Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Diners kartica

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Diners kartica

ovdje otvaram temu, ako je krivo molim da premjestite

dakle razmišljam da uzmem Diners - kakvu, koliki je limit, gdje kupovati, na koji način*
    bilo kakav savjet je dobrodošao*

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja preporučam Diners-HAK, jedna članarina a dvije usluge.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ima ti djelomičnog smisla jedino i isključivo ako si komintent Erste banke. Dop...ila mi je pa sam ju kancelirao. Plaćao sam godinama članarinu, a samo natezanje. Niti jedna druga banka s njima nema ugovor o trajnom nalogu za plaćanje troškova i sve u svemu - bez veze. Sve ostale kartice su bolje. (Osim eventualno ako si baš u Erste i strašno puno letiš avionom domaćeg prijevoznika i milje ti idu baš na Diners)

zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Imam Diners već nekoliko godina,ali sam prvi put prošle godine imala problema kod plaćanja ljetovanja.Mislim da sam na recepciji bila oko 1 sat...stalno nešto nije bilo u redu...limit...pa nije htjelo prebaciti na plaćanje u ratama i bla,bla,bla...i tako sam uzela American karticu.Malo sam se razočarala jer sam mislila da ljetovanje s Americanom mogu platiti na više rata ...ali ništa...i Diners i American daju samo na 6 rata.Limit mi je plaća u Dinersu..tako su mi rekli.Plaćala sam najviše namještaj jer daju na 12 rata bez kamata.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bez kamata, ali često se plaća obrada takvih kredita... piše malim slovima....

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

diners je jedina kk koju sam ikad imala pa nemam baš s čim usporediti ali
    članarina 1. god besplatna (to je kod svih) a nakon toga se može pokrivati razmjenom bodova za lovu - pritom potrošnja ne mora biti astronomska.
    plaćanje na rate može skoro svuda do 12 rata bez kamata i troškova obrade; do 60 rata je sa kt + trošak.
    u drugoj godini ti poklone osiguranje života
    karticu koristim za plaćanje svakodnevnih stvari u dućanu na benzinskoj i sl.,čisto da imam bolji pregled situacije koliko trošim, račune za karticu plaćam redovito (erste banka) i ne koristim revolving i šta ja znam šta sve postoji uz kamatu. Tako mi je trošak korištenja kartice 0 kn, a dobro mi dođe za neku veću kupnju (npr. novo računalo na 12 rata-cijena ista kao za gotovinu)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nakon svojeg iskustva s karticama, hm, rekla bih najbolje nikakvu karticu.
    Veče troškove planirati unaprijed - registracija, osiguranje,..., svaki mjesec izdvajati sitno na stranu, npr. po cca 300 kn, ako je prilika (teško, ali moguće), staviti malo više na stranu.
    Trošiti koliko imaš, a ako baš nešto neplanski uleti (npr. trebaš novi frižider), kupiš na Maestro na rate.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imala sam i još uvijek imam razne kartice, ali sam jedino otkazala diners. gotovo svaki mjesec mi je račun stizao dosta kasno, tako da sam često dobila račun s rokom plaćanja idući dan. sad imam american revolving (ne koristim revolving kredit, ali mi je zgodno kao zaleđe za nešto neplanirano), i od dostave računa do datuma plaćanja imam dva tjedna.
    diners ima loš program skupljanja bodova, meni osobno je onaj od americana bolji.
    od kada postoji multiplus program skupljanja bodova, koristim isključivo master card. tu mi najviše odgovara i to što mi 15. u mjesecu skidaju novce s tekućeg računa, tako da nemam brige jel kasnim s plaćanjem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imam i Diners i Amex. Osobno, bolji mi je Diners, veci su limiti, vise mozes kupovati na rate.

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam kreditnu Visu od PBZ-a za koju plaćam članarinu i Diners na neku foru besplatno dok god radim na ovom radnom mjestu.
    Da nije besplatan nikad ga ne bi uzela. Čak su mi napravili karticu bez onog čipa, tako da se ne mogu pouzdati u Diners za plaćanja u inozemstvu.
    Ako ga uzimate, obavezno im naglasite da želite s tim čipom, nije mi jasno zašto škrtare s tim.
    Jedinu prednost Dinersa koju za sad vidim je ta da ako često putujete avionom, možete besplatno u neke aerodromske loungeve (kao npr. Zrinjevac na Plesu)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam Diners već valjda 20 godina, možda 19... nisam sigurna. Poslije se ubacio i mm kao član obitelji (dvije kartice, jedan račun - za tu dodatnu je i manja članarina, ne znam napamet). Imam i Diners plus.

Ne mogu reći da li je ovakva ili onakva, ja imam samo tu kreditnu karticu. Master ne koristim (ima mm) i druge mi ne trebaju, imam još samo kartice tekućeg i deviznog računa.

Ne koristim to baš često, ali puno puta mi je glavu spasilo:
    - plaćanje u inozemstvu
    - plaćanje na rate (na dosta mjesta i s običnom karticom možeš platiti na 6 rata), a Diners Plus automatski dijeli račun na 12 dijelova, pa to koristim za veće kupovine (materijal za adaptaciju vikendice, kupaonice, prošle godine veliki popravak auta koji je koštao 12.000 kn).
    - tv pretplata mi ide prek Dinersa već bogtepitaj otkada, prije nego je Zagrebačka banka imala tu mogućnost

Sigurno ima još mogućnosti, ali mi ne treba, pa se nisam ni interesirala. Zapravo, najbolje je pročitati na njihovoj web stranici što sve nude, pa vidjeti da li ti to treba.

Kao korisnik bilo koje kartice treba biti discipliniran. Nikad, ali stvarno nikad nisam koristila cash prompt (podizanje gotovine) iako Diners to ima. Ne znam si ni pin koji mi treba za podizanje love na bankomatima, jer to jednostavno ne radim. Čak zaboravim pokupiti one njihove nagradne bodove na koje sam znala uzeti kišobran, remen i slično. Jednostavno zaboravim.

Od ostalih pogodnosti vrijedi spomenuti popuste na ljetovanjima koje smo zapravo dosta često koristili. Za drugo ne znam jer ne koristim, pa tko zna što sam sve propustila ....ali ja sam škrta baba, to je poznata stvar.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Ima ti djelomičnog smisla jedino i isključivo ako si komintent Erste banke. Dop...ila mi je pa sam ju kancelirao. Plaćao sam godinama članarinu, a samo natezanje. Niti jedna druga banka s njima nema ugovor o trajnom nalogu za plaćanje troškova i sve u svemu - bez veze. Sve ostale kartice su bolje. (Osim eventualno ako si baš u Erste i strašno puno letiš avionom domaćeg prijevoznika i milje ti idu baš na Diners)
    kartica nema veze sa time da li si klijent banke ili ne, svaka banka ima klasični trajni nalog i nalog izravnog terećenja (sa računa se skida onaj iznos koji se pošalje za naplatu). postoji više vrsta diners kartica (ja ima HAK i već 2x me je spasila troškova šlepanja auta), samo treba vidjet kome šta treba. jedino me razočarala u engleskoj, jer nije prošla na par pos-ova. kod plaćanja na rate treba paziti kod bilo koje kreditne kartice, jer kažu bez kamata, ali naknada tada ide. mora pisati bez kamate i naknade. preporuka - nemojte uzimati diners plus karticu! - prednost je ta što prodajno mjesto ne mora imati plaćanje na rate, a ona sve baca na 12 rata,besplatna je, međutim ta kartica je vezana za euro i mjesečni račun ovisi u tečaju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa... nakon što su u zabi ukinuli "ručnu" obradu trajnih naloga (koju su naplaćivali 5kn po računu) ostao sam bez ikakve mogućnosti automatske naplate dinersa i procedura se svela na čistu patnju. Malkicu nespojivo s idejom bezbrižnog peglanja. Korisnička služba dinersa se pokazala kao potpuno nedorasla odgovoriti na bilo kakvo pitanje kompliciranije od "kako ste?" i to mi jednostavno nije bilo dovoljno dobro.
    OK, jednom mi je dobro došla u Nepalu, ali i to je išlo na guranje - prehodao sam cijeli Kathmandu dok nisam riješio problem. Zapravo kad usporedim s ostalim karticama, diners je samo malo korisniji od još jedne rupe u glavi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •