Danas sam bila na ginekološkom pregledu obzirom da me već 2-3 mjeseca gnjavi neka upala koju bi rado riješila prije nego krenemo raditi na drugoj bebi. Na današnjem pregledu sam ostala lagano u šoku kad mi je ginekologica rekla da je pregled odličan i da vidi više jajnih stanica (i ja sam ih vidjela 3) te da nam se vrlo lako mogu "dogoditi" blizanci. Inače danas mi je 10.dan od menstruacije i za par dana će ovulacija.
A ovo u vezi blizanačke trudnoće mi je već palo na pamet prije par mjeseci kad sam mužu spomenula da sam blizu 40-te te da raste mogućnost za blizance i da me toga dosta strah. Što ako umjesto druge bebe, bude druga i treća beba? A onda opet mislim, možda mi je ova upala zapravo super došla da baš ovaj mjesec ne krenemo raditi na bebi, jer su šanse za blizance uz 3 jajašca zbilja velike. Sve si mislim da je možda ovakva ovulacija povezana s opuštenošću na godišnjem odmoru, ma ne znam ni sama što da mislim. Ima li netko možda slično iskustvo s pregleda? Je li trudnoća nakon toga bila obična ili blizanačka? Inače u obitelji nema nitko ni s moje ni s muževe strane blizance.
Sad sam u totalnoj panici i šoku i ne znam uopće što da radim, nisam spremna na mogućnost da imamo troje djece, jer nemamo uvjete (mali stan, mali auto...itd), a opet željela sam drugu bebu...

. Inače danas mi je 10.dan od menstruacije i za par dana će ovulacija.
, nisam spremna na mogućnost da imamo troje djece, jer nemamo uvjete (mali stan, mali auto...itd), a opet željela sam drugu bebu...
Odgovori s citatom
.
uz objašnjenje od ginekologa da žene u tim godinama izbacuju malo više jajnih stanica; u obitelji uopće nemaju blizanaca, tako da su bili u "blagom" šoku prvih par tjedana ; za tvoju utjehu mislim da se to rijetko događa ( mislim ne baš puno puta godišnje ), ja sam bila prošli mjesec na pregledu i bilo je samo 1 jajašce, a imam 39 ; čitala sam i to da su neka istraživanja dokazala da se uzimanjem folne kiseline ( koju preporučuju prije i u toku trudnoće) povezuje sa proizvodnjom više jajnih stanica
)
) kolike i da se trudnoća u opće ne dogodi, čisto laički, ničim naučno potkrijepljeno. Mislim da apsolutno nemaš razloga za brigu. Sigurno su se slične situacije već dešavale bez tvog znanja. Što bi se reklo, blaženo neznaje