Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 88

Tema: Otkud beba u stomaku/trbuhu?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Otkud beba u stomaku/trbuhu?

Kako odgovoriti troipogodišnjaku na pitanje - kako su on i brat došli u stomak?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa onako, ukratko--mama ima jaje, tata spermic, i kad se jaje i spermic spoje nastane beba. koja raste 9 mjeseci.

imas nekih slikovnica, a sigurno se nade i slicica na internetu.

interesantno mi je da ni jedno od moje djece nikad nije pitalo kako je meni beba dosla u trbuh.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mojeg je jedno vrijeme intenzivno zanimalo kako beba izađe iz trbuha, a ne kako uđe.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I moju! Objasnila sam joj da postoji jedna rupica na, kako ona kaže pišici, koja se, kada je beba dovoljno narasla, raširi i beba kroz nju izađe. A ona meni na to: "Pokaži!"

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    I moju! Objasnila sam joj da postoji jedna rupica na, kako ona kaže pišici, koja se, kada je beba dovoljno narasla, raširi i beba kroz nju izađe. A ona meni na to: "Pokaži!"
    još nismo došli u fazu "tih" pitanja, ali na ovo moram samo reći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Šampita prvotno napisa Vidi poruku
    Kako odgovoriti troipogodišnjaku na pitanje - kako su on i brat došli u stomak?
    Tata ih je tu stavio.
    Kako?
    Pitajte tatu ....

Šalim se za drugi dio, ali prva rečenica je istinita.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj enchi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam svom danas pokazala, gledali emisiju o razvoju bebe od zaceca i vidio je porod, i vaginalni i carski. Bio je odusevljen! (za razliku od MM-a )

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Tata ih je tu stavio.
    Kako?
    Pitajte tatu ....

Šalim se za drugi dio, ali prva rečenica je istinita.
    Cure, neozbiljne ste... pitaće i vas...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma najbolje je ovako kako kaže mikka! Jednostavno, bez puno kompliciranja.

Pitala je moja mene i to kako je beba došla u trbuh, ali sam se smotala, nisam očekivala takvo pitanje pa sam izbjegla odgovor. Sad sam spremna - samo ju čekam!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

istinito. s onoliko detalja koliko dijete traži.

moj je pitao baš u toj dobi.

sjećam se da smo tad kupili i larousse dječju enciklopediju o bebama, ali objašnjenje je došlo od nas.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam svojem (pitao je oko 3,5 g) objasnila da su bebe jako male i onda izlaze kroz rupicu na pišici, ali ne onu kroz koju se piša, nego jednu pored nje.
    Onda je mama s bebom koji dan u bolnici, dok beba malo poraste.
    Neke bebe se ne rađaju kroz tu rupicu, nego dr. napravi mali rez na trbuhu, izvadi bebicu i sašije rez. Na to se je zabrinuo i pitao da li to mamu jako boli. Rekla sam da ne.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moj zna već duuugo da je on izašao kroz pipicu, malu rupicu
    htio je vidjet jer ga zanima jel veća od pupka lol

a kad je pitao kako beba uđe u trbuh - paaa, bila sam nespremna totalno pa sam rekla da beba padne sa zvijezdice kad se mama i tata prime za ruke i jako jako zažele tu bebicu
    onda je narafski pitao jel se može i on s nama primiti za ruke pa da mu dođe braco sa zvjezdice
    Kad vidi zvijezdu padalicu misli kako nekome negdje dolazi beba

ah, jedan dan ćemo se morat "izvlačit" iz te priče

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je pomogao vrt, kad se sadi/sije sjeme u zemlju pa naraste biljčica - tako isto naraste i beba. Tata ju "posadi". Detalji uslijede kad se pokaže interes za to. Nisam sigurna da moj 11-godišnjak i dan danas kuži kak to ide, ali zato zna mlađi još od vrtića.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Baš ste me nasmijale cure! genijalna su ta dječica!
    Moja curica od milion pitanja zna da bebe kad su male su mami u trbuhu, jer je vidjela puno trudnica pa ju je zanimalo, iako ju još nije zainteresiralo kak idu van. Neki dan je samo rekla dok smo se igrale i mazile na krevetu, a baš je bila meni pod nogama: "IDEM NAZAD." Ja pitam kud, a ona se počne gurati, onak glavom i kaže U TUBUH, MAMA. ali onak sasvim ozbiljno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaru je isto prvo zanimalo kako beba izađe, a tek kasnije kako uđe. i jedno i drugo sam joj objasnila upravo onako kako je, od menstruacije, preko jajašca i spermića, do vaginalnog poroda i carskog reza.
    margita je sve to od najranije dobi slušala, tako da nikad nije ni pitala, oduvijek to nekako zna LOL

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Meni je bilo lako objasniti "ulazak", doktori su ih stavili tamo, i Sunčicu i seku
    A jučer smo pričali o tome zašto je beba okrenuta glavom prema dolje pred porod. Kad želiš proći kroz uzak tunel, ideš s glavom naprijed, ne s nogama, sasvim razumljivo

Ma sve oni skuže kad se lijepo objasni.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

šmizi je pitala kako će braco izaći van iz trbuha, pa brže-bolje sama sebi odgovorila "na rajfešlus"
    :rodila mama šnajderica :
    kako je došao unutra nije me do sad pitala

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam se okrenula arhitekturi. Žene u stomaku imaju malu vrečicu koja kad je unutra beba raste sa bebom i to je bebina soba. Kad beba sasvim naraste i pretjesno joj je u sobi otvaraju se mala vrata na piši i beba izlazi. Ako se vrata ne mogu dovoljno otvoriti bebu izvadi doktor, kao nju i brata.

Do sad nikad nije tražila detalje o tom kako se beba "pojavi" u stomaku, objašnjenje da nam Bog daje djecu je njoj sasvim dovoljna (što me malo čudi, njoj je 6,5 godina). I menstruaciju sam joj objasnila u okviru sobice za bebe koju imaju samo žene, ne mogu da zamislim da nas nešto takvo iznenadi, a kako danas djeca brže sazrijevaju, volim da ima više vremena da to preradi u glavi.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    šmizi je pitala kako će braco izaći van iz trbuha, pa brže-bolje sama sebi odgovorila "na rajfešlus"
    LOL

genijalno!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

na satelitu je bila jedna emisija o bebama, svakodnevno o jednoj mami kako se razvijala njena trudnoča pa sve do poroda !
    moja mala ju je uredno pratila, več je postala prava doktorica jer je znala sve procese poroda i što se radi s bebom dok se rodi jer je sve u detalje bili prikazano i objašnjeno!
    tak da smo to pitanje riješili učeči njemački!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji nećaci (5 i 2) se slažu da je MM stavio bebe unutra, manji ponekad pita da li je teta pojela bebe
    a za izlazak - mame idu po bebe u jodilište
    Sad smo u fazi kad se pitaju koliko su te bebe velike i donose lutke raznih veličina, prislanjaju mi na trbuh i licitiraju - da li je to preveliko ili pre maleno.

A vaše priče su mi genijalne pitam se kako ću ja svojima objasniti kako su se oboje odjednom nagurali i unutra i van...
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 25.07.2011. at 15:13

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

kako je došao unutra nije me do sad pitala
    Da počnem da šijem?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da počnem da šijem?
    probaj, možda se "primi"

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

probaj, možda se "primi"
    Kod mene u kući čisti realizam, slabo prolazi šta bajkovito. A za šivenje sam talenat koliko i za fiziku .
    Ljudi, žene, ispade da samo mog interesuje kako se zadesio unutra. Ooooooo...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nije to ništa, moj je u dobi od nekih 4-5 godina obavijestio tetu u vrtiću da se peseki pare i da će nakon toga dobiti mlade. Meni ni dan danas nije jasno kako je pohvatao sve konce jer su i naša objašnjenja bila na razini ovog topica. Teta ga je dugo zvala "Pubertet", he he he... Kako se to prelama kroz njegov mozak danas, ne znam. Ne pita puno... Zaključak: ako djeca ne pitaju, to još uvijek ne znači da ne znaju. Jednostavno, nismo im jedini izvor informacija...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mlađi sin (skoro 3 godine) je u fazi pitanja "mama ima ninac (pišulinac)?, babo ima ninac?, seka ima ninac?" Pravo me čudi da ga to interesira, dok moju kčer te stvari u opće nisu zanimale (3,5 godine) dok ja nisam počela pričati o spolnim razlikama kad smo saznali da očekujemo brata.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod mene u kući čisti realizam, slabo prolazi šta bajkovito. A za šivenje sam talenat koliko i za fiziku .
    Ljudi, žene, ispade da samo mog interesuje kako se zadesio unutra. Ooooooo...
    ne, nije jedini.

i kod nas prolaze znanstvena objašnjenja prije nego bajke, pa kad nas je pitao "a od čega ste me napravili?" dobio je odgovor, a onda ga je dakakako zanimalo kako je tatina stanica dospjela do mamine. a onda mu nije bilo dovoljno čuti da se mama i tata ljube "na poseban način" nego je htio znati kakav je to način.

pa to je posve prirodna znatiželja pametnog djeteta. zašto je problem objasniti?

ja bih radije da dijete zna činjenice nego da misli da je mama zatrudnila kroz usta ili nekako slično. isto kao što smrt nisam objašnjavala kao "x spava" ili "x je na nebu". uvijek nastojim dati istinito objašnjenje, samo količina detalja varira ovisno o dobi. a najmanje od svega želim da pomisli da je seks nešto loše, o čemu se ne bi smjelo pričati (lekcija o privatnosti uslijedi ubrzo, a i ona je jako važna).

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam svojem djetetu odlučila davati točne činjenice, sukladno dobi i znatiželji.
    Iskreno odgovaram o trudnoći i smrti, to su za sad bila "škakljivija" pitanja.
    Jedino što o smrti "uljepšavam" je da su ljudi koji umru jako stari i jako bolesni, nismo se još dotaknuli da i mladi umiru. Ali i tu će biti naglasak na jaaaako bolesni, ili nesretni slučaj.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svojim govorila da se bebe prave od ljubavi, tako da se mama i tata puno vole i goli ljube i maze u krevetu. S vremenom su starija djeca proširila teoriju na drugom mjestu i sve im je jasno a mlađi još razbija glavu s tim kako je sve to skupa moguće. Doduše, sad mu je najdraže pitanje na koji naćin će mi beba izaći kroz onu stvar. I mene to muči isto. One priče s rodama isl nikad nisu palile kod nas, ustvari ja nisam taj tip, imam osjećaj da takvim glupostima omalovažavam djecu. ja rađe skroz otvoreno ako treba neko onako

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moje dijete je 7 godina, jedinica. muči je ta činjenica jako, baš bi željela imati brata/sestru.
    to je došlo do tog stupnja da mi je nekidan rekla kako će ona bez problema otići do bake i dida prespavati
    jer ćemo možda tako prije napraviti dijete, sigurno nemamo mira od nje! ne znam bil se smijala il bih plakala...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Anemona, kod mene opet slično.
    Nije nikad pitala kako dolaze djeca u trbuh, ali zato puno puta kako beba unutra raste, pa o pupkovini, pa kako izađe van, pa o rodilištu, doktorima...
    Ja se spremam psihički na škakljivija pitanja.
    I o smrti isto kao kod tebe - imali smo jednu fazu tih pitanja kad je sve u kući procjenjivala jesu li stari, nakon što je uginuo pas.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh rodilište doktori LOL
    kod nas je trenutno puno važnije pitanje zašto se uopće tamo ide, i zašto sam ja prije tamo išla, kad je tako normalno roditi doma

sutra bi nam trebala doći u goste jedna prijateljica koja treba roditi svaki čas LOL i moje cure se jako vesele jer bi baš bilo super da rodi kod nas LOL, kažu da imamo sve što je potrebno za to i navijaju za još jedan porođaj u kući
    stariju je jedino malo mučilo što nema primalje, kaže da bi možda ipak bilo bolje tako

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    nekidan rekla kako će ona bez problema otići do bake i dida prespavati
    jer ćemo možda tako prije napraviti dijete, sigurno nemamo mira od nje!
    Flopice djevojčica ti je totalna dobrica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    sad tek vidim flopicin post jao meni, bude li i moja dorasla do te dobi bez da rodim još jedno dijete, sigurno ću i to čuti... slatkica mala
    Lutonjice, i ta pitanja o kućnom porodu ostavljam sa strane jer još nema ni buduće bebe a ni ja nemam konačne odluke što i kako kad za to dođe vrijeme, ali imali smo jednu fazu kad je ona sama - s neke 3,5 godine - zbog vlastitog straha od doktora govorila da kad budem imala bebu u trbuhu ona neće da idem ni na preglede a ni u rodilište - mala je materijal za rodine aktivistice

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    jelda, baš me dirnula !

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jelda, baš me dirnula !
    A i meni su se oči odmah zasuzile (OK mene trudnički hormoni peru nemilice) i odmah sam bila presretna što nosim blizančeke, pa mi možda takvo što oni neće reći.
    MM i ja smo začeli uz pomoć MPO i često čitam kako se osjećaju mame i djeca roditelja koji ne mogu začeti, a silno žele bracu ili seku. I onda čitam kako se tvoja djevočica ponudila ići baki i djedu i eto me opet sa suzama u očima....a cura je jednostavno prekrasna Ma koga ne bi dirnula tako slatka i altruistična izjava....
    I sorry na OT...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja naprosto ne znam kad je ok vrijeme da dijete sazna da su u igri stvaranja bebe u akciji naši spolni organi?

naime, ja mu ne mogu naprosto reći jajna stanica + spermić jer odmah slijedi a od kuda izlazi spremić, a gdje je ta jajna stanica, pa kako pa zašto
    Nekako još nisam spremna da zna da će njegov pišo ulazit u neku rupicu, kako ste to pitanje rješavale?

Btw, s obzirom da on silno želi bracu, neku večer smo mu rekli da će ga svakako prije dobit ako nas ostavi malo same
    da se držimo za ruke

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    ja naprosto ne znam kad je ok vrijeme da dijete sazna da su u igri stvaranja bebe u akciji naši spolni organi?

naime, ja mu ne mogu naprosto reći jajna stanica + spermić jer odmah slijedi a od kuda izlazi spremić, a gdje je ta jajna stanica, pa kako pa zašto
    Nekako još nisam spremna da zna da će njegov pišo ulazit u neku rupicu, kako ste to pitanje rješavale?
    I mene ovo zanima. Kad je vrijeme za reči?
    Jajna stanica mi nije problem, ali ovo da pišo nekamo ulazi,... kad je vrijeme?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim pozorno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa kad pitaju. obično odmah kad saznaju da se nešto s nečime treba spojiti - logično je da ih zanima kako se to događa.

mislim da je ok za početak dati korektnu informaciju, oni će to još sto puta zaboraviti ili protumačiti na svoj način i vjerojatno će tek oko puberteta početi konkretnije razmišljati o toj temi.

moj sedmogodišnjak, koji je sa 3,5 ispitao sve potrebne detalje, je nedavno poljubio svoju vrtićku simpatiju u obraz i rekao: ali mama, ja sam sad potrošio jedan spermij kad sam poljubio x!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vrijeme je onda kad vas pita: a kako se tatin spermić nađe u mami?
    margita to odavno zna (sad ima 4 godine)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a i ovo što kaže ajvica, oni to sto puta pitaju i sto puta zaborave LOL

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    U ovome i jeste fora. Zato sam i pitala.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene je oduvijek bilo strah da, ako djeci objasnim što ide u što, da će sami to pokušati. Pa sam nekako okolišala kad je taj konkretni dio u pitanju. A saznali su od prijatelja-grubu verziju. kad sam vidila da znaju i da znaju krivo, ali da znaju što ide u što, onda sam im objasnila. To je bilo negdje prije 2,3 godine, kad su imali možda 7 i 8 godina. Mali je još naivan i zelen, on ne zna ništa

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vrijeme je kad dijete pita.

nekom će djetetu biti dovoljna priča o sobici u kojoj raste braco/seka. nekome priča o tome kako se mama i tata vole. a neko će dijete (ja bih rekla većina iznad 3 godine) htjeti znati tehničke detalje - otkud beba, iz čega su je i kako mama i tata napravili. zašto to zamagljivati poluistinama - beba ne nastaje svaki put kad se poljubimo ili primimo za ruke, pa zašto bismo dijete u to uvjeravali.

djeci seks nije tabu, i ako im ga takvim ne prikažemo neće dalje razbijati glavu nego će razmišljati o sasvim desetim i stotim stvarima dok ne dođu u dob kad se javlja konkretan interes za spolnost.

a nama je to bio odličan uvod u razgovore o tome s kime se priča o seksu, kome se seks (ne)pokazuje, o intimi općenito (njegovoj, mojoj i tatinoj etc). slično kao u mlađoj dobi kad su ga zanimale anatomske pojedinosti naših tijela pa je naučio koji su (njegovi i naši) intimni dijelovi, tko ih smije gledati, dirati etc.

pa onda ovisno o situaciji u bližoj okolini možemo pričati o posvojenju, MPO i tako dalje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a i ovo što trina kaže, ja bih radije da saznaju ispravno kod kuće nego neispravno od prijatelja.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moje dijete je 7 godina, jedinica. muči je ta činjenica jako, baš bi željela imati brata/sestru.
    to je došlo do tog stupnja da mi je nekidan rekla kako će ona bez problema otići do bake i dida prespavati
    jer ćemo možda tako prije napraviti dijete, sigurno nemamo mira od nje! ne znam bil se smijala il bih plakala...
    ovo je ko da slušam svoju najdražu!
    jedinica, sad čemo u 12 mj imat 7 godina!
    i svom silom hoče bracu ili seku ko i tata a mama još nije sigurna da li im može ispunit želju jer nije baš sve kak bi to trebalo bit!
    pa flopice nisi jedina!

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nas je sa starijom spasila i šokirala neka sapunica koju je letimično uz bakine komentare gledala. Neka se sluškinja "šjatajija" sa "gjofom" i sad je u "djugom stanju". "i ti si mama u djugom stanju. sa kim si se ti šjatajija?" nije imala ni 3 god! Odgovorila sam joj sa tatom. "A kako se to radi?" Ja sam čvrsto stisnula oči, primila se sa rukama i počela raditi puse-cmok,cmok,cmok!! To joj je bilo dovoljno.
    Tatu je pitala kako će seka izaći iz buše i on u svom filmu automatski izvalio: "Pa kroz picu, nego kak?" Ona je počela trčati i vikati:"Maaaamaaa, pa on pojma nema, fuuuj, bebe se ne jode kroz pisuuu nego kjoz pupak!!" Ona si je to posložila da njoj bude logično.
    Sa mlađom smo gledali Larusseovu enciklopediju, starija i ja smo komentirale veličinu bebice, i zatvorimo knjigu a mala se nagne, povuče malo moje gaće, mahne drugom rukicom i veli" Bok bjacek!"
    Začeće i porod im je logično sjeo, ono što ih brine je gdje su bili prije rođenja. To sam im rekla da su bili u maminom i tatinom srcu. I sad na kojoj god smo slici MM i ja prije braka one govore:"Mama i tata na moru i ja i seka i braco u srcu!"
    Posljednje uređivanje od lisica : 27.07.2011. at 18:23 Razlog: ispušteno slovo

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

negdje sam već napisala da je filip duboko uvjeren da beba bira roditelje s oblaka i onda ju roda donese u mamin trbuh. pokušala sam ga odgovoriti od te ideje ali on je siguran u nju.
    zna da onda beba naraste u trbuhu, mamu jako počne boliti i bebe iziđe kroz poseban otvor koji se zove rodnica ( i na koji se ne piški nego se rađaju bebe).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •