Results 1 to 30 of 30

Thread: Bartholinova zlijezda

marta's Avatar

Default Bartholinova zlijezda

Jel netko imao problema s oticanjem Bartholinove zlijezde? Kako se to rijesi?

marta's Avatar

Rijeseno.

Ja oblogom od kamilice, a koliko se sjećam pila sam i neki antibiotik....

marta's Avatar

meni je samo bezbolno otekla, sokirala sam se kad sam ju napipala i trebalo mi je neko vrijeme da uopce skuzim sta je sad to. :shock:
    od vruceg obloga je nestala, valjda se kanalic otvorio.

poslije nisi imala problema? nije se vracalo?

Meni je isto bilo totalno bezbolno. Presvlačila sam se za posao i skužila. Buknulo je u najviše nekih sat vremena dok sam doručkovala. Umrla sam od straha. Mama je odmah zvala bolnicu i naručila nas na odjel jer moj gin nije radio. Srećom je taman i on došao.
    Znam slučajeve kada su to kirurški rješavali, pa sam bila sretna kada me poslao doma mirovati uz oblog od kamilice i mislim neki antibiotik. Povuklo mi se nakon par sati stavljanja obloga. Jako brzo.
    To je bilo prije nekih 5 godina. Nije nisam poslije imala problema s tim.

Ja sam imala kirurški zahvat. Prvi puta su mi samo očistili, a drugi puta su mi ju skroz izrezali. Tako da sada nemam B. žlijezdu sa lijeve strane. Nadam se da će desna mirovati, jer mi je to bilo vrlo bolno i neugodno iskustvo. U bolnici su dovodili specijalizante da pogledaju "primjerak", jer takav nisu nikada vidjeli. Veličina 2 jajeta.Uglavnom, nisam mogla stajati ni hodati jer mi se ukočila noga tj. cijela lijeva strana. O sjedenju da i ne pričam.

marta's Avatar

uh, grozno.

Maslacak, grozno iskustvo. I meni je bila u pitanju lijeva...

Meni se 2 x upalila, ali ja nisam htjela ginekologu, jer sam gledala kako to kirurški rješavaju, pa sam pila antibiotike i ležala 2 dana dok se sama nije otvorila. Bolilo je ko sto vrazi, nisam mogla hodati.
    U principu se te upale ponavljaju, i mora se na kraju kirurški riješiti, ali meni ,kuc,kuc,kuc nije bilo problema već 15 godina.

LEA7's Avatar

Naježim se i na sam spomen dotične žlijezde. Imala sam upalu 4 puta, rješavala je oblozima i antibioticima, ali peti put je bila veličine jajeta i jedva sam došla do gin.Žena mi je odmah, ambulantno, napravila "marsupijalizaciju" tj.skalpel u ruke, rez, ispiranje sadržaja sa jodom i prekrasnih pet šavova u obliku zvijezde.Tako da sad s lijeve strane imam taj ožiljak, a sa desne jedan malo poduži od epiziotomije.
    Prošlo od toga četiri godine, nadam se da se neće ponoviti.

marta's Avatar

zanimljivo, sve smo imale upalu s lijeve strane.

meni je proslo samo, od vruceg obloga, nije se vratilo. jos.

možete mi malo objasniti što je to točno,mislim da imam i ja taj problem al nisam sigurna da je to to. :/

Na samom ulazu u rodnicu pod prstima se osjeti kao kuglica, ovisno u kojem je stadiju.Meni je prvo bilo veličine graška i zatim raslo do večine dva jajeta. Ako osjetiš nekakvu "kuglicu" najbolje se javi svom ginekologu pa će ti on dati terapiju. Meni je rekla da stavljam obloge od kamilice i crne masti, ali da ne vjeruje da će to pomoći jer je rasla prilično brzo i nije bilo naznaka da će sama puknuti. Za dva dana sam bila u bolnici. U svakom slučaju kod svakoga je drugačije, moj primjer je bio jedan od nezgodnijih, pa da te ne uplašim.

Meni su pomogli oblozi od kamilice.... i nije puklo nego splasnulo!

pa,ja imam nešzo,veličine graška,a znalo je biti i veće,ne baš na ulazu u rodnicu,više prema naprijed,na rabu gaćica.ljubičaste boje,svako toliko pukne,pa splasne,pa se opet napravi.Imala sam prije trudnoće,u trudnoći ne ,sada opet imam.Dali je to to?

Zaboravila sam napisati.Dok ne pukne boli ko sam vrag,ma ko sto vragova.

marta's Avatar

moglo bi biti, ukucaj u google, pa ces naci neke fotke.
    meni je bila bijela kvrzica, koja je splasnula od vruceg obloga, posto je to zlijezda koja nesto luci, pretpostavljam da se otvor otvorio i da je sadrzaj iscurio.

ja nisam isla doktoru, nije me nista bolilo, al da je sigurno bih otisla. kolko sam procitala bol je jedan od znakova da se razvila bakterijska upala. ako ne boli onda je kao samo zacepljeno. ja se nadam da je moja sanirana for good.

LEA7's Avatar

draga Lali, bolje pođi liječniku. Meni je moja gin.rekla da je dobro ako pukne prema van, ali se može dogoditi da to pukne i prema unutra a onda je sranje . Naime, to je puno bakterija i može doći do ozbiljnih problema.

uh,da idem ginek. ili doktoru opće prakse?

Ginekologu naravno, pa gdje bi te opća pregledala?

marta's Avatar

Opet mi se napravila cista s iste lijeve strane na kojoj mi je, gle cuda, i oziljak od epiziotomije...

Ja sam to izbusila sterilnom medicinskom iglom, a sad idem vidjeti koja je homeopatija za to. :/

Osoblje foruma sirius's Avatar

Baš te je snašlo,klinci nabrijani ,pa još i ovo.
    Moja prijateljica ima povremenih problema sa njom,jednom je završila i na kirurgiji sa drenom.
    Što se tiče homeopatije možda da probaš sa siliceom ...

marta's Avatar

Skuzila sam da je Silica remedija za to.

Cuj, mene to ne boli nit mi smeta, ali ide mi na zivce kad napipam kvrgu u rodnici i ne da mi se cekati da se to zagnoji i upali. Pa ja to odmah operiram...

Osoblje foruma sirius's Avatar

Čuj ,poznati doktori kažu da je problem u suženju kanalića,a ti si sposobna žena ,ne sumnjam u tvoje kirurške sposobnosti.
    Već si i sama puno puta spomenula da barataš iglom ko od šale .

Prijateljicu su mi doktori dohvatili davnih dana kad još nisam znala da postoji nešto osim antibiotika i noža.

marta's Avatar

Ju sto mi godi kad me fale. Eto ako jos nekom treba operirat Bartholinovu cistu ja se dobrovoljno javljam!

babyiris's Avatar

Ima još topica na tu temu pa i sekino iskustvo. Cure, dršte se!

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...bartholinijeva

a zakaj's Avatar

Quote Originally Posted by marta
    Ju sto mi godi kad me fale. Eto ako jos nekom treba operirat Bartholinovu cistu ja se dobrovoljno javljam!
    imat cu te u vidu, pogotovo sad kad sam na moru.
    vec imam neka zacudna iskustva s lijecenjem bartholinove ciste u sibeniku.

Osoblje foruma mikka's Avatar

Quote Originally Posted by maslacak1
    Ja sam imala kirurški zahvat. Prvi puta su mi samo očistili, a drugi puta su mi ju skroz izrezali. Tako da sada nemam B. žlijezdu sa lijeve strane. Nadam se da će desna mirovati, jer mi je to bilo vrlo bolno i neugodno iskustvo. U bolnici su dovodili specijalizante da pogledaju "primjerak", jer takav nisu nikada vidjeli. Veličina 2 jajeta.Uglavnom, nisam mogla stajati ni hodati jer mi se ukočila noga tj. cijela lijeva strana. O sjedenju da i ne pričam.
    same here
    ja imala operaciju 3x. fuj. sad imam oziljak od toga s desne, a od epi s lijeve strane. mora da dole krasno izgledam

pozdrav!
    Prije tjedan dana obavila sam operativni zahvat ciste velicine ljesnjaka...jedan doktor ginekologije mi je rekao da bi je bilo najbolje odstraniti,dok drugi kaze da ne treba jer to nije podrucje za upalu. ja sam se odlucila za operaciju da poslije nebi imala problema.. no, poslije operacije i jednog dana bivanja u bolnici,ja ne prestajem krvariti...nije nesto obilno,ali zbog toga ne uspjeva zacijeliti... tesko mi je sijediti,stajati,lezati...oteklina sporo opada... je li to normalno? koliko traje oporavak? I kako zaustavit krvarenje da se to napokon pocne susiti?

Meni se upalila 4 puta desnai od toga 2 puta zaustavljana s antibioticima a 2x rezana i drenirana. Doktor mi je preporučio operaciju al kaže da će biti frkovito jer mi je žljezda jako duboko iz uz samu kost. Ne znam kad ću se odlučiti za tu divotu. Još dojim a i voljela bi da bebać bude veći jer ko zna koliko ću biti izvan pogona.