Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: prerano zatvaranje fontanele

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno prerano zatvaranje fontanele

neuropedijatrica nam u petak kaze da mu je opseg glavice na donjoj granici 42cm i da se fontanela skoro pa zatvorila a ima 6 mj.uputila nas hitno na uz mozga jer da sto prije pogledamo pa ako bude trebalo na operaciju da ne bude kasno,ne daj Boze da se mozak jos osteti.
    i jos smo dobili uputnice za eeg i za pregled u okuliste.
    ja sam u soku,nisam jos cula za nesto takvo.imate li vi iskustva s tim,molim vas uputite me,da se malo i smirim,ako je to moguce

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

vidi moja ima isto 6 mj i jos se nije zatvorila glavica .ali opseg joj je 56 a to je preveliko za tu dob.obavi to da si smirenija al mislim da nece bit nikakvih operacija.jer tak se razvija glava tvoje bebe,ajd javi sto je bilo na uzv,mozga.i ne brini se.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dora, moja Ema se rodila sa zatvorenom fontanelom, to nam je pisalo u otpusnom pismu i nije išla na operaciju. Pedijatrica nam je mjerila glavicu svaka tri tjedna, a sa 9 mjeseci smo bili kod neurokirurga. Na UZV nismo išli, jer nije niti mogla zbog zatvorene fontanele. Samo hrabro, ne boj se ništa, nam je neurokirurg rekao da je bitno da raste nekim tempom, ne sad točno po tablicama, ali ne smije prestati rasti. Samo slušajte doktora, sve bu OK. Moja Ema sad ima veću glavu od brata. Držite se!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odi na UZV i pokušaj ne paničariti: puno je djece kojoj se fontanela zatvori ranije no što je to uobičajeno.
    to najčešće ne stvara probleme, ali treba redovito pratiti OG

ako u ST ima privatni neuropedijatar koji radi UZV mozga, najbolje ti je što prije otići.
    i onda dalje slušati njihove upute.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

mi smo cak i torch radili na zaraznoj zbog krvarenja,,znam nije tema nego isto ima veliku glavu za 6 mj starosti.ali uzv redovito radimo svakih 2 mj. ne sekiraj se sve bu dobro .

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

joj trudim se ne sekirat al znate kako je kad vam je nesto djetetu...
    panika me da mu se nesto ne osteti u mozgu,a sta ces onda,majko mila.
    apricot bas sam i mislila da se to cekanje na uzv ceka,kao i sve ostalo,predugo,pa mislim da cu potrazit nekog privatno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dora5 prvotno napisa Vidi poruku
    panika me da mu se nesto ne osteti u mozgu,a sta ces onda,majko mila.
    ma neće se ništa dogoditi sve dok je fontanela otvorena.
    zato treba pratiti.
    najgore što se može dogoditi je da je potreban operativni zahvat kako bi se mozgu i dalje omogućio rast.
    ti samo slušaj neurologe, oni će na vrijeme reagirati ako što bude trebalo.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

nama su cak rekli da 4 komora nije razvijena isto sezderem svaki dan al vidim da mala napreduje hodamo na vjezbice i puno doma vjezbamo.i svakih 2 mj uzv.tak da ti vjerujem na brizi odi privatno i bit ces smirenija..ja te potpuno razumijem.. SVE CE BIT U REDU..NE BRINI SE,BUS VIDLA.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •