Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Može li od zuba biti temperatura 39?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Može li od zuba biti temperatura 39?

Noćas nam se pojavio prvi zub, istovremeno sa temperaturom skoro 39. Bili kod pedijatra, isključili sve bolesti, vadili i krv, sve uredno.
    Zanimaju me vaša iskustva.
    Moje starije nije imalo problema sa zubima, pa mi je to novo.
    Pedijatri tvrde inače da je to malo visoka temperatura za zube, ali znam da neke majke tvrde da to zaista može da bude.
    Strah me da je bolestan, a ne znam šta je. A jeste malo čudno da zajedno dođu i zub i temperatura.
    Pišite!

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj pedijatar tvrdi da ako je tako visoka T mora se traziti uzrok. Od zuba budu uglavnom nize. Jeste li kontrolisali urin za svaki slucaj?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Urin je ostao za ujutru, ali smo vadili CRP, uredan je.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

često se simptomi ne pokažu u prvih 24 h. Vjerojatno će do sutra grlo biti crveno ili procuriti nos. Od zuba ne može biti temp veća od oko 37 od plakanja, ne spavanja, umora i tako. Sve drugo mora biti neki uzrok. Klincima se ponekad potrefi pad imuniteta sa zubićem, viroza prođe sama za dva tri dana pa mame kažu da je bila vioska temp od zuba...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Imali smo mi prije mjesec dana trodnevni virus pa mi je zato i frka otkud sad ponovo. Zato me i strah da nije nešto ozbiljnije.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

...pa se sve nadam da će neko reći da može i od zuba biti

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne mora biti ništa ozbiljnije ima raznih virozica mogu biti jedna za drugom bez ikakve veze, pogotovo ako je mjesec dana bila zdrava i čila Nema straha, ali nije 39 za oslonit se na zub. Samo bi bilo dobro obratiti pažnju uz snižavanje temp, naravno i ako ne prođe ili bude novih simptoma opet malo gnjaviti dr.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne može biti od zuba, već nekoliko puta sam isto pitanje postavila i našoj pedijatrici i kaže da nikako ne možđe biti tsako visoka temperatura od zuba.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ništa, čekamo jutro da vidimo kako će sve izgledati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne može biti nikakva temperatura od zuba, obično djeca s rastom zuba trpaju ruke u usta i paralelno im padne imunitet, pa lakše pokupe viroze
    osobito tako visoka temperatura, to nema veze sa zubićima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mi smo u zadnjih mjesec dana 2x bolovali od "visoke temperature".
    Tj. pokupim ga u jaslicama s temperaturom, i onda to traje danima. Prvi put 10 dana, drugi put 6 dana. Prve dane ima temp. čak do 39,5. Stavimo čepić, nakon 6 sati opet. Nakon 3 dana se spusti, ali opet se vuče između 37,5 do 38.
    Osim toga šmrcavi nosić (ali to je skoro uvijek otkad je u jaslicama), i 2-3 nešto mekše kakice.
    Vadili smo krv puno puta, davali urin, išli na hitnu, obišli sve dežurne pedijatre u kvartu .
    Svaki put su nalazi bili uredni, tj. nije bilo upale.
    Tako da smo samo snižavali temp. i čekali da prođe.
    I oba puta nam je izašao jedan zub te dane.

Pedijatrica je rekla da je to vjerojatno neka kombinacija zuba i virozice, da se nekako pogodilo u isto vrijeme. Tj. "nešto se događalo u organizmu", nije bio samo zub.
    Ne znam sad jesam li te utješila, ili zakomplicirala , ali eto... mi smo danima imali visoku temp. a nije bio "ozbiljno, strašno bolestan". Što se kaže, opće stanje organizma i raspoloženje mu je bilo super, samo bi se malo "umorio" kad bi ga strefilo baš 39,5. A pola sata nakon čepića je već skakao po krevetu.

Na kraju ne znam odgovor na pitanje "je li od zuba", ali tako nam je bilo .

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jesi, utješila si me. Jeste sve oko beba komplikovano, ali nekako je lakše kad čujem da je bilo sličnih situacija i da su bebe poslije toga dobro... uh... čekamo još da uhvatimo urin, spava sad, pa nosimo da vidimo. Noćas se vrtilo oko 38 i sve slično kao kod vas, super je, živahan, ali kad dođe preko 39 malo klone. I tako ukrug.
    Hvala ti

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kad rastu zubi, može doći do pada imuniteta, tada i trpaju svašta u usta, pa je lako pokupiti kakvu virozicu. Nama su nedavno u isti mah izbijala dva zubića, pao imunitet, pokupio trodnevnu groznicu, četvrti dan izbili zubi...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nama su rekli u bolnici da tolika tem ne može biti od zuba vjerojatno viroza

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Urin čist. Danas popodne ponovo vadimo CRP, jer temperatura ne spada. Ako bude povišena vrijednost da se uključuje nešto, a ako ne - samo skidanje. Kaže da juče CRP nije mogao ništa da pokaže, jer treba da prođe najmanje 24 sata. Inače, naša dr je na godišnjem pa smo išli kod dvije druge. Ova kojoj vjerujemo nije juče radila, pa smo danas išli kod nje. Joj.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

CRP uredan, temperatura spala popodne. Sutra će biti nalaz brisa nosa, pa da i to vidimo. Zubić izašao skroz.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

to je definitivno bila viroza, koja kako dođe sama i prođe..moj je isto imal sad 10 dana temp., bez ikakvog lijeka mu je prošlo..
    ima sve zube..
    moji obadva su imali puuuno puta viroze..
    slučajno se poklopilo da je zub izašao kad je bila i viroza.
    a, od zuba se smanjio imunitet i zato je dobio tu virozu..
    rast zuba smanjuje malo imunitet..to znam po svojemu koji ima ad..kad je bio malo a, rasli su mu zubi uvijek mu se koža pogoršala..
    znači da ima veze s imunitetom..

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E sad, i meni se čini da je viroza, a i CRP je uredan. Međutim, nalaz brisa nosa pokazao da je izolovana bakterija Hemophilus influenzea. Popodne ćemo se čuti sa dr da vidimo šta raditi. Ima li ko iskustva?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, i meni se čini da je viroza, a i CRP je uredan. Međutim, nalaz brisa nosa pokazao da je izolovana bakterija Hemophilus influenzea. Popodne ćemo se čuti sa dr da vidimo šta raditi. Ima li ko iskustva?
    Možda ti može pomoći ovaj post Cubane na vrhu.

A što se tiče temperature i zuba, nama su na više mjesta rekli da je nemoguće da je temperatura iznad 38 povezana sa zubom. Ipak, Tinu je s 11 mjeseci jedno popodne temperatura porasla, a oko 9 navečer je bila preko 40, nismo ju mogli skinuti, čepić bi ju srušio na 39 i vratila bi se za pola sata nazad, jurili smo iz Novog (ljetovanje) za Rijeku usred noći da budemo bliže bolnici, probdjeli gotovo cijelu noć tuširajući ga. A ujutro temperatura normalna, beba pospana, ali vesela i jedna nova dvojčica gore, dan kasnije i druga.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E ovako,

s obzirom da mu se u mjesec dana tri puta pojavila temperatura, prvi put je bio trodnevni virus, nakon sedam dana je imao jedan dan u dva navrata po 38, ali je brzo spala i sad ovo opet, dr misli da je vjerovatno neko žarište koje postoji, ali se aktivira kad opadne imunitet. Ima samo šest mjeseci i vjerovatno je sad rast zuba presudio.
    Preporučila nam je zbog bakterije da ipak uzmemo antibiotik Alfacet, mada se zaista trudila da ga izbjegne. Pristali smo. Od kad se rodio non-stop je sa nosićem nešto, ispirali smo ga, čak dobili i Garamicin kapi, ali ne ide. Posljednjih sedam dana je baš bilo šlajma, ali nije bilo ništa dramatično.
    On je sad super, što je najbitnije, ali smo pristali na antibiotik jer je pedijatrica zaista iskusna i poznat ljekar. Tako da... eto.
    Koliko mi se čini, nazire se i drugi zubić
    Inače, stariji brat je vrtićko dijete, pa nas ništa ne čudi.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mada ja i dalje vjerujem da ima veze sa zubima, ali opet, ne bih da sama odlučujem.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Recimo da je temperatura ipak od zubica? Koliko onda traje? Mi smo vec treci dan u febri, najvise 38,6. U medjuvremenu su mu izbile gornje jedinice.
    Idemo ujutro svakako kod pedrijatrice, cisto me zanima moze li toliko trajati febra i nastaviti se kad vec izbiju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo bih htjela nadodati da zubići lakše izađu dok je tijelo pod temperaturom.
    dakle, krene izbijanje zubića, pad imuniteta, viroza, temperatura, ZUB!! (da nije došlo do visoke temp. zubić bi izašao kasnije).

znam više slučajeva kada se temp. povezivala sa zubima, a bebe završile s urinoinfektom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad čula.
    Koje je objašnjenje?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja V. je sa svakim zubom odradila temperaturu, dva-tri dana, i to prije izbijanja zuba. I uvijek je bila 37 i par linija. Što ti je rekla pedijatrica ???

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, krene izbijanje zubića, pad imuniteta, viroza, temperatura, ZUB!! (da nije došlo do visoke temp. zubić bi izašao kasnije).

znam više slučajeva kada se temp. povezivala sa zubima, a bebe završile s urinoinfektom.
    Prvi put čujem za ovako nešto. Mome starijem su izbijala po dva zuba odjednom pa ni febre ni cendranja, ništa, dok sam sa mlađom svaki zub odradila kako sam već gore napisala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma ne reagira svako dijete tako, nisu ni moji blizići imali temp.
    ali mlađoj se potrefio urinoinfek i zub izbio sljedeći dan. tada su mi rekli da povišena temp. pospješuje brži izlazak zuba-lakše izađu.
    ne znam točnije objasnit, samo prenosim.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

S najstarijim smo prvih par puta išli na hitnu jer bi temp.skočila na 39- 40 i uredno napravimo nalaze i kao sve u redu ali dobije antibiotik jer nam se potrefilo da smo u stranoj državi pa za svaki slučaj.Ujutro bi zubić već bio vani a temp ni traga.S curom nismo ni znali kad su izašli dok nas ne bi gricnula ,tako i s najmlađim.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kad djeci rastu zubici, pojačano stavljaju rukice u usta i grizu sve oko sebe i lakse unesu neki infekt. Meni je to jedino logicno objasnjenje

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo kaze pedijatrica da mu nije nista. Gledala grlo, usi, pluca... Jedino objasnjenje su zubici, ona kaze da moze nekad bit tolika temperatura od njih. Inace, od jutros ni t od temperature.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sa starijim djetetom imam iskustvo visoke temp (da, čak 39 i malo preko!) koja bi trajala dan, dan i pol, nakon čega bi izbio zub, a temp ko rukom odnesena. Tako da, što se mene tiče, može kod izbijanja zubića (ovo se nama sa očnjacima dešavalo) biti visoka temp!

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Žene, samo sam htjela reći da ipak nije bilo od zubića nego se jednostavno izbijenje poklopilo s trodnevnom groznicom, ali sam tek povezala dva i dva kad se osuo.
    http://forum.roda.hr/threads/12047-T...highlight=osip
    Posljednje uređivanje od Rivendell : 24.05.2012. at 12:38

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

.....podizem....danas popodne skuzila da mi je N. vruca na dodir,normalno se ponasala....imala je 38,5 temperaturu,odmah sam joj stavila cepic i pala je na cca 38...
    rucala je,popila bocu i nakon popodnevnog spavanja 39,5....opet cepic i pada na 37,7....u medjuvremenu tusiranje u mlakoj vodi i hladni oblozi na stopala...
    tek na 39,5 je bila kenjkava i mirna,cim bi joj temp. malo spala normalno bi se ponasala....
    sada spava (od 8) i izmjerila sam joj maloprije (jedva u polumraku pod pazuhom zivinim) opet 39,5....cepic je zadnji bio prije 5h,sad bi joj stavila opet 3ci i mislim se dignuti je tusirati ali mi je muka budit ju....hladne obloge odma zbaci sa sebe... vi bi isto budile i dizale ih na tusiranje po noci?

ako slucajno nocas bude rasla i do 40,jeli to za ici na hitnu? ovo nam je prva temperatura sa 11mj pa sam cijela u panici....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako naraste 40, a ispucala svi sve ljekove, kupanja i obloge, a temp ne pada- idi.

Sretno nocas! Mi smo zasad na 39,1.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zasad skulirana, več je kasno za moj odgovor, nadam se da je noć dobro prošla.

Pitala si za tuširanje, ja ne bih noću dizala za tuširanje, jer mi je samoj tuširanje jako neugodno pod temperaturom, a i mora se organizam odmoriti, tako da bih dala čepić.

Jel daješ pravu dozu?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

Pitala si za tuširanje, ja ne bih noću dizala za tuširanje, jer mi je samoj tuširanje jako neugodno pod temperaturom, a i mora se organizam odmoriti, tako da bih dala čepić.
    skidam kapu svakom tko se tušira pod temperaturom,
    meni samo da je nabacati koje ćebe više na sebe,
    nema toga za šta bi se skinula i išla pod tuš

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ZS, kako je prošla noć?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Moja curka je prije 2 mj. u dva navrata imala febru 40 a ljekovi nisu djelovali, tusiranje i oblozi su nas spasili. Neces je tusirat pod hladnom vodom nego par stupnjeva manjom od temperature tijela, moja se uopce nebi bunila ni plakala.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    skidam kapu svakom tko se tušira pod temperaturom,
    meni samo da je nabacati koje ćebe više na sebe,
    nema toga za šta bi se skinula i išla pod tuš
    Negde sam nalazila da je kod dece i odraslih potpuno drugaciji mehanizam skidanja T. Odraslima prija da se pretople i preznoje pa spadne T, a kod dece bi isti sistem bio cak opasan, pa se predlaze samo rashladjivanje.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi vec dva dana 40, proljev povracanje. Pomaze jedino krizanje paracetamola i brufena, i motanja u vlazne rucnike. al naraste jako brzo.
    Infuziramo se jer cim im recem da ima deset ipo kila s vise od dvije godine, odmah ga prikljuce... Kad nemamo glupu rezervu snage

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

noc dobro prosla,vrhunac je bio 39,8 u 22h30,digli smo je i pravac u banju i u kadicu sa mlakom vodom (temp 37) i posjeli je u kadu i poljevali iz case tom istom vodom...onda stavili i cepic pa je pala na 38,5....srecom,to je bio vrhunac,tokom noci se vise nije penjala preko 38,5 pa je nismo vise budili za snizavanje....

jutros se vrtila oko 37,5 i evo je popodne vise nema....fiiiju....

Anemona,da pazim na doziranje,max 4x se moze u 24h dat,zato kad naraste tako visoka nekad ne preostaje nista drugo nego hladit vodom ako je vec dat cepic...
    nasla sam super link sinoc: http://www.medri.uniri.hr/jeka/temperatura.html#6

Tashunica,kako kaze LadyX,utopljavanje pri visokoj temperaturi je pogresno,cak i opasno jer se dijete mora razodijenuti da bi se temp. tijela smanjila!

N. se brzo izvukla ali D od S2000 je imao danas i do 40! Nadam se da su mu uspjeli skinut...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo ti na,dok ja napisem ti se javila....sto ste zavrsili na pedijatriji???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S2000 kaj se on nije malo jače potfutral, pričala si davno o ostim brojkama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zasad skulirana, nije tash mislila na utopljavanje djeteta, samo je komentirala kako joj tuširanje ne paše.

Nije svaki trenutak bolesti pogodno tuširanje. Kad dijete ima treskavicu, mislim da bi moj poludio da ga staviš u vodu i pokušaš mu skinuti temp. Dakle treba pogoditi trenutak.

Nisam te pitala za broj doza, nego količinu lijeka po jednoj dozi. Pitam jer su tu česte pogreške. Česo roditelji daju premalu količinu lijeka.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Treskavica je znak da temperatura u tom trenu raste, bar tako je kod odraslih, vjerovatno i kod djece.

Cure, držim fige da se celzijići viška povuku.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Nisam te pitala za broj doza, nego količinu lijeka po jednoj dozi. Pitam jer su tu česte pogreške. Česo roditelji daju premalu količinu lijeka
    a neznam kako kad je doziranje prilicno jasno naznaceno u uputama....
    Dojenčad od 3 mjeseca do jedne godine (tjelesna masa od 5-10 kg)
    1/2-1 čepić (60-120 mg) 3 do 4 puta na dan.

I ja dala cijeli svako 5h....nije srecom trebalo vise od 3x....
    Mater farmaceut,not to worry...igram se ja sa tableticama i epruveticama od malena....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 18.07.2012. at 23:20

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    S2000 kaj se on nije malo jače potfutral, pričala si davno o ostim brojkama
    A dogurao je do 11 kg, al izgleda da je ili smrsao ili krivo izvagan bio.

Upravo dosi s infuzije, sutra opet.
    Imao je krv u stolici, non stop projev i povracanje i visoke temp.

Tnx bogu da sam jos na svom bolovanju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

zasad skulirana, jesu uputstva jasna, ali več smo puno puta (i ovdje) konstatirali da roditelji daju premalo. Nemoj se ljutiti, ako ponovimo.
    Daje se po kg tjelesne mase, jer je ovo po dobi rijetko točno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S2000 daj mi molim te reci kad ste ono davno bili u bolnici koje su mu testove radili na celijakiju? nije hitno, kad se snađeš i nađeš
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.07.2012. at 07:27

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Znam da su mu slali serum u Zagreb u KB sestre milosrdnice.
    Jel mislis na one parametre iz nalaza?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •