kupili smo autosjedalicu Graco, 0-13, ali mi svejedno izgleda jako školjkasta, pa se bojim kako će bebač u tome iz rodilišta. kako da izravnam donji dio, da podložim dekicu? pomoć molim :?
kupili smo autosjedalicu Graco, 0-13, ali mi svejedno izgleda jako školjkasta, pa se bojim kako će bebač u tome iz rodilišta. kako da izravnam donji dio, da podložim dekicu? pomoć molim :?
Nagib naslona autosjedalice u odnosu na sjedište mora biti 45 stupnjeva. Ako ti se čini da je beba previše zavaljena u autosjedalicu možeš zarolati dekicu ili ručnik i postaviti ju između bebinih prepona kako bi bebina stražnjica bila pozicionirana otraga u autosjedalici.
Pogledaj sliku
hvala. pozicioniranje u autu smo savladali, ali mislim da beba ne leži nego nekako polusjedi u njoj. je li to u redu ili ...?Janoccka prvotno napisa
to je ok, u stvari bas kako treba. jako je bitno da je beba u polulezecem polozaju za razliku od lezeceg. problem je kod malih beba to sto imaju jako velike i teske glave a nerazvijene vratne misice. polulezeci polozaj (na pola izmedu uspravnog sjedenja i ravnog lezanja) omogucava da bebina glava, vrat i trup budu poduprti naslonom a da jos uvijek nije prestrmo da recimo bebina glava klone prema naprijed. ako je beba u horizontalnijem polozaju onda je kod sudara naslon ne pridrzava i dolazi do prevelikog pokreta glave prema naprijed i prekomjernog istezanja za vrata (sa mogucim ozbiljnim ozljedama ili cak i smrti).
super, hvala. moja majka me pila da je to loše i da je bolje držati bebača u jastuku. koliko dugo (vremenski) se može beba voziti u tom položaju. planiramo nakon mjesec dana na put od ~3 sataAncica prvotno napisa
onolko kolko dugo ste u autu. kod dugih voznji gledajte da stanete svaki sat, sat i pol da se rastegne, ako ne spava.
i mi imamo tu autostolicu i noa je u njoj od rođenja bez problema