Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 130

Thread: Što danas kuhate? (23.dio)

  1. #1
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    MM danas skuhao špagete bolognese

  2. #2
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Danas radila prefini kupus sa suhim mesom i s knedlama od dizanog tijesta. Prvi put sam to pravila, do sad je to uvijek radila moja mama. Ispalo mi je fenomenalno. A budući da sam umijesila previše tijesta, od ostatka sam napravila krafne(dodala vanilin šećer i ribanu koricu limuna). Inače, te knedle se i rade od tog tijesta.

    A imala sam živaca čak i za muffine. :D

  3. #3

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Quote Originally Posted by ivancica
    Danas radila prefini kupus sa suhim mesom i s knedlama od dizanog tijesta.
    Ja bi to.... Čim nagovorim muža da mi zamijesi tijesto
    Moja se kuhinja od sada svodi na pripremi sve za 10 minuta i krčkaj ili odi kod mame na ručak. Srećom MM ovaj tjedan radi poslije podne pa mi je pri ruci. Danas smo pravili tjesteninu sa sirom, sutra ćemo bosanski lonac...

  4. #4
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    jučer krpice sa zeljem i pileći file s ružmarinom.
    danas... hm... mrkvu i grašak s nečim

  5. #5
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:

  6. #6
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Quote Originally Posted by srecica
    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:
    Mi smo u petak imali ričet (grah s kašom) i ostalo nam je za jučer. Stavila sam u frižider i jučer malo podlila i prokuhala i eto ručka!

  7. #7
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    kažu da u hladnjaku smije stajati tjedan dana.
    ti pričekaj tri, pa u njega primiješaj tijesto ili ričet ili repu ili kiseli kupus.
    ili ga stavi u vatrostalnu i zapeci.
    ili ga "sredi" štapnim mikserom i jedi juhu...

  8. #8

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    što sam zadnjih dana kuhala potaknuta forumom, prvi put u životu:
    1. hummus - namaz od slanutka. fino je ali sam pretjerala s količinom i sad ga se ne mogu riješiti iz jedne tegle u frižideru. sviđa mi se okus limuna u njemu.
    2. kus-kus - pravo otkriće. radila sam ga s povrćem koje sam našla u frižideru (luk, svježi kupus, suhe marelice). uz to fileti od oslića. konzistencija kavijara, okus neutralno-slatkast. čista petica! (Vid pojeo čitavu hrpu).
    3. muffini. međutim, bez kalupa i bez košarica, što će reći u formi biskvita. može se!!! mislim, ispeklo se super. samo što su zobene pahuljice malo žuljale za jezik. sljedeći put isprobavam drugi recept, bez istih.
    sve u svemu - baš sam sretna zbog novih ideja!

  9. #9
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by srecica
    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:
    Ja ga redovno zamrzavam. I bude super. Samo ga odmrznem u mikrovalnoj. Bar imam jedan dan gotov ručak i ne moram kuhati.

  10. #10
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    A možeš ga i propasirati, dodati još vode, zakuhati i ukuhati nokle od brašna i jaja. Super gusta juha.

  11. #11
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    Super cure, hvala na idejama :D

  12. #12
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Spinat na mlijeku, pire i ribica, a prije toga juha od crvene lece.
    Napravila sam pastetu od heljde, pa cemo to mazati sljedecih dana.

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    teleće šnicle u saftu,tjesteninu i popečke od kelja.za desert klasika-banana kocke
    sutra ću njoke od špinata zapečene u roli i nekakvo meso.


    ivančice,daj recept za te knedle.to si ukuhala u zelje ili šta?

  14. #14
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Kad je zelje skoro kuhano(ali mora biti skroz malo vode preko zelja) slažeš žlicom gore i poklopiš, smanjiš vatru na najmanje i ostaviš da narastu.Okreneš za cca 10-tak minuta i još malo kuhaš na toj pari iz lonca, isto poklopljeno. Nemoj ih stavljati tik jeda do druge jer nabubre već pola centimetra razmaka između svake. I da, još samo recept za knedle: Tijesto kao za krafne, samo slano(bez šećera i limunove korice). i mora biti jako mekano kad umijesiš.

  15. #15

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ukuhavaš odmah? Niš se ne diže? Jel mogu zamijesiti u stroju za kruh ili MM mora mlatiti kuhačom

  16. #16
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Sori, zaboravila sam, tijesto se mora dizati. I onda se žlica prvo umoči u vrelu vodu prije nego se napravi prva nokla.

    Ne znam jel možeš u stroju za kruh. Jesi kad radila krofne u njemu ?

  17. #17

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Jesam
    Ali mi nije žao ni muža upregnuti....

  18. #18
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ovih dana:
    -juha,poh. puretina,šampinjon sos,riža s povrćem,zel.salata,pita od jabuka
    -bolonjez
    -danas ko kaj ulovi (cijeli dan radim)
    -večeras kuham sarmu za sutra, mljac

    Trenutno umirem od gladi...idem si nekaj uloviti

  19. #19

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ivančice,kiselo zelje si kuhala?paše se dobro s knedlama?
    nemrem si to uopće spojiti,ali pošto ja moram sve isprobati probat ću i to.

  20. #20

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    možda sam vam nedostajala? barem moja sama prisutnost, ako ne i recepti ?
    dobro žene jeste vi normalne? znate li vi skuvat išta šta nije po pelapratu i iziskuje manje od po ure?!
    a sad izvještaj ako se uopće uspijem sitit..
    biži i ferero roše
    fažol i klobase
    kaul i frigani listovi (op. riba, a ne listovi kaula :belj
    pizza (izdvajam)
    danas ? dajte koju ideju slijedeći gornje uvjete
    btw, izdvajam pizzu jer je bila mrak
    sastojci su bili-mješana + hamburger, kulen, slatki feferoni, kapula, gljive
    i najvažnije-ne večeravam cili tjedan i već sam skinula 1,5 kg

  21. #21
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    šporka šalša s tjesteninom - brzo i nedebljajuće

  22. #22

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    šporka šalša s tjesteninom - brzo i nedebljajuće
    a je ti to ivy ustvari nepropasirana šalša od poma?
    ako je...good idea-ima je zamrznutu

  23. #23
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.

  24. #24

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.
    super..od travica inače u šalšu stavljam bosiljak i origano
    nego, jel moran na maslinovom?
    negdje sam pročitala da nije dobro na njemu pržiti/kuhati? iako ga ja koristim (mješano) i za to
    čisto koristim samo za začin salatama , ribi itd..

  25. #25

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    ..a i skupo je...

  26. #26
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    možeš dinstati i na vodi

  27. #27

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    možeš dinstati i na vodi
    a mogu i na zraku, ko apri
    btw, zaboravila sam ti reći da zato svako jutro maznem ogroooman sendvič sa sirom i mesnim nareskom, znaš onim iz tube, što se isto reže na salamoreznicu..ZAKON!

  28. #28

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    jeste li kad pravile musaku od krompira i tikvica?

  29. #29
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ah, zdrav život!

    meni je ova šalša super za andreja jer nije samo od paradajza pa si dijete pojede svakakvog povrća. u zadnje vrijeme jedemo samo takve bućkuriše...

  30. #30

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    jeste li kad pravile musaku od krompira i tikvica?
    da, ali s mesom. red krumpira, red dinstanog mljevenog mesa, pa red pohanih tikvica, na kraju zalijem vrhnjem i jajem. vjerujem da može i bez mesnog reda, ako baš želiš.

  31. #31
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.
    u ovo mogu i patlidjani, tikvice, celer, sta god ima. meni je odlicno s patlidjanima.

  32. #32
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    s patlidžanima to već postaje caponata. koju nisam dugo radila... vidiš, vidiš...

  33. #33

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    danas pizza,a sutra niš ne kuham već se bacam na pečenje torte i kolača gabiju za rođendan.
    kontala sam napraviti tortu u obliku broja 2 i bubamaru,pa koja ljepše ispadne ide na stol

  34. #34

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    Dolega ja danas grah od jučer jer i mi imamo rođendansku tortu u zadatku. Pravit ću leopard tortu, a slavljenica je zaželjela u obliku cvijeta. cijelo jutro zamišljam latice - žele? obojeni šlag?

  35. #35

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    949

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    Dolega ja danas grah od jučer jer i mi imamo rođendansku tortu u zadatku. Pravit ću leopard tortu, a slavljenica je zaželjela u obliku cvijeta. cijelo jutro zamišljam latice - žele? obojeni šlag?
    preljev ili žele, šlag će ti ispucati...

  36. #36

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ja sam mislila na žele bombone, s tim preljevima nisam baš na "ti". kupila sam i neke tubice s obojenim sirupom za ukrašavanje pa se nadam da ću iskemijat nešto. prva ideja Eve Marije je bila: torta u obliku vile sa čarobnim štapićem, ali je dijete imalo milosti za moju :shock: facu, pa smo se složile s cvijetom.

  37. #37
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja sam Orki za prvi rođendan radila cvijet.
    bojala sam ga tom bojom u tubicama.

  38. #38

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    moje torte ispale super:smajlić koji plješce sam sebi
    s dvojkom sam se koma namučila jer mi se glazura od čokolade nije htjela zakeljiti na stranice,al sam na kraju natrackala s kremom i izgleda još bolje.
    napravila sam i princez krafne i štrudlu od višanja i jogurta,a o kaosu u kuhinji bolje da i ne govorim.trebalo mi je sat vremena da je očistim
    napravila sam ipak i ručak:čevape i pomfrit

  39. #39

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    O, cure, ovo sa tortom svijetom je super ideja (Sakar uskoro ima rodjendan). Samo me zanimaju te boje iz tubica, moze li se to direktno mazati po kolacu ili ide u nekakav slag, kremu koja se time oboja? I koliko su efikasne?
    Kad sam radila Mihaelu bubamaru, kupila sam nekakav gel u Sve i svasta. Zena je rekla da nemaju mak crvenu nego jagodu, ali da je tako efikasno, da cu se napeci kolaca dok ju potrosim. Doduse, to je islo u slag, koji je bijel, pa naravno tezi rozoj, ali sam potrosila cijelu tu kutijicu, i jedva nekako dobila pristojnu boju.
    Dakle, mene zanima kako se ponasaju te tubice i koliko ih treba (ne bih bas da mi Sankar jede tortu od kemikalija za prvi rodjendan).

  40. #40

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    Dolega, daj slike torti, da i mi pljescemo

  41. #41

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    niš od toga još neko vrijeme.
    MM naručio nekakav fotić od rođaka iz švice koji čekamo već 6 mj.pa dok ne stigne nema slikica.

    samo još da dodam-nisam neki majstor za torte,do sad sam klincima radila klasične okrugle ili bi ih moja mama ispekla,al kad sam skužila kak se ti oblici jednostavno rade pečem ih s guštom.

  42. #42

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    samo još da dodam-nisam neki majstor za torte,do sad sam klincima radila klasične okrugle ili bi ih moja mama ispekla,al kad sam skužila kak se ti oblici jednostavno rade pečem ih s guštom.

  43. #43
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    violet, nije ta farba nešto što bi se nudilo djetetu da jede. pogotovo ne tako malenom.
    ali, to se lako odstrani nožem: shvati tu boju kao ukras koji se može ili ne mora jesti.
    ja nisam miješala ni sa čim kako se intenzitet ne bi izgubio. cijela torta je bila omazana kremom, a latice sam gusto istočkala bojom (kako se pri razmazivanju ne bi izmiješalo sa svijetlom podlogom).

  44. #44

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    violet, s tubicama baš crtaš, ne miješaš ni sa čim. jednostavno i efikasno. i moj cvijet je super ispao!!! i burek!!!

  45. #45

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    Ja sam Sankaru prvo htjela leptira napraviti, pa sam smisljala kako da napravim da bude saren, a da izbjegnem boje (mislila sam staviti voce, ali u ovo doba godine nije neki izbor), tako da je ovo super ideja, mozda cu boje kombinirati s vocem. Samo mi jos recite gdje ima tih tubica za kupiti

  46. #46
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja kupila u getrou, među svim onim džidžama za ukrašavanje kolača.

  47. #47

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ja u konzumu vulgaris.

  48. #48
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Evo vam slikica naše bubamare sa Franovog 2. rođendana. Crvena boja je dobivena od soka od višanja. Sve je prirodno i jestivo. Torta je Schwarzwaldica.

    bubamara


    bubamara-presjek

  49. #49

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    177

    Default

    link nije dobar, error...

  50. #50

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ja uspjela vidjeti. odlicna je.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •