Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Maše i lupa glavom

sensei avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno Maše i lupa glavom

U zadnjih mjesec dana mali ima užasnu naviku da na momente kroz dan luđački i brzo počinje mahati glavom lijevo desno i to traje minutu, dvije, kaj je najgore njemu je to smiješno i valjda mu je fora jer mu se zavrti, ali meni je to užasno gledati. Ima 16 mjeseci.Zna i glavom iz čista mira lupati unazad u neku pozadinu s tim da nije niti ljut, niti ima izljeve bijesa ili ljutnje?Kako da ga odučim od toga? Probala sam na lijepo, vikati, ignorirati, al i dalje to radi.
    Da li na taj način promatra svoje tijelo? Bojim se da nije neki poremećaj i nadam se da je to samo faza.
    Da li imate slična iskustva sa svojom dječicom?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji to znaju raditi, ali možda nije toliko ekstremno kao kod tebe ( barem mi tako zvuči )

mašu glavom lijevo desno jer su naučili da mama tako kaže NE ( dakle povisim ton i mahnem glavom lijevo desno ) njima je to fora ponavljati, ali to traje kratko

lupanje glavom u pozadinu je češće, ali ako me ne poslušaju kad kažem NE i lupe jače u tvrdu pozadinu naravno da ih zaboli i rasplaču se, pa su prestali, malo tucnu i kad osjete da je tvrdo prestanu

sad samo lupaju u mekano i smiju se, ponekad poslušaju, a ponekad me gledaju i namjerno lupaju naravno

pretpostavljam da je faza, ako je to baš izraženo, često, jako, pitaj pedijatra, pa neka te uputi dalje

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je isto vrtila glavom lijevo desno neko vrijeme, otprilike u toj dobi i isto mi to bas nije izgledalo ugodno niti normalno. Ali i njoj je to bilo jako zabavno Prestalo je samo po sebi, ja ju nisam sprjecavala, znala sam joj samo reci da ce ju boljeti glava. Mi nismo nikada spominjali pedijatrici jer je sve drugo bilo ok i dijete se normalno razvijalo. Ali ako si uplasena, uvijek mozes provjeriti.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovo se i koda nas počelo događati i to lupanje glavom, ne mahanje.

To stvarno izgleda prestrašno. Prvi put je to napravio kad sam ga stavila u hranilicu i ZNAM da je bio gladan, ponudila sam mu popodnevnu užinu-voće, počeo se bacati, odupirati nogama od hranilice i istovremeno lupati glavom o naslon, ja sam ostala u šoku!!!

Od tada to radi svaki dan ili čak otvara zatvara vrata i nastavi glavicu i lupa

To radi kad je nervozan ili ljut ili nije nešto po njegovom a i povezujem sa kretanjem u vrtić.

Da li ignorirati i samo ga maknuti ili što?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •