Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Dojenje na zahtev i dohrana?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Dojenje na zahtev i dohrana?

Od pocetka bebacha dojim na zahtev. I sad ne gledam dal je to na 2-3 sata ili na sat, jednostavno kad god hoce, sika je tu. Nisam ni pokusavala da ga uobrocin i nemamo nikakav raspored, dakle ne zna nam se ni odprilike kad su podoji. Meni ovo nije problem sve dok ne krenusmo sa dohranom. Zasto? Zato sto sad pojma nemam kada dati obrok. Ne ceka mi se da on trazi, da je gladan, tad bi se vec unervozio, a kako nasumicno dam onako - nekih sat i po posle sisanja kad je raspolozen klopu, on ne pojede naravno dovoljnu kolicinu jer nije sasvim gladan.
    Sad smo krenuli uvodjenje drugog obroka - to je kod nas dorucak i tu nam je jos haoticnije cini mi se, popodne imamo setnju, kupanje, makar neke rituale na koje se mogu osloniti kao smernicu kad dati obrok. Ujutro mi se cini nemoguca misija da dodje do obroka.
    On inace voli da jede, ne bira, sve je lepo prihvatio, ali problem je upravo sto ja ne mogu nikako da se snadjem sa rasporedom, pa mi se nekad desi da pojede 200g, nekad samo 60g klope... samo iz razloga sto mu je vreme izmedju podoja nejednako i uvek je u vreme tog obroka razlicito gladan.

Dojenje na zahtev ne bih prekidala. Prvo ne znam kako a da nema placa, drugo jako je tezak - ima skoro 10 kg i cesto ga uspavljujem na cici - lakse nego da nosam. ... Kako pomiriti dojenje na zahtev i uvodjenje nemlecnih obroka?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nasi obroci su krenuli kad mi jedemo, dorucak, rucak, vecera ili kako vec. kad bi mi jeli dala bi nesto i njima.

ako nece, ne treba jesti.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    nasi obroci su krenuli kad mi jedemo, dorucak, rucak, vecera ili kako vec. kad bi mi jeli dala bi nesto i njima.

ako nece, ne treba jesti.
    Da, ali ako se desi sa je bio podoj pola sata pre, nije ni za ocekivati da ce jesti. U tom slucaju ni ne treba da jede u tom datom trenutku, ali ne znaci da ne treba ceo dan...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

daj mu da slini po nekom vocu ili onom krekeru od rize kad pokaze glad, pa kasnije polako uvodi red u raspored tj prilagodi vasem obiteljskom tempu.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

D. ima 19 mj. i još uvijek muku mučim kad da mu dam jest. I još uvijek nema 3 prava obroka dnevno. O međuobrocima da ni ne pričam. Ujutro (oko 8) se nacica pa neće doručak. Onda kao ide obrok oko 10-11. E onda je tu problem ručka. Često nije gladan oko 14, ali mu se spava. Pa ga krenem uspavljivat pa se nacica, ali ipak ne zaspi (sve češće uopće ne spava preko dana) pa onda tek ništa od nikakvog jela. Onda će eventualno jest večeru. Ako ipak zaspi, kad se probudi već je vrijeme večere pa opet ništa od ručka. I tak. Ja ga stavim jest s nama pa ako hoće, dobro, ako ne, ne. Lijepo napreduje. Ima blizu 12 kg. Od čega, ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

o Bože moj, a ja mislila da ja sa svojom sedmomjesečnom gospođicom muku mučim, tek smo počeli ima mjesec dana s dohranom, uveli jabuku, krušku i malo banane (ali nikako nismo još uveli puni obrok), jučer krenuli s tikvicama koje su joj btw bljak, ja sam inače isključiva izdajačica (još neko vrijeme jer ne moguuuu više) i nikakvog reda nemamo i baš se mislim da otvorim temu jer sam totalno smantana od te dohrane, kad što davati, što je obrok, što međuobrok totalno sam
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.07.2011. at 16:15

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

u biti šta sam htjela pitati jesam li ja u maaaloj prednosti što dajem M. moje mlijeko na bočicu od vas koji dojite na zahtjev pa da bi je mogla uobročiti i izregulirati konačno i spavanje po danu, što vi mislite?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ne znam iskreno kako to ide kod vas... Ja sam skroz zbunjena i sludjena. Najvise mi zao jer on bas voli da jede, prihvata hranu i sve mu se dopada a osnovni problem je sto ne znam kada da mu dam obrok. Pri tom sam na ivici ima li dovoljno mleka ili ne i moram da dojim na zahtev da ne ostanem bez mleka.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hrana nije nešto oko čega trebate biti zbunjene (ili sluđene). Hrana je užitak i potreba i malom i velikom.

Dijete je gladno- date mu hranu. Obična logika. Odgovarajuću hranu za bebinu dob. Koja je odgovarajuća hrana? Možete pročitati ili se voditi vlastitim zdravim razumom i iskustvom.

Uobičajeni obroci ljudima su doručak, ručak i večera uz još jedan međuobrok. Isto tako neka jede i vaše dijete. Da li vi jedete, pa pijete mlijeko za pola sata, pa grickate opet . Ne, želudac i cijela probava moraju imati red. Pa će svi biti zadovoljniji.

Kako ubaciti dojenje u to? Na kraju obroka krute hrane i riješen problem. Dijete se na zahtjev doji do oko šest mjeseci, nakon toga treba uspostaviti red radi cijele obitelji.

Ili ne treba red, ako mami i svima oko bebe i samoj bebi to ne smeta. Sami odlučujemo.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kod nas se to izreguliralo samo od sebe negdje kad smo uveli drugi obrok, dakle dva mjeseca od uvođenja dohrane. Jednostavno je postepeno sve manje tražila sisati.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Hrana nije nešto oko čega trebate biti zbunjene (ili sluđene). Hrana je užitak i potreba i malom i velikom.

Dijete je gladno- date mu hranu. Obična logika. Odgovarajuću hranu za bebinu dob. Koja je odgovarajuća hrana? Možete pročitati ili se voditi vlastitim zdravim razumom i iskustvom.

Uobičajeni obroci ljudima su doručak, ručak i večera uz još jedan međuobrok. Isto tako neka jede i vaše dijete. Da li vi jedete, pa pijete mlijeko za pola sata, pa grickate opet . Ne, želudac i cijela probava moraju imati red. Pa će svi biti zadovoljniji.

Kako ubaciti dojenje u to? Na kraju obroka krute hrane i riješen problem. Dijete se na zahtjev doji do oko šest mjeseci, nakon toga treba uspostaviti red radi cijele obitelji.

Ili ne treba red, ako mami i svima oko bebe i samoj bebi to ne smeta. Sami odlučujemo.
    Ovo sve tako lepo zvuci teorijski, ali kod nas izgleda nije tako jednostavno u praksi. Naravno da je hrana potreba i uzitak, ali kad dete prvi put treba sa sisanja koje je skroz drugacije da predje na obrok nije tako jednostavno. Zasto ne mogu da dam kad je gladan - zato sto kad je gladan navikao da odmah (citaj u roku od minut) dobije cicu. Ovako dok ja smuckam, zagrejem, sta god... on se unervozi i nista od klope.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zato ti kazem, daj mu nesto sto je odmah gotovo, sto se ne mucka i ne grije. voce, npr. komad jabuke nek "gricka". ako te frka davati komade, naribaj jabuku. ili krusku.

ili taj rizin kreker, to vole sliniti.

nece ti mlijeka nestati kad beba pocne jesti, ne boj se toga. evo moja sisa ujutro i navecer a jede sve, plus sto sam ja trudna. mlijeko ne nestaje samo tako, stvara se jos godinama i nakon sto dijete prestane sisati. to se sve izregulira.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

lady.x, ne pišem ja teorijski. Čista praksa X 3. Ustvari, prvi put je bilo kompliciranije, druga dva već je išlo daleko lakše.
    Zato je bolje učiti na tuđim, nego na svojim greškama.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Koliko ti puta dnevno spava? Ima li neki raspored spavanja? Moja se u to vrijeme budila oko podne i ja bi skuhala da bude gotovo kad se probudi, taman bi bila gladna. Ako bi uranila, dobila bi rižin kreker da se zabavlja (nikad se nije zagrcnula njime, ali jabukom jest), a ako bi dulje spavala povrće i žitarice bih skuhane držala na toplom štednjaku. Što se žitarica tiče meni su najbolje pahuljice (rižine, zobene, ječmene, ražene) jer ih samo prokuhaš ili preliješ vrelom vodom i gotove su. Uglavnom bi nakon hrane ponudila siku, na početku je uvijek htjela, pa je pomalo odbijala i produljivala vrijeme do sljedećeg podoja. Što se tiče finger-food-a meni je super ekspandirana riža, ona vježba pincetni hvat, lovi ih po hranilici, zabavlja se dok ja kuham ili hladim. I još jedan trik za brzo hlađenje hrane: jedan mali dio obroka staviš na jedan tanjur i raširiš po njemu, a ostalo u drugi i onda daješ iz malog i pomalo prebacuješ iz tog drugog na mali tijekom hranjenja.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To je problem - on bas nije dete od rasporeda. Za spavanje samo znam kad uvece spava, a preko dana ne znam ni kad ce ni koliko dugo...
    Sad sam pocela da par dana pisem kad nam je podoj. Mozda ulovim neku zakonitost

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

lady.x, koliko je staro dijete?
    ako ste dohranu tek počeli uvoditi, uopće ne razmišljaj o tim obrocima kao o nečemu što dijete treba zasititi.
    dojenje na zahtjev je i dalje primarna prehrana tvojega djeteta, a ovo što isprobava... neka stvarno bude nekada kada i ostali članovi domaćinstva jedu.
    stavi dijete u hranilicu ili u krilo i daj kuhanu tikvicu, jabuku... već ovisno što si počela davati i što je dijete sposobno samo jesti.
    ti počeci su značajni ne samo za uvođenje novih okusa, konzistencija, temperatura, nego i kao socijalizacija djeteta, odnosno njegovo uključivanje u obiteljske obroke.

do godine dana, mlijeko je najvažnije i nemoj brinuti da je dijete gladno.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    To je problem - on bas nije dete od rasporeda. Za spavanje samo znam kad uvece spava, a preko dana ne znam ni kad ce ni koliko dugo...
    Mislim da ćeš prije naći zakonitost u vremenu između dva dnevna spavanja.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ćeš prije naći zakonitost u vremenu između dva dnevna spavanja.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo tek mesec dana na dohrani. I ne brinem nesto da ce biti gladan i da mu nesto fali. I previse napreduje - nisam ga skoro merila, ali sa 4.5 meseca je imao 8800g. Ali sve nesto mislim - krenulo nam je glatko - voli da jede i prihvata hranu. Bilo je obroka kad pojede i 200g. Znam kako se neke majke muce da dete 3 zalogaja postena uzme. Onda sve mislim - on bi jeo, moglo bi lepo da se relativno brzo dodje do obroka, ali ja nesto ne radim kako treba, odnosno ne umem da odaberem momenat kad dati hranu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •