Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 178

Tema: Tjeraju me na indukciju :(((

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Tjeraju me na indukciju :(((

Vec sam more isplakala danas...
    Bila na pregledu, danas sam punih 41 tj po novom terminu tj. po uzv. Slaze se i s mojim datumom zaceca. Kaze doktor da se tolerira samo 11 dana prenesenosti i da do utorka moram rodit na ovaj ili onaj nacin. Plodna voda je uredna, ima je dovoljno, ctg dobar, ne pokazuje trudove, beba se mice super. Ali on inzistira. Iako sam ja pitala zar nije 14 dana nekakav limit tj. nije li termin od 38.-42. tjedna, pa se cudi otkud mi ta informacija, da to nije tocno, da se nakon 11 dana moze svasta zakomplicirat i da ugrozavam bebu. Naravno, ja ZNAM da on to govori jer me se zeli rijesit ali, kao i svaka majka, ne mogu ne cuti rijeci ugrozavanje bebe...Osjecam se kao da ce me u utorak silovat, uzas! Nisam stala plakat otkad sam izasla iz ordinacije. Cijelu trudnocu se borm protiv suvisnih pregleda, zeljela sam da mi ova trudnoca bude najljepsa i najsmirenija moguca i da mi porod bude sto je moguce prirodniji. Mislim da sam to zasluzila nakon svega sto sam prosla u proslim trudnocama. I onda eto...indukcija...Kao da me kantom ledene vode polio...Sta da radim? Kako da odbijem i zivim s tim? Kako da svjesno idem na busenje vodenjaka i drip kad znam da je to cisto silovanje mog tijela?
    Oprostite ako zvucim nesuvislo, stvarno sam van sebe, ljuta i bespomocna.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne brini, draga, roditi ćeš ti do utorka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pokušaj se smiriti.
    Za početak, utorak je još daleko i od srca ti želim porod kakav priželjkuješ.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma utorak je još daleko, sigurno ćeš rodit do tada!
    Ja sam rodila sa 41 tj., a jutro prije sam bila na pregledu. Nisam imala trudova, plodna voda ok, zatvorena...Dr mi je rekao nek si kupim Donat Mg pa kao sigurno će to krenut brzo. Ja poslušala, popila sam cijelu litru do popodne i šetala taj dan više nego inače. Navečer je počela bol u križima, sutra popodne sam rodila. E sad, slučajnost ili ne, nemam pojma, vjerojatno da, ali probaj s Donatom. Ako niš drugo, bar će proradit probava.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koksy draga rodit češ prije vidjet češ, malac će surađivat sa mamom ljubim vas oboje

Ps: ne znam ovo za donat. zar ne bi magnezij trebao opuštat mišiće? Nema mi logike da ga pijemo kao prevenciju prijevremnih trudova a onda i za potaknut trudove?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Gdje je još utorak!! Nemoj prerano plakati. Počekaj do tog utorka.

Osim toga ni ta indukcija nije niš posebno, porod ko porod, probala ja i inducirani i obični, i sve je to jednako, ako na kraju imaš živu i zdravu bebu u naručju.

I nemoj biti sigurna da liječnik govori o indukciji da bi te se riješio, nego budi SIGURNA da on to govori radi tvoga djeteta. Jer, nova beba je sad glavna zvijezda, nije ni mama, ni doktor, ni nitko drugi.

I želim ti porod kakvog želiš i najljepši prvi susret! A možda ste već u rodilištu....

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Ja koksy moja...... ma utorak je još daleko vidjet češ da će kucnuti prije toga mali bebo...

Opusti se i nemoj razmišljati.... ljubim te puno, i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što ljepši porod...

i da x na beti3.... bitno da je on zdrav.. samo o tome razmišljaj o zdravlju Doriana.......

a ti češ se oporovati bilo sa indukcije, sa prirodnog ili carskog...
    Posljednje uređivanje od andynoa : 22.07.2011. at 18:57

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koksy

utorak je još daleko.....

ak te kaj tješi moj termin je bio za badnjak pa sam rodila 8.1.

isto su spominjali indukciju ali ja se nisam dala jer od 3 doktora - svaki je imao svoj termin....

na kraju sam ga ipak prenjela "samo" tjedan dana i rodila vaginalno

drži se... i nemoj više plakati

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Koksy, ako si još trudna u utorak, imaš pravo odbiti indukciju jer nigdje ne piše da moraš otići a imaš pravo informiranog odabira.

Začepi uši i ponavljaj liječnicima da je to tvoj informiran izbor i da sva lažna zastrašivanja namjeravaš prijaviti liječničkoj komori. Ako osjećaš bebine okretaje sve je ok.

i evo ti veliki (((((((((zagrljaj)))))))))) jer znam kako to može biti teško razgovaraj sa bebom, kaži da si spremna da se upoznate, opusti se, šeći, slušaj dobru mjuzu, fotkaj trbuh, crtaj i radi druge stvari koje ne uključuju razmišljanje i stres (jer ako si puna adrenalina teško da će porod krenuti). možeš probati sex i stimuliranje bradavica, to zna pomoći.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ps: ne znam ovo za donat. zar ne bi magnezij trebao opuštat mišiće? Nema mi logike da ga pijemo kao prevenciju prijevremnih trudova a onda i za potaknut trudove?
    Osim što ima tokolitičko djelovanje, magnezij potiče i čišćenje crijeva što može potaknuti porod. Zato se koristilo i ricinusovo ulje (koje brže djeluje). Pretpostavljam da mi je to zato rekao.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme Koksy nije me bilo par dana i bila sam sigurna da cu naici na thread sa cestitkama i da je Dorian vec vani.... meni je novina cuti i da se 11dn ceka,moj ce ginic mislim htjeti cekati 5-6dn i odmah me poslati na indukciju...sad mi je drago sto znam da mogu reci da imam pravo na 11dn! (naravno ako plodna i sve ostalo bude OK)

Lako je reci nemoj se zivcirat kad dobijes ovakve vijesti...tesko je za izvest ali baci se na sve zive moguce alternativne metode pa ce te umirit cinjenica da radis sve sto ti je u mogucnosti da to sprijecis!
    To sa Donatom ima veze jedino radi poticanja rada crijeva,jer ko Donat otvara a kazu kad ti se peristaltika crijeva pojaca da to moze potaknuti trudove...doduse ja ima vec skoro 3 tjedna idem na wc po 3x dnevno (bez Donata) pa nista...Citali smo ovdje o svjezem ananansu,datuljama,sexu,caj od lista maline ako se ne varam?
    Pa onda setnje,ici uza stepenice....ma di je utorak,izaci ce mali Dorian dotad!!!
    Sretno i javljaj nam novosti!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

skulirana, imaš pravo na koliko god dana hoćeš, ne na 5, niti na 11, nego koliko god treba tvojoj bebi da odluči upoznati vanjski svijet - naravno, dokle god je sve u redu.
    nismo roboti niti mašine pa da nam tijela svima funkcioniraju potpuno jednako, niti da nam svima trudnoće jednako traju.

koksy, kao sto je danci rekla, probaj se ne zivcirati. opusti se koliko kod možeš, utorak je jaaaako daleko. uživaj sa svenom, igrajte se, šetajte i mazite, iskoristite ove dane da budete što više skupa i da se što više mazite. a bebi pričajte da ju volite i da ju sad već jako želite upoznati
    također ti preporučam da gledaš filmove s bebama i porodima, npr. mislim da imaš "mliječnu stazu"? ako želiš, mogu ti posuditi dokumentarce Babies i Orgasmic Birth... sve te bebe i porodi stvarno znaju razbuditi hormone i potaknuti trudove

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala vam cure!
    Ponekad ne znam sta bi bez ovog foruma. Svekrva me ionako vec dovoljno dugo pili da idem na indukciju jer eto, ona je bila oba puta pa je prezivjela...Ipak je ona doktorica pa zna o cemu prica...mos si mislit... MM isto ne razumije cemo tolika averzija prema indukciji, probala sam mu objasnit al ne dopire to do muskog mozga...Prosla sam 73 sata dripanih i geliranih trudova s prvom bebom, ne zelim vise ni vidjet tu bocicu da visi iznad mene, vec tjednima sanjam kako mi usred noci puca vodenjak, kako trudovi lagano krecu, ja budim MM-a, polako se spremamo i u bolnicu dolazim na sam kraj, tek toliko da stignu ulovit Doriana. Potajna zelja mi je bila ne stici u bolnicu nego roditi doma...

Ma mene ljuti to forsiranje iako je sve ok. Ko mi moze garantirat da ce sve bit ok s bebom i za 2 sata a kamoli do nedjelje kad sam narucena na ctg? Vjerujem svom tijelu, vjerujem sebi i svojoj intuiciji, vjerujem da ce mi Dorian sam pokazat ako nesto ne valja. Uostalom imam i baby watcher, uvijek i u svakom trenu mogu provjeriti otkucaje srca. Ali to nije dovoljno zbog famoznih 11 dana...
    Probala sam i sexom, i setnjom i ciscenjem stana. Razgovaram s Dorianom stalno, pricam mu sta cemo sve raditi kad dode, cak ga podmicujem sladoledom, samo nek izade
    Al njemu je ocito lijepo pod mojim srcem a ja, iako mi u zadnje vrijeme bude bas tesko nositi se i s vrucinama i s bolovima u zdjelici, vjerujem da ce on doci kad bude spreman. To vjerujem od prvog dana a eto, doktor me pokusava razuvjeriti. Cjelu ovu trudnocu mi netko pokusava unjet nemir, ja se 9 mjeseci nedam, stalno govorim da je beba zdrava i sretna i da ce doci kad joj bude vrijeme a ja cu cekati koliko god treba. Zasto je dana ovaj doktor poljuljao sva ta moja uvjerenja ne znam ni sama ali stvarno sam se u tom trenu osjecala kao da mi se srusio svijet.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jako mi to zvuči poznato. ne daj se

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    skulirana, imaš pravo na koliko god dana hoćeš, ne na 5, niti na 11, nego koliko god treba tvojoj bebi da odluči upoznati vanjski svijet - naravno, dokle god je sve u redu.
    nismo roboti niti mašine pa da nam tijela svima funkcioniraju potpuno jednako, niti da nam svima trudnoće jednako traju.
    Ma znam ja sve to ali eto,nisam cula da su ikoga ˝pustili˝ toliko dugo preko termina nego su svi imali inducirani jos dosta prije 11dn preko termina...sad,nemogu rec jesu li nalazi stvarno bili za indukciju ili se ona radila po defaultu jer se po matematici premasio termin....vjerujem da ima i jednog i drugog....ja cu ako dodjem u tu situaciju a svi nalazi budu OK isto protestirat! Ali tesko se ic jogunit i odbijat nesto ako te zastrase sa spikom da riskiras zdravlje djeteta,da se to mora itd itd....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

koksy

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Naišla sam na ovo danas, ne vezano za Koksy ali ako netko želi čitati u vezi indukcije

Henci Goer: Is elective induction safe and effective?

"Remember this, for it is as true and true gets: Your body is not a lemon. You are not a machine. The Creator is not a careless mechanic. Human female bodies have the same potential to give birth well as aardvarks, lions, rhinoceri, elephants, moose, and water buffalo. Even if it has not been your habit throughout your life so far, I recommend that you learn to think positively about your body." ~ Ina May Gaskin
    Posljednje uređivanje od Danci_Krmed : 22.07.2011. at 22:18

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Probala sam i sexom, i setnjom i ciscenjem stana. Razgovaram s Dorianom stalno, pricam mu sta cemo sve raditi kad dode, cak ga podmicujem sladoledom, samo nek izade
    Možda stavljaš sladoled na krivo mjesto

Želim ti od sveg srca da porod krene sam od sebe i da nikakve boce blizu ne vidiš. Ali isto tako bih željela napisati djelić svog iskustva. Rodila sam drugi put inducirano zbog gestacijskog dijabetesa. Od trenutka kad su mi to najavili, isplakala sam more suza jer sam planirala prirodan porod i ispravak svih stvari koje sam pogrešno napravila prvi put. Na kraju sam se pustila i sve je ispalo odlično, puno bolje nego prvi put. Ne pišem to da bih veličala inducirani porod već zato što, koliko god voljela ovaj forum i sve što me naučio, ipak žalim što nisam tu našla gotovo ništa pozitivno o indukcija pa sam zadnje dane trudnoće proplakala umjesto da uživam jer sam bila toliko prestravljena. Zato, ako ne bude išlo drugačije, zapamti da nije to kraj svijeta i da se ništa nije srušilo samo zato jer ne ide baš onako kako smo mi zamislili. Sretno

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma cista logika mi govori da ne moze biti dobro ni za mene ni za bebu da mi nasilno buse vodenjak i poticu trudove. Posebno ako je sve ok s bebom. Ono sto mi posebno nije jasno je da sam u nedjelju narucena na ctg nakon kojeg me u utorak ceka indukcija...Dakle sta ce oni to tocno iz tog ctg-a saznat?? Dal su otkucaji uredni? Nece kontrolirat plodnu vodu. Vjerovatno je nece kontrolirat ni u utorak a realno ona se moze u ponedjeljak zamutit tj. beba se moze pokakati zar ne? Kako i na temelju cega oni donose te rokove? Kad bi moja beba bila imalo ugrozena nebi razmisljala ni sekunde, pristala bi na indukciju bez pogovora. Ali ovako... Cijelo moje bice mi govori da neidem na indukciju.

Danci, hvala ti sto si me upozorila da se moram opustiti, ja sam bas zestoko krenula s nervoznim hodanjem stepenicama gore-dolje i forsiranjem same sebe nebi li potakla trudove. Nakon tvog posta sam sjela na balkon i sat vremena rezuckala svoje bonzaije, sad prije spavanja smo Sven i ja pricali Dorianu kako jedva cekamo da dode i da se svo troje mazimo prije spavanja. Sven mu je otpjevao Twinkle twinkle little star, pjesmicu koju je on odabrao za bebu I bas sam se fino opustila i vratio mi se optimizam i vjerujem, cvrsto vjerujem da me moje tijelo nece iznevjeriti i da ce Dorian stici u pravom trenu na najbolji moguci nacin i za njega i za mene.

Sto se tice Donata, ginicka mi je vec odavno rekla da izbjegavam magnezij u bilo kojem obliku upravo zbog opustanja misica. A s probavom nemam nikakvih problema, cak stovise nikad nije bila bolja tako da mislim da bi mi Donat mozda vise nastetio nego koristio.
    Jedino sto mi je Donat uvijek pomagao kod zgaravice koja me sad gadno muci otkad ga ne pijem. Al sve cu ja to izdrzat. Samo nek malac dode.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Draga, sve sam ti već rekla na FB. I potpisujem Danci i Lut. Ako trebaš nekog sa "svoje" strane za razgovor, javi se
    Niti ja nisam htjela indukciju, ali sam, kad je porod krenuo, izabrala bušenje, drip i carski (sjećaš se moje priče s poroda). I to me je najviše veselilo na kraju, što je to bio MOJ izbor.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koksy Razumijem u potpunosti kako ti je!

Mene je sad u 3. trudnoći najviše od svega bilo strah indukcije...i to najviše zbog bušenja vodenjaka. Jer su mi na 2.porodu probušili vodenjak bez ikakvog povoda (imala sam prirodne trudove, dovoljno jake i brzo su me otvarali, a od prvog truda nije prošlo puno vremena)...i maleni mi je zapeo sa rukom pokraj glave i licem prema van i jedva se rodio! Ostao je bez kisika pri porodu i sva sreća da nema nikakvih posljedica!
    Ne želim te plašiti sa tim svojim iskustvom, ali želim ti reći da se opravdano bojiš indukcije.
    Ja bih se na tvom mjestu trudila razmišljati pozitivno i biti što opuštenija i vjerujem da će porod krenuti sam od sebe! A ako te strah preuzeti stvari u svoje ruke i odgađati indukciju, možda bi mogla potražiti mišljenje još kojeg doktora. Iako, sumnjam da će ti ijedan naš doktor drugačije reći

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Krenut će do utorka, samo se opusti, nedaj adrenalinu da te omete u željama za lijepim i prirodnim porodom.
    Poslušaj kako je gore netko lijepo napisao, čitaj, šetaj, radi što te opušta i veseli...
    Ja od srca želim da do utorka beba odluči sama izaći van

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku

Mene je sad u 3. trudnoći najviše od svega bilo strah indukcije...i to najviše zbog bušenja vodenjaka.
    Meni je vodenjak sam puknuo. Ne znam razlikuje li se praksa u rodilištima, ali ja sam u Rijeci dobila samo gel, ne odmah i bušenje i drip. Gel sam dobila dva puta jer se prvi put nista nije desilo.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koksy

držim fige da bude sve kako želiš~~~~~~~~~~

gdje ćeš roditi ako smijem pitati?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koksy, držim fige da se Dorian ipak sam odluči doći svojoj mami baš onako kako ona želi

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koksy daleko je utorak, opusti se.
    ~~~~~~~~~~~~~ da sve bude kako želiš

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koksy draga sve su cure prije mene rekle, ja bih ti rekla da iskoristis ovu kisu i malo hladnije vrijeme da se zavuces malo u svoje misli i rijesis sve svoje nedoumice i strahove ... pricaj sa bebom da joj zelis miran dolazak pun ljubavi, podijeli s njom strah od utorka i nemoj nista forsirati. Imas li mozda jos neki plan koji zelis zavrsiti i stalno ga odgadas ... zaviri malo u sebe i smiri se sa svakom odlukom. I sama znas da nas djeca tjeraju da pomicemo svoje granice, vjeruje sebi i svom Dorianu, ako si ok i dobro se osjecas i njega osjecas, i u utorak mozes odbiti infukciju i traziti da ti pogledaju protoke kroz pupkovinu. Vjerujem da si uzdrmana, i sama sam tako bila, ali zaviri u sebe i sve vec znas.
    Trudnoca i porod su posebni za svakog od nas i ne mogu se isplanirati koliko god mi to htjeli i zeljeli, daj si mogucnost da ce neke stvari odstuoati od zacrtanog ... mislim da kad budes mirna sa sobom bez obzira na tijek sve ce krenuti ... i budi sretna i smij se!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma do utorka ćemo mi ispunit cijeli topic sa čestitkama...drž se i sretno!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Koksy, sretno !!! Da prodje sve u najboljem redu i za tebe i za malenog Doriana. Nebi htjela nikome solit pamet jer je svaka trudnoca prica za sebe, ja sam imala jedan prirodni porod i jedan sa indukcijom, bolje je proslo i po mene i po moju bebu ovaj inducirani. Kazem opet to je moj slucaj a ja tebi zelim sve najbolje i da te doktori ne izmuce bez razloga.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koksy draga opusti se, uzivaj u svenu, jer je on mislim jedini koji ti moze misli skrenuti s svega drugog.
    a i vrijeme ti ide na ruku, mozda mali ljepotan ceka da mami ne bude vruce i da u ugodnoj atmosferi rodi.
    a sad malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prije utorka stavimo svi jednog skakutavog.

inace BC je rodjen inuducirano, a indukcija se sastojala od toga da su mi probuslili vodenjak i sve ostalo je bilo bez bolnickih dodataka. prenjela sam ga 10-tak dana. dakle nije bilo ni dripa ni iceg drugog. ovo pisem samo da znas da nije ni sve najgore na svijetu. da ne mislis sve najgore o predlozenoj indukciji. moj drugi porod bio je bez ikakvih inetrvencija i moram priznati da se nisu bas previse razlikovali. mozda sam ja imala srecu ne znam.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koksy, ima još do utorka

Znam da sad burnije reagiraš oko svega, sasvim razumljivo, ali vidjet ćeš kako je to sve nevažno, uskoro, nadam se prije utorka

Ja sam u prvoj trudnoći prenijela 4 dana, rodila sam nakon 2. ctg i pregleda plodne vode. Isto su mi spominjali indukciju, ali uopće se nisam uznemiravala - znala sam da me nitko ne može prisiliti na to i bila sam skroz sigurna da će beba sama krenuti. Tako je i bilo. Samo polako, uživaj u ovim zadnjim danima trudnoće, uskoro te čekaju besane noći i sisanje od jutra do sutra

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne znam jel od hormona al ja vam moram reci da vas bas sve volim

Sutra cu probati popricati s doktorom koji bude kad idem na ctg. Proslu nedjelju je bila jedna divna doktorica i bas bi voljela da bude i sad, nekako imam osjecaj da bi mi odgovorila na sva moja pitanja. A namjeravam pitati, bez pametovanja i upletanja u njihov posao, zasto je ta indukcija toliko nuzna, moze li se to ipak odgoditi i pustiti moje tijelo da samo sve odradi. Znam da je njima tesko kontrirati kolegama ali eto, kad sam u utorak bila na pregledu doktorica je rekla da misli i toplo se nada da cemo izbjec indukciju posto sam otvorena 2 prsta a i sve ostalo je kako treba. Bas mi je ulila nadu dok me ovaj jucer nije pokopao. Vjerujem da je stav o tome ovisan od doktora do doktora, da to nije stav bolnice.
    Kad smo kod bolnice, idem roditi na SD i priznajem da vidim velike promjene od trudnoce sa Svenom tj. otkad su dobili titulu prijatelja djece. Vidim puno vise postovanja trudnica i njihovih zelja, vidim izbjegavanje preinvazivnih pregleda. Mozda sam ovaj put imala srece, sa Svenom sam uvijek naletila na dr. Jakovcica koji je nevjerovatno grub i bahat, ovaj put sam izricito trazila bilo koga drugog kad sam isla na preglede u trudnicku. Taj covjek mi jednostavno uzrokuje previse stresa.
    Evo primjer, sa Svenom mi je radio amnioskopiju svaki drugi dan cim sam presla 40. tj. Svaki put me raskrvario, svaki put sam bila na rubu suza od bolova. Ovaj put je prva amnio bila jucer, dakle sa punih 41. tj. Skoro nisam ni osjetila i nema ni traga krvarenju.
    Zato se i nadam da cu sutra naletit na nekog ko ima razumjevanja, ko me nece osudivat kao nemajku koja zeli ugrozit svoje dijete jer se "boji" dripa nego me vidjet kao zenu i majku koja vjeruje svom tijelu.
    Evo Dorian vas pozdravlja, upravo skakuce, nevjerovatno koliko on jos mjesta ima i koliko je jos uvijek aktivan i danju i nocu, sreca mamina

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Super koksy, vidim da si dobro, fino raspolozena i pozitivna. Sutra puno srece! I moja seka prolazi ovih dana isto...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sretno koksy

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pitala sam gdje ideš, jer sam ja bila na Sv. Duhu i iako nije bilo potpuno prirodno, jedino su mi prokinuli vodenjak
    nit su me klistirali, nit rezali, ni dali drip
    svejedno, želim ti da Dorian odluči sam i prije utorka doći k vama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

koksy, drugačiji je osjećaj indukcije kad je tijelo spremno za porod, prema onom u ranijoj trudnoći. Sada, na termin, to ti ne bi bilo tako traumatično, ustvari, bilo bi kao prirodno.

A i dovoljno si otvorena da amnioskop ide bez problema da plodnih ovoja, zato ne osjećaš bol.

Želim te utješiti i ohrabriti. Ako je za bebu bolje da se rodi, nego da još čeka, onda neka bude tako. Intuicija u ovim slučajevima nije nešto na ča se možeš osloniti. (Nemoj ni spominjati kakanje bebe prije poroda, to je znak velike ugroženosti. )
    Po mom iskustvu, važnije je roditi zdravo dijete, nego svi prirodni porodi. Kakve veze ima da rodilju priključe na sve što postoji, meni ne bi bilo važno ni da me zavežu sve dok su bebini otkucaji veselo odjekuju rađaonom. Kakva moja bol i neugoda, nisam bitna, sve dok je bebi dobro.
    Ali, svi smo drugačiji.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Beti, slazem se ja s tobom skroz, i znam da indukcija nije kraj svijeta. Ali sam misljenja da ako je beba dobro a trudova jos nema, da nije spremna izac i da forsiranje toga nikome nece donjet nsta dobro, meni ce donjet nepotrebnu bol a bebi stres. Zasto on nebi unutra plivao koliko zeli ako mu je lijepo? Ako je zdrav i sretan? Zasto si netko uzima za pravo odluciti da mu je 11 dana preko termina dovoljno tog bezbriznog plivanja? Razumijes? Kao sto sam vec i rekla, bude li ikakvih i najmanjih indikacija da nesto ne valja idem na indukciju, jasno da cu pomoc svojoj bebi. Ali dok je ovako...dok ja svaki dan slusam njegove otkucaje preko baby watchera i oni su savrseni ja ne vidim opravdan i realan razlog da tjeraju Doriana van. Eto, dakle samo jedan dobar razlog nek mi daju i sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zašto ljekari prave dramu? Indukcija uopšte nije neophodna ako je sa bebom sve OK. Valjda mogu redovno da rade CTG, da slušaju otkucaje srca, imaju i UZV. Svašta.
    Ja sam oboje rodila poslije termina, sa drugim sam isto odbila indukciju i... rodila ga za 55 minuta. Bez silovanja i mame i bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mada, najbolje je da sama odlučiš. Ako misliš da treba da pristaneš - pristani, a ako osjećaš da je sve OK, odbij. Majčinski instinkt je nepogriješiv.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, drugačiji je osjećaj indukcije kad je tijelo spremno za porod, prema onom u ranijoj trudnoći. Sada, na termin, to ti ne bi bilo tako traumatično, ustvari, bilo bi kao prirodno.

A i dovoljno si otvorena da amnioskop ide bez problema da plodnih ovoja, zato ne osjećaš bol.

Želim te utješiti i ohrabriti. Ako je za bebu bolje da se rodi, nego da još čeka, onda neka bude tako. Intuicija u ovim slučajevima nije nešto na ča se možeš osloniti. (Nemoj ni spominjati kakanje bebe prije poroda, to je znak velike ugroženosti. )
    Po mom iskustvu, važnije je roditi zdravo dijete, nego svi prirodni porodi. Kakve veze ima da rodilju priključe na sve što postoji, meni ne bi bilo važno ni da me zavežu sve dok su bebini otkucaji veselo odjekuju rađaonom. Kakva moja bol i neugoda, nisam bitna, sve dok je bebi dobro.
    Ali, svi smo drugačiji.
    Potpuno se slažem. Osim toga, indukcija ne mora značiti drip, može se ići samo sa prokidanjem vodenjaka pa dalje čekati trudove... Sretno, koksy!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    Majčinski instinkt je nepogriješiv.
    Nije, nažalost nije, nije nepogrešiv, nije, nije nepogrešiv. I još jednom, majčinski instinkt nije nepogrešiv.
    Srećom imamo tehnologiju i iskusne liječnike i sestre i prirodu koji se u zajedničkoj sprezi u 99% slučajeva pobrinu da porod prođe u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Koksy bice to sve dobro,Dorianu je super pa mu se ne zuri
    ti draga najbolje znas sta ces i kako i uzdaj se u svoju procjenu jer to je tvoje pravo,ja ti zelim puno srece i da maleni krene prirodno...i sto prije jer ga svi ovdje tako zeljno iscekujemo
    Posljednje uređivanje od adal : 23.07.2011. at 13:19

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam krečila u subotu i u noći sa subote na nedjelju dobila trudove..
    Niš draga...po kantu boje i navali

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

jojjj to iscekivanje da krene ...zelim ti porod kakav si zelis prije utorka )

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Majčinski instinkt je nepogriješiv.
    Netočno.
    Dobar je i koristan, ali nikako nepogriješiv.
    Trerbamo ga slušati, ali mu ne slijepo vjerovati.

Vrijeme je da se ovakve nebuloze prestanu pisati na forumu kojemu se pridaje laskava titula - edukativni.

Jer ovakve tvrdnje niti su znanstveno utemeljene, niti su edukativne, samo mogu biti opasne.

Još jednom, Koksy, ne brini, eto - kažu cure da nije ni indukcija tako strašna kad je sve zrelo za porod
    Iako, opet kažem - još je dugo do utorka.
    Btw, kod nas u rodilištu se čeka 7 dana preko termina, a prije se čekalo 14 dana, tako su barem meni rekli doktori.
    E da, i moj se malac vrtio u stomku do zadnjeg dana, čak i to jutro dok sam imala trudove i pred sam izgon se još uvijek micao, a navodno se beba smiri prije poroda (iako, ovaj moj se još uvijek nije smirio, ni godinu i po poslije poroda...)

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga Koksy, kao da sebe gledam prije 2 godine i ako te to tješi znam u potpunosti kako ti je.

Treća trudnoća, sve uredno, termin 07.08.
    Velike vrućine, jedva čekam da nešto krene.
    Mislim si, možda bude i nešto ranije, ipak je treća trudnoća, velika beba...
    Prođe dan termina,ništa, pregled nakon tjedan dana, sve isto.
    Punih 41 tjedan,opet ništa,krenula išla svaki dan na CTG.
    Bila sam već psihički jako loše, svakakvi scenariji su mi se motali po glavi...A sve zbog traume od dripa prije 10 godina, koji još uvijek ne mogu zaboraviti.
    Taj drip mi se toliko zamjerio da sam jedino htjela u ovoj trudnoći izbjeći indukciju, a ona mi se sve više bližila...Bila sam spremna tražiti i carski, samo da rodim.

Onda sam došla do jednog divnog doktora, koji mi je objasnio da nema potrebe za carskim,pogotovo što sam ja trećerotka i da će to sve brzo ići, a ja sam njemu ispričala kakve traume imam.

Rekao mi je da možemo još čekati 2-3 dana ako samo krene, ali bi on da ja dođem kad je on dežuran cijeli dan i da idemo polako. Prvo prokinuti vodenjak i čekati da samo krene, a ako ne, onda tek drip.Pristala sam na to i molila Boga da krene.

Ali ništa...Došla sam na dogovorenu indukciju i naletila na divne primalje, što me ohrabrilo.Nakon obrade došao je doktor i prokinuo mi vodenjak, u kojem je bilo jako malo vode pa sam ustvari i bila sretna da sam tad došla.Čekali smo 1-1,5 trudove, ali ništa od njih...

Kad sam vidjela bocu sa dripom, preletile su mi sve slike od prije 10 godina i duboko sam uzdahnula.Zamolila sam doktora da mi ga polako doziraju, kako smo se i dogovorili i tako je i bilo. Ja sam se polako navikavala na sve jaču bol i nakon 2 sata trudova sa dripom počelo me stiskati da smo krenuli u rađaonu.

Nakon 25 minuta, rodila sam, bez pucanja, rezanja, uz veliku pomoć primalje Olge i sve je napokon završilo.

Ne znam kako bih danas odlučila, ali moji "demoni" s dripom će uvijek biti prisutni u meni i uvijek bi čekala prirodni porod, koji sam iskusila sa drugom bebom pa mi je poznata razlika.

A tebi, kako god odlučila, želim sreću!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koksy, možeš pokušati osim pričanja s bebom, popričati i sa svojim cerviksom, zamoliti ga da se pokrene, otvori i tako olakša Dorijanu da krene. Znam da je lakše reći, no vjeruj u sebe, svoju žensku snagu i sposobnost tvoga tijela da se pokrene - to će biti i dodatni poticaj za samoga Doriana.

Zamoli muža i svekrvu da te puste do utorka, ne ometaju i ne komentiraju išta vezano za bebu i porod, a pokušaj isto vezano za ljude koji dijele njihovo mišljenje.

Ja sam prenijela 4.dana. U 4 popodne me muž snimao kamerom kako razgovaram s malenom i govorim joj da je doista vrijeme da se upoznamo, tu noć oko 1.30 lupla je nogicom, prsnuo vodenjak, u bolnicu otišli u 8 ujutro, odbila drip i rodila prirodno u 12.15.

Meni je prilično pomoglo i čitanje samo teme o pridonom porodu ovdje na forumu, možda i na tebe jednako djeluje, ako ništa osnažit će žensku snagu u tebi, vjerujem:
    http://forum.roda.hr/threads/9427-Is...-Odentu-1.-dio
    http://forum.roda.hr/threads/9831-Is...-Odentu-2.-dio

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

koksy ja ti šaljem puno pozitivnih želja da krene prije utorka.
    ako slučajno ne krene, zaista nije smak svijeta. probaj sagledati iz drugog kuta. zaista je najbitnije da beba bude zdrava i da sve dobro prođe. ne bih se složila sa tvrdnjama kako te se liječnici samo žele riješiti. njima je također u interesu rođenje živog i zdravog djeteta da pri tome i majka ne bude ugrožena. a još bih se manje složila sa neodgovornim tvrdnjama da začepiš uši i ne slušaš što ti doktori pričaju. treba imati balans u svemu.
    ja sam isto tako bila očajna kao ti sa svojim prvim djetetom i odbila hospitalizaciju jer je sve bilo ok, a onda sam sutradan otišla na pregled i stvari su se od juče totalno promijenile pa sam morala na hitnu indukciju. i sa drugim djetetom se stanje u jednom danu promijenilo, hitan carski, dijete na kraju završilo sa lošim apgarom i infekcijom. oba djeteta sam prenijela po 8 dana od termina. ma pusti priče. kod tebe je sve ok, ali doktori žele igrati na apsolutno sigurno i žele te imati pod kontrolom jer što god ti ovdje pričali ipak može značiti i da nešto nije uredu ako porod ne kreće sam od sebe kada bi trebao.
    na kraju, nije ta indukcija toliki bauk. rodiš dijete i zaboraviš i drip i sve. meni je bilo bolje roditi da drip vaginalno nego na carski.
    ajde bit će to sve ok, a sigurno će ti u ponedjeljak naveče krenuti samo od sebe.
    i na kraju potpisujem beti!

pusa i ugodan i prirodan porod ti želim!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma cista logika mi govori da ne moze biti dobro ni za mene ni za bebu da mi nasilno buse vodenjak i poticu trudove. Posebno ako je sve ok s bebom. Ono sto mi posebno nije jasno je da sam u nedjelju narucena na ctg nakon kojeg me u utorak ceka indukcija...Dakle sta ce oni to tocno iz tog ctg-a saznat?? Dal su otkucaji uredni? Nece kontrolirat plodnu vodu. Vjerovatno je nece kontrolirat ni u utorak a realno ona se moze u ponedjeljak zamutit tj. beba se moze pokakati zar ne? Kako i na temelju cega oni donose te rokove? Kad bi moja beba bila imalo ugrozena nebi razmisljala ni sekunde, pristala bi na indukciju bez pogovora. Ali ovako... Cijelo moje bice mi govori da neidem na indukciju.

Danci, hvala ti sto si me upozorila da se moram opustiti, ja sam bas zestoko krenula s nervoznim hodanjem stepenicama gore-dolje i forsiranjem same sebe nebi li potakla trudove. Nakon tvog posta sam sjela na balkon i sat vremena rezuckala svoje bonzaije, sad prije spavanja smo Sven i ja pricali Dorianu kako jedva cekamo da dode i da se svo troje mazimo prije spavanja. Sven mu je otpjevao Twinkle twinkle little star, pjesmicu koju je on odabrao za bebu I bas sam se fino opustila i vratio mi se optimizam i vjerujem, cvrsto vjerujem da me moje tijelo nece iznevjeriti i da ce Dorian stici u pravom trenu na najbolji moguci nacin i za njega i za mene.

Sto se tice Donata, ginicka mi je vec odavno rekla da izbjegavam magnezij u bilo kojem obliku upravo zbog opustanja misica. A s probavom nemam nikakvih problema, cak stovise nikad nije bila bolja tako da mislim da bi mi Donat mozda vise nastetio nego koristio.
    Jedino sto mi je Donat uvijek pomagao kod zgaravice koja me sad gadno muci otkad ga ne pijem. Al sve cu ja to izdrzat. Samo nek malac dode.
    Kad prođe termin obavezan je CTG, da čuju jesu li otkucaji srca uredni. A po otkucajima zapravo beba pokazuje je li joj tamo još lijepo. CTG je sjajna stvar koja i ljekaru i tebi signalizira je li sve u redu. A biće, držim fige

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad prođe termin obavezan je CTG, da čuju jesu li otkucaji srca uredni. A po otkucajima zapravo beba pokazuje je li joj tamo još lijepo. CTG je sjajna stvar koja i ljekaru i tebi signalizira je li sve u redu. A biće, držim fige
    Ma znam ja to sve, rade mi ctg svaki drugi-treci dan vec skoro 3 tjedna. A i nije mi prva trudnoca...
    Sad sam malo pricala s MM-om i iznenadila me njegova pozitivna reakcija kad sam rekla da cu sutra popricat s doktorom i da cu, ako nebude indkacija, odbit indukciju. Bar je on na mojoj strani, sa svekijima jos nisam pricala al se nebi cudila da se svekrva veseli famoznom utorku. Njen problem...
    I dalje se nadam da ce to ipak krenut prije svojim prirodnim tokom. Ma ja sam prokleti optimist, samo me ponekad ovako slome pa mi treba samo malo potpore, kao sto ste mi vi pruzile, da se vratim nazad na pozitivne tracnice.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •