Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Peso, off topic pitanje - kako idu astma i vrtić, je li više vani, nego unutra? Mi smo moju malu pretprošle godine nakon bronohoopstrukcije-upale pluća - izvadili, sad je vraćamo... i umirem od straha da nam vrtić ne postane ono što je bio neposredno prije nego što smo je odlučili izvaditi - plaćeno mjesto za zagarantirano instantno razbolijevanje unutar tri dana, iako će bit na flixu?
Vrtić je prošao dosta dobro...tj. ništa lošije od druge djece, koja nemaju takvih problema. Znači, uz terapiju flixot. i pravovremenim reagiranjem kada se javi prehlada (sterimar, inhalacije, pošteda od vrtića na par dana i sl., moram priznat da sa respiratornim sustavom nismo imali značajnijih problema. Od 10/10 mj. do danas je pio 1 x antibiotik, a sve temper. su bile virusnog porijekla. Sve u svemu smo zadovoljni.
Ali zbog alergija i čudnih reagiranja na neke namirnice sam otišla kod Marđetka...i znam da smjernice za prehranu, kakve je preporučio, su preporučljive za djecu sa takvim problemima, ali isto tako znam 2 odraslih koji su imali sasvim neke druge probleme, a preporuke su bile skoro identične...uglavnom, osnova je očigledno u detoksikaciji organizma. Malo me straši ta rigorozna prehrana (ne: kvasac, ništa slatko, određeno voće, ništa od mlijeka i mliječnih proizvoda....). Ne moram napomenuti kako kvasca i šećera imamo u većini namirnica...ali probat ću neko vrijeme. P. već pita za neku hranu: "mama smijem li ja ovo jesti..."