Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: DR. Marđetko

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj peso prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je to labos u RH koji jedini može točno utvrditi uzorke problema kod djece sa "nespecifičnim alergijama" ?
    napisala sam da
    detektira vrlo niske vrijednosti specifičnih alergena
    , a ne da je jedini koji točno utvrđuje uzroke problema. nemojmo brkati pojmove i navoditi ljude da donesu pogrešne zaključke
    Posljednje uređivanje od magriz : 25.07.2011. at 22:47

josipa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nakon više godina nepisanja na forumima pojavila se jedna tema na kojoj imam nešto za napisati.
    Peso, imam dijete od 6 godina sa sličnim problemima koji se pojavljuju od njegovod 6 mj., odnosno od uvođenja dohrane. Dakle problemi su neurodermitis, povremene bronhoopstrukcije, česti zatvori i neprobavljena hrana u stolici, kao i napuhnut trbuh, a i cijeli spektar psiholoških "problema".
    Za ovakve probleme trenutno se nudi puno mogućnosti liječenja, klasičnih i alternativnih, a najviše zbunjuje što često zagovornici jedne metode pokušavaju umanjiti utjecaj druge metode i ponašaju se kao da jedna drugu isključuju.
    Tako sam ja posjetila nekoliko dr. klasične medicine (kod njih pretim stanje i provjeravam da li se prema njima bolest pogoršava ili poboljšava, posjetila sam nekoliko stručnjaka alternative i od njihovih savjeta primjenjujem one koje mi se čine da imaju pozitivni utjecaj i stvorila neke svoje osnovne stavove kojih se držim (primjena što manje ikakvih ljekova, prirodnih ili sintetskih, liječenje prilagođenom prehranom i homeopatijom uz pomoć što manje klasičnih ljekova koje koristimo za micanje simptoma kod kriza.
    I na kraju rezultati koje smo postigli ovim pristupom nisu potpuno izlječenje ali nakon primjene dijete dr. marđetka dijete nema problema sa probavom ni povremene urtikarije, bronhoopstrukcije su se prorijedile i dogode se 2-3 puta godišnje, tada ih rješavamo klasičnim metodama, homeopatija povoljno utječe na psihološke probleme koji bi ponekad izazivali bronhoopstrukcije, a prema pregledima klasične med. prick test pokazao manju reakciju na kućnu prašinu, a stanje sa opstrukcijama se ne pogoršava.

I da ti odgovorim na pitanje s početka dr. marđetko je propisao i mom sinu sličnu dijetu, bez pšenice, kravljeg mlijeka, jaja, naranči, jagoda i čokolade, te uzimanje hrane određenim radom voće ujutro, meso u kombinaciji sa povrćem bez ugljikohidrata, ali toga se pridržavamo svaki drugi treći dan, ne baš potpuno , zabranjene namirnice su izbačene potpuno. U vrtiću je to fukncioniralo tako da sam dolazila u vrtić 10-ak min. ranije i sa kuharicama dogovarala obroke, donosila njegovo mlijeko ili neke posebne namirnice koje oni nemaju i tako je sve bilo OK, uvijek se našlo na meniju nešto što on smije jesti, a on sam je dijetu prihvatio jako dobro zna što smije, što ne i zašto ali ljeti mu nije lako gledati kad netko jede sladoled pa imamo uvijek neka sitna iznenađenja u pripremi .

Dakle nisam ni blizu ideji da je ovo najbolji pristup problemu ali jedan je od mogućih meni prihvatljiv.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    napisala sam da , a ne da je jedini koji točno utvrđuje uzroke problema. nemojmo brkati pojmove i navoditi ljude da donesu pogrešne zaključke
    Ok...krivo sam se izrazila...ali svejedno nisi napisala koji je to labos...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •