Nakon više godina nepisanja na forumima pojavila se jedna tema na kojoj imam nešto za napisati.
Peso, imam dijete od 6 godina sa sličnim problemima koji se pojavljuju od njegovod 6 mj., odnosno od uvođenja dohrane. Dakle problemi su neurodermitis, povremene bronhoopstrukcije, česti zatvori i neprobavljena hrana u stolici, kao i napuhnut trbuh, a i cijeli spektar psiholoških "problema".
Za ovakve probleme trenutno se nudi puno mogućnosti liječenja, klasičnih i alternativnih, a najviše zbunjuje što često zagovornici jedne metode pokušavaju umanjiti utjecaj druge metode i ponašaju se kao da jedna drugu isključuju.
Tako sam ja posjetila nekoliko dr. klasične medicine (kod njih pretim stanje i provjeravam da li se prema njima bolest pogoršava ili poboljšava, posjetila sam nekoliko stručnjaka alternative i od njihovih savjeta primjenjujem one koje mi se čine da imaju pozitivni utjecaj i stvorila neke svoje osnovne stavove kojih se držim (primjena što manje ikakvih ljekova, prirodnih ili sintetskih, liječenje prilagođenom prehranom i homeopatijom uz pomoć što manje klasičnih ljekova koje koristimo za micanje simptoma kod kriza.
I na kraju rezultati koje smo postigli ovim pristupom nisu potpuno izlječenje ali nakon primjene dijete dr. marđetka dijete nema problema sa probavom ni povremene urtikarije, bronhoopstrukcije su se prorijedile i dogode se 2-3 puta godišnje, tada ih rješavamo klasičnim metodama, homeopatija povoljno utječe na psihološke probleme koji bi ponekad izazivali bronhoopstrukcije, a prema pregledima klasične med. prick test pokazao manju reakciju na kućnu prašinu, a stanje sa opstrukcijama se ne pogoršava.
I da ti odgovorim na pitanje s početka dr. marđetko je propisao i mom sinu sličnu dijetu, bez pšenice, kravljeg mlijeka, jaja, naranči, jagoda i čokolade, te uzimanje hrane određenim radom voće ujutro, meso u kombinaciji sa povrćem bez ugljikohidrata, ali toga se pridržavamo svaki drugi treći dan, ne baš potpuno , zabranjene namirnice su izbačene potpuno. U vrtiću je to fukncioniralo tako da sam dolazila u vrtić 10-ak min. ranije i sa kuharicama dogovarala obroke, donosila njegovo mlijeko ili neke posebne namirnice koje oni nemaju i tako je sve bilo OK, uvijek se našlo na meniju nešto što on smije jesti, a on sam je dijetu prihvatio jako dobro zna što smije, što ne i zašto ali ljeti mu nije lako gledati kad netko jede sladoled pa imamo uvijek neka sitna iznenađenja u pripremi.
Dakle nisam ni blizu ideji da je ovo najbolji pristup problemu ali jedan je od mogućih meni prihvatljiv.