Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Dignimo naš glasi protiv aktualnog zakona o potpomognutoj oplodnji

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Post Dignimo naš glasi protiv aktualnog zakona o potpomognutoj oplodnji

Pozdrav svima...
    Ponukana pročitanim tekstom u „Slobodnoj Dalmaciji“ pod nazivom „BROJ JAJNIH STANICA Očajna majka: Moj sin ostaje jedinac zbog - zakona!“, (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...4/Default.aspx) u kojoj opisana borba jedne žene s nepravednim Zakonom o potpomognutoj oplodnji, došla sam na razmišljanje o forumu „Roda“ na kojem svakodnevno čitam postove žena koje se kao i ja bore sa neplodnošću-neke duže, neke kraće vrijeme. Nekima je ta borba dala tako svima nama željeni cilj-bebu, a nekima (i nakon duuugo godina) je taj cilj još uvijek samo san.
    Uglavnom...
    Shvatila sam da svaka od nas, čitajući tuđe postove na forumu i pisajući svoje postove i svoje životne priče, osjeća tugu kada nekome sav trud, psihička i fizička snaga padnu na dno kada ugleda negativnu Betu i veselje kada se trud isplati.
    Čitam post za postom....“čestitam na pozitivnoj beti“, ...„žao mi je što ti nije uspjelo“.... „punkcija mi je sutra“....“imala sam 3 jajne stanice“......
    Uglavnom...sve je to lijepo jer ako itko ikoga može razumjet u svemu ovome onda je to žena ženu koja je prošla cijeli postupak ili koja ga prolazi.
    Ali...Naš forum čitaju samo one žene koji vode borbu kao i mi....Nitko drugi...
    Otkako sam se prijavila na „Rodu“, nisam vidjela niti jedan post...DIGNIMO NAŠ GLAS I POKAŽIMO SVIMA KOLIKO NEPLODNOST BOLI“ ili nešto slično.
    Svi danas traže prava - Društvo za zaštitu životinja, homoseksualci, Zeleni, poljoprivrednici...
    A gdje smo tu MI??!!!
    Umjesto da svako malo bude neki prosvjed, mi se zatvorimo u svoja razmišljanja, sjednemo za laptop i pišemo bolne priče svoje nepravedne stvarnosti.
    Znam da jedna od druge tražimo psihičku potporu i čitajući pozitivne postove punimo sebe pozitivnom energijom za svaki novi dan...
    Ali ne virujem da naš „predragi“ Milinović navečer sjedne pa čita naše priče.
    „Nećeš se posvrbit tamo gdje te ne svrbi“. Briga njega za nas, za naš problem i za naše priče.
    Hm...naše priče...naše priče su ustvari jedna te ista priča- sve se borimo sa neplodnošću, a sve imamo isti cilj i sve smo pod istim Zakonom koji nam taj cilj čini nedostižnim.
    Borimo se same za sebe, dignimo tu borbu na višu razinu i nek se šta više piše o tome.
    Ako mi ne dignemo glas, to nitko neće učiniti umjesto nas.
    Neka javnost zna za našu borbu i neka naš trud urodi plodom i zato predlažem da se dogovorimo za jednu kavicu gdje ćemo se naći MI ŽENE koje smo se spremne boriti za naša prava. A od te kavice nadam se da će se skupit dovoljan broj žene koje će biti spremne izići na Rivu ili u bilo kojem gradu Lijepe naše i iskazat nezadovoljstvo prema ovom Zakonu koji nam smanjuje mogućnost da postanemo majke.
    Svima želim ispunjene snova uz Zakon za koji se trebamo izboriti i koji će nam to omogućiti.
    Svima želim puno sreće.
    Lip pozdrav svima!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Slažem se da treba dići glas, ali se ne slažem da se do sada šutilo o tome. Roda je kao udruga imala razne akcije o kojima su pisali i pičali mediji. I dan danas su forumašice aktivne po pitanju obrazlaganja nelogičnosti Zakona. Probaj vidjeti na pdf Građani protiv zakona o potpomognutoj oplodnji.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tu je link na dosadašnje aktivnosti http://forum.roda.hr/forums/99-Gra%C...nskoj-oplodnji

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ne kažem da se do sada šutilo o tome nego mislim da je premalo aktivnosti šta se tiče našeg problema. Kad je bio zadnji prosvjed vezan za to?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

OK. Ali kad je bio zadnji javni prosvjed?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

peugeot206 otvaranje ove teme i tvoj osjecaj da bi trebalo nesto napraviti je hvalevrijedan potez i sigurna sam da si time dirnula sve nas koji se jos od prije donosenja zakona trudimo po tom pitanju nesto promjeniti. Na zalost ovo "svi mi" se u konkretnim akcijama svodi na svega 5 ljudi, ako i toliko...

Evo, bas sada TV Jabuka zeli napraviti emisiju na tu temu skroz po nasoj mjeri a nema zive duse iz redova pogodjenih zakonom tko bi o tome govorio.

I, da, imamo cijeli podforum posvecen borbi protiv zakona, ali nekog vidljivog pomaka nema...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

u organizaciji Rode, prije dvije godine.
    odonda vodimo bitke na raznim frontovima, a jedan od njih je svakako i borba protiv tog zakona.
    istina, ne organiziramo prosvjede, ali pišemo, istupamo u medijima... borimo se kapacitetima i mogućnostima koje trenutno imamo.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Peugeot molim te ostavi mi svoje podatke i kontakt telefon na pp ako si se spreman/spremna boriti i javno progovoriti o problemima koji nas muče.

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    peugeot206 otvaranje ove teme i tvoj osjecaj da bi trebalo nesto napraviti je hvalevrijedan potez i sigurna sam da si time dirnula sve nas koji se jos od prije donosenja zakona trudimo po tom pitanju nesto promjeniti. Na zalost ovo "svi mi" se u konkretnim akcijama svodi na svega 5 ljudi, ako i toliko...

Evo, bas sada TV Jabuka zeli napraviti emisiju na tu temu skroz po nasoj mjeri a nema zive duse iz redova pogodjenih zakonom tko bi o tome govorio.

I, da, imamo cijeli podforum posvecen borbi protiv zakona, ali nekog vidljivog pomaka nema...
    O tome i ja pišem...Čini mi se da si me jedino ti razumila...Jasno mi je da si i prije pisalo o ovome i da ja nisam napisala ništa novo ali stvarno mi se čini da većina samo čita forum a zadnji prosvjed (koliko mi se čini) je bio u 3 mjesecu ove godine. Sva ta privatna pisma koja su žene pisale Milinoviću su došle njemu na stol i to je to. Javnost treba svako malo dignit na noge. "I najveći put počinje malim korakom". Ako treba-svaki dan sidit ispred ministarstva- onda učinimo to.

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    u organizaciji Rode, prije dvije godine.
    odonda vodimo bitke na raznim frontovima, a jedan od njih je svakako i borba protiv tog zakona.
    istina, ne organiziramo prosvjede, ali pišemo, istupamo u medijima... borimo se kapacitetima i mogućnostima koje trenutno imamo.
    Upravo to-ne organiziramo prosvjede-to je ono o čemu pišem-šta ćešće to bolje.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj peugeot206 prvotno napisa Vidi poruku
    Zadnji javni prosvjed je koliko ja pamtim bio onda kada se prosvjedovalo za smjenu vlade. -u Rijeci sam na tom prosvjedu bila ja jedna jedina sa svojim transparentom. U Zagrebu ih je bilo onih maksimalno petoro i jos pokoja usamljena dusa u nekom od drugih gradova...

A ako pitas za zadnju akciju po tom pitanju, onda je to upravo clanak kojeg spominjes.

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Borbe se vode svakodnevo i na svim razinama......pokušava se na sve načine novim curama ukazati na nepravdu, na to koliko je i zašto zakon loš, ali eto nažalost , mnogi to ne vide, ne žele vidjeti.......malo, malo se traži netko da istupi u medije, bilo anonimno, bilo imenom i prezimenom, i vjeruj mi, stvarno se sve svodi na jedno te iste ljude....pa eto, i da se organizira prosvjed mislim da bi odaziv bio sramotan i jadan.

I bilo bi predivno da je takvih kao ti još više, ali eto, sve ih je manje!!!
    Neke cure, stare koke, pokušavaju educirati, pokušavaju upozoriti na sve loše u ovom zakonu, a onda ih kokice nazivaju depresivnima, crnjacima i slično, jer treba gladati "pozitivno".
    Iako ja stvarno ne vidim ništa pozitivno u ovom zakonu, ali eto....neki bolje vide!

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvar je u tome što nas nema za nekakve prosvjede... da bi to ličilo na nešto potreban je određeni broj ljudi. Evo kad smo htjeli prosvjedovati lani na Plitvicama u sklopu prvog kongresa o MO u Hrvatskoj gdje se po prvi put izlazilo sa rezultatima skupilo se možda 30 tak ljudi, bilo je poziva na forumu ali na kraju kad je trebalo doći nije bio baš neki odaziv i onda smo promjenili tematiku umjesto prosvjeda imali smo i mi paralelno naš kongres i malo digli buru, dali izjave za novine i sl.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nije sve u prosvjedu, puno više dobra se postigne samo jednom dobrom emisijom, jednim dobrim člankom, svakom vrstom reakcije....prosvjedi su nešto di se nikada ne okupi veći broj ljudi, pa čak ni prve godine kad je donešen ovaj zakon nije bilo baš puno ljudi...žao mi je što nema puno cura koje su sad u postupcima koje bi rekle otvoreno da su zakinute (a jesu) da im ovaj zakon ograničava mogućnosti i uvjete.
    prosjedom nećemo ništa napraviti, a jedan par koji očajnički želi biti roditelji, sa svom svojom patnjom i tugom jer to nisu u mogućnosti, puno jače odzvanja u glavama ljudi.

ja

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

[QUOTE=kata.klik;1932028]nije sve u prosvjedu, puno više dobra se postigne samo jednom dobrom emisijom, jednim dobrim člankom, svakom vrstom reakcije....
    Znači prosvjed za tebe ne daje apsolutno nikakvu reakciju?? Prosvjed je samo mali korak al korak koji bi se čuo u medijima. Mislim da je puno žalopojki na ovu temu a malo odluka u smislu "aha, danas je prosvjed u Zagrebu,idem i ja jer se to i mene tiče". Očito je da bi većina ostala kući i gledala prosvjed na tv-u a onda bi poslije sjela za laptop, pravac Rodin forum i onda puste potpore na račun nečeg oko čega su se drugi potrudili.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

super si pežoić i pozdravljam ovu temu ali:

ASK NOT WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU BUT WHAT CAN YOU DO FOR YOUR COUNTRY!!!!!!

neću sad dobit o indiviualnoj borbi, ali evo - kad bi imali novih primjera za istup u medijima to bi bilo super... ali nekako se nikome ne da.... ne kužim što ste onda spremne ustvari napraviti? doći ćete na prosvjed, super! organizirajte ga, zašto bi to roda radila za nas. ja ću isto doći, pežoić na tvoj prosvjed!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne volim generalizirati, ali mišljenja sam da u Hrvatskoj nikada ne bi moglo doći do masovnih prosvjeda i štrajka zbog npr ekonomske situacije kakvih smo svjedoci u Grčkoj ili Italiji.
    Mi ne štrajkamo, ne prosvjedujemo, čekamo da to netko odradi za nas.
    Mislim da zato bitka protiv ovog zakona vodi na nekim drugim frontovima.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem!
    Nije prosvjed jedini način izražavanja neslaganja, a nismo ni mi, MPO parovi razjarena masa koja će se masovno skupiti i uz transparente i parole negodovati.
    Spominješ žalopojke - pa da, bol neplodnosti je tiha i intimna, praznina koju ne želiš dijeliti i izvikivati, zbog koje nećeš štrajkat glađu na Markovom trgu.
    To je intimno i delikatno pitanje koje treba mirno i staloženo objasniti. Zato su intervjui i TV emisije najbolji načini da se to postigne. Ali opet problem - treba se istaknuti, sebe
    pokazati, svoju čežnju i svoju bol, izaći pred javnost sa najintimnijim izrazom svoje neispunjene želje. Ja se nisam usudila, vjerojatno bih plakala u kameru i odustala. Pa i sad kad sam trudna boli o tome i misliti, a kamoli pričati.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

[QUOTE=peugeot206;1932031]
    Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    nije sve u prosvjedu, puno više dobra se postigne samo jednom dobrom emisijom, jednim dobrim člankom, svakom vrstom reakcije....

Znači prosvjed za tebe ne daje apsolutno nikakvu reakciju?? Prosvjed je samo mali korak al korak koji bi se čuo u medijima. Mislim da je puno žalopojki na ovu temu a malo odluka u smislu "aha, danas je prosvjed u Zagrebu,idem i ja jer se to i mene tiče". Očito je da bi većina ostala kući i gledala prosvjed na tv-u a onda bi poslije sjela za laptop, pravac Rodin forum i onda puste potpore na račun nečeg oko čega su se drugi potrudili.
    a gle pežoić, ja sam prije dvije godine sa trbuhom do zuba bila na prosvjedu, di si ti tad bila? ne želim te vrijeđati niti omalovažavati, ali nas desetak koje bi se pojavile bi bile samo podsmjeh promatračima, novinarima i još jedan plus milinoviću "vidite da se buni samo njih nekoliko" ...ali stalno neka nova lica koja se protežu novinama i tv-om i govore ZAKINULI STE NAS to bi imalo puno veći utjecaj...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj transparent sa zadnjeg prosvjeda još stoji na balkonu a nosile smo ga nas 3 iako smo na forumu pozvali pacijente da nam se pridruže. Da ne velim da smo sve 3 bile pacijentice kojih se zakon najmanje tiče obzirom na dg. Dakle, po meni je sve to prazna priča.

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Mislim da zato bitka protiv ovog zakona vodi na nekim drugim frontovima.[/QUOTE]

Upravo tako-čekamo da netko to odradi za nas. Pa ajmo pokušat učinit nešto po tom pitanju-sjednimo Milinoviću na glavu-JAVNO.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne volim generalizirati, ali mišljenja sam da u Hrvatskoj nikada ne bi moglo doći do masovnih prosvjeda i štrajka zbog npr ekonomske situacije kakvih smo svjedoci u Grčkoj ili Italiji.
    U ovoj našoj državi gdje god takneš smrdi, pa zbog čega bi po pitanju potpomognute oplodnje bilo drugačije??? Mi smo narod koji volimo trpjet nepravdu i pomirit ćemo se sa svim i svačim šta nam serviraju.
    Primjerice u Francuskoj štrakaju kad poskupi karta za metro par centi, ali kao šta rekoh mi možemo umirati od gladi i filozofirati do besvjesti, a ne napraviti ništa.
    Peugeot, uz tebe sam šta god organizirala znaš da možeš računati na moju pomoć.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nemojmo zaboraviti da, ako se prosvjed i organizira - netko IPAK mora pred svekolikom javnošću reći što, akko i zašto. Dakle, pred svim tv kućama, novinama, radio postajama.
    Imamo li možda dobrovoljca?

peugeot206 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

[QUOTE=kata.klik;1932048]

a gle pežoić, ja sam prije dvije godine sa trbuhom do zuba bila na prosvjedu, di si ti tad bila? ..
    ja tada nisam imala ovaj problem i nisam imala pojma o rodi i neplodnosti. Fala lipa na pitanju. Kad me takla neplodnost-odlučila sam učinit sve šta je u mojoj moći, pa makar malo pogurat neke stvari...Ako i ne uspijem-opet će mi savjest bit mirna jer znam da sam pokušala.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    U ovoj našoj državi gdje god takneš smrdi, pa zbog čega bi po pitanju potpomognute oplodnje bilo drugačije??? Mi smo narod koji volimo trpjet nepravdu i pomirit ćemo se sa svim i svačim šta nam serviraju.
    Primjerice u Francuskoj štrakaju kad poskupi karta za metro par centi, ali kao šta rekoh mi možemo umirati od gladi i filozofirati do besvjesti, a ne napraviti ništa.
    Peugeot, uz tebe sam šta god organizirala znaš da možeš računati na moju pomoć.
    pa evo cure imaju priliku snimiti dobru emisiju koja bi išla na tv jabuci pa se javi tonili

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ja ponavljam svoj poziv za sve one koje žele konkretno djelovati - trebamo nekoga tko je voljan snimiti kratki prilog za Tv Jabuku - nije bitno je li uspio ili ne, gdje je ili u koliko postupaka bio - bitno je samo da želi reći nešto o svom iskustvu kakvo god ono bilo.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

[QUOTE=peugeot206;1932056]
    ja tada nisam imala ovaj problem i nisam imala pojma o rodi i neplodnosti. Fala lipa na pitanju. Kad me takla neplodnost-odlučila sam učinit sve šta je u mojoj moći, pa makar malo pogurat neke stvari...Ako i ne uspijem-opet će mi savjest bit mirna jer znam da sam pokušala.
    a vidiš ja imam svoje sunce koje se rodilo mjesec dana nakon donošenja zakona, imam još 14 zamrznutih embrija koji me čekaju, i nemam razloga visiti tu i boriti se, a tu sam, prvenstveno zbog tebe i ostalih cura...

i kako ti prije dvije godine nisi pojma imala što je to MPO, tako ni 70% ljudi ne zna, a prosvjedom im nećemo reći što je loše i koji su problemi, ali osobnom pričom puno se više može reći

moje osobno mišljnje je da se ništa neće promjeniti dok je HDZ na vlasti, stvari će se promjeniti promjenom vlasti, i možemo mi prosvjedovati linčovati se ispred ministarstva ništa se neće promjeniti, ali moramo ostati budne i svako malo u medijima posjetiti sve zašto je zakon nepravedan i zašto ga treba promjeniti, jer ako ušutimo i prestanemo pričati ni oporba neće ništa napraviti, zato su po meni istupi u medijima potrebni

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mda.
    Posljednje uređivanje od aenea : 27.07.2011. at 13:38

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a gle pežoić, ja sam prije dvije godine sa trbuhom do zuba bila na prosvjedu, di si ti tad bila?
    pa nećemo sada valjda poimence prozivati?!

peugeot, na prosvjedu su bili mnogi koji imaju po dvoje, troje djece, začete bez pomoći medicine.
    svi oni koji su u tom trenutku (a i sada) osjećali kako je Zakon nepravedan.
    ali, činjenica je da nas nije bilo više od 200 i to kada smo imali osjećaj da će se cijela Hrvatska dići na noge; 24 sata nakon njegova donošenja.

nije problem organizirati prosvjed, napisati PR... ali ne možemo organizirati prosvjed za uvijek istu šačicu ljudi.
    ako itko drugi išta pokrene, od srca ćemo doći podržati.
    ali, trenutno ne razmišljamo o organizaciji novoga prosvjeda.
    jer ne možemo naći ni jednu ženu/obitelj koja bi otišla na TV Jabuku

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Al nije loša ova tema, mislim možda potakne neke na razmišljanje.....upale se lampice!
    Bar se ne vibra i skakuće!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pa nećemo sada valjda poimence prozivati?!
    ispričavam se stvarno mi nije bila namjera vrijeđati niti prebacivati

peugeot, na prosvjedu su bili mnogi koji imaju po dvoje, troje djece, začete bez pomoći medicine.
    svi oni koji su u tom trenutku (a i sada) osjećali kako je Zakon nepravedan.
    ali, činjenica je da nas nije bilo više od 200 i to kada smo imali osjećaj da će se cijela Hrvatska dići na noge; 24 sata nakon njegova donošenja.

nije problem organizirati prosvjed, napisati PR... ali ne možemo organizirati prosvjed za uvijek istu šačicu ljudi.
    ako itko drugi išta pokrene, od srca ćemo doći podržati.
    ali, trenutno ne razmišljamo o organizaciji novoga prosvjeda.
    jer ne možemo naći ni jednu ženu/obitelj koja bi otišla na TV Jabuku
    e to je ono što sam htjela reći, apricot ti si to tako super napisala potpisujem

ajde cure javite se pokrenimo se opet malo, malim koracima se svijet pokreće....
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 27.07.2011. at 13:54

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Educirajte me malo, ja prvi put čujem za TV Jabuku, koliko uopće ljudi prati i gleda taj tv program?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj šniki prvotno napisa Vidi poruku
    Al nije loša ova tema, mislim možda potakne neke na razmišljanje.....upale se lampice!
    Bar se ne vibra i skakuće!
    ako nas par ovdje na forumu "nismo u stanju" dići cure koje su u postupcima i bore se čemu onda prosvjedi...ako one koje znaju o čem mi pričami nisu zainteresirane, kako onda da bude đuro đurić i pero perić koji nemaju pojma o čem mi razglabamo...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mene zanima tko je napisao ovaj članak u slobodnoj i kako istu osobu kontaktirat.
    vi koji me poznajete možete predpostavit zašto to pitam, malo mi je freaky

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sildad prvotno napisa Vidi poruku
    Educirajte me malo, ja prvi put čujem za TV Jabuku, koliko uopće ljudi prati i gleda taj tv program?
    tv jabuka je bivši OTV, nije neka velika televizija ali i to je dobro da se i dalje čuje naš glas...može se gledati lokalno u zagrebu i okolici a mogu gledati i svi oni koji imaju max tv, za ostale operatere ne znam

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

nakon što me nekolicina napala, malo sam razmislila, stojim naravno uz vas i promjene iako ne znam kakav je prije bio zakon i u čem je najviše problem, al budem iščitala prijašnji zakon i sadašnji samo dok skužim gdje ima prijašnji

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    nakon što me nekolicina napala, malo sam razmislila, stojim naravno uz vas i promjene iako ne znam kakav je prije bio zakon i u čem je najviše problem, al budem iščitala prijašnji zakon i sadašnji samo dok skužim gdje ima prijašnji
    ma dovoljno samo da znaš podatak da nije bilo ograničenja oplodnje jajnih stanica po postupku na 3, što je automatski značilo da jednom stimulacijom dobiješ u prosjeku 12 jajnih stanica koje se sve oplode i onda ti vraćaju jedan ili dva (tri) embrija nazad u maternicu a ostalo zamrzavaju i onda ne moraš ići u sljedećem postupku (ili dva, ili tri postupka) na stimulaciju....
    puno su veće šanse za trudnoču, nego kad se zamrzava jajna stanica....

ima toga još, slobodno pitajte...cure puno znaju odgovorit će ti
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 27.07.2011. at 14:22

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

aha, ma ja sam shvatila drugačije, da se prije moglo vratit embrija koliko želiš, a kaj ne želiš da se zamrzivalo
    a tetka na vv-u mi je rekla da je taj zakon uveden jer ima jaaaako puno zamrznutih embrija za koje recimo nitko nikad nije pitao i da nitko ne želi preuzet na sebe odgovornost oko uništenja embrija, tak nešt je pričala
    vjerujem da jedni druge brane, il brane zakon kao takav, il im je jednostavno nametnuto kaj moraju pričat

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

beilana moram zamjetiti da polako vadiš glavu iz pijeska........

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Najveći problem je ograničenje oplodnje na samo 3jajne stanice.....pa ne zamrzavanje embrija, pa besmisleno psihološko i pravno testiranje......nadovezat će se one pametnije i iskusnije....

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vadim da, polako, jer ja sam mlada, vidite i same, i nisam znala kakav je zakon prije bio, znala sam za ovaj, pomalo sam ipak iščitala tu i tamo kaj piše....pa eto, bolje jedan preobračen, nego nijedan, jel tako?

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

aha, ma ja sam shvatila drugačije, da se prije moglo vratit embrija koliko želiš, a kaj ne želiš da se zamrzivalo
    a tetka na vv-u mi je rekla da je taj zakon uveden jer ima jaaaako puno zamrznutih embrija za koje recimo nitko nikad nije pitao i da nitko ne želi preuzet na sebe odgovornost oko uništenja embrija, tak nešt je pričala
    vjerujem da jedni druge brane, il brane zakon kao takav, il im je jednostavno nametnuto kaj moraju pričat
    a gle ja imam 14 embrija zamrznuto i nisam još ni jednom pitala za njih, ali to ne znači da neću, već davno bi se odlučili za još jednog kindaća, da ja nažalost ne vodim jednu drugu bitku, ovak dok se to ne riješi naša seka ili braco još nas čekaju....

nije se nikada baš moglo vratiti embrija koliko hoćeš
    iz mog osobnog iskustva mogu ti samo reći da po novom zakonu s obzirom da je dijagnoza mog supruga granična azospermija a moja PSCO s ovim zakonom nebi baš imali puno šanse....
    Posljednje uređivanje od kata.klik : 27.07.2011. at 14:43

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ofkors, beilana..svaka glava koja izađe iz pijeska puno znači..
    čim zalutam na topice po klinikama pa vidim koliko cure ne zanima i koliko su u slabo upoznate sa problematikom, sva se naježim i sjetim se one crne prognoze (već sada je sve manje prognoza, a sve više realnost) ine33 - nestat će "know how"..

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam na prosvjedima u Splitu nosila transparent svaki put dok se prosvjedi nisu otopili, a većina od onih 200-tinjak koji su dolazili na te prosvjede također nisu pojma imali o čemu se tu radi. Pisala sam onom KRAdeze Milinoviću mailove, pa zanima me ovo, zanima me ono, pošaljite mi molim vas statistiku, naravno dobila 0 odgovora na svaki od poslanih mailova (a možda čovik još nije savlada email pa me zato ignorira). Pisala SDP-ovim zastupnicima kao slijedećoj velikoj stranci iza vladajuće nam, što misle poduzet po pitanju sadašnjeg Zakona ako se kojim slučajem nađu kao signifikantni tvorioci nove vlasti, svi obećavaju promjenu Zakona super promptno. Ne znam zašto sam skeptična ali svi su mi duboko sumnjivi!!! I tako dok psi laju a karavane prolaze ja i dalje bez bebaća. Rekli bi u Audiciji " i tako jedem ja ta govna"
    Posljednje uređivanje od venddy : 27.07.2011. at 15:19

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kokica od crnjaka?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ajme, svaka pohvala za ovaj topic, no i dalje vidim "samo stare (ne po godinama ) koke" koje se ovdje javljaju.

Ja ću samo reći za mlade koke da su Milinović i Golem donio zakon bez konzultiranja struke, bez uključivanja udruga, pacijentica, čak što više su se oglušili na preporuke struke, oni su sve kontra napravili i donijeli zakon kakav imamo sada i koji Vama drage moje mlade koke (ne po godinama nego po MPO stažu) umanjuju šanse za uspjeh. Milinović se šprda s nama i prezentira rezultate koje govore o 50% uspješnosti, e da mi je vidjeti te klinike koja svaki drugi par usrećuje po postupku, pa čak ni Cito sa svojim PICSI, oocyte i IMSI metodama to nije u stanju prodati kao rezultat.......

Prosvjed ??? uvijek sam za, rado ću doći sa svojom bebicom iz mariborskog postupka. Recite kad i gdje i naravno zašto....!

Do tada pozdravljam sve MPO liječnike i embriologe (čast rijetkim izuzecima) koji su nas ostavili na cjedilu i koji kimaju glavicama kako Milinović kaže, koji dolaze na Milinovićeve naručene presice u ministarstvo kako bi iznio svoje lažne rezultate.....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

X kamo sreće da cure čim prije počnu shvaćati što im se dogodilo...

i da, moram se složiti s Aenea, Ina33 je davno rekla da će znanje o medicinskoj oplodnji među pacijenticama nestati, ali da će to tako brzo ići da već nakon dvije godine većina uopće ne zna i često ne želi znati što se zbiva oko njih je mene ovih dana uistinu šokiralo i rastužilo.

Otići će Milinović, ali će posljedice njegovog zakona i već jesu trajne!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je od ovog zakona bilo mučno i prije nego sam postala MPO pacijent. Mislim da je tu istu mučninu morala osjetiti svaka normalna osoba u ovoj državi.

Na zadnji prosvjed nažalost nisam išla jer je bio par tjedna nakon pozitivne bete, bila sam u strahu od gužve... ali ću se rado pridružiti svakom sljedećem, ma tko god ga organizirao. Priznajem, ne bih sama izašla pred kamere, jer ih se grozim. Na koncu... bilo bi kontraproduktivno da progovorim... bingo iz prvog pokušaja, Milinović bi me obožavao.

Ali imam potrebu nešto učiniti i to na neki način i radim: svima pričam o tome da je moja beba MPO beba, uopće nemam potrebu to kriti, i svima koji ne znaju ništa o MPO pričam o tome kako postupak izgleda, pričam o teškim 2WW, više o iskustvima drugih jer su moja skučena.
    Najviše pričam o sramotnom novom zakonu, o Milinovićevoj demagogiji, o uplitanju crkve u struku, u osnovna ljudska prava, o nepravdi, o neprofesionalnosti. Pa ljudi ne zanju o čemu se radi. (Ruku na srce, znamo li mi o čemu se radi o nekim drugim apsurdnim zakonima koji se nas ne tiču?)
    Mnogi tek kad im se detaljno sve objasni shvate u čemu je fora s te "famzne 3 stanice" i pokažu razumjevanje. Jer, malo tko će pokazati empatiju prema temi napisanoj u članku u novinama, ako se to ne tiče njega samog ili nekog njemu jako bliskog. Ili ako se ne radi o nečem spektakularnom. Nažalost, živimo u površnom društvu, u društvu koje voli kritizirati... a jedva se na izbore udostojimo izaći... a kamoli na prosvjede. I ne zaboravimo... većina biračkog tijela ipak pristaje na brain-washing svake nedjelje.

I zato ja "djelujem" na osobnoj razini gdje god mogu. I duša mi bude mirnija. Sad mogu otvoreno pričati, dok sam bila u postupku nisam mogla, tek sa par bliskih prijateljica... ali sad osjećam da je to moja dužnost... i dug prema ovom podforumu, portalu i curama koje su me podržavale, a same se i dalje bore.

Stara koka sam po godinama a ne i po MPO stažu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mojca,

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •