Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Počinjem li imati nedovoljno mlijeka?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Počinjem li imati nedovoljno mlijeka?

Možda je već bila slična tema, ali nemam vremena tražiti pa molim da mi oprostite.

Košarica sam AA. S prvom sam bebom kombinirala dojku i formulu. S drugom bebom dojke su očito veće (sad sam košarica B) i mlijeka je bilo dovoljno. Dojim svakih sat i pol, noću imamo 2 buđenja, to mi je OK. Beba fino napreduje, oko kilo mjesečno.
    Sada ima 6 mjeseci i otprije noći cijelu je noć prikačena na cicu. Čim je pusti (jer zaspi), odmah me vuče za grudnjak i gura nogicama da želi još. Više je zbog toga uopće ne mogu prebaciti u njen krevetić, odmah se budi i traži cicu.
    Mislila sam da je možda neki skok, ili da više želi nešto mumati u ustima, nego što je gladna. Dudu neće. Ali, sad je počela i po dnevnim podojima biti nervozna, vrištati, nezadovoljna je. Zubiće još ne pipam.
    Prije 3 dana počeli smo s dohranom - bananom. Fino papa. Kad mi jedemo, oči su joj kao u sove, promatra i pruža ručice da mi ščepa kruh iz ruke.
    Zato sam počela misliti da je možda gladna. Kad dojim, osjećam da mlijeko ide, ali ne kao prije. Smršala sam dosta i dojke su opet za košaricu A.......

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod nas je neprestano nocno dojenje pocelo sa 4,5 mj (zbog zubica, iako je prvi probio tek sa 6 mj). tako da to sto ne pipas zubice ne znaci da nisu zubici problem...
    Najbolje da nazoves SOS pa pitas savjetnice

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mogao bi biti početak zubića iako se još ne naziru

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hello Gioia,

bilo bi najbolje da nazoveš SOS i da prođete sve detalje.. ovako na brzaka ti mogu reći sljedeće:

Košarica sam AA. S prvom sam bebom kombinirala dojku i formulu. S drugom bebom dojke su očito veće (sad sam košarica B) i mlijeka je bilo dovoljno.
    Veličina dojki nema apsolutno NIKAKVE veze s količinom mlijeka

Sada ima 6 mjeseci i otprije noći cijelu je noć prikačena na cicu. Čim je pusti (jer zaspi), odmah me vuče za grudnjak i gura nogicama da želi još. Više je zbog toga uopće ne mogu prebaciti u njen krevetić, odmah se budi i traži cicu.
    Moguće da su zubići a moguće da je i skok u razvoju - oboje je vrlo često u toj dobi i manifestira se upravo ovako kako opisuješ.

Mislila sam da je možda neki skok, ili da više želi nešto mumati u ustima, nego što je gladna. Dudu neće. Ali, sad je počela i po dnevnim podojima biti nervozna, vrištati, nezadovoljna je. Zubiće još ne pipam.
    Zubiće kad napipaš, znači da je agonija prošla

Prije 3 dana počeli smo s dohranom - bananom. Fino papa. Kad mi jedemo, oči su joj kao u sove, promatra i pruža ručice da mi ščepa kruh iz ruke.
    Zato sam počela misliti da je možda gladna.
    Zainteresiranost za dohranu apsolutno ne mora značiti da je gladna.. znatiželjna je i zanima je što je to novo - zato je oduševljena.

Kad dojim, osjećam da mlijeko ide, ali ne kao prije
    .

I to je najnormalnije, dijete ipak ima 6 mjeseci

Smršala sam dosta i dojke su opet za košaricu A.......
    Naravno da su se dojke smanjile, dijete ipak ima 6 mjeseci, ustabilila se ponuda i potražnja.. pogotovo jer sada klopa i druge stvari.

Ovo što opisuješ, može biti i najobičniji štrajk dojenja. Svakako nazovi SOS da provjerite o čemu se točno radi. NO što god bilo, ona gladna nije, jer da je - ne bi napredovala toliko do sada. To je nekakva prolazna faza. Drži se i ne odustaj - bilo bi šteta nakon toliko truda i uspješnog dojenja 6 mjeseci

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kod nas je nacicavanje svakih sat vremena cijele noći trajalo 2 mjeseca - njegov 7. i 8. mjesec. Prvi zubići su mu izašli kad je napunio 8 mjeseci (a to je tada trajalo već nekih 5 tjedana). Ni dan danas ne znam što je uzrok tome, jesu li bili zubići, ili što... iako sam pročitala sve topice ovdje na tu temu .
    I sretna sam da je trajalo samo 2 mjeseca jer kakvih sve primjera ima.

Za veličinu grudi, količinu mlijeka i to je li gladna bi isto preporučila SOS telefon, ili da pričekaš nekog iskusnijeg da se javi. Iako, svi znamo, mlijeko se stvara na zahtjev .

Ovo što vas gleda dok jedete, to je tako često, i ja mislim da nema veze s tim je li gladna ili ne... jednostavno mi trpamo nešto u usta pa bi i ona htjela. Možda da sljedeće u dohranu uvedeš neku žitaricu: žgance, rižu, proso, zobene pahuljice - nešto zasitnije od voća.
    Hm. Ne znam više . Ne usudim se više . Čekamo savjetnice .

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dok sam tipkala, već su se javile.

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na savjetima .
    Nisam zvala SOS, imam fobiju od telefona :zacrven: jer dosta teško govorim.
    Mislim da ste i ovdje sve pokrile: da je gladna ne bi napredovala, to je faza, trebam izdržati.... Još uvijek je jedna cica na pladnju pola noći, a druga drugu polovicu noći; odspava 45 minuta i opet je hvata i sisa... Ja sva ukočena, dva dana zaredom me boljela glava od neispavanosti i zgrčenosti. Joj samo da ne potraje.

Inače htjela sam vas pitati, znam da dosta beba ima onu večernju nervozu. Kod nas to traje pola sata dok ja spremam sebe i stariju kćer na spavanje; mlađa urla da je cijeli kvart čuje i ništa je ne može smiriti dok je ja ne uzmem u ruke i dok napokon sve 3 ne legnemo u mraku. Moj tata je došao u posjet na par tjedana i ne razumije kako ne možemo bebu smiriti. Kaže neka joj pokušam navečer dati banane ili nešto - on misli da je gladna. A u tom raspoloženju ona ne vidi ništa... Možda da ipak probam večeras s bananom...
    Imate li neku ideju kako da utješim svog tatu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne znam za tatu, ali možda da prvo uspavaš bebicu, pa onda stariju spremaš spavati?
    Meni izgleda kao da je malena več preumorna i jednostavno želi odmor.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja mislim kao Anemona.
    Vjerojatno je manja umorna i postaje sve nervoznija. Pokušaj obaviti neke pripremne radnje ranije, ili neka ti neko pomogne oko starije.
    Banane, bojim se, tu ne bi ništa pomogle.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se s curama.. beba je preumorna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •