Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Što kad nestane mlijeko

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Što kad nestane mlijeko

Moja curica je stvarno veliki sladokusac.
    od kad se rodila prvo je uživala u ciki, najradije bi bila cikila po cile dane.
    kad smo krenuli sa dohranom i to je super prihvatila, nikada je nisam trebala nagovarati i posebno stimulirati da papa. Stvarno voli papati... Kako smo krenuli sa dohranom sve manje i manje je cicala, pa evo zadnji misec cika samo ujutro i navečer za uspavljivanje... još donedavno bi osijetila da joj navire malo mlijeka, ali mi se sada čini da joj je to više maženje nego hranjenje, pa me brine da ne namiri svoje ''mliječne potrebe'' više od mene i da nemam više mlijeka... Uskoro će napuniti godinu dana. da joj počnem davati sojino ili neko drugo mlijeko? Da li vi kupite sojino mlijeko ili ga sami radite? Sama ne znam što bi, a tila bi samo najbolje za nju... Svi mi se čude i govore da joj dam kravlje mlijeko, a ja nekako ne želim. još kad vidim da se može dobiti krvarenja i pojaviti anemija od njega...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Beba od gotovo godine dana može bez problema piti punomasno kravlje mlijeko, ako ga voli i ako ne izaziva alergije. Ne trebaš se bojati ni krvarenja, ni anemije, to se MOŽE desiti samo prve mjesece. Ja ne bih davala sojino.

Ali, najbolje pitaj djetetovog pedijatra, ako nisi sigurna.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sojino mlijeko i dr. slični napitci ne mogu biti nutritivna zamjena za majčino mlijeko. Kravlje mlijeko još nisam davala, dapače, i sama ga polako izbacujem iz prehrane. Ako ga kupim, kupim Veroniku, Tonku (od neke manje mljekare), a najsretnija bih bila kad bih mogla skočiti do mljekomata.
    Ja se ne zamaram količinom mlijeka. Mislim da ima taman onoliko koliko mu treba. Što misliš točno da joj fali? Ako misliš da joj treba više zbog kalcija, pojačaj hranu bogatu kalcijem, tipa sezam ili zeleno lisnato povrće. Proguglaj kako vegani nadomještaju mliječne namirnice. Uostalom, neka konzumira više jogurta, sira, vrhnja...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Beba od gotovo godine dana može bez problema piti punomasno kravlje mlijeko, ako ga voli i ako ne izaziva alergije. Ne trebaš se bojati ni krvarenja, ni anemije, to se MOŽE desiti samo prve mjesece. Ja ne bih davala sojino.

Ali, najbolje pitaj djetetovog pedijatra, ako nisi sigurna.

x

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •