Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: lakiranje parketa

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno lakiranje parketa

Pozdrav svima,

Ovdje jedna sluđena buduća mama (u 29.-om tjednu), u čijem su stanu donedavno bili radovi u smislu brušenja i lakiranja parketa.
    Nadam se da će se naći neka dobra duša kojoj će se dati pročitati ovaj moj kupus od misli, briga i pitanja! Ja sam bila i sad sam na drugoj lokaciji.
    U jednoj prostoriji je prošlo više od 3 tjedna od zadnjeg lakiranja ( brušenje i lakiranje starog parketa), još se vrlo malo osjeti (u prvi mah nisam ništa osjetila, kada sam treći ili četvrti put ušla u sobu, onda jesam) i trudila sam se ipak ne boraviti u njoj dugo, možda tijekom jučerašnjeg dana ukupno pola sata s prekidima. Soba se lufta uz širom otvorene prozore i propuh kada je to moguće.
    Od lakiranjana druge prostorije (tu je vršeno postavljanje novog parketa) prošlo je 10 dana, puno manje se osjeti, dapače, ja nisam ništa osjetila kad sam jučer ušla (niti par dana ranije nisam ništa osjetila, kada sam doduše zbilja samo par minuta bila u prostoriji). Ali kako je jučer vrijeme odmicalo, počela sam tu i tamo osjećati skroz blage zapuhe. Ta je prostorija već tjedan dana konstrantno s otvorenim prozorom i balkonskim vratima, a i sa propuhom u većini slučajeva. Tamo sam ručala, i slagala neke stvari, i s prekidima boravila sigurno sat, sat i pol. Tek sam zapravo pred kraj boravka tamo osjetila taj blagi smrad o kojem pričam.
    Naravno da nikom od ukućana više ništa ne smrdi i ne osjete, jedino je suprug, koji je inače samnom na dugoj lokaciji, jučer vrlo, vrlo, malo osjetio u prvoj prostoriji (onoj što je prošlo 3 tjedna) i to kad punim plućima udahne kroz nos, on to karakterizira ko smrad "po novome". Ja sam tamo samo jučer otišla, u nadi da ću moći boraviti i preseliti i odustala.
    I zbedirala se totalno kasnije, što sam uopće išla, jesam li kako naštetila svojoj bebici, tulila cijelo popodne luda ko puška, ljuta na sebe i cijeli svijet.
    Molim vas pomagajte sa savjetima, koliko da još ne idem, koliko su ta isparavanja nakon toliko vremena i provjetravanja samo smrdl, a koliko su štetna?
    Mislim, oko svega u trudnoći toliko pazim, disciplinirana sam, i sad ispada da pogriješim na najopasnijim stvarima.
    Help! Hvala svima!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pozdrav, dobrodošla na forum!

Moje je iskustvo da mi u trudnoći (a i neko vrijeme nakon nje) osjetila rade kao mahnita, otprilike sam kao Jack Nicholson u filmu "Vuk". Njuh posebno, osjetim puuno više nego drugi, i/ili puno prije.

Laički, jer nisam liječnica, ne vjerujem da si napravila bilo kakvu štetu bebi, posebno jer nisi konstantno niti dugo boravila u tim prostorijama, a i odvalila si 3/4 trudnoće, već je to beba i pol! Mislim da bi opasnije bilo da si u prvom tromjesečju, ako bi uopće bilo kakvog utjecaja!

Ne brini!

A ja ne bih išla, ako ne moram, sve dok mi smrdi!
    Posljednje uređivanje od enchi : 18.07.2011. at 18:30 Razlog: tipfehleri

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, dobrodošla na forum!

Moje je iskustvo da mi u trudnoći (a i neko vrijeme nakon nje) osjetila rade kao mahnita, otprilike sam kao Jack Nicholson u filmu "Vuk". Njuh posebno, osjetim puuno više nego drugi, i/ili puno prije.

Laički, jer nisam liječnica, ne vjerujem da si napravila bilo kakvu štetu bebi, posebno jer nisi konstantno niti dugo boravila u tim prostorijama, a i odvalila si 3/4 trudnoće, već je to beba i pol! Mislim da bi opasnije bilo da si u prvom tromjesečju, ako bi uopće bilo kakvog utjecaja!

Ne brini!

A ja ne bih išla, ako ne moram, sve dok mi smrdi!
    Hvala puno na odgovoru i bodrenju bit ću na produženom boravku kod mame i tate, sve dok zbilja niš ne budem osjetila.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj zoe79 prvotno napisa Vidi poruku
    U jednoj prostoriji je prošlo više od 3 tjedna od zadnjeg lakiranja ( brušenje i lakiranje starog parketa), još se vrlo malo osjeti (u prvi mah nisam ništa osjetila, kada sam treći ili četvrti put ušla u sobu, onda jesam) i trudila sam se ipak ne boraviti u njoj dugo, možda tijekom jučerašnjeg dana ukupno pola sata s prekidima. Soba se lufta uz širom otvorene prozore i propuh kada je to moguće.
    Od lakiranjana druge prostorije (tu je vršeno postavljanje novog parketa) prošlo je 10 dana, puno manje se osjeti, dapače, ja nisam ništa osjetila kad sam jučer ušla (niti par dana ranije nisam ništa osjetila, kada sam doduše zbilja samo par minuta bila u prostoriji). Ali kako je jučer vrijeme odmicalo, počela sam tu i tamo osjećati skroz blage zapuhe.
    mislim da ovo ne može naškoditi niti malo.
    Dosta je već dana prošlo, a ti si kratko bila u tim prostorijama.
    Da je to tako opasno parketari bi živjeli puno, puno kraće
    Pusti još malo da se sobe izluftaju radi svog mira, ali što se tiče do sad udisanih isparavanja nemaš se čega bojati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

brigaš bezveze.Opusti se i uživaj!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da ja sam imala adaptaciju stana trudna tako nekako kao ti, ali već nakon 3 dana ovih vrućina više se ništa nije osjetilo, nije mi jasno kako se kod vas još uvijek osjeti!

sramota me priznati iako je štetno to par sekundi što sam provirila da vidim kako izgleda, sam udahnula taj miris-meni je super kao i miris kod postolara i u lakovima i bojama! meni to miriše ali naravno da izbjegavam!

e da isto smo lakirali stari parket nekih 25 m2.Propuh i vrućine su napravili svoje u par dana.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    e da ja sam imala adaptaciju stana trudna tako nekako kao ti, ali već nakon 3 dana ovih vrućina više se ništa nije osjetilo, nije mi jasno kako se kod vas još uvijek osjeti!

sramota me priznati iako je štetno to par sekundi što sam provirila da vidim kako izgleda, sam udahnula taj miris-meni je super kao i miris kod postolara i u lakovima i bojama! meni to miriše ali naravno da izbjegavam!

e da isto smo lakirali stari parket nekih 25 m2.Propuh i vrućine su napravili svoje u par dana.
    hvala svima na odgovorima i ohrabrenju

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moja osjetila u trudnoći su isto na 500%.
    Isto smo nedavno lakirali jednu sobu, boravili smo u tom stanu (doduše ne u toj sobi) cijelo vrijeme. Miris osjetim još dan-danas iako je prošlo već skoro dva mjeseca. Možda da nekoliko puta prebrišeš parket? Prozori otvoreni i to je to.
    Mislim da je samo u pitanju tvoj istančani njuh....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •