Ma bolje da i ne vidim![]()
Ajmo sa kakvim čušpajzom.... Dajem si veto na slatko.... Moram!
Niš mi se ne jede, pa onda tamanim sve živo. A moram mirovati....
Ma bolje da i ne vidim![]()
Ajmo sa kakvim čušpajzom.... Dajem si veto na slatko.... Moram!
Niš mi se ne jede, pa onda tamanim sve živo. A moram mirovati....
Link je sigurno dobar, mozda sam taman malo povecavala sliku dok si gledala pa ti je pokazalo error.
Ja danas nisam nista kuhala, ostalo mi je od jucer, pileća juha, kuhano meso i sos od rajčice. Kolača naravno nije ostalo, pravila sam krafne, čak 28 komada.Sve smo jučer smazali.![]()
Ajme.... sada si me sjetila da imam zamrznutih salenjaka od jučer... A ne bih smjela... Čak ih nisam ni ljubitelj....
Ja isto nisam mogla vidjeti.
Carbonaru, brzo i jednostavno, nekako nisam za velika kuhanja u zadnje vrijeme.
za večeru popečci od sira: razmutila 2 jaja, naribala puno sira i zagustila s malo prezla.
danas nisam stigla kuhati.
sutra grah s repom.
piletina na naglo sa brokulom i šampinjonima,a sutra sataraš sa jajima ili tjesteninom,i zelenom salatom
Sutra ću nakon dugo vremena nešto skuhati.... Izvadila sam zeca, a šta ću s njim još razmišljam!
stavi mu soli na rep da ti ne pobjegne![]()
zdinstala grašak,kukuruz i paradajz i ubacila mašnice.
uz to sam htjela pohane šnicle,al mi nestalo mrvica,pa sam ih uvaljala u brašno i jaje u koje sam naribala parmezana i dodala bosiljka.
bilo je mljac.
sutra paradajz juhu, punjene palačinke i rižu s kukuruzom.
e da,torta bubamara je bila nejestiva,al smo dvojku zato smazali![]()
Ne mogu! U pitanju je prednja polovicaRomina prvotno napisa
![]()
ne vjerujem. zašto?e da,torta bubamara je bila nejestiva
Janoccka, napravi ga a la wild(šmrc, kako ti nije žao, jadan mali mekani slatki zeko). Ne pitaj me za recept.
Ja danas radila filanu papriku i ćufte s pire krompirom. Za desert imamo muffie s višnjama i kokosom koje sam pekla noćas jer isam mogla dočekati jutro koliko su mi se jeli. Baš su mljac.
Na kraju sam ga dinstala na vodi i zapekla u vlastitom soku. Uz to kupus, krumpir i mrkva na lešo.
Evo mi danas klopamo lazanje. MM baš nije tip od "lovačkog ručka" tj. tko što ulovi. Razmazila ga, pa tko mi je sad kriv što visim na raznim gastro stranicama i čupam stranice iz raznih časopisa.
Ma pojede on sve što skuham samo voli promjene![]()
Ivancice da ti kojim slucajem nisi trudna kad nisi mogla docekati jutro bez kolaca?![]()
Ja sam danas pravila juhu od povrca, krumpir pire, pohanu piletinu i salatu. Moram priznati da mi je bas dobro sjelo.
napravila sam je od mješavine sjecanog biskvita,čokolade...i to se stvrdnulo ko kamen :/aleta prvotno napisa
glavno da smo mi nju poslikali i da je gabi bio sretan.
mi danas imamo kelj popečke koje sam pripremila sinoć a danas ću ih ispržiti i nešto dodati uz to. za sutra se spremam baciti na onaj recept s portala red kiselog kupusa-red faširanog pa u pećnicu. baš me zanima!!!
Pileći paprikaš sa trgancima....
da ti odmah kažem čiji je to izmišljeni recept ili da čekam do prekosutra?aleta prvotno napisa
![]()
Vanchy prvotno napisa
moš mislit,
ma užasno sam postala žderonja ove zime, pogotovo slatkog, samo trpam u sebe.
Stid me reći koliko kila sam se udebljala. Baš razmišljam da od ponedjeljka idem na voćnu dijetu. Ah taj ponedjeljak!
Mi smo danas rucali i vecerali dinstani kiseli kupus sa kobasicom i suhim rebrima, mljac, mljac!
Danas smo imali zapečene punjene šampinjone i kus-kus...
za ručak čufte i pire krompir,a za večeru MM izveo van![]()
evo izvještaj o "lažnoj sarmi". kako ja sarmu upravo obožavam, tako sam i okus ovog jela još više približila onoj sarmi kakvu volim, tj. dodala malo nasjeckanog špeka, a oduzela paradajz. doduše, neplanirano sam unutra ubacila kus-kus kojeg sam imala pripremljenog i bilo mi ga žao baciti. i ispalo je jako dobro. sljedeći dan sam ostatak ubacila u maneštru od raznih grahorica i isto super!
inače, da li i vi "reciklirate" hranu - ostatak od danas upotrijebite sutra ali u sasvim drugoj funkciji? ja skoro uvijek. juha se sljedeći dan pretvara u temeljac za rižoto, rižoto se sljedeći dan pretvara u prilog uz neko meso, to meso sljedeći dan ubacujem u umak uz nešto...baš me zanima koliki sam neprekinuti niz u stanju izvesti.
Aleta, sad čitam i lagano se divim. Ja sve bacam, imam neku opsesiju klopanja friškog. OK, znam skuhati graha ili sarme pa zamrznuti, al hranu nikad nisam znala reciklirat. Ni na pamet mi nije palo. Ipak, znala sam od makarona koji bi ostali od ručka, napraviti salatu s vrhnjem i tunom za večeru. Al možda dvaput...
Za sutra sam već skuhala govedsku juhu, pa ću pohati pureće šnicle, uz to pire krumpir i neki kiseliš na salatu.
govedska juha,pohane šnicle morskog peseka,restani krumpir i punjeni šampinjoni.
i trostruku užitak.
Nisam tip za recikliranje... Više se trudim skuhati na knap!
Gustu povrtnu juhu, zapečene pohane svinjske šnicle sa šampinjonima i vrhnjem, prilog su bili njoki i kroketi i uz to zelena salata. BIlo je prefino, ovi zapečeni pohanci su mi pravo otkriće!
Ja kuhala danas pileću juhu s povrćem i zapečena bijela pileća mesa s cvjetačom i mrkvom u umaku od vrhnja za kuhanje. Prilog- cikla.
Za desert smo imali kolače od Božića koje sam odmrzla iz zamrzivača.![]()
Baš smo se bili zaželjeli puno različitih sitnih kolačića.
Ja danas pravila pileću juhu s griz knedlima, kuhano povrće, piletinu i sos. Umjesto deserta naranča, jabuka i kivi.
i ja piletinu sa rižom i povrćem + zelena salata
sve sama piletina![]()
i mi isto![]()
rižoto s piletinom na celeru + češnjak + maslinovo + pelato i ostale dalmatinske fore, samo bez vina.
i home-made turšija iz sarajeva.
i muffini s višnjama i kokosom.
:shock: jezušms. ivy prvotno napisa
a ubila bi danas za nešto slatko
mislila sam raditi jabuke sa orasima i šlagom, al imam doma samo tri jabuke :/
samo meni treba najmanje pet, a gdje je još MM...
taman sam malo zaboravila i ko za vraga idem gledat kaj si ti kuhala
joj, sad sam skužila da turšija nije slatko![]()
nema veze, ostaju mafini
a ja sam danas, po milijunti put ovaj tjedan, radila one genijalne jednostavne fritulice![]()
mljac
i nisi nas pozvala ????!!!!
kak bi mi danas samo legle, umirem bez slatkog![]()
izdajico prve klase, mogli ste i k nama navratit![]()
Jučer pile s mlincima i zelena salata. Danas ostatci.
I mialeta prvotno napisa
samo umjesto mlinaca imamo rizi-bizi.
danas mahune na čušpajz i draškov kolač (t w).
Kod mene danas bilo juhice s domacim rezancima, pecenog krumpira i mesa, za salatu cikla (iz domace zimnice).
Susjeda Nevenka pobrinula se za desert pa trudnici donijela salenjaka. Ne moram ni rec' da su nestali u trenu.![]()
evo i ja cu se pohvaliti svojim ruckom. Ja sam kuci sama sa bebom (MM radi), pa nemamo klasicni rucak, tj.on jede na poslu, ja kuci, a navecer nesto lagano zajedno ubacimo u kljun. Tako da je danas bila juha, njoki s patlidzanom...brzo, jednostavno, fino. Stvoreno za mene i moje kulinarsko umijece, a s obzirom da smo "slavili" rodjendan bila je i madjarica za desert
sutra planiram turbo kelj
Evo, i ja se moram pohvaliti da sam jučer prvi put radila varivo od poriluka (inače sam frkala nosom kad bi ga mama ili baka kuhale) i ispalo je mljac! Uz to smo imali pohane šnicle.
P.S. Ja sam novopečena supruga i još uvijek se moram dokazivati![]()
Danas za MM ostaci od jučer (nadam se da neće pokvariti želudac), a ja kiselu repu!
Meni se danas jelo tijesta s mrvicama i vrhnjem.
A ja srolanu pizzu... Nije mi se dalo ništa drugo danas...
A ja obicnu pizzu. Marko valja svoje tijesto, Lena svoje, pa cemo vidjeti... djeci s tunom i lukom, a Mm-u s incunima.
Sinoć sam za danas skuhala saft i tijesto,zelje salata...desert čoksa![]()