-
[QUOTE=pomikaki;1934510]
ali još gorom mi se čini opcija da i mama trči za tom djecom i pokušava kupiti njihovu pažnju igračkama i slatkišima. Radije neka se posveti podizanju samosvijesti djeteta, ili ga možda upiše na neku aktivnost, neki sport, radionicu...
[QUOTE]
meni se ova opcija ne cini losa, zato sto djeca uce na primjerima, i vidjela sam da to zaista i jedino pomaze- biti primjer. par puta mu pokazes "kako se to radi" odnosno kako da stupi u kontakt sa vrsnjacima, i onda on to sam isto cini. jer- pre mali su u toj dobi da bi ta druga djeca mogla to dozivjeti kao "mamin sin" a i cini mi se po prvom postu da mozda i nije problem u tome da ga ti "vrsnjaci ignoriraju" - jer mi se i za to cine pre mali - da bi tako nesto svjesno cinili, vec su mozda uigrana ekipa koja nema potrebe/interesa dozivljavati da jos netko tamo sjedi. on koji je sam gleda njih i volio bi se uklopiti, oni to ne primjecuju jer su razigrani. i zato mi se ne cini lose da se tu pripomogne, pa makar igrackom koja ce probuditi znatizelju te grupice a - djeca kao djeca- svi ce se oni vec sloziti i zaigrati zajedno. takodjer mislim da ako treba nije lose da mama svojim primjerom stupi u kontakt sa grupicom- pa se dijete ukljuci i opet se svi igraju. jer na taj nacin - a vazan je samo rezultat- djete takodjer stjece samopouzdanje- uspjelo je u svojoj najmeri. ok, mama je pomogla, ali to nije lose - mama je na njegovoj strani. koju poruku dajemo ako se previse drzimo po strani? mozda i mi izgledamo kao da se stidimo pa nas dijete tako dozivljava? pogotovo u slucaju od hipernove- o tome mama razmislja - da li je to problem sto dijete ne gorvori jos razgovjetno. salje signale djetetu da i on o tome tako razmislja. treba biti svjestan da je to u toj dobi u redu, da i druga djeca vjerovatno jos nisu savladala sva slova, te poslati signal djetetu da on nije ni losiji ni bolji od drugih. i vec ce se oni sloziti
Posljednje uređivanje od alga : 01.08.2011. at 22:04
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma