Pozdrav svima,
Ovdje jedna sluđena buduća mama (u 29.-om tjednu), u čijem su stanu donedavno bili radovi u smislu brušenja i lakiranja parketa.
Nadam se da će se naći neka dobra duša kojoj će se dati pročitati ovaj moj kupus od misli, briga i pitanja! Ja sam bila i sad sam na drugoj lokaciji.
U jednoj prostoriji je prošlo više od 3 tjedna od zadnjeg lakiranja ( brušenje i lakiranje starog parketa), još se vrlo malo osjeti (u prvi mah nisam ništa osjetila, kada sam treći ili četvrti put ušla u sobu, onda jesam) i trudila sam se ipak ne boraviti u njoj dugo, možda tijekom jučerašnjeg dana ukupno pola sata s prekidima. Soba se lufta uz širom otvorene prozore i propuh kada je to moguće.
Od lakiranjana druge prostorije (tu je vršeno postavljanje novog parketa) prošlo je 10 dana, puno manje se osjeti, dapače, ja nisam ništa osjetila kad sam jučer ušla (niti par dana ranije nisam ništa osjetila, kada sam doduše zbilja samo par minuta bila u prostoriji). Ali kako je jučer vrijeme odmicalo, počela sam tu i tamo osjećati skroz blage zapuhe. Ta je prostorija već tjedan dana konstrantno s otvorenim prozorom i balkonskim vratima, a i sa propuhom u većini slučajeva. Tamo sam ručala, i slagala neke stvari, i s prekidima boravila sigurno sat, sat i pol. Tek sam zapravo pred kraj boravka tamo osjetila taj blagi smrad o kojem pričam.
Naravno da nikom od ukućana više ništa ne smrdi i ne osjete, jedino je suprug, koji je inače samnom na dugoj lokaciji, jučer vrlo, vrlo, malo osjetio u prvoj prostoriji (onoj što je prošlo 3 tjedna) i to kad punim plućima udahne kroz nos, on to karakterizira ko smrad "po novome". Ja sam tamo samo jučer otišla, u nadi da ću moći boraviti i preseliti i odustala.
I zbedirala se totalno kasnije, što sam uopće išla, jesam li kako naštetila svojoj bebici, tulila cijelo popodne luda ko puška, ljuta na sebe i cijeli svijet.
Molim vas pomagajte sa savjetima, koliko da još ne idem, koliko su ta isparavanja nakon toliko vremena i provjetravanja samo smrdl, a koliko su štetna?
Mislim, oko svega u trudnoći toliko pazim, disciplinirana sam, i sad ispada da pogriješim na najopasnijim stvarima.
Help! Hvala svima!