Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Totalno ne zainteresiran za igračke!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Totalno ne zainteresiran za igračke!

Moj Š ima 17 mjeseci. Od nekih 6 mjeseci mu kupujemo nekakve stimulirajuče igračke za njegov uzrast (ne puno al tu i tamo kupimo neku igračkicu) ali mali ih ne ferma, ne razumije što treba raditi sa njima a najčešče ga nije ni briga, i onda se počme igrati na svoj način potpuno ne pogađajuči poantu. Kad je imao 6 mj ili 10 mj nisam se ni 5% obazirala.
    Al sad sa skoro godinu i pol kontam trebao bi se znat igrati igračkama. Kupujemo zadnje vrijeme neke kućice za ubacivanje oblika, lego duplo, gitare, životinje, ma nemam pojma ni ja što sve ne, ali svaku igračku koristi na svoj način i totalno al totalno promašuje poantu, iako mu tata i ja pokazujemo kako se treba igrati. I OK rečem sebi ajde dijete vidi svijet drugačije, i ne zanima ga, malo je ko Antuntun ništa strašno. Al onda on uzme grablje i grablja njima ko i njegov tata, skuplja drva i ubacuje u tačke, lupa baby čekićem po panju, sjedne pored ribizla bere i jede sam, kad smo u šumi sve konta a kad dođemo doma jedino pametno što zna napraviti sa igračkama je bacat ih po stanu.
    Mm tvrdi da ga trebamo malu pustit da se kao frustrira sa igračkom (jer ja mu sve pokazujem đe što kako ide) al ako mu ja ne pokazujem on jednostavno uzme igračku zavitlja je i ode, draže mu je npr. gurat male stolice koje ima (dobili smo 4 na poklon baš za njega) i slaže ih jednu na drugu, penje se po tome, pada, lomi glavu...ja ne znam...šta nije normalno da dijete voli igračke? I zar ne bi trebao več do sad znati kako se igrati sa njima? Pogotovo ako su za njegov uzrast il čak i za mlađu djecu?

Jedino što zna je da se knjige čitaju, donese mi slikovnicu sjedne i sluša, i tu nema frke, al čim približim igračke postane neki Hulk koji samo želi bacat i razbacivat.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Što njemu znači kako su odrasli zamislili da se igra s igračkama? On se igra kako on želi.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svimbam Cubanu.
    Ni moj stariji uopće nije fermao igračke, ali ga je pravi alat privlačio kao magnet. I nije se puno promijenio odonda.
    Vjerujem da je i Špiri puno zanimljivije promatrati vas dvoje i oponašati vas, nego se igrati s igračkama samo zato što se one tako zovu. Tko kaže da mu to mora biti zabavno.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Što njemu znači kako su odrasli zamislili da se igra s igračkama? On se igra kako on želi.
    To ti je sva mudrolija.
    Igrat će se s onim što mu je zabavno i kako mu je zabavno. Neka djeca koriste igračke kako su odrasli zamislili, neka ne. Mnoga se, pored hrpe igračaka, igraju kutijicom od abc sira.
    Igrat će se onim što voli i što ga zabavlja, prema svojim afinitetima, a donekle i prema tome čemu je izložen. Neka djeca vole igračke i jako ih iskoriste, druga se skoro pa nikad njima ne služe.

I još nešto, lako je moguće da je donja granica dobi koja piše na igrački preniska. Recimo, onaj stožac s kolutima (meni draga igračka), na njima obično piše od 6 mjeseci. To znači da će ih dijete sa 6 mjeseci možda premetat po rukama i stavljat u usta, sa 8 mjeseci bacat kolutove po sobi, s godinu možda koji put pogodit i stavit kolut na stupić, s 15 mjeseci malo češće stavit kolut na stupić i nosit kolutove kao narukvice, s 20 mjeseci i dalje najradije nosit kolutove kao narukvice, s dvije godine ih sa zanimanjem redat na stupić, s dvije i po možda ispravno po veličini poredat...
    Ovo je samo ilustracija, a svako dijete će tu pronaći svoj tempo i način, a jednom dijelu djece taj stožac neće uopće i nikad biti zanimljiv.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E da to je i mene malo zbunilo a i naživciralo. Ta donja granica uzrasta koja piše na igračkama je bajka!
    Kupili neku kućicu koja nakrovu ima rupe raznih oblika i boja. Ima oko 5-6 vrata raznih boja, sa raznim oblicima ključanice, kad ubaciš crveni trokut kroz rupu, moraš uzet crveni ključ i otključat crvena vrata da bi došo do igračke i piše 12 mj. I sad meni neko reče da dijete od 12 mjeseci može ne samo ubacit pravi oblik kroz rupu za taj oblik, nego još pogodit i boju i kasnije pogodit oblik i boju ključa u vratima koja treba otključat za doći do te igračke?!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oni zapravo misle da s 12 mjeseci može te oblike lijepo ubacivat u kariolu koju vozi po vrtu, samo im fali zvjezdica i sitna slova kojima to piše

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja se ne bi zabrinjavala na tvom mjestu moja malena je tek sad pocela gledati neke igracke koje smo joj kupili prije godinu i pol dana..imamo par kucica i kutija za ubacivanje oblika i to joj je tek pocelo biti zanimljivo s 2 godine, kockice isto tako (lego duplo)- cak se jos bas kvalitetno ne igra s njima..a onda recimo, bas sve ovisi o djetetu, bili su nam neki dan frendovi u posjetu cija malena nema jos 2 godine i igra se s nekim stvarima koje moje dijete ni ne primjecuje..ali zato se odusevi kad dodje kod nekog i vidi vozila tipa kamione i slicno ili sa satorom koji joj sad mislim kupiti..
    a znas sto obozava? one drvene ploce s par zivotinja ili oblika sto se stavljaju svaki u svoju modlicu..obozava i slikovnice ali recimo neke nije htječa ni vidjeti pa su joj postale zanimljive par mjeseci kasnije..tako da, budi strpljiva i pusti njega da bira

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od ubacivaliva je meni vječna ova (što ne znači da ju je nužno imat i da će djetetu nešto falit ako je nema). S njom su se stvarno svi igrali, s tim da je A. vrlo brzo sve pravilno ubacivao i jako mu je bila po guštu, a drugima manje. M. najviše voli u nju ubacivat neke druge male predmete, pa ih vadit. Kuglice obožava ubacivat, piramide su joj ok, a kocke (najteže) ignorira

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ubacivaliva=ubacivalica

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    E da to je i mene malo zbunilo a i naživciralo. Ta donja granica uzrasta koja piše na igračkama je bajka!
    Kupili neku kućicu koja nakrovu ima rupe raznih oblika i boja. Ima oko 5-6 vrata raznih boja, sa raznim oblicima ključanice, kad ubaciš crveni trokut kroz rupu, moraš uzet crveni ključ i otključat crvena vrata da bi došo do igračke i piše 12 mj. I sad meni neko reče da dijete od 12 mjeseci može ne samo ubacit pravi oblik kroz rupu za taj oblik, nego još pogodit i boju i kasnije pogodit oblik i boju ključa u vratima koja treba otključat za doći do te igračke?!
    Ovo i mi imamo. Igračka je stvarno odlično zamišljena ali za malo veće klince.
    I D je teško otključati vrata pa ih uglavnom na silu otvori.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Od ubacivaliva je meni vječna ova
    Pa ova djeluje 5 puta normalnija nego ova koju smo mi uzeli! Ova kućica koju imamo je stvarno prekomplicirana!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imas sliku tvoje? bas me zanima jel ista kao neka od nasih..sve 3 koje imamo je pocela percipirati s 2 godine (da te utjesim )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo ovu imamo http://shop.chicco.hr/ProductList/20...Igracke.wshtml
    Ma fakat me ta igračka iritira. Jurisnik jel vi imate ovu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo neku drvneu kocku s oblicima i Ela to uredno ubacuje unutra (s time da naravno ne kuži još koji oblik gdje ide, ali snađe se ona. I imamo i plišanu kocku s oblicima, to je pak odlična stvar za ove male kao što je Ela. Ali Ela se stvarno voli igrati, i zna se igrati. Imamo ona vlakić sa stupićima na koje se ubacuju oblii. I to slaže...Pa pnda onu puhalicu s lopticama, ma svašta.
    Ali meni se čini da je ona nekako stvarno rano počela.

p.s. sve te igračke su od Janka i Ive...
    Posljednje uređivanje od ana.m : 25.07.2011. at 12:58

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo jednom kupili A nek helikopter koji bi klinac od 18 mjeseci sam trebao složit, mm je zapeo na slaganju, A danas ima 6 godina i nikada ga nije pokušao ni rastavit, a kamoli složit. Inače se lijepo igra s njime.
    Evo ja sam se danas baš isfrustrirala zbog legića, nasljedili su hrpu legića i ti legići su izvor frustracija i meni i njima. A bi se možda i igrao/slagao ali da netko slaže s njime, odnosno da odrasli slaže a on će eventualno dodavati kocke, spremit tu građevinu i hvalit se kako je lijepo složio. P bez obzira što je skoro 4 godine jedini interes koji pokazuje vezan uz legiće je razbacivanje. Sad nekako mislim da je to možda zbog toga što smo preskočili lego duplo, skoro da se zaletim pa da im kupim osnovni set . I tako danas sam odlučila spremit većinu legića, ostavial sam im samo par osnovnih kockica i ploču. Prije svega da sačuvam svoje živce jel stvarno nemam snage više skupljat te legića za bezveze, mislim ne bi mi bio problem da znam da su se igrali.Čitam tu po forumu kako svi žicaju legiće, kupuju polovne, bore se po rasprodajama, a moji momci ni blizu.
    S ostalim igračkama isto tako, par kamiona i nekih drugih vozila je odslužilo ovo ostalo manje više samo skuplja prašinu.
    Špiro će vjerovatno biti ko i moji, van i samo van, jurcat sa psima(ček da vidiš kao psi igraju nogomet), eventualno lopta, alat i tako. Gledaj to s vedrije strane, uštedjet ćeš hrpu para.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

To vam je tak sve od djeteta do djeteta, moj Janko recimo nije neki ljubitelj knjigica, ali zato legiće (tematske) slaže već dugo i dok si reko keks složi i one 8+

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cuj, ta kucica mi se cini bas komplicirana s tim zivotinjama za njegovu dob..nasa je dosta komplicirana jer ima 10tak geom. oblika (koji se malo lakse razlikuju od zivotinja, cini mi se bar) i tek je to kako spada pocela ubacivati s 2 godine..s tim da se i dalje izivcira jer ne pogadja peterokut i sesterokut
    mozda da mu probas maknuti zivotinjice i da ubacujete samo oblike dok to ne usvoji pa postepeno dodajete..

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

To je ta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kosjenka i naš obožava bit vanka i igrat se sa pasom, obožava brat travu, hvatat bube, brati cvijeće, za vodom je lud! Valjda će i u nas bit scenario da ćemo se mm i ja igrat sa legićima dok će oni bit vanka odrađivat naš "posao"
    Idem provat malo još s tom kućicom, ako ne, idemo u Maksimir skupljat drva...
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 25.07.2011. at 13:38

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ha, ha , Roza, evo ga za koju godinu.

Takvu kućicu su imali u njemačkoj bolnici na našoj hospitalizaciji, E. ju je obožavala i vukla okolo, otključavala i zaključavala, ubacivanje joj je bilo preteško, uspoređivanje boja joj je išlo...ali ona je imala 2,5 godine.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Od ubacivaliva je meni vječna ova (što ne znači da ju je nužno imat i da će djetetu nešto falit ako je nema). S njom su se stvarno svi igrali, s tim da je A. vrlo brzo sve pravilno ubacivao i jako mu je bila po guštu, a drugima manje. M. najviše voli u nju ubacivat neke druge male predmete, pa ih vadit. Kuglice obožava ubacivat, piramide su joj ok, a kocke (najteže) ignorira
    e ta ista stoji kod mene u regalu, i još ne mogu da prežalim pare koje sam za nju dala :grrrrrrrr:
    mi oduševljeno kupili, raspakovali, pokazali kako se ubacuje, a ona lijepo sve potrpala kroz onaj veliki otvor za vađenje oblika i počela da onako punu igračku baca po podu :AAAAAAAAAAAAAAAAA!:
    nakon neuspješnog pokušaja sa zatvaranjem velikog otvora, igračka se preselila na policu i čeka bolje dane
    živim u nadi da će junior biti više zainteresovan za igranje sa tim čudom (koje inače zovemo "kriva" jer na to i liči)

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pa što? Takav je i D. Sve si misllim da je neki neandertalac. Tvoj bar hoće sjedit i slušat priče. Ali za to treba sjedit na miru barem 5 minuta, a to D. nije opcija. Mi se s takvim igračkama moramo igrat zajedno. Ono, "D. ovo ubaci tu. A gdje ide ovo? Ne tu, nego tu. (to jedno 5x ponovim dok on silom pokušava kocku ugurat kroz krug)." itd. Od igračaka se sam igra jedino sa autićima.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

R. je 10 i pol mjeseci, a od svih mogućih igračaka, najdraži mu je balun, za kojim hoda po kući i šutira. To može radit po sat vremena bez problema, u biti dok ne ogladni
    Od ostaloga, ključevi i daljinski su zakon; apsolutno ništa drgo ne pali više od 5min.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Vještićice vi'š ja taman promislila kako je ova super igračka kad ono to je ta tvoja
    Evo sad smo ga stavili u kinderbed sa kućicom pa je odletila van i raspala se a njemu smile od uha do uha.
    Kljucic mora da će se njih dvoje super slagat, ponjet ću ja par drvenih batova, ti pusti onu mjuzu iz Odiseje u svemiru i nek lupaju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ah dečki, Janko je u toj dobi volio jedino ganjati autiće svih boja vrsta i veličina. I samo je išao Brrrrrrrrr, brrrrrrr, brrrrrrrrrr...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kljucic mora da će se njih dvoje super slagat, ponjet ću ja par drvenih batova, ti pusti onu mjuzu iz Odiseje u svemiru i nek lupaju

Alzo šprah Zaratustra.
    Roza, ne brini. Imam dvije kćeri koje se nikad ne igraju lutkama, niti ih zanimaju. Ali zato gledaju Bakugane i hvataju kukce i proučavaju ih.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moju J. također ne zanimaju igračke tj. vrlo rijetko je zanimaju, ali zato svi svakodnevni predmeti, boce, žlice, telefon, tanjuri, tipkovnica kompjutera, razne plastične kutije i sve ostalo ju strašno zanima.
    Najviše voli biti vani i kopati po pjesku i kamenčićima, to joj je vrhunska zabava, skupljati češere i brati cvijeće.
    Mi smo stvarno nakupovali jako puno tih didaktičkih igračaka i sad mi je žao novaca koje smo bacili, a opet možda će ju kasnije zanimati. Jedino što ju od igračaka zanima, mada ne znam jel to igračka su knjige i slikovnice.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja mala se nikad ničim nije htjela igrat (mislim da igračke) nego je uvijek sudjelovala u našim poslovima. Mali se pak cijeli unese u raznorazne igračke ... i svaka dođe na red ... . Svako dijete je svoj svijet ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Moja mala se nikad ničim nije htjela igrat (mislim da igračke) nego je uvijek sudjelovala u našim poslovima. Mali se pak cijeli unese u raznorazne igračke ... i svaka dođe na red ... . Svako dijete je svoj svijet ...
    Ovako je bilo i kod nas, od prvog dana do danas... Od igračaka priznaju se dvije stvari - plišavci i legice, a ostalo je furda koju obično dijelimo dalje jer djeca se radije igraju pravim suđem, pravim beštekom, pravim priborom za čišćenje, pravim šivaćim priborom, pravim mobitelom itd.

Što se tiče ovih pametnih slagalica, moj stariji je to otkrio u dobi od 3 godine u čekaonici centra za strabizam. Složio jednom i gotovo, game over.

Doma smo imali neku drvenu sličnu, ali ne uguravalicu nego je trebalo nataknuti nešto po obliku rupe. FIga! Kocke su služile za slaganje kućica, a prava svrha koju su odrasli zamislili za tu igračku ostala je neispunjena za sva vremena, tj. dok je nismo dali u jaslice.

Zaklkjučak: Klinci su pametniji od onih koji osmišljavaju te igračke, čija je prava svrha izbijanje para iz roditeljskih džepova.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 25.07.2011. at 19:06

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moj stariji je mnogo oponašao nas bez obzira koliko mi vveliki sjedili s njim i igrali se. On je skužio da se mi "pretvaramo". Kad smo bili zapravo, bilo je da sam ja npr. kuhala, da dida ima alat, tata svoj alat. I tako...je MM djetetu umjesto 150-200 kn za igračku kupio lijepu malu boschovu aku. I nevjerojatno je dobra bila onda, a prekjučer je dijete zavidalo kvake jer je trebalo pritegnit vide

Ipak, u kuću nam se uvuklo mnogo igračaka, malo Božić, malo rođ., malo 2. dijete...
    Mlađi ima nas za gledat, ali i brata kao mali uzor, onog kojeg mnogo lakše kopira. Tako da je sad nerijetko da sjede satima i preslažu legiće...i ostalo.

Dakle, dok je on ok inače, ne se brinit.
    E, da, sestra mi je dala jednu kućicu, moji nikako da se s njom zaista igraju. Posudili je malom prijatelju koji je ukomponira u svaku svoju aktivnost. I ne pušta je.

Tako da...imam i ja omiljenu haljinu, cipele, kemijsku...tako i djeca...

a da nije lako - nije! Mi se isprsimo, kupimo, nama se svidi, a oni ne haju
    A štaš!

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

da te utjesim moja kcer se nikad nije igrala igrackama,najviše je vrijeme voljelac provoditi sa nama to joj je bila najineresantnija zabava.
    igracke je skuzirala tj pocela se sa njima igrat prije 2 godine ,tada joj je bilo 5.ni sada nije neki veliki ljubitelj igracaka ima nekih par svojih figurica i barbika i to ti je sve od njenih igračaka i igrama sa igračkama.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

još jedan nezainteresirani malac se bilježi na ovu temu. nama su igračke boce, kutije, kuhače, posude..... uglavnom sve što nije igračka. ponekad ga uhvati, pa se igra s lončićem sveznalicom, te oblike je gurao unutra sa 10 mjeseci, i sad ponekad ga zna uzeti i grati se s njim, ali mu većinom služi za spremanje drugih ihračaka unutra, obožava preslagivati stvari, iz kutije u kutiju, vaditi robu iz ormara pa ju vraćati nazad ( to je MENI omiljeno ), preslagivanje ladica i tako.... svašta nešta. jedino što voli kad dodjemo kod moje seke i njene curice, igrati se s njenom kuhinjom, peglom, usisivačem , metla mu je zakon, tako da ozbiljno razmišljam da mu kupim onu malu mini kuhinju, samo da nađem neku koja nije roza
    I sve mu igračke možeš uzet, sve će dati, al mu pipni metlu, peglu il usisivač tu je kraj priče, vriska, dreka, tužakanje, klepanje, hvatanje za glavu......ajmeee

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajd dakle nismo jedini! :brišeznojsačela:

Evo kućicu ne ferma al se zato dočepo police sa CDovima i preslaguje njih, one koje ne uspije vratit ubaci u plastičnu kantu od smeća (za papire) kojoj je sam "odstranio" najlon jer mu je smetao i gura po kući. What ever makes him happy, neču se više uopče opterećivat s tim igraćkama.
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 26.07.2011. at 09:59

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma Roza priznaj, ti si zapravo sva sretna što Špiro odbija konzumerističke plastične proizvode iz Bangladeša
    Ona donja granica više znači da se dijete ne može u toj dobi ozlijediti tom igračkom i da može koliko toliko biti za nju zainteresiran. A ne da će je odmah sastaviti - nego da može početi raditi na tome. Nisu ni svi isti, naravno. Ali mislim ipak da većina djece više voli biti vani i brati ribizle, ili oponašati roditelje i sjediti im za vratom (fizički i psihički) nego igrati se s plastičnom igračkom. Drugim riječima, sve je u redu, naravno

Ja sam gledala da ne dajem lovu na igračke i većinu smo ionako dobili već rabljene ili kao poklone. Par puta sam popustila i kupila neke šuškalice, u nadi da će je to malo zabaviti, ali figu. Dakle nema smisla ništa od toga kupovati - lješnjak u plastičnu bocu i to je maksimum ionako imaju puno više nego što im treba...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ma Roza priznaj, ti si zapravo sva sretna što Špiro odbija konzumerističke plastične proizvode iz Bangladeša
    Pa ono, jesam da ali pored toga što želim da bude kao takvo nekakvo dijete koje brije po šumama i to, ne bih ga htjela zakinuti za te neke klasične stvari kao što su igračke - znaš onu moju spiku sa HS teme - volila bi da bude farmer - al full načitan i pun znanja Tako i sad, ne želim da samo zato jer mu ja ne dajem igračke on njih ne želi i ne interesiraju ga, i zapravo dobila sam što sam htjela, dajem mu ih a on ih ne ferma, al opet nisam zadovoljna

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja htjela bas napisati... mali je antikonzumerist... sto je sad, pobogu, u tome lose
    Posljednje uređivanje od smedja : 26.07.2011. at 10:55

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto nikad na zelenu granu
    ja bih to riješila tako da se radije bacim na homemade igračke i one koje ionako dobije kao poklon, a eventualno nešto kupiš rabljeno preko burze - bolje tako što se tiče financija, živaca i ekologije.
    Hoćeš da ja malo prevrtim svoje stare igračke, ako nađem nešto zgodno poslat ću ti?

I znaš što je nama bilo super u toj dobi pa nadalje - knjige o životinjama, ali za veću djecu pa i za odrasle. I dječje enciklopedije - možeš ih po antikvarijatima naći za cca 10 kn. To smo listali i učili imena životinja, baš ih je brzo počela raspoznavati i pokazivati prstom. (kad pričaš o načitanosti)

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Iz svih gore napisanih razloga mi ni ne kupujemo malcu igračke. 90% ovih doma smo dobili, ono malo što sam kupila je bilo ciljano i poslužilo je svrsi (najviše sad po ljeti ove plastične za u pijesak, tipa grabljice). On se igra mojim loncima, tatinim alatom isl. i meni je to normalno, to su stvari koje ga svakodnevno okružuju, vidi da ih mi koristimo i normalno je da hoće i on. Dapače, potičem ga u tome, i on dobro zna što čemu služi. A i meni bude lakše. Npr. kad idem kuhati, kažem mu da ćemo sad kuhati i on je već u kuhinji i vadi posuđe, slaže po podu, miješa... Evo danas sam brisala prašinu, dam lijepo njemu jednu krpicu i on mi kao pomaže. Ja ga usmjeravam, kažem ajde sad tu ili tamo, saginje se, tura rukice, vježba motoriku i sve pet. Igračke nam uopće ne trebaju, cijeli smo dan u pokretu. A na igračke ću trošit novce kad bude stariji, ako i kad bude sam tražio.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pomi super ideja da odem malo po antikvarijatima. Kupovala bi mu ja brdo knjiga ali su skupe, a ono što sam vidila da se prodaje preko burze su neke onako li-la slikovnice.
    Jel neko zna koji antikvarijat i đe u Zagrebu može imat takvih knjiga?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.jesenski-turk.hr/?active=antikvarijati probaj Jesenski i Turk
    http://www.zagreb-shopping.com/compo...jiga-u-zagrebu ovdje ti je popis svih antikvarijata u Zg

te dječje enciklopedije imaš jeftino one koje su malo zastarjele (mislim na tekstove) ali za ovakve malce to zbilja nije bitno - nama se jako isplatila svaka koju smo uzeli,
    Jedino što se brzo raskupusaju, srećom svekar zna uvezati knjigu pa nam to nije problem.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Postoji razlika između djetetove nezainteresiranosti za igračke (dakle tu mislim na gotove proizvode koje kupujemo u trgovini, ne na žlice, čaše, čekiće, tijesto i druge predmete koje dijete može upotrijebiti i u svrhu igranja) i djetetovog neznanja kako se služiti igračkama primjerenim njegovoj dobi. Npr. ako dijete od 2-3 godine ne zanima lopta (iako je zna bacati, hvatati, šutati), više voli ići u šetnje i čitati slikovnice, to je ok. Ako dijete iste dobi vidi loptu i nema pojma što da radi s njom, to je već problem. Pokušaj razlučiti to dvoje i vidjeti gdje je tvoj Špiro, mada bih ga ja, sudeći po onome što si napisala, povezala s prvim primjerom.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovako nešto s oblicima imamo i mi i jedino što je uspio skužit je krug i samo njega ubacuje... ostalo sve baca sa terase u vrt ili otvori veliki poklopac na toj kutiji (namjenjen da te oblike izvadiš van) i gurne kroz njega...
    on isto nema baš mira sjedit (ovo sa slikovnicama je za njega totalni SF - slikovnice se ili žvaču ili bacaju okolo...), omiljena zabava je guranje stolaca po kući, udaranje igračkama po podu ili vađenje bešteka iz ladica... naravno sve što misli da mu ne treba završi u smeću tako da sam neki dan svoje japanke tražila po kući i našla - u smeću kabel od fotića u kredencu... i slično...

a igračaka je naslijedio tonu i ima možda par s kojima se zna sam zaigrat, ostalo sve služi samo da bi se preskakalo i popikavalo se na to...

inače ovo bacanje i udaranje igračkama i stvarima je navodno ta destruktivna faza nakon koje navodno dođe konstruktivna u kojoj valjda sve te igračke uzme i poljepi natrag

ja se ne bi brinula...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    inače ovo bacanje i udaranje igračkama i stvarima je navodno ta destruktivna faza nakon koje navodno dođe konstruktivna u kojoj valjda sve te igračke uzme i poljepi natrag
    Ne baš. To je sasvim normalna funkcionalna igra djeteta gdje dijete uvježbava pokrete fine motorike (udaranje, bacanje, hvatanje...), uči o uzročno-posljedičnim vezama, upoznaje svojstva predmeta, itd. Nakon toga dolazi faza konstruktivne igre, dakle ono što si napisala - slaganje, lijepljenje, gradnja...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

konstruktivno je što uči, al teško ga gledat kako sve frca oko njega
    prođe i to

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

iz jedne od mnogih knjiga:
    Roditelji jednogodišnjeg djeteta će se potužiti da mu brzo dosade plastičnekocke za slaganje, ali će satima slagati lonce u kuhinji. Jedan je razlog to što dijete zna da se roditelji igraju loncima, a ne kockama. To ih čini zanimljivijim...

Već će se Š počet igrat s nekom od igračaka, al kad za to dođe vrijeme. Meni je super kako on radi sve kao i tata i mama!

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.jesenski-turk.hr/?active=antikvarijati probaj Jesenski i Turk
    http://www.zagreb-shopping.com/compo...jiga-u-zagrebu ovdje ti je popis svih antikvarijata u Zg

te dječje enciklopedije imaš jeftino one koje su malo zastarjele (mislim na tekstove) ali za ovakve malce to zbilja nije bitno - nama se jako isplatila svaka koju smo uzeli,
    Ja sam proljetos M. kupila nekakav dječji slikovni rječnik s pojmovima uz hrvatski i na njemačkom i engleskom jeziku. Naravno, nije mi bio cilj učenje jezika, nego mi je super što ima sličice životinja, kućanskih aparata, pojmova iz društva, zgrada, znamenitosti, voća, povrća, cvijeća..., ma, super je knjiga, za 50 kn. Istina, ima i pojmova kao što je teleprinter, ili nešto slično, ali nema veze, fora je.
    Inače, mi kupujemo previše i igračaka i knjiga, ali, nije mi žao jer se u nekom trenutku igra s nekom od njih. Istina, plišance ne ferma, osim njih nekoliko, ostali su u ormaru. Ima nekih fora s kojima se poigrala par puta. I mi smo dosta love potrošili na didaktičke igračke, s nekima se igra, s nekima ne. Super su joj bile one puzle - spoji par. To je slagala s godinu i nešto malo - spojiš vagon i lokomotivu, doktorsku torbu i pribor... nije ni znala neke pojmove, ali je brzo pamtila. Fora su i druge puzle, ali tu, naravno, treba pomoć. Sada su glavni legići, set za čaj, pastele i bilježnica. Naravno, najviše voli kad mi sjedimo s njom i igramo se. Pribor, tanjuri, šerpe ju više ne zanimaju jer je to izgustirala kad je počela puzati i dok sam ju nosila u marami kuhajući. Više ni ne traži kuhati sa mnom.

Da, sad joj je fora "ići i u trgovinu" (kako nam se dizala kosa na glavi kad su joj starci još prije godinu dana kupili mala kolica za trgovinu). Joj, sad sam se sjetila pa ću malo udaviti. Jutros se "igramo čaja" i napravi ona meni jedan od mente. Naravno, prvo je morala ići po čaj u trgovinu. I sad ja kao popijem čaj i kažem joj da mi napravi još jedan. Kaže ona meni da imam još u šalici i ja ajd dobro, popijem i to što imam. I kažem da sam sad sve popila i da molim još jedan misleći kako će mi samo nasuti iz čajnika, a ona će meni - Ajd dobo, onda te mojam dinduti i otiti u tudondu (ajd dobro, onda se moram dignuti i otići u trgovinu). Nisam znala bi li mi više bilo smiješno ili žao što sam ju inkomodirala

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nazalost ja imam malog razbijača
    nakon kćeri kojoj sam mogla satima citati, igrati se kockicama, slagalicama, s plisancima
    maleni je... nema mira jedne sekunde, ne sjeda nikada, sve sto nadje baca... jedino 5 sekundi kuha, čisti
    imate li neke prijedloge kako zainteresirati dijete za neku aktivnost u dobi od 16 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa ako voli brze aktivnosti, ponudi mu to. Moje je obožavao gurati svoj mali kamiončić, i dan danas to voli. Ili mala dječja kolica za lutke, mislim da u Mulleru ima i onih u muškim bojama. Šarene loptice, bilo ih je ovih dana u Konzumu po povoljnoj cijeni, stotinjak ih dođe u vreći, voli ih bacati pa jurcati za njima. Možete napraviti tunele i prepreke od jastuka i deka, pa se provlačiti i preskakati. Možete se igrati lovice, skrivača po kući. Moj podjednako voli brze i mirne aktivnosti, to su neke od brzih aktivnosti kojima se zabavljamo.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Slatko mi je ovo s Hulkom, mi imamo Lady Hulk. O. se uglavnom igra guranja stolica, razbacivanja stvari unaokolo i gledanja same sebe u ogledalo (daje si puse u staklo). Slikovnice lista kao Flash i jako se ljuti ako se miješam. S Lego kockecama se igramo tako da ih ja slažem, a ona rastavlja i baca u nekakve kutije. Mi nemamo kućicu za ubacivanje nego muzičkog puža , pokušala je nekoliko puta ubaciti figurice kroz rupice i odustala, jednostavno otvori vratašca i potrpa sve odjednom u bubanj. Igračke koje voli su lopte (svih veličina) i sve što se može gurati i ima kotačiće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •