Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: novčana pomoć za bolovanje duže od 90 dana

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno novčana pomoć za bolovanje duže od 90 dana

Zanima me imam li pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći nakon 90 dana bolovanja,s obzirom da sam bila od 6 mj do jučer na kompikacijama trudnoće,a od danas imam drugu šifru dijagnoze nevezano za trudnoću ali nastavljam bolovanje do početka 9 mj, pa bi to bilo 90 dana. Jel netko zna da li se i to računa u 90 dana, s obzirom da je druga dijagnoza.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni je firma isplatila i prvu i drugu godinu kad sam bila na komplikacijama 2500 kn, sad ne znam jel to ovisi od firme do firme ili ima neki zakon

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Racuna se 90 dana bolovanja bez obzira na dijagnozu.

Max neoporezivo za tu svrhu je 2500,00 kn.

Zakon dozvoljava isplatu pomoci za produzeno bolovanje, ali ne obvezuje tako da ovisi o poslodavcu, tj. kolektivnom ugovoru.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni nisu htjeli to isplatiti kad sam bila na komplikacijama jer su rekli da se radi o bolovanju koje nije za mene radim u zagrebačkom vrtiću.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To su ti rekli u vasem racunovodstvu ili u poglavarstvu?

Vi imate i kolektivni pa provjeri. Bo je bio za tebe.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja radim u HL i nakon 90 dana na komplikacijama dobila 2500kn, mislim da je svejedno koja je dijagnoza i da li se ona mijenja, bitno je da si 90 dana u komadu na bolovanju,tako je kod nas.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

U poglavarstvu, odnosno gradskom uredu - moja kuća je slala zamolbu, tako su odgovorili meni i mojim dvjema kolegicama. Kao, bolovanje je radi djeteta :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nisu htjeli to isplatiti kad sam bila na komplikacijama jer su rekli da se radi o bolovanju koje nije za mene radim u zagrebačkom vrtiću.
    nemreš vjerovat, pa kako je to bolovanje radi djeteta? pa ti si na bolovanju zbog svojeg stanja, a ne stanja djeteta

dobro pročitaj što piše u kolektivnom, da li je nešto raščlanjeno vezano za pomoć, da li pišu bilo kakvi kriteriji

ako piše da je to jednokratna novčana pomoć u slučaju bolovanja dužeg od 90 dana i ništa drugo onda ti nemaju pravo to uskratiti

na što se pozivaju u odgovoru, kakvo je pojašnjenje, na temelju čega su donijeli takvu odluku

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    U poglavarstvu, odnosno gradskom uredu - moja kuća je slala zamolbu, tako su odgovorili meni i mojim dvjema kolegicama. Kao, bolovanje je radi djeteta :/

ovo sigurno ne smije biti tako! napisi tocno na sto su se pozvali u odluci

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ništa ne kužim,kakvi su to novci.Kaj to svi poslodavci daju ili?Mislim da je to i moja jedna frendica dobila,zaposlena je kod privatnika.Mi u firmi nemamo kolektivni ugovor.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Postoji li jos ova pomoc za zaposlene u srednjim skolama s obzirom na istek starog i potpisivanje/nepotpisivanje novog KU za zaposlene u prosvjeti?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li jos ova pomoc za zaposlene u srednjim skolama s obzirom na istek starog i potpisivanje/nepotpisivanje novog KU za zaposlene u prosvjeti?
    I mene to zanima ?

ja sam pola na osnovnoj a pola na srednjoj, a bolovanje će potrajati i više od tih 90 dana zbog ozljede.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam kako je sa prosvjetom, ja sam u zdravstvu i dobila sam te novce u 11. mjesecu. ne znam jel se šta promijenilo nakon ovih zadnjih peripetija oko KU.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to zanima ?

ja sam pola na osnovnoj a pola na srednjoj, a bolovanje će potrajati i više od tih 90 dana zbog ozljede.
    mare pod istim smo kolektivnim ugovorom:

Članak 63.
    1. Zaposlenik ima pravo na pomoć u slučaju:
    bolovanja dužeg od 90 dana – jednom godišnje u visini jedne proračunske osnovice;
    – nastanka teške invalidnosti zaposlenika, malodobne djece ili supružnika zaposlenika – u visini jedne proračunske osnovice;
    – rođenja djeteta u visini 50% jedne proračunske osnovice.
    2. Nastanak invalidnosti zaposlenika i supružnika utvrđuje se dostavom pravomoćnog rješenja o općoj ili profesionalnoj nesposobnosti za rad.
    3. Nastanak invalidnosti malodobnog djeteta utvrđuje se pravomoćnim rješenjem o invalidnosti nadležne službe socijalne skrbi.
    4. Radi pokrića troškova liječenja, odnosno pokrića troškova prilikom nabave medicinskih pomagala, odnosno lijekova, koja su prema preporuci nadležnog liječnika specijaliste po pravilima medicinske struke prijeko potrebiti i nenadomjestivi za zaposlenika, dijete ili supružnika, a troškovi nisu odobreni od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje temeljem obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja, zaposleniku se nadoknađuje trošak u visini plaćenog iznosa, a najviše do iznosa jedne proračunske osnovice, jednom godišnje.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj kitty prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam kako je sa prosvjetom, ja sam u zdravstvu i dobila sam te novce u 11. mjesecu..
    Dajes nadu,Kitty,ha ha! A jesi li morala pisati kakvu zamolbu u svoje racunovodstvo ili si ih samo podsjetila?

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ni jedno ni drugo. kad su mi sjeli novci, mislila sam da su mi nešto krivo uplatili, kad ono ispalo ugodno iznenađenje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sony prvotno napisa Vidi poruku
    Dajes nadu,Kitty,ha ha! A jesi li morala pisati kakvu zamolbu u svoje racunovodstvo ili si ih samo podsjetila?
    Sony gore sam ja ti citirala clanak iz kojeg se vidi da ako si javni sluzbenik to ti je po kolektivnom ugovoru.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Tnx,Spajalice. Nadam se da ce se gdja u racunovodstvu sama sjetiti,ali s ovim podatkom bit ce mi lakse traziti svoje pravo.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dakle,nakon zivkanja i cekanja,mojeg ispricavanja i opetovanog zivkanja,uplacena mi je naknada i konacno isplacena (oko3300kn)!
    Pa opet dobro,bas za Uskrs!

K tome sam nacula da je istodobno kolegi iz zbornice za novorodenog sina isto isplacena neka naknada...gotovo sam sigurna da ja od skole nisam dobila nista(niti2005.,niti2010.) jer je navodno to bilo samo za drzavne,a ne i javne sluzbenike. Kako se prava iz kolektivnih ugovora krate,tesko da je ovo neka novost..ili?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Članak 63.

1. Zaposlenik ima pravo na pomoć u slučaju:

bolovanja dužeg od 90 dana jednom godišnje u visini jedne proračunske osnovice;

nastanka teške invalidnosti zaposlenika,malodobne djece ili supružnika zaposlenika u visini jedne proračunske osnovice;

rođenja djeteta u visini 50% jedne proračunske osnovice.

2. Nastanak invalidnosti zaposlenika i supružnika utvrđuje se dostavom pravomoćnog rješenja o općoj ili profesionalnoj nesposobnosti za rad.

3. Nastanak invalidnosti malodobnog djeteta utvrđuje se pravomoćnim rješenjem o invalidnosti nadležne službe socijalne skrbi.

4. Radi pokrića troškova liječenja, odnosno pokrića troškova prilikom nabave medicinskih pomagala, odnosno lijekova, koja su prema preporuci nadležnog liječnika specijaliste po pravilima medicinske struke prijeko potrebiti i nenadomjestivi za zaposlenika, dijete ili supružnika, a troškovi nisu odobreni od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje temeljem obveznog i dopunskog zdravstvenog osiguranja, zaposleniku se nadoknađuje trošak u visini plaćenog iznosa, a najviše do iznosa jedne proračunske osnovice, jednom godišnje.
    ovo ti je po zadnjem kolektivnom ugovoru, koja se primjenjuje do 31. prosinca 2012. godine. za one ranije mi se neda traziti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u prethodnom toga nije bilo, evo pogledala sam.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala cure!

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

podižem temu,
    da li treba biti bolovanje 90 dana ili duže od 90 dana?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    podižem temu,
    da li treba biti bolovanje 90 dana ili duže od 90 dana?
    najmanje 91 dan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

najmnaji dan od početka bolovanja ili u tekućoj godini?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim da od pocetka
    Mora biti neprekidno bolovanje

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ginger je u pravu, neprekidno bolovanje duze od 90 dana. Nije bitno je li u tekucoj godini bitno je da je neprekidno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sjećam se da je bila priča da mora biti u tekućoj godini, u svakom slučaju bolje je ako nema veze s godinama

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Koliko sam upoznata bitno je da je kontinuirano bez prekida.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sjećam se da je bila priča da mora biti u tekućoj godini, u svakom slučaju bolje je ako nema veze s godinama

ma nije da mora biti u tekućoj
    znači netko otvori bolovanje 03.10. i neprekidno je na bolovanju do 29.03. iduće godine, ali onda ne bi imao pravo na pomoć jer je u u jednog godini bio 89 dana?
    nema to veze
    glavno da je preko 90 dana bez prekida
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 13.04.2016. at 14:31

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok samo pričam jer sam pročitala tak nekaj pred 6 godina, ali nisam nikad koristila na sreću

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •