Počinjem li imati nedovoljno mlijeka?

Thread: Počinjem li imati nedovoljno mlijeka?

1. Gioia's Avatar

Gioia said:

Default Počinjem li imati nedovoljno mlijeka?

Možda je već bila slična tema, ali nemam vremena tražiti pa molim da mi oprostite.

Košarica sam AA. S prvom sam bebom kombinirala dojku i formulu. S drugom bebom dojke su očito veće (sad sam košarica B) i mlijeka je bilo dovoljno. Dojim svakih sat i pol, noću imamo 2 buđenja, to mi je OK. Beba fino napreduje, oko kilo mjesečno.
    Sada ima 6 mjeseci i otprije noći cijelu je noć prikačena na cicu. Čim je pusti (jer zaspi), odmah me vuče za grudnjak i gura nogicama da želi još. Više je zbog toga uopće ne mogu prebaciti u njen krevetić, odmah se budi i traži cicu.
    Mislila sam da je možda neki skok, ili da više želi nešto mumati u ustima, nego što je gladna. Dudu neće. Ali, sad je počela i po dnevnim podojima biti nervozna, vrištati, nezadovoljna je. Zubiće još ne pipam.
    Prije 3 dana počeli smo s dohranom - bananom. Fino papa. Kad mi jedemo, oči su joj kao u sove, promatra i pruža ručice da mi ščepa kruh iz ruke.
    Zato sam počela misliti da je možda gladna. Kad dojim, osjećam da mlijeko ide, ali ne kao prije. Smršala sam dosta i dojke su opet za košaricu A.......

2. smedja's Avatar

smedja said:

Kod nas je neprestano nocno dojenje pocelo sa 4,5 mj (zbog zubica, iako je prvi probio tek sa 6 mj). tako da to sto ne pipas zubice ne znaci da nisu zubici problem...
    Najbolje da nazoves SOS pa pitas savjetnice

3. tina55's Avatar

tina55 said:

mogao bi biti početak zubića iako se još ne naziru

4. anchie76's Avatar

anchie76 said:

Hello Gioia,

bilo bi najbolje da nazoveš SOS i da prođete sve detalje.. ovako na brzaka ti mogu reći sljedeće:

Košarica sam AA. S prvom sam bebom kombinirala dojku i formulu. S drugom bebom dojke su očito veće (sad sam košarica B) i mlijeka je bilo dovoljno.
    Veličina dojki nema apsolutno NIKAKVE veze s količinom mlijeka

Sada ima 6 mjeseci i otprije noći cijelu je noć prikačena na cicu. Čim je pusti (jer zaspi), odmah me vuče za grudnjak i gura nogicama da želi još. Više je zbog toga uopće ne mogu prebaciti u njen krevetić, odmah se budi i traži cicu.
    Moguće da su zubići a moguće da je i skok u razvoju - oboje je vrlo često u toj dobi i manifestira se upravo ovako kako opisuješ.

Mislila sam da je možda neki skok, ili da više želi nešto mumati u ustima, nego što je gladna. Dudu neće. Ali, sad je počela i po dnevnim podojima biti nervozna, vrištati, nezadovoljna je. Zubiće još ne pipam.
    Zubiće kad napipaš, znači da je agonija prošla

Prije 3 dana počeli smo s dohranom - bananom. Fino papa. Kad mi jedemo, oči su joj kao u sove, promatra i pruža ručice da mi ščepa kruh iz ruke.
    Zato sam počela misliti da je možda gladna.
    Zainteresiranost za dohranu apsolutno ne mora značiti da je gladna.. znatiželjna je i zanima je što je to novo - zato je oduševljena.

Kad dojim, osjećam da mlijeko ide, ali ne kao prije
    .

I to je najnormalnije, dijete ipak ima 6 mjeseci

Smršala sam dosta i dojke su opet za košaricu A.......
    Naravno da su se dojke smanjile, dijete ipak ima 6 mjeseci, ustabilila se ponuda i potražnja.. pogotovo jer sada klopa i druge stvari.

Ovo što opisuješ, može biti i najobičniji štrajk dojenja. Svakako nazovi SOS da provjerite o čemu se točno radi. NO što god bilo, ona gladna nije, jer da je - ne bi napredovala toliko do sada. To je nekakva prolazna faza. Drži se i ne odustaj - bilo bi šteta nakon toliko truda i uspješnog dojenja 6 mjeseci

5. Bubilo Bubich's Avatar

Bubilo Bubich said:

Kod nas je nacicavanje svakih sat vremena cijele noći trajalo 2 mjeseca - njegov 7. i 8. mjesec. Prvi zubići su mu izašli kad je napunio 8 mjeseci (a to je tada trajalo već nekih 5 tjedana). Ni dan danas ne znam što je uzrok tome, jesu li bili zubići, ili što... iako sam pročitala sve topice ovdje na tu temu .
    I sretna sam da je trajalo samo 2 mjeseca jer kakvih sve primjera ima.

Za veličinu grudi, količinu mlijeka i to je li gladna bi isto preporučila SOS telefon, ili da pričekaš nekog iskusnijeg da se javi. Iako, svi znamo, mlijeko se stvara na zahtjev .

Ovo što vas gleda dok jedete, to je tako često, i ja mislim da nema veze s tim je li gladna ili ne... jednostavno mi trpamo nešto u usta pa bi i ona htjela. Možda da sljedeće u dohranu uvedeš neku žitaricu: žgance, rižu, proso, zobene pahuljice - nešto zasitnije od voća.
    Hm. Ne znam više . Ne usudim se više . Čekamo savjetnice .

6. Bubilo Bubich's Avatar

Bubilo Bubich said:

Dok sam tipkala, već su se javile.

7. Gioia's Avatar

Gioia said:

Hvala na savjetima .
    Nisam zvala SOS, imam fobiju od telefona :zacrven: jer dosta teško govorim.
    Mislim da ste i ovdje sve pokrile: da je gladna ne bi napredovala, to je faza, trebam izdržati.... Još uvijek je jedna cica na pladnju pola noći, a druga drugu polovicu noći; odspava 45 minuta i opet je hvata i sisa... Ja sva ukočena, dva dana zaredom me boljela glava od neispavanosti i zgrčenosti. Joj samo da ne potraje.

Inače htjela sam vas pitati, znam da dosta beba ima onu večernju nervozu. Kod nas to traje pola sata dok ja spremam sebe i stariju kćer na spavanje; mlađa urla da je cijeli kvart čuje i ništa je ne može smiriti dok je ja ne uzmem u ruke i dok napokon sve 3 ne legnemo u mraku. Moj tata je došao u posjet na par tjedana i ne razumije kako ne možemo bebu smiriti. Kaže neka joj pokušam navečer dati banane ili nešto - on misli da je gladna. A u tom raspoloženju ona ne vidi ništa... Možda da ipak probam večeras s bananom...
    Imate li neku ideju kako da utješim svog tatu?

8. Anemona's Avatar

Anemona said:

Ne znam za tatu, ali možda da prvo uspavaš bebicu, pa onda stariju spremaš spavati?
    Meni izgleda kao da je malena več preumorna i jednostavno želi odmor.

9. pomikaki's Avatar

pomikaki said:

I ja mislim kao Anemona.
    Vjerojatno je manja umorna i postaje sve nervoznija. Pokušaj obaviti neke pripremne radnje ranije, ili neka ti neko pomogne oko starije.
    Banane, bojim se, tu ne bi ništa pomogle.

10. anchie76's Avatar

anchie76 said:

Slažem se s curama.. beba je preumorna