Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 209 od 209

Tema: " Zbog ovoga se, mama, ne ide doktoru..."

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Topic sam tek sad vidjela, nakon što je još jednom dignut.

Evo, mene to užasno smeta, jer liječnicima, tetama u vrtiću i ostalima nisam mama. Mama sam svojim kćerima i nikom drugom. I grozno mi je kad se sestre i liječnici u bolnici starijim pacijentima obraćaju s "baka" i "deda" (vidjeh, doživih).
    potpisujem, suosjećam

POLUDIM!
    tet u vrtiću, liječnici itd...kao da imaju neke pisane upute o obraćanju roditeljima. Jedva se suzdržim da im ne odgovorim da su me očito zamijenili s nekim, jer ja nisam njihova mama. istina, nekad se ne mogu suzdržati

da bar kažu: gospođo. ne trebaju ni ime, ni prezime, niš, šta me briga. ali MAMA?!

ok, kužim, puno mama se samo sebi obraća s 'mama' (što je meni jednako glupo, ako ne i gluplje), i njima vjerojatno ne smeta kad ih i drugi tako zovu, ali meni smeta

jutros u vrtiću mama kaže Martini: Mama će ti obuti papuče. Znaš da Martinica sama ne zna
    ko da pričaju tamo o nekoj drugoj martini i njenoj mami

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se to mama-tata komuniciranje ipak mijenja, sve je više onih što oslovljavaju s "gospođo pa prezime", tako da je to neka normala... barem bih ja rekla za područje ZG-a i Splita, barem "nebolnički doktori". U stvari.. ne sjećam se da me iko u službenom obraćanju zvao "mama"... osim moje male, mislim. Možda nisam obraćala pažnju. Uglavnom ide "gospođo" tj. "Vi". Možda je tako po bolničkim odjelima di ne gledaju odmah u kartone da bi znali prezimena? U svakom slučaju, nisam toliko na to "mamakanje i tatakanje" nailazila... Ili nisam obraćala pažnju.. A dosta smo po doktorima... ne kužim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A možda meni zbog starosti tako . Da ne faliju. Ne znaju jesam li mama, a i za baku sam premlada... Nema te obiteljske funkcije koja bi izgled opisala .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.09.2011. at 15:27

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ina33, ako ti to fali odi isprobati djetetu koje cipelice u Valek .. naslušat ćeš se mamakanja za cijeli život.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne fali mi... bitno da me bitni zovu mama .

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da bar kažu: gospođo. ne trebaju ni ime, ni prezime, niš, šta me briga. ali MAMA?!
    Slažem se.

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se to mama-tata komuniciranje ipak mijenja, sve je više onih što oslovljavaju s "gospođo pa prezime", tako da je to neka normala... barem bih ja rekla za područje ZG-a i Splita, barem "nebolnički doktori". U stvari.. ne sjećam se da me iko u službenom obraćanju zvao "mama"..
    Zg - naša pedijatrica, koja nas zna; dežurni u Zaraznoj; tete u vrtiću.

U Beču je običaj gospođo + prezime djeteta (što u mom slučaju ne funkcionira, ali nikad ne ispravljam, jer je zaista nebitno). I obavezan pogled u oči, rukovanje, osmijeh i pozdrav. I to isto na odlasku. Kod doktora kojeg prvi put vidiš (npr. u dežurnoj ambulanti) i upoznavanje. Moja dr. opće prakse ove je zime na vratima svoje ordinacije imala krupnim slovima isprintanu ispriku da se zbog epidemije gripe nekih mjesec-dva neće rukovati s pacijentima (!). Na proljeće se već rukovala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Moja dr. opće prakse ove je zime na vratima svoje ordinacije imala krupnim slovima isprintanu ispriku da se zbog epidemije gripe nekih mjesec-dva neće rukovati s pacijentima (!). Na proljeće se već rukovala.

svašta

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku

svašta
    he,he šokira , jel da ? ko da si u paralelnom svemiru.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam se ove teme sjetila neki dan kada mi se učiteljica moje kćeri obratila s "mama"
    nije me smetalo
    i ne vidim stvarno neki veliki problem oko toga
    mene je jedino smetalo kad me MM zvao mama

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •