Ja također imam zavaljenu maternicu i odkad idem gin-ima znam za to jer ne prođe niti jedan pregled ( osim kada sam trudna) da mi se to ne napomene. Prvi dr. mi je rekao da najvjerojatnije neću moći imati djece ( mislim baš poticajno za mladu djevojku koja dođe zbog bolnih M ), imala sam oduvijek jako bolne menstruacije ( usprkos porodima i sada se često jave), prva dva dana bi se presavijala od bolova, produžene cikluse i M po 7-10 dana. Također mi je nedavno tek rečeno da se problemi sa donjim dijelom leđa jako često javljaju kod osoba s zavaljenom maternicom a ja s križima imam poprilično problema samo sam to povezivala više sa sjedečkim poslom nego da mi maternica može i to zafrknuti.
Prvu T smo čekali godinu dana, drugu cca 10 mj, pa jedna koja se dogodila iz jednog odnosa u kojem nismo pazili ( ali je završila bolnicom pod sumnjom na vanmaterničnu, kiretažom i sl jer beta nije rasla ), dvije ili tri dokazane biokemijske kada nismo radili na bebi, te sadašnja T koja se dogodila u mjesecu kada smo iznimno pazili, imali dva-tri odnosa i ipak uletjelo "kroz pupak" kako mi se čini. Početak T je dosta osjetljiv jer obavezno bi me sve boljelo jako kao da sam procurila, sada u ovoj me malo-malo nešto boli i štreca, ali to sam čitala da se sa svakom T maternica više odbija rastezati kako treba, tj da se sve teže odvija tako da to povezujem s time.
Sretno. Ipak zavaljena maternica nije prepreka trudnoći kako je meni govoreno prije nego sam prvi puta zatrudnila. Samo treba malo više strpljenja i rada. Ako nema nekih drugih problema sve je moguće. Uz to moram napomenuti kako ja imam i povremene ciste na desnom jajniku usljed oštećenja istog tokom pretrage angiografije pa mi je i to stvaralo probleme, ali je dokazano i t da su mi sve četiri T iz tog jajnika pa sada ti budi pametan ha ha ha.