Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: prohodavanje - iskrivljen zglob

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno prohodavanje - iskrivljen zglob

Moja najmlađa djevojčica ima skoro 16 mjeseci.
    Propuzala je s 11 mj. Tek se počela dizati uz namještaj. Išli smo na vježbe itd. Novi pregled na jesen...
    Desni zglob se učvrstio i čini nam se da je u pravilnom položaju, no lijevi je potpuno iskrivljen (lisna ili goljenična? kost i petna kao da se spajaju u obliku slova V... kao da gornja kost propada i ne stoji na donjoj kosti).

Ima li tko iskustva s tim?
    Što može pomoći u ispravljanju? Čini mi se da ove vježbice ispravljanja zgloba nemaju baš utjecaj na to ...
    Kakav utjecaj imaju ortopedske cipelice (na jesen će nam ih propisati)?

Na vježbama nam je preporučeno da ju učimo hodati na koljenima... Meni ne uspijeva nju zadržati u tom položaju (otpuže ili se osovi na noge), eventualno dva-tri koraka uz kauč, ali to je vrlo rijetko...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daj se javi Lutonjici, oni su Zaru morali kočiti u prohodavanju...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je imala hipotoniju i iskrivljene zglobove. čvrste ortopedske cipele su joj puno puno pomogle što se tiče zglobova. prohodala je na kraju s 20 mjeseci.

trebali smo je kočiti u prohodavanju, ali to nije bilo preteško jer se ona zbog hipotonije i nije nešto ustrajno dizala na noge. nemam neki poseban trik, jednostavno smo stalno morali biti uz nju, i spuštat ju na pod kad se počne dizati. nema drugog rješenja.

e da, i otiđite po drugo mišljenje. mi smo, osim kod našeg, otišli kod još jednog neurofozijatra, te kod ortopeda. dva su se slagala, jedan je imao potpuno suprotno mišljenje... tako da je sve to :/
    mislim da s današnjim iskustvima i saznanjima ne bih bila toliko "stroga" s vježbanjem i kočenjem hodanja :/

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

savjet u vezi "hodanja na koljenima" - Roko je to vježbao tako da je klečao uz malu foteljicu (one dječje foteljice) i onda sam ja vukla tu foteljicu po parketu, a on bi išao na koljenima naprijed

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala.
    Lut, kako misliš da ne bi bila toliko "stroga"?

Ja nisam stroga, naprotiv nisam baš redovno s njom vježbala. Iz razloga što se ona razvija po planu, ali onom usporenom. Nije prosječno dijete po pitanju motorike, nego je malo na začelju onih percentila ... (ali opet kada razmišljam, ona je glavu mogla držati samostalno sa 2-3-4 tjedna života, okretala se na bok, trbuh - sve u roku, i onda je stala... čak mi se mota u glavi da je stala nakon prvog cijepljenja - i fizijatar me pitao je li bilo sve u redu s cijepljenjem, pedijatrica naravno bilo što negira, dijete nije imalo nikakvu vidljivu reakciju ...)

Dobra ideja za povlačenje foteljice!
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 26.07.2011. at 15:10

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo jako puno vježbali (3 sata dnevno i tako godinu dana svaki dan ...) i bili jako kruti i nepopustljivi u tom kočenju hodanja. danas mislim da je to bilo pretjerivanje i da bi sve bilo drukčije da smo u startu krenuli kod nekog drugog fizijatra...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •