Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Utrogestan kapsule

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Utrogestan kapsule

Pozdrav! Pitanje za trudnice koje su uzimale utrogestan kapsule. Dr. mi je rekao da ih stavljem do 12 tjedna tri puta po dvije kapsule. Ja sam sva bila uzbuđena kad sam vidjela malu mrvicu na ultrazvuku i srce kako kuca da sam zaboravila pitati treba li postepeno smanjiti dozu ili naglo prestati u 12 tj.? Nekako mi se čini da bi bio preveliki šok za organizam da se naglo prestane uzimati tako velika doza. I nije li 6 kapsula na dan previše? Meni ih je dao jer sam imala bolove kao da ću dobiti menstruaciju i pojavio mi se smeđi iscjedak. To mi je trajalo jedan dan i od tada ništa. Sad sam u 9.tj.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

6 kapsula 2x3 je neki standard, tako da ne brineš. Inaće se u pravilu uzima do 16 tjedna, a od 12-16 postepeno smanjuješ.
    Ja ih uzimam oralno 1x2 navečer - šutnu me ko da pijem normabel a ne utrogestan!

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala ti na odgovoru! Pa da, i meni je nekako logično da se postepeno smanjuje, a on mi je samo rekao da uzimam do 12 tj. i da tada prestanem Naručio me je na pregled tek u 14.tjednu, do tad je na godišnjem. Napravit ću kako si ti rekla, RozaGroza, polako ću smanjivati dozu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma čak i da stavljaš do 16 tjedna (ako ti nije tlaka nit neugodno) neče bit problema, to je samo mala doza progesterona koji posteljica od 13-16 tjedna počme masovno proizvodit pa ti utrići koje stavljamo budu samo kap u moru.
    Moja ginička ih je meni prepisala tek u 16 tjednu kao prevenciju skračivanja cerviksa, jer su neki američki stručnjaci objavili da navodno pomaže i kod očvrščavanja cerviksa, ja sam sad 31 tjedan i pijem ih, tako da ne brigaj oko njih, odnemoć ti neče.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

RozaGroza, imaš li možda link na tu studiju koja govori o utjecaju progesterona na očvršćivanje cerviksa?

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i ja sam uzimala Utrogestane, ali bez smanjivanja postepeno...to ti je samo hormon progesteron, ali ja nisam pila nego stavljala u rodnicu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    RozaGroza, imaš li možda link na tu studiju koja govori o utjecaju progesterona na očvršćivanje cerviksa?
    Nemam nažalost, to mi je rekla moja ginekologica. Mogu je pitat kad sljedeči put budem imala pregled ako ti nije hitno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Do 16. tj. sam bila na Utrogestan 3x2 vaginalno, nakon toga prešla na Duphastone 2x1 oralno, do 20. tj.
    Tad ih je skinuo dr. na zamjeni koji nije vjerovao u studiju koje se drži moja redovna ginekologica, a koja kaže produženo uzimanje progesterona smanjuje prijevremeni porod... ili tako nešto. Ne sjećam se točno... bila sam sretna da sam se riješila života "pod alarmom". Ali, dalo bi se to svesti na zajednički nazivnik sa studijom o očvršćivanju cerviksa koju je Roza spomenula.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza, nije mi hitno. Ja sam do 16.tt pila 3*1 duphaston i na pregledu s 15 tt bilo sve u redu s cerviksom. Na sljedećem pregledu (2 tjedna nisam pila duphaston) nalaz se promijenio: cerviks se skratio, otvorila se za prst i ljevkasto unutarnje ušće). Pitam se samo je li se to, možda, moglo izbjeći da sam nastavila s progesteronom. (Očito mi je ureođena insuficijencija cerviksa jer sam se i u prvoj trudnoći rano otvorila i završila na serklaži).
    Laura, i meni je dr. rekao da postupno treba smanjivati dozu progesterona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •