bi smjelo biti problema.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Razvlače me pa pišem pomalo nesuvislo . Bolje je imati pokriven bazen jer tako vjetar u njega ne nanosi prljavštinu koju onda ti moraš izvaditi. Mi smo na vjetrovitom području pa nam vjetar redovito odnosi pokrivač tako da sad smišljamo patent da to onemogućimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •