Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Par ideja, molim :)

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Par ideja, molim :)

Ispričavam se ako ste već negdje pisale o tome, no trebala bih par prijedloga za -večeru!

Moj sin ima 11 mjeseci i obično mu dajem puru ili griz, a do neki dan sam mu davala i one kašice koje se prave s vodom ili adapt.mlijekom. No, pročitala sam onu raspravu o Čokolinu, Rižolinu i ostalome, pa sam se malo šokirala...mene su, naime, kupili svim onim vrištećim izrazima poput ''obogaćeno ovim'', ''obogaćeno onim'', ''eko'', ''bio''...isl., pa uopće nisam gledala koliko to šećera ima Ne vidim zlo u tome da mu to dam jednom svakih nekoliko tjedana (kad bolje razmislim, makar volim Čokolino, potpuno mi razdrama probavu!),recimo...ali, voljela bih neki vaš prijedlog za finu, zdravu i zasitnu večeru

Hvala Vam!!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam dugo vrtela stalno jedno isto za večeru (palenta, druge žitarice, ovsena kaša, jaja) dok se nisam opsetila da joj dam ostatke od ručka.
    To bude uglavnom neko povrće, malo mesa. Ili umesto mesa skuvam neku žitaricu pa sa tim povrćem. Ili u povrtnu čorbu dodam proso i to je super zasitna večera.
    Ako je za ručak bilo nešto što se ne podgreva, ili se sve pojelo, tad uglavnom dajem žitarice. Kod nas ima da se kupi raž, ječam, ovas, pšenica (celovit zrno, samleveno) pa to dodam u retku palentu. Uz to pola banane i čaša jogurta.
    Nekad samo nagnječim bananu (jagode, kajsiju, šljive) u jogurt.
    Ponekad bareno jaje i parče sira (ako ste uveli jaje u dohranu).

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi za sad svaku vecer isto - griz... jedino mijenjam - pir, jecam, psenicni... na adaptiranom (nije htio niti na vodi, niti na zobenom/rizinom mlijeku, a ja ne mogu izdojiti 250ml mlijeka pa da se na trepavice postavim...) to ide, to voli, pojede brdo i ja sretna
    dorucak je nama problem jer je sad u nekoj fazi da nece voce, jogurt nikad nije prihvatio niti bilo kakve mlijecne preradevine... tako da mu kuham obicne zgance i to nekako prodje... drugo nista nece, kaj mu ja mogu... voce mu nekako uvalim popodne za uzinu i to moram kemijat za ubit se... a prije mjesec-dva nije htio nista osim voca...
    valjda se zasitio...

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo skoro 15 mjeseci i dalje nam je večera jednolična - uglavnom griz (pšenični, ostale baš ne voli) ili palenta na mlijeku, ponekad jogurt s malo kruha (s voćem nema šanse), ali pojede i ostatke od ručka ili ako smo imali neki desert koji on voli, npr. pitu od jabuka, neki dan tortu od sira. Nekad mu dam namaz (opet ili sirni ili putar) pa s malo mlijeka ili jogurta.

Nas muči doručak, tj. nedostatak istog. Malac naime spava cijelu noć i ujutro prvo dobije bocu AD-a (to bude između 7 i 8). Onda više nije gladan i iako sam pokušala uvaliti bilo kakav doručak oko 9 on jednostavno neće. Sljedeći obrok nam je voće (ponekad samo, ponekad sa žitaricama) i to tek oko 10,30. Jednostavno ne znam kako izbaciti ovu bocu, a iskreno i ne bih jer preko dana pije jako malo tekućine tako da barem s tim mlijekom dobije nešto. I što mu uopće probati dati za doručak kad za večeru uglavnom jedemo žitarice, isto to? Jaja sama ne voli, mogu mu uvaliti samo s nečim drugim, npr. nekim povrćem, svježi sir neće, ne voli čak ni dječje kekse, on bi samo griz i žgance.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

baš sam nešto slično htjela pitati!
    mene zanima cjeli dnevni meni 11to mjesečne bebe. i zanima me koje sve namirnice dajete.

mi za večeru papamo griz(pšenični), žgance, kus-kus i zobene pahuljice. ali u zadnje vrijeme baš i ne pojede puno.

a imamo isto problema s voćem. totalno ga odbija. samo bi povrće.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa voće usitnjeno umiješaj u to što voli ili barem iscijedi sok, pa umiješaj. Tattoo, zašto bi mu izbacivala tu bocu? To mu je zajutrak, a oko 10.30 doručak, i super!
    Roko pocica neposredno prije ustajanja oko 7.30/8, pa slijedi prvi drijemež i buđenje oko 10 i po. Tad jede žitarice i voće, ponekad keks i voće, ali bez voća nikako! Večeru smo tek nedavno uveli, a to su najčešće žitarice.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 17.05.2011. at 10:03

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Nas muči doručak, tj. nedostatak istog. Malac naime spava cijelu noć i ujutro prvo dobije bocu AD-a (to bude između 7 i 8).
    Pa vidiš da doručkuje, samo ne ono što ti želiš i kad ti želiš
    Pokušaj mu ponuditi suho voće, moj to jede radije nego svježe voće. Možeš mu skuhati i kompot od jabuka i suhih šljiva, na kraju odliješ višak vode i ubaciš šaku griza da se skuha. Nama je upalilo i u najžešćoj fazi odbijanja svježeg voća. Za večeru mu možeš pogrijati i ostatak ručka.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dugo vrtela stalno jedno isto za večeru (palenta, druge žitarice, ovsena kaša, jaja) dok se nisam opsetila da joj dam ostatke od ručka.
    Kod nas, srećom, nema ostataka od ručka Malac sve smaže!
    Možeš li mi, molim te, reći što je to ''bareno'' jaje? Je li to kuhano?

Mi zasad jedemo samo žumanjak.

baš sam nešto slično htjela pitati!
    mene zanima cjeli dnevni meni 11to mjesečne bebe. i zanima me koje sve namirnice dajete.
    Kod nas to trenutno izgleda ovako:

U 8.30 imamo doručak (griz (pirov, ječmeni ili pšenični) ili pahuljice (pirove ili ječmene) sa voćem ili palenta s jogurtom/mlijekom)

u 12.30 je ručak (meso, žitarice (riža, proso, quinoa, amaranth...) i povrće (najčešće korabica, mrkva i brokula koju jako voli)

u 16.00 dojimo

u 18.30 je večera i tu mu uglavnom dajem obrok sličan doručku, eventualno (domaći) voćni jogurt ili voće s pšeničnim klicama ili suho voće i keks....kao što sam rekla, donedavno sam dodavala one instant pahuljice, no na Forumu se dosta pisalo kako su pune šećera...a jučer čitam na Coolinarici ''hvalospjev'' čokolinu kojeg je napisao nutricionist (I. Kulier) Malo sam zbunjena, ali, svejedno, vjerujem da taj čokolino ipak ima previše šećera za svakodnevnu konzumaciju. Od tih instantica priznajem samo rižine pahuljice - na njima piše 99,9% rižina krupica

Prije spavanja, naravno, dojimo, a ponekad i po noći, zna se probuditi gladan oko 5h ujutro...ali, sve rijeđe....no, to ne znači da spavamo cijelu noć

Tattoo, slažem se s ostalima - ta boca mlijeka je njemu itekako obrok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upitnik a kak on po danu spava i kad?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Upitnik a kak on po danu spava i kad?
    On ti se budi svako jutro u 7h. Nakon toga spava od 10h do 11h (spava, zapravo, između 40min i sat i pol), drugo spavanje mu je u 14h (to traje obično 40 min).

Nakon večere u 18.30 je igranje (natjeravanje lopte po vrtu, uglavnom), kupanje, maženje...i onda ga dojim da zaspe. Obično zaspe oko 20h, no zna se boriti nemilice pa zaspe oko 21h.

Zašto pitaš?

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da, nama je ta boca doručak i nema tu ništa loše ali me brine kako će kad krene u jaslice, ranije buđenje pa onda boca, kad dođe u jaslice neće htjeti doručak.

Jedva čekam malo više svježeg voće jer se borimo s jabukom koju baš i ne voli. Danas smo probali jagode, dobila domaće iz vrta i bilo je "mrka faca i veliki ne". Probat ću mu sutra pomiješati malo s jogurtom.

Zanima me kako spremate bebačima pahuljice, mi smo do sad jeli samo zobene no čini mi se da mu pogoršavaju dermatitis pa ih nekako izbjegavam. Ove druge nisam nikad probala. Dal da ih samo ofurim vodom, prokuham ili ih moram miksati (beban već grize zubićima ali kad naiđe na nešto baš tvrđe radi face i pljuje van)?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj upitnik? prvotno napisa Vidi poruku
    On ti se budi svako jutro u 7h. Nakon toga spava od 10h do 11h (spava, zapravo, između 40min i sat i pol), drugo spavanje mu je u 14h (to traje obično 40 min).
    Nakon večere u 18.30 je igranje (natjeravanje lopte po vrtu, uglavnom), kupanje, maženje...i onda ga dojim da zaspe. Obično zaspe oko 20h, no zna se boriti nemilice pa zaspe oko 21h.Zašto pitaš?
    a ne treba cicu za to spavanje? i već ganja loptu, pa ima 11 mjeseci ( ili je to puženje za loptom). moj jučer klope 0 bodova, samo bi cical, i opet smo u začaranom krugu! on isto spava ujutro od 10 ( od 40min do 1.5 sat) i oko 15 sati ( od 40 do 2 sata, više oko sat ), navečer ide spat oko 8 , a već se budi najkasnije oko 1 sat, pa onda svako malo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Jedva čekam malo više svježeg voće jer se borimo s jabukom koju baš i ne voli. Danas smo probali jagode, dobila domaće iz vrta i bilo je "mrka faca i veliki ne". Probat ću mu sutra pomiješati malo s jogurtom.

Zanima me kako spremate bebačima pahuljice, mi smo do sad jeli samo zobene no čini mi se da mu pogoršavaju dermatitis pa ih nekako izbjegavam. Ove druge nisam nikad probala. Dal da ih samo ofurim vodom, prokuham ili ih moram miksati (beban već grize zubićima ali kad naiđe na nešto baš tvrđe radi face i pljuje van)?
    ak ti mali ima dermatitis slobodno preskoči jagode, čak i obavezno ove godine, jer one jako pogoršavaju dermatitis i pojačavaju svrbež, pahuljice u principu pofuriš s nečim i ostaviš malo da se natopi, pa nekaj smučkaš unutra, i to bumo preskočili jer je moj alergičan na sve glutene

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a jučer čitam na Coolinarici ''hvalospjev'' čokolinu kojeg je napisao nutricionist (I. Kulier) Malo sam zbunjena, ali, svejedno, vjerujem da taj čokolino ipak ima previše šećera za svakodnevnu konzumaciju.
    Coolinarica je Podravkin portal, a čokolino proizvodi - Podravka Savjete sa Coolinarike treba uzimati sa rezervom jer oni u receptima/savjetima/rubrikama/tekstovima guraju svoje proizvode. Tako je i taj nutricionist plaćen od Podravke. Pa neće valjda pljuvat po čokolinu, ne?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

a ne treba cicu za to spavanje? i već ganja loptu, pa ima 11 mjeseci ( ili je to puženje za loptom). moj jučer klope 0 bodova, samo bi cical, i opet smo u začaranom krugu! on isto spava ujutro od 10 ( od 40min do 1.5 sat) i oko 15 sati ( od 40 do 2 sata, više oko sat ), navečer ide spat oko 8 , a već se budi najkasnije oko 1 sat, pa onda svako malo.
    To ti je kombinacija puzanja, padanja i glavinjanja za loptom Voli i da ga tata drži dok on šutira (promašuje) loptu! To ga fino izmori prije spavanja!

Naravno da mu treba cica Uvijek ga dojim prije spavanja, ponekad zaspe na cici, a ponekad se otkači, pa pijano baulja po krevetu, dok mi se ne sruši na rame i tu zaspe.

Preko dana ga uspavljujemo u kolicima, mene TO brine - tko će mi ga u jaslicama uspavljivati

Uz sve naše napore zadnjih 11 mjeseci, nikako ga nismo uspjeli naučiti da sam zaspe preko dana....

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Coolinarica je Podravkin portal, a čokolino proizvodi - Podravka Savjete sa Coolinarike treba uzimati sa rezervom jer oni u receptima/savjetima/rubrikama/tekstovima guraju svoje proizvode. Tako je i taj nutricionist plaćen od Podravke. Pa neće valjda pljuvat po čokolinu, ne?
    E, hvala na razjašnjenju! Naime, nisam znala da je to Podravkin portal (sillyMe) Sad me muž pošpotao kako to nisam znala, jednostavno nisam obraćala pažnju
    A kad bolje razmislim....bilo je tamo dosta neobičnih stvari napisano koje su me natjerale da podignem obrvu....vi'š, vi'š...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znači onda ti fali još najmanje 2 cicanja?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

znači onda ti fali još najmanje 2 cicanja?
    Ne razumijem

Mi imamo 3 kruta obroka dnevno i 2, odnosno 3 mliječna (dojenje), ako na to misliš

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Upitnik, jeste li uveli kravlje mlijeko?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne razumijem
    Mi imamo 3 kruta obroka dnevno i 2, odnosno 3 mliječna (dojenje), ako na to misliš
    ali ih nemaš na popisu, radi tog sam i pitala kak mali spava, samo da usporedim s svojim, naj se ljutit

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

ali ih nemaš na popisu, radi tog sam i pitala kak mali spava, samo da usporedim s svojim, naj se ljutit
    Ma ne, ne, naravno da se ne ljutim Samo nisam bila shvatila jel'to kao šala ili pitanje.
    Napisala sam to u onom dugačkom postu gore, ali vjerojatno baš ne najjasnije

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    Upitnik, jeste li uveli kravlje mlijeko?
    Nismo. I baš smo muž i ja u procesu razmišljanja hoćemo li kravlje mlijeko ili ono prijelazno mlijeko. Odvagujemo za i protiv.
    Vi?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja imam jednog troipogodišnjaka koji je oko 10-11.mjeseca počeo da uzima kravlje, a sad imam bebu od nepuna četiri mjeseca. Pitam te zbog recepata, jer kad uvedeš kravlje imaš mnogo veći izbor za doručak i večeru. Definitivno ishrana postaje raznovrsnija. Pitam te da ti predložim nešto od toga.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

O, pa samo predloži!
    Zato sam i počela temu!!!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam umjesto instant pahuljica kuvala, a to radim i danas, zobene pahuljice. U hladno mlijeko, recimo 250 ml, staviš tri do četiri kašike pahuljica i kad prokuva da kuva na laganoj vatri dok ne počne da se lijepi. Ja sam na kraju dodavala i malo maslaca, jer djeci treba masti za razvoj mozga i sladila medom. Ali ako nisi još sa medom počela, oprezno u početku. Med je zakon, mi ga malenom trpamo u sve umjesto šećera.
    Onda možeš kuvani krompir da preliješ mješavinom vrhnja i mladog sira.
    Omlet od jaja i nekog povrća (tipa paprika ili tikvica) je sasvim OK. Mada je to bolje za doručak. (I jaje u svakom obliku, ako voli. Kod mene je omiljeno)
    Dalje, griz prolazi u svakoj varijanti, a možeš da mu dodaš na kraju i kakao, čisto da proba drugačiji okus.
    Sutlijaš je super, isto može radi promjene voće da se doda na kraju. Sa bananama trpaju kao blesavi
    Onda može i popara. Pretpostavljam da znate šta je.
    Ako si za nešto od ovoga posebno zainteresovana rado ću ti pojasniti kako ide sa malim mjerama.
    Da, ponekad ako se ne najede baš za ručak, a bila je recimo supa (juha), može se isjeckati kuvano pileće meso, dodaš žumance (ili čitavo jaje, u zavisnosti od toga da li je počeo da jede, ali je već trebalo da jeste), mrkvu kuvanu, malo hljeba natopljenog mlijekom, mrvicu brašna da to sve poveže, bijeli i crveni luk (ako voli), peršun i onda se to sve prži u ulju ili se dinsta u sosu od paradajza.
    I tako.
    Imam ja još mnogo šta, pa ako ide...
    Meni je veoma važno da djeca zdravo jedu, a cijelu prvu godinu (pa i kasnije) sam spremala jela po receptima iz knjige dječjeg nutricioniste.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam umjesto instant pahuljica kuvala, a to radim i danas, zobene pahuljice. U hladno mlijeko, recimo 250 ml, staviš tri do četiri kašike pahuljica i kad prokuva da kuva na laganoj vatri dok ne počne da se lijepi. Ja sam na kraju dodavala i malo maslaca, jer djeci treba masti za razvoj mozga i sladila medom. Ali ako nisi još sa medom počela, oprezno u početku. Med je zakon, mi ga malenom trpamo u sve umjesto šećera.
    Onda možeš kuvani krompir da preliješ mješavinom vrhnja i mladog sira.
    Omlet od jaja i nekog povrća (tipa paprika ili tikvica) je sasvim OK. Mada je to bolje za doručak. (I jaje u svakom obliku, ako voli. Kod mene je omiljeno)
    Dalje, griz prolazi u svakoj varijanti, a možeš da mu dodaš na kraju i kakao, čisto da proba drugačiji okus.
    Sutlijaš je super, isto može radi promjene voće da se doda na kraju. Sa bananama trpaju kao blesavi
    Onda može i popara. Pretpostavljam da znate šta je.
    Ako si za nešto od ovoga posebno zainteresovana rado ću ti pojasniti kako ide sa malim mjerama.
    Da, ponekad ako se ne najede baš za ručak, a bila je recimo supa (juha), može se isjeckati kuvano pileće meso, dodaš žumance (ili čitavo jaje, u zavisnosti od toga da li je počeo da jede, ali je već trebalo da jeste), mrkvu kuvanu, malo hljeba natopljenog mlijekom, mrvicu brašna da to sve poveže, bijeli i crveni luk (ako voli), peršun i onda se to sve prži u ulju ili se dinsta u sosu od paradajza.
    I tako.
    Imam ja još mnogo šta, pa ako ide...
    Meni je veoma važno da djeca zdravo jedu, a cijelu prvu godinu (pa i kasnije) sam spremala jela po receptima iz knjige dječjeg nutricioniste.
    Zobene pahuljice već jedemo i to voli

E, sad - sutlijaš nisam nikad radila, pogledala sam na Coolinarici što je to - ako ti nije problem, napiši mi svoj recept, molim te.Za poaru isto

I hvala puno za prijedloge, samo ti napiši ako ti još šta padne na pamet - cijenim to!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nisam zaboravila, pišem danas čim stignem

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo ja ću prepisati iz svog dnevnika :
    banana,griz
    zobena kaša
    dvopek,banana
    kus-kus
    raženi griz
    ječmena kaša
    proso
    pura s maslacem
    (kršitelj koda) 8 žitarica (nema šećera)
    3 korn
    dinkel griz
    ili jednostavno ostatke od ručka

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mojoj sam za veceru radila:
    - krumpir-pire i neko svjeze povrce (npr. paradajz, krastavci -ali nezacinjeno)
    - palacinke (mogu s vodom) same ili s mrvom domaceg dzema (maline, jagode i sl. - da nema puno secera)
    - zganci s jogurtom
    - zganci sami na kockice (obozava zgance)
    - tjestenina sa salsom (moze i tjestenina s "umakom" od kuhane mrkve)
    - kuhani krumpir i tikvice/karfiol s maslinovim uljem ili zapeceno s malo vrhnja
    - rizoto (najcesce ostatak od rucka)

Meni je vecera nekako obrok najslicniji rucku ali laganiji...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 31.05.2011. at 17:13

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja curica 11 mjeseci za večeru voli pojesti

zgance s jogurtom
    zgance s korabom i malo kiselog vrhnja i jogurta
    griz s bananom ili jabukom, suhom šljivom, smokvom, grožđicama

nekad jogurt u koji umještam neko voće

+ ostatke od ručka

obično pojede prvo ostatke od ručka - par žlica gospođica neće više pa onda joj ponudim još nešto i dobro se napije vode pa spava cca 4 h : u komadu i eto je opet gladna

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam znala jaje pomješati sa grizom i onda u ključalu vodu(kao i običan griz).U to malo maslaca ili vrhnja ili samo-svejedno.Ona je to obožavala.Palenta,popara,palačinjak(s vrhnjem npr.),jogurt,kod nas su u obzir dolazile samo slane varijante.Tako je ostalo i dan danas.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da voli i milkshake tj. jogurt, banana i npr suha smokva ili neko drugo voće...pa to ubacim u blender i super kalorična večera posebno kroz ljetne dane kad je još više žedna

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja imam jednog troipogodišnjaka koji je oko 10-11.mjeseca počeo da uzima kravlje, a sad imam bebu od nepuna četiri mjeseca. Pitam te zbog recepata, jer kad uvedeš kravlje imaš mnogo veći izbor za doručak i večeru. Definitivno ishrana postaje raznovrsnija. Pitam te da ti predložim nešto od toga.
    moja je kravlje probala prvi put s dvije godine
    nikad ga nisam koristila u dohrani, i nikad mi nije ni falilo?!
    zapravo, ne pada mi ni na pamet kako bih ga mogla koristiti i što s njim spremiti a da ne može bez njega?!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja imam taj problem što moj maleni neće ništa mliječno
    ni jogurt ni sir niti čak voćni jogurt
    totalno sam bezidejna i sve mi se čini da se vrtim u krug s tom večerom

jučer sam mu nakon pauze opet pokušala skuhati griz i u njega stavila malo voćnog jogurta, al nije išlo pa sam radila drugu večeru
    nemam pojma šta bih mu davala

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moji isto ne vole jogurt, ali kada radim npr. zobene pahuljice, stavim jogurt i natrpam voća koje totalno preuzme okus npr. uzmem marelice koje su slatke i pojedu

sir i vrhnje ne vole, ali recimo, omiljeni ručak je grašak ( kojeg obožavaju ), utrpam sira i vrhnja i komadiće kruha, stavim žitaricu npr. cous cous i popapaju, okusi odlično pašu, grašak je slatkast i prevladava

malo maskiram ono što ne vole, ali ne dolazi u obzir da ne jedu jogurt recimo, nekako ga već uguram u njih, jednom će ga zavoljeti valjda

sva sreća, moji su zasad stvarno dobri jelci i sa drugim stavrima nemamo problema, stvarno sve jedu što napravim

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi za večeru često jedemo gnječenu bananu pomiješanu s vrhnjem i jogurtom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •