Ma cista logika mi govori da ne moze biti dobro ni za mene ni za bebu da mi nasilno buse vodenjak i poticu trudove. Posebno ako je sve ok s bebom. Ono sto mi posebno nije jasno je da sam u nedjelju narucena na ctg nakon kojeg me u utorak ceka indukcija...Dakle sta ce oni to tocno iz tog ctg-a saznat?? Dal su otkucaji uredni? Nece kontrolirat plodnu vodu. Vjerovatno je nece kontrolirat ni u utorak a realno ona se moze u ponedjeljak zamutit tj. beba se moze pokakati zar ne? Kako i na temelju cega oni donose te rokove? Kad bi moja beba bila imalo ugrozena nebi razmisljala ni sekunde, pristala bi na indukciju bez pogovora. Ali ovako... Cijelo moje bice mi govori da neidem na indukciju.
Danci, hvala ti sto si me upozorila da se moram opustiti, ja sam bas zestoko krenula s nervoznim hodanjem stepenicama gore-dolje i forsiranjem same sebe nebi li potakla trudove. Nakon tvog posta sam sjela na balkon i sat vremena rezuckala svoje bonzaije, sad prije spavanja smo Sven i ja pricali Dorianu kako jedva cekamo da dode i da se svo troje mazimo prije spavanja. Sven mu je otpjevao Twinkle twinkle little star, pjesmicu koju je on odabrao za bebu

I bas sam se fino opustila i vratio mi se optimizam i vjerujem, cvrsto vjerujem da me moje tijelo nece iznevjeriti i da ce Dorian stici u pravom trenu na najbolji moguci nacin i za njega i za mene.
Sto se tice Donata, ginicka mi je vec odavno rekla da izbjegavam magnezij u bilo kojem obliku upravo zbog opustanja misica. A s probavom nemam nikakvih problema, cak stovise nikad nije bila bolja tako da mislim da bi mi Donat mozda vise nastetio nego koristio.
Jedino sto mi je Donat uvijek pomagao kod zgaravice koja me sad gadno muci otkad ga ne pijem. Al sve cu ja to izdrzat. Samo nek malac dode.