Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 130 of 130

Thread: Što danas kuhate? (23.dio)

  1. #101
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Ja ću danas isprobato onaj recept od Barbierija iz Nedeljnog popodneva sa lećom i ječmom.

  2. #102

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    355

    Default

    Kod mene je danas na redu juha, grasak i pohana piletina.

  3. #103

    Default

    Varivo od lece, mrkvice i krumpira.

  4. #104

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Lignje punjene račićima pečem zajedno sa krumpirima u pećnici....

  5. #105

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ispalo super... A maloprije napravila i kokosove prutiće... Došlo mi...

  6. #106
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Quote Originally Posted by Janoccka
    A maloprije napravila i kokosove prutiće... Došlo mi...
    A meni sad došlo da jedem kokosove prutiće ajd pošalji malo

  7. #107

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ah... rado... samo da ja prestanem jesti

  8. #108

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    ne znam jeste li probale onu mješavinu grahorica i žitarica (leća, grašak, azuki grah, ječam...) što ima za kupiti spakirano po pola kile? meni se jako sviđa. dodam još malo povrća i pašte.

  9. #109

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    Aleta, ja sam kod svake takve mjesavine ustanovila da se svaka zitarica/mahunarka kuha drugacije vrijeme, i dok bi 'najsporija ' bila kuhana, ostale bi bile prekuhane, zato sam se uvijek cudila tim kombinacijama. Ti nisi imala takvih problema?

  10. #110

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Danas ću dinstati kiseli kupus i peći lepinjice.

  11. #111
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    dajte mi ideju za neko zanimljivo varivo od poriluka - baš mi se jede. mislila sam poriluk, mrkvu i ciklu, pa unutra malo prosa... ali samo vi brainstormajte.

  12. #112

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,951

    Default

    grah sa ječmom


    inače ja ne kuham redovito.kuha mm.......

  13. #113
    ivory's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    KLC
    Posts
    574

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    dajte mi ideju za neko zanimljivo varivo od poriluka - baš mi se jede. mislila sam poriluk, mrkvu i ciklu, pa unutra malo prosa... ali samo vi brainstormajte.
    Ja sam ga radila neki dan, ali po klasičnom receptu.
    Na maslinovom ulju sam prepržila kockice slanine (može i bez njih) i ubacila narezani poriluk i kockice krumpira i malo predinstala, pa podlila vodom. Dodala sam vegetu, papar i estragon od začina i kad je bilo skoro kuhano podlila sa sa vrhnjem za kuhanje u koje sam razmutila žlicu brašna. Sve sam skuhala onako na gušće.

  14. #114

    Default

    Navodno je nabujak od poriluka jako fin, ali nemam recept...

  15. #115
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ovo sam našla na coolinariki:

    Enolončnica

    500 g krumpira
    50 ml ulja
    50 g celerovog korijena
    50 g peršinovog korijena
    2 žličice Škrobnog brašna Gussnel Dolcela
    1 žlica nasjeckanog peršina
    100 ml Pasirane rajčice Podravka
    1 žlica Vegete
    300 g graška
    100 g korabice
    100 g mrkve
    200 g poriluka
    1,2 – 1,5 l vode

    1. Poriluk narežite na kolutiće, a mrkvu, korijen celera, korijen peršina, korabicu i krumpir na kocke.
    2. Na ulju popecite poriluk, dodajte korjenasto povrće, grašak i Vegetu.
    3. Pirjajte podlijevajući vodom oko 15 minuta.
    4. Nakon toga dodajte krumpir i vodu, pasiranu rajčicu, i sve zajedno kuhajte dok krumpir ne omekša.
    5. Pred kraj kuhanja umiješajte škrobno brašno koji ste razmutili s vodom.

    preskočiti ću krumpir, vegetu i brašno i na kraju ubaciti proso i pšenične klice da zaguste. prilagođeno djetencetu.

  16. #116
    andrea's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zgb
    Posts
    2,374

    Default

    cure, jel mogu ispečene palačinke stajati dva dana (u frižideru)

    trebaju mi za nedjelju, a sutra nemam vremena peći, ba bi ispekla danas, a u nedjelju ih napunila i zapekla

    jel to može tako ? :/

  17. #117
    haribo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    deutschland
    Posts
    1,352

    Default

    Bojim se da ce ti se skoriti ili uzilaviti.....

    Uostalom kako ces ih sacuvati do nedjelje ? Mi ih pecemo, jedemo, pecemo, jedemo....ne stignu se ni ohladiti !

  18. #118

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    Quote Originally Posted by violet
    Aleta, ja sam kod svake takve mjesavine ustanovila da se svaka zitarica/mahunarka kuha drugacije vrijeme, i dok bi 'najsporija ' bila kuhana, ostale bi bile prekuhane, zato sam se uvijek cudila tim kombinacijama. Ti nisi imala takvih problema?
    ne znam, ja sve skupa namočim preko noći, a onda sutradan kuham dok mi se ne čini sve dovoljno mekano. sad kad razmislim, imaš pravo, leća bude malo prekuhana, ali nek je u tome svo zlo...
    Ms.Ivy, jesi probala zapečeni poriluk? Iz dva-tri veća poriluka se izdubi većina unutrašnjosti, nasjecka i prodinsta s pelatima. Onda se tom smjesom napune "lađice" od poriluka, a ako ima viška rasprostre se po tepsiji okolo. Po svemu se nariba dosta sira i zapeče.

  19. #119
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Možda je prekasno za savjet o palačinkama, ali možeš. Samo ih treba dobro zatvoriti da se ne skore (folija ili poklopac). Kad se zapeku moraju omekšati. Pogotovo ako ih zaliješ s nečim.

  20. #120
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    enolončnica je njami-njami! bez krumpira i brašna, s prosom. i zveknula sam pola vrećice mahuna unutra, misleći da je grašak.

    kolač - kocke od griza.

  21. #121

    Default

    Danas brokoli na leso i pileci file na naglo.

  22. #122

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb-Maksimir
    Posts
    482

    Default

    Evo jedan odlican recept koji ukljucujen poriluk- upravo probavljamo :D
    Pita sa porilukom

    POtrebno
    -500-600 g poriluka (ovisno o tome koliko ga namjeravate baciti kod ciscenja)
    -500g svjezeg sira (otkrili smo neki cakovecki koji je odlican)
    -4 jaja
    -500g kora za savijace (ostao mi jedan list)
    -ulje, sol papar, Vegeta (domaca, Podravkina ili nikakva

    Poriluk ispirjati na ulju dok ne omeksa. Istovremeno mutite zumanjke odvojeno od bjelanjaka. U umucene zumanjke ide sir, a nakon toga se pomijesa s ohladjenim porilukom. U to se umijesa snijeg od bjeljanjaka i slaze u protvan. Protvan se namasti, na dno idu dvije kore, smjesa, dvije kore i tako do vrha. Kore se poprskaju s malo ulja,sve standardno. Razreze se na kocke i pece.
    MOzete posluziti uz kiselo vrhnje, mljac.

  23. #123

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    jučer prespavali ručak (djeca spavala kod mojih,a mi tulumarili)
    za večeru mi se najavili gosti i imala sam sat i pol vremena na raspolaganju,a meso mi u škrinji
    bogu fala na mikrovalnoj :D

    dakle,napravila sam onu rozinu pizzu-piletinu,kotlete na naglo,tjesteninu s brokulom i parmezanom u vrhnju,pomfrit,francusku salatu i lažne čupavce.
    za divno čudo sve sam uspjela zgotovit i pospremiti kuhinji prije no što su došli :D
    ostaci su naravno bili današnji ručak.

    sutra ću raditi jastučiće od lisnatog tijesta punjene keljom i mesom.

  24. #124

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    za nedjelju sam komad junetine ubacila u Zeperov lonac i on se tamo odlično ispekao/izdinstao u vlastitom soku. za prilog broskva s krumpirom. i zelena salata. poslije osinja gnijezda sa sirom i višnjama. ponedjeljak - klasika: ostaci. utorak - klasika: nemam ideje.

  25. #125
    Osoblje foruma srecica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    ispod površine
    Posts
    2,651

    Default

    U nedjelju kod mame na rucku jucer rizoto plodova mora i mjesana salata, a danas blitva i ona piletina na stapicu (nisam sigurna kak se zove, mislim od Cekina) ispecena na tavi.

  26. #126
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by aleta
    za prilog broskva s krumpirom
    što je broskva?

    Jučer škarpina na lešo i prokulice s krumpirom.
    Danas juneći šnicli sa crvenim grahom i travama. (I radim bajaderu za jednu moju prijateljicu).
    Sutra tijesto sa sirom.

  27. #127

    Default

    Quote Originally Posted by dolega
    dakle,napravila sam onu rozinu pizzu-piletinu,kotlete na naglo,tjesteninu s brokulom i parmezanom u vrhnju,pomfrit,francusku salatu i lažne čupavce.
    za divno čudo sve sam uspjela zgotovit i pospremiti kuhinji prije no što su došli :D
    Ajme, dolega... za sat i pol? 8)
    Definitivno nam nabijas komplekse...

  28. #128

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,241

    Default

    Broskva je biljka koja se u primorju jede na tone a nigdje je drugdje nisam vidjela. Nalikuje kelju, ali ima blaži okus. Najbolja je kad je mraz "opali" pa ja ovih dana lijepo skoknem u vrt umjesto u konzum.

  29. #129
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    možeš li fotkati da vidimo?

  30. #130
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    Da nije rastika?

    MM juce klopao pizzu bolognese (ostalo umaka od nedjelje), ja brzinski sendvic.
    za danas nemam pojma, nikako da isplaniram dan, nikad ne znam gdje cemo rucati.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •