Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: Što danas kuhate? (23.dio)

  1. #1
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    MM danas skuhao špagete bolognese

  2. #2
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Danas radila prefini kupus sa suhim mesom i s knedlama od dizanog tijesta. Prvi put sam to pravila, do sad je to uvijek radila moja mama. Ispalo mi je fenomenalno. A budući da sam umijesila previše tijesta, od ostatka sam napravila krafne(dodala vanilin šećer i ribanu koricu limuna). Inače, te knedle se i rade od tog tijesta.

    A imala sam živaca čak i za muffine. :D

  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Danas radila prefini kupus sa suhim mesom i s knedlama od dizanog tijesta.
    Ja bi to.... Čim nagovorim muža da mi zamijesi tijesto
    Moja se kuhinja od sada svodi na pripremi sve za 10 minuta i krčkaj ili odi kod mame na ručak. Srećom MM ovaj tjedan radi poslije podne pa mi je pri ruci. Danas smo pravili tjesteninu sa sirom, sutra ćemo bosanski lonac...

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jučer krpice sa zeljem i pileći file s ružmarinom.
    danas... hm... mrkvu i grašak s nečim

  5. #5
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:

  6. #6
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Citiraj srecica prvotno napisa
    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:
    Mi smo u petak imali ričet (grah s kašom) i ostalo nam je za jučer. Stavila sam u frižider i jučer malo podlila i prokuhala i eto ručka!

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kažu da u hladnjaku smije stajati tjedan dana.
    ti pričekaj tri, pa u njega primiješaj tijesto ili ričet ili repu ili kiseli kupus.
    ili ga stavi u vatrostalnu i zapeci.
    ili ga "sredi" štapnim mikserom i jedi juhu...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    što sam zadnjih dana kuhala potaknuta forumom, prvi put u životu:
    1. hummus - namaz od slanutka. fino je ali sam pretjerala s količinom i sad ga se ne mogu riješiti iz jedne tegle u frižideru. sviđa mi se okus limuna u njemu.
    2. kus-kus - pravo otkriće. radila sam ga s povrćem koje sam našla u frižideru (luk, svježi kupus, suhe marelice). uz to fileti od oslića. konzistencija kavijara, okus neutralno-slatkast. čista petica! (Vid pojeo čitavu hrpu).
    3. muffini. međutim, bez kalupa i bez košarica, što će reći u formi biskvita. može se!!! mislim, ispeklo se super. samo što su zobene pahuljice malo žuljale za jezik. sljedeći put isprobavam drugi recept, bez istih.
    sve u svemu - baš sam sretna zbog novih ideja!

  9. #9
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj srecica prvotno napisa
    Mi smo za danas skuhali grah sa kobasama, naravno kolicinu dovoljnu sa manji gladni bataljon a nas je samo dvoje

    Pitanje: smije li se grah zamrzavati ili imate neki ideju kamo sa viskom :smajlic se unaprijed zahvaljuje na idejama:
    Ja ga redovno zamrzavam. I bude super. Samo ga odmrznem u mikrovalnoj. Bar imam jedan dan gotov ručak i ne moram kuhati.

  10. #10
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    A možeš ga i propasirati, dodati još vode, zakuhati i ukuhati nokle od brašna i jaja. Super gusta juha.

  11. #11
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Super cure, hvala na idejama :D

  12. #12
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Spinat na mlijeku, pire i ribica, a prije toga juha od crvene lece.
    Napravila sam pastetu od heljde, pa cemo to mazati sljedecih dana.

  13. #13

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    teleće šnicle u saftu,tjesteninu i popečke od kelja.za desert klasika-banana kocke
    sutra ću njoke od špinata zapečene u roli i nekakvo meso.


    ivančice,daj recept za te knedle.to si ukuhala u zelje ili šta?

  14. #14
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Kad je zelje skoro kuhano(ali mora biti skroz malo vode preko zelja) slažeš žlicom gore i poklopiš, smanjiš vatru na najmanje i ostaviš da narastu.Okreneš za cca 10-tak minuta i još malo kuhaš na toj pari iz lonca, isto poklopljeno. Nemoj ih stavljati tik jeda do druge jer nabubre već pola centimetra razmaka između svake. I da, još samo recept za knedle: Tijesto kao za krafne, samo slano(bez šećera i limunove korice). i mora biti jako mekano kad umijesiš.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ukuhavaš odmah? Niš se ne diže? Jel mogu zamijesiti u stroju za kruh ili MM mora mlatiti kuhačom

  16. #16
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Sori, zaboravila sam, tijesto se mora dizati. I onda se žlica prvo umoči u vrelu vodu prije nego se napravi prva nokla.

    Ne znam jel možeš u stroju za kruh. Jesi kad radila krofne u njemu ?

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Jesam
    Ali mi nije žao ni muža upregnuti....

  18. #18
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Ovih dana:
    -juha,poh. puretina,šampinjon sos,riža s povrćem,zel.salata,pita od jabuka
    -bolonjez
    -danas ko kaj ulovi (cijeli dan radim)
    -večeras kuham sarmu za sutra, mljac

    Trenutno umirem od gladi...idem si nekaj uloviti

  19. #19

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ivančice,kiselo zelje si kuhala?paše se dobro s knedlama?
    nemrem si to uopće spojiti,ali pošto ja moram sve isprobati probat ću i to.

  20. #20

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    možda sam vam nedostajala? barem moja sama prisutnost, ako ne i recepti ?
    dobro žene jeste vi normalne? znate li vi skuvat išta šta nije po pelapratu i iziskuje manje od po ure?!
    a sad izvještaj ako se uopće uspijem sitit..
    biži i ferero roše
    fažol i klobase
    kaul i frigani listovi (op. riba, a ne listovi kaula :belj
    pizza (izdvajam)
    danas ? dajte koju ideju slijedeći gornje uvjete
    btw, izdvajam pizzu jer je bila mrak
    sastojci su bili-mješana + hamburger, kulen, slatki feferoni, kapula, gljive
    i najvažnije-ne večeravam cili tjedan i već sam skinula 1,5 kg

  21. #21
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    šporka šalša s tjesteninom - brzo i nedebljajuće

  22. #22

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    šporka šalša s tjesteninom - brzo i nedebljajuće
    a je ti to ivy ustvari nepropasirana šalša od poma?
    ako je...good idea-ima je zamrznutu

  23. #23
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.
    super..od travica inače u šalšu stavljam bosiljak i origano
    nego, jel moran na maslinovom?
    negdje sam pročitala da nije dobro na njemu pržiti/kuhati? iako ga ja koristim (mješano) i za to
    čisto koristim samo za začin salatama , ribi itd..

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    ..a i skupo je...

  26. #26
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    možeš dinstati i na vodi

  27. #27

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    možeš dinstati i na vodi
    a mogu i na zraku, ko apri
    btw, zaboravila sam ti reći da zato svako jutro maznem ogroooman sendvič sa sirom i mesnim nareskom, znaš onim iz tube, što se isto reže na salamoreznicu..ZAKON!

  28. #28

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    jeste li kad pravile musaku od krompira i tikvica?

  29. #29
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ah, zdrav život!

    meni je ova šalša super za andreja jer nije samo od paradajza pa si dijete pojede svakakvog povrća. u zadnje vrijeme jedemo samo takve bućkuriše...

  30. #30

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    jeste li kad pravile musaku od krompira i tikvica?
    da, ali s mesom. red krumpira, red dinstanog mljevenog mesa, pa red pohanih tikvica, na kraju zalijem vrhnjem i jajem. vjerujem da može i bez mesnog reda, ako baš želiš.

  31. #31
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    šporka šalša:

    na maslinovom podinstaš luk i češnjak, dodaš naribanu mrkvu, dodaš papriku, za par minuta dodaš pelate. malo šećera, sol. na kraju ubaciš peršin i travica po želji.
    u ovo mogu i patlidjani, tikvice, celer, sta god ima. meni je odlicno s patlidjanima.

  32. #32
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    s patlidžanima to već postaje caponata. koju nisam dugo radila... vidiš, vidiš...

  33. #33

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    danas pizza,a sutra niš ne kuham već se bacam na pečenje torte i kolača gabiju za rođendan.
    kontala sam napraviti tortu u obliku broja 2 i bubamaru,pa koja ljepše ispadne ide na stol

  34. #34

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    Dolega ja danas grah od jučer jer i mi imamo rođendansku tortu u zadatku. Pravit ću leopard tortu, a slavljenica je zaželjela u obliku cvijeta. cijelo jutro zamišljam latice - žele? obojeni šlag?

  35. #35

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    Dolega ja danas grah od jučer jer i mi imamo rođendansku tortu u zadatku. Pravit ću leopard tortu, a slavljenica je zaželjela u obliku cvijeta. cijelo jutro zamišljam latice - žele? obojeni šlag?
    preljev ili žele, šlag će ti ispucati...

  36. #36

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ja sam mislila na žele bombone, s tim preljevima nisam baš na "ti". kupila sam i neke tubice s obojenim sirupom za ukrašavanje pa se nadam da ću iskemijat nešto. prva ideja Eve Marije je bila: torta u obliku vile sa čarobnim štapićem, ali je dijete imalo milosti za moju :shock: facu, pa smo se složile s cvijetom.

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja sam Orki za prvi rođendan radila cvijet.
    bojala sam ga tom bojom u tubicama.

  38. #38

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    moje torte ispale super:smajlić koji plješce sam sebi
    s dvojkom sam se koma namučila jer mi se glazura od čokolade nije htjela zakeljiti na stranice,al sam na kraju natrackala s kremom i izgleda još bolje.
    napravila sam i princez krafne i štrudlu od višanja i jogurta,a o kaosu u kuhinji bolje da i ne govorim.trebalo mi je sat vremena da je očistim
    napravila sam ipak i ručak:čevape i pomfrit

  39. #39

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    O, cure, ovo sa tortom svijetom je super ideja (Sakar uskoro ima rodjendan). Samo me zanimaju te boje iz tubica, moze li se to direktno mazati po kolacu ili ide u nekakav slag, kremu koja se time oboja? I koliko su efikasne?
    Kad sam radila Mihaelu bubamaru, kupila sam nekakav gel u Sve i svasta. Zena je rekla da nemaju mak crvenu nego jagodu, ali da je tako efikasno, da cu se napeci kolaca dok ju potrosim. Doduse, to je islo u slag, koji je bijel, pa naravno tezi rozoj, ali sam potrosila cijelu tu kutijicu, i jedva nekako dobila pristojnu boju.
    Dakle, mene zanima kako se ponasaju te tubice i koliko ih treba (ne bih bas da mi Sankar jede tortu od kemikalija za prvi rodjendan).

  40. #40

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Dolega, daj slike torti, da i mi pljescemo

  41. #41

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    niš od toga još neko vrijeme.
    MM naručio nekakav fotić od rođaka iz švice koji čekamo već 6 mj.pa dok ne stigne nema slikica.

    samo još da dodam-nisam neki majstor za torte,do sad sam klincima radila klasične okrugle ili bi ih moja mama ispekla,al kad sam skužila kak se ti oblici jednostavno rade pečem ih s guštom.

  42. #42

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Citiraj dolega prvotno napisa
    samo još da dodam-nisam neki majstor za torte,do sad sam klincima radila klasične okrugle ili bi ih moja mama ispekla,al kad sam skužila kak se ti oblici jednostavno rade pečem ih s guštom.

  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    violet, nije ta farba nešto što bi se nudilo djetetu da jede. pogotovo ne tako malenom.
    ali, to se lako odstrani nožem: shvati tu boju kao ukras koji se može ili ne mora jesti.
    ja nisam miješala ni sa čim kako se intenzitet ne bi izgubio. cijela torta je bila omazana kremom, a latice sam gusto istočkala bojom (kako se pri razmazivanju ne bi izmiješalo sa svijetlom podlogom).

  44. #44

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    violet, s tubicama baš crtaš, ne miješaš ni sa čim. jednostavno i efikasno. i moj cvijet je super ispao!!! i burek!!!

  45. #45

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Ja sam Sankaru prvo htjela leptira napraviti, pa sam smisljala kako da napravim da bude saren, a da izbjegnem boje (mislila sam staviti voce, ali u ovo doba godine nije neki izbor), tako da je ovo super ideja, mozda cu boje kombinirati s vocem. Samo mi jos recite gdje ima tih tubica za kupiti

  46. #46
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ja kupila u getrou, među svim onim džidžama za ukrašavanje kolača.

  47. #47

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ja u konzumu vulgaris.

  48. #48
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Evo vam slikica naše bubamare sa Franovog 2. rođendana. Crvena boja je dobivena od soka od višanja. Sve je prirodno i jestivo. Torta je Schwarzwaldica.

    bubamara


    bubamara-presjek

  49. #49

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    177

    Početno

    link nije dobar, error...

  50. #50

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    ja uspjela vidjeti. odlicna je.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •