Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: molim malu pomoć

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno molim malu pomoć

Naime preksutra će M. sedam mjeseci, krenuli smo s dohranom voćem i uveli jabuku, krušku i malo banane, prije dva dana počela sam s s tikvicama, voće pojede do otprilike nekih 100 ml, a ostatak do 180 - 200 ml dajem moje izdojeno mlijeko po preporuci pedijatra (isključiva izdajačica - još neko vrijeme ), e sad mene zanima ovo - vidim da u vašoj tablici dohrane ima super jednostavnih recepata kombinacija voća i žitarica, ali ja još nisam stigla do žitarica, odnosno nisam ih posebno uvodila, znači moje je pitanje - da li ih trebam posebno jednu po jednu uvoditi (proso, zobene pahuljice, palentu i sl.) ili ih jednostavno kombinirati s voćem, odnosno s povrćem kad ga usvojimo...konfuzna sam oko ove dohrane kao i ovaj moj post, ali molim pomoć tim više što idemo 10-dana na otok na vikendicu bez interneta, imam osjećaj da me lovi ogrooomna panika....

e i da primjetila sam da bi M. jela svaka 3,5 do 4 sata i do punih 200 ml, pa me lovi panika i da joj jednostavno fali kruta hrana ili sam totalno u krivu ???

POMOZITE
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 25.07.2011. at 18:07

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

meni je logično da bi trebalo uvoditi žitarice isto tako jednu po jednu, ali kako samo proso uvesti, kako uvesti amaranth i sl.? Popljujte me slobodno, ali ja slijepo slijedim Rodu po mami i svekrvi davno bi uveli juhice i slično....

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako nema rekacije na jabuku, možeš uz jabuku ukuhati proso npr.
    i sa dohranom je kao i sa dojenjem, nekad su gladniji, pa bi jeli više, nekad pojede manje pa traži češće
    već ćete se prilagoditi kroz neko vrijeme

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

e da nisam napisala da još nisam dala svježu jabuku jer nemam baš neke vjere u ono što kupujem pod "domaće" zasad su bile to kupovne kašice (nisam zadovoljna ni s tim, ali eto) na kojima je naznačeno da su bez glutena, a ne znam koja je šema sa svježim jabukama i reakcijama na njih, ako si na to mislila?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moj malac je u početku obožavao kombinaciju pure i jabuke, skuhala bi puru srednje rijetko i izmiješala sa istruganom jabukom

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

probat ću te dvije kombinacije, na jabuku nisam primjetila nikakvu reakciju!!!!

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja sam žitarice prvi dan uvođenja dala same (dakle samo kuhano proso ili palenta ili quinoa ili zob ili što već), a nakon toga ih kombinirala ili s voćem ili s povrćem jer sam htjela da osjeti izvorni okus žitarice, a tek onda kombinaciju s nečim drugim. Možeš odmah dati s jabukom ili kruškom (svježom, kuhanom ili iz gotove kašice) ili bananom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vjerujem da te je panika, ali samo polako, nikamo se ne žuri i dijete ti sigurno nije gladno, bitno je tvoje mlijeko, a sa namirnicama polako, nije bitno koliko pojede, bitno je da proba
    uvodi jednu po jednu namirnicu odnosno kombiniraj neku novu sa onim što je već usvojila
    iz tvog mlijeka dobiva sve što treba, a zasad je ostalo igra, usvajanje novih okusa, navikavanje na žličicu, žvakanje..... samo smireno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hvala što razumijete zbunjozu, dok ne odem, a sigurno ću i kad se vratim imati još kakvih pitanja

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

i ja imam pitanje oko tog ritma uvođenja namirnica. malis ima 6 mjeseci i prije 10ak dana smo lagano probali s dohranom. e sad, poceli smo s tikvicom, 4 dana bi ju samo licnuo, mozda bi pojeo 2 male zlicice. onda je par dana papao nesto sitno jabuke. dobili smo neke domace kruske pa sam mu probala dat krusku, nema sanse, sad me zanima moram li svejedno pokusavat s kruskom par dana zbog pracenja reakcije, ili kad nesto nece, tj.jedva nesto proguta mogu se vratit na nesto staro (dobro, to sigurno mogu), ili ici na nesto novo.
    i znam da je svako dijete individualno, ali kolika bi kolicina cca trebala bit da se nesto nazove obrokom? s obzirom da iskljucivo dojimo, nemam ideje koliko inace posisa. jako je velik, ima sad sigurno preko 10kg tako da se ne brinem da ce ostat neuhranjen, ali isto sam zbunjena kako nekako nije zainteresiran za hranu van cice. kad mu bude trebalo, valjda ce jest?

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj hatatitla prvotno napisa Vidi poruku
    i ja imam pitanje oko tog ritma uvođenja namirnica. malis ima 6 mjeseci i prije 10ak dana smo lagano probali s dohranom. e sad, poceli smo s tikvicom, 4 dana bi ju samo licnuo, mozda bi pojeo 2 male zlicice. onda je par dana papao nesto sitno jabuke. dobili smo neke domace kruske pa sam mu probala dat krusku, nema sanse, sad me zanima moram li svejedno pokusavat s kruskom par dana zbog pracenja reakcije, ili kad nesto nece, tj.jedva nesto proguta mogu se vratit na nesto staro (dobro, to sigurno mogu), ili ici na nesto novo.
    i znam da je svako dijete individualno, ali kolika bi kolicina cca trebala bit da se nesto nazove obrokom? s obzirom da iskljucivo dojimo, nemam ideje koliko inace posisa. jako je velik, ima sad sigurno preko 10kg tako da se ne brinem da ce ostat neuhranjen, ali isto sam zbunjena kako nekako nije zainteresiran za hranu van cice. kad mu bude trebalo, valjda ce jest?
    Vjeruj mi, znat ćeš kada se to naziva obrokom. Mojoj je trebalo nekih mjesec dana da to bude obrok.
    Ja bih nastavila s kruškom par dana iz dva razloga: radi eventualne alergijske reakcije i zbog toga što malci znaju na prvu odbit neku namirnicu, pa sljedeći put malo probat, pa je malo-po-malo zavole. Samo polako, imate vremena na pretek, on doji i ništa mu ne fali, shvati tu dohranu kao isprobavanje okusa i tekstura.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •