-
Antibiotik i sunce
Dakle ovako počeli smo piti antibiotik radi upale grla i doktorica je rekla da nebi smio ići na sunce dok je pod terapijom koja traje 10 dana.
E ali problem je to kaj smo na moru i taman kad njemu istekne terapija idemo doma.
Sad me zanima zakaj ne smije na sunce?
Zo mi je prvi glas to moram priznati do sada mi nije ni jedan doktor do sada rekaoo?
I zaka ne smije na sunce kakve su nuspojave?
-
Ne znam zašto ne smije na sunce, ali mi je logično da ne ide van dok je na antibiotiku. Mislim, malo po dvorištu može prošetati, ali ništa drugo.
Eventualno, neki antibiotik možda miže u dodiru sa suncem izazvati depigmentaciju ili pak pigmentacijske mrlje.
-
Meni je ovo općepoznato ovo zašto se ne smije na sunce s antibiotikom, tj. i prije nego što sam rodila je to bilo kao neko "zna se" znanje. Sad, zašto... biće ovo zbog tih pigmentacijskih mrlja. Što točno znači ne smije na sunce - to bi trebala vidit s dr. - možda se to poklapa s ovom općenitom preporukom ne od 10 do tipa 16 na sunce itd. - to razradi do u detalje, ako imaš priliku.
Ovakve upute smo mi dobili za anginu - dan nakon što prestane temp. može van (tj. sutradan nakon što je bila bez temp 1 dan), ne u shopping centre jer je još malo osjetljiva, ali van ok. Zarazna je za druge 3 dana.
Za sunce nisam pitala, jer smo bili u ZG-u.
Posljednje uređivanje od ina33 : 22.07.2011. at 16:15
-
U uputama pojedinih antibiotika stvarno piše da se ne smije na sunce, večinu puta je razlog pigmentacija.
Nazovi dr. ili ljekarnu da ti pojasne za točno određeni lijek, što to znači.
-
ovisi koji je antibiotik u pitanju, kad smo imali gnojnu anginu na moru doktorica je rekla kad bude 1 dan bez temperature da slobodno može na kupanje (u pitanju je bio Silapen)
Posljednje uređivanje od pituljica : 23.07.2011. at 00:03
-
I moj sin pije Silapen. Receno nam je ne na sunce dok traje terapija. Mi smo to povezali kao da sunce jos vise iscrpljuje organizam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma