-
HELP!!!!!!!tortikolis?!? tko zna vježbe?!?
Imam bebu staru 6 mj. i tjedan dana.Bili smo na moru i kad smo se vratili moj suprug je prmjetio da beba drži glavicu na jednu stranu.Za dan dva bili smo na redovnoj kontroli kod pedijatrice koja to uopće nije primjetila dok joj nisam rekla. Pogledala ju,i rekla da je to njen omiljeni položaj i da mi može dati uputnicu za ortopeda,ali da misli da to nije ništa. Pregled ortopeda-nije tortikolis,bila kod neropedijatra i na UZV mozga-sve u redu,bila kod dječijeg fizijatra,koji isto kaže da je sve u redu ali da možemo vježbati ako hoćemo,da joj ništa ne može biti od malo vježbanja i da se vidimo za mjesec do dva. S obzirom da mi je muž kirurg,i da je molio dj.fizijatra da nas primi izvan redovne ambulante,i primila nas,i rekla da:"Nije ništa strašno nego da možemo ako hoćemo vježbati." počeli smo neke vježbice koje ja nisam do kraja stigla zapamtiti jer smo vježbali samo 2 dana i ona je urlikala,pa sam ja prekinula. Sad imam grižnju savjesti,ne znam da li da vježbam,kako ,koje vježbe.... Htjela sam otić kod privatnog dj.fizijatra po 5 mišljenje,jer ne znam ni sama šta da radim,ali kad sam malo bolje razislila,mislim da će naravno reć da treba vježbe,samo radi edukacije koja puno košta a neću dobiti realan i iskren odgovor. Želim vježbati,ali neke vježbice koje su za nju "lagane" , ne želim da plač
e..... LJUDI POMAGAJTE ,ŠTA DA RADIM?!?
HVALA
-
Ako je tortikolis vježbati pod nadzorom fizijatra. mi smo imali tortikolis koji smo isto sami primijetili (pedijatrica nije) sa nešto manje od mjesec dana. što se tiče opisa vježbi to ti je malo teško opisati, ali u biti dijete bi trebalo staviti na svoja koljena i okretati mu glavu na lijevu stranu, pa na desnu, ali to ti ne bi preporučila da pokušavaš za početak sama dok ti fizijatar to ne pokaže jer sama ne možeš ocijeniti do kojeg stupnja trebaš okrenuti djetetovu glavu a vjeruj mi sama za početak niti ne bi toliko pokušavala jer je dosta nezgodno za gledati (mislim ti imaš osjećaj da je to nešto strašno za dijete ali nije) a i dijete će ti se žestoko buniti. i nema "laganih vježbi" jer to onda nije vježbanje, dakako da će se buniti i plakati.
Dakle, ako sumnjaš da nešto nije u redu,traži drugo mišljenje jer ako je stvarno tortikolis onda treba hitno reagirati jer on se može srediti do godine dana, a nakon toga kažu da je potrebna operacija. Sretno!
-
Ali zašto si digla takvu paniku ako su ti i ortoped i neuropedijatar i fizijatar rekli da je sve OK?
Kužim da bi htjela biti sigurna, ali mislim da bi se trebala smiriti i pomalo vježbati, pa ćeš za mjesec-dva kad dođeš na kontolu vidjeti kakvo je stanje.
Vjerujem da bi ti netko od njih 3 (ortoped, neuropedijatar i fizijatar) rekao da nešto nije u redu. Vidiš da su svi rekli da je OK.
Vjerujem da je sve OK, smiri se i uživaj u bebačici!!
))
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma